Lediga jobb som Kontrollingenjör i Karlskoga

Se lediga jobb som Kontrollingenjör i Karlskoga. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Karlskoga som finns hos arbetsgivaren.

Är du vår nya kvalitetsledare?

Ansök    Jan 30    SAAB AB    Kontrollingenjör
På Saab jobbar vi dagligen med att hålla människor och samhällen trygga. Vi vill alltid ligga steget före, både när vi utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt men också i vår strävan efter att vara en arbetsplats med utrymme för nytänkande, samverkan och mångfald. Tillsammans arbetar vi mot samma mål - att göra världen till en säkrare plats. Jobbar du i dagsläget med kvalitetssäkring, projektledning eller liknande inom exempelvis tillverkande ... Visa mer
På Saab jobbar vi dagligen med att hålla människor och samhällen trygga.

Vi vill alltid ligga steget före, både när vi utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt men också i vår strävan efter att vara en arbetsplats med utrymme för nytänkande, samverkan och mångfald. Tillsammans arbetar vi mot samma mål - att göra världen till en säkrare plats.

Jobbar du i dagsläget med kvalitetssäkring, projektledning eller liknande inom exempelvis tillverkande industri, inköp eller utveckling och känner att det kan vara dags att ta klivet till en ledande roll? Då kan det här vara tjänsten för dig!

Din roll

Du kommer vara en del av Program & Project Quality på Ground Combat, en grupp med bred kompetens och erfarenhet. Som kvalitetsledare (Program Quality Manager) har du det övergripande ansvaret för kvalitetssäkring av Ground Combats kontrakt innehållande världsledande understödsprodukter såsom Carl-Gustaf, AT4 och NLAW. Tillsammans med övriga funktioner i företaget säkerställer ni genomförandet och leveranser i rätt tid, till rätt kvalitet och kostnad. Du kommer att jobba tillsammans med flera funktioner inom både affärsenheten och affärsområdet samt ha regelbundna kontakter med våra kunder, både nationellt och internationellt. Arbetsuppgifterna i rollen är både varierande och självutvecklande. Dina blivande kollegor i teamet lägger upp dagarna lite olika då stor frihet tillåts hur arbetet planeras och utförs, vanligt förekommande arbetsuppgifter i den här tjänsten är:

* Agera som vår kontaktperson mot kunders kvalitetsrepresentanter
* Säkerställa att våra leveranser uppfyller krav och förväntningar ställda av kunden
* Initiera eller driva förbättringsarbete och kvalitetsförebyggande aktiviteter
* Planera och genomföra leveranskontroller. Bland annat genom skjutprov av hårdvara på skjutfält för att säkerställa att kravspecifikation innehålls.
* Utarbeta kvalitetsplaner och flöda kundkrav och förväntningar till övriga delar av organisationen
* Medverka vid offertarbete och bidra med stöd vid kalkylering och utformande av kontrakt.
* Samarbeta med kvalitetsfunktioner/-roller från andra delar av organisationen vilket ger möjlighet till att utveckla ett brett kontaktnät inom företaget.

Baserat på tidigare erfarenheter kan rollen även innefatta ansvar som:

* Planera och genomföra kvalitetsrevisioner
* Riskhantering i kontraktsgenomförande

Våra affärer innefattar såväl nyutveckling som produktion och supportaffärer. I rollen bidrar du även till våra produkters kvalitet i nära samarbete med produktledning. Resor både inom och utanför Sverige ingår i arbetet.

Placeringsort är Karlskoga.

Din profil

Vi värdesätter dina kompetenser och erfarenheter högt och kommer kunna anpassa delar av rollens innehåll för att passa just dig. Som person har du förmågan att lyssna, kommunicera och att leda kvalitetsarbetet inom dina kontrakt. Du är självgående då rollen tillåter stor frihet att planera och driva sitt dagliga arbete. Vi ser även att du är trygg i att arbeta flexibelt då situationerna är ständigt föränderliga.

För att trivas i rollen, tror vi att du har:

* En relevant eftergymnasial examen, eller motsvarande kunskap och kompetens från tillverkande industri, inköp eller konstruktion. Erfarenhet inom kvalitetsarbete är önskvärt.
* Förståelse för verksamhetssystem/kvalitetssystem och standarder
* Kunskaper inom kvalitetssäkring och förbättringsarbete, gärna med revisionserfarenhet
* Förmåga att omsätta krav till aktiviteter
* Förståelse för utmaningar kopplat till att arbeta i komplexa program och/eller projekt, gärna från en internationell miljö
* Goda kunskaper i svenska och engelska, både muntligt och skriftligt

Vi ser gärna att du är ansvarstagande, handlingskraftig och metodisk samt har en vilja att utveckla produkt och verksamhet. Du gillar att tänka analytiskt, strategiskt och affärsmässigt och har förmågan att skapa goda relationer samt inspirera andra till förändring. Du har god förmåga att arbeta lösningsorienterat snarare än problemorienterat.

Det är viktigt för oss att du har ett accepterande förhållningssätt till andra människor oavsett vem du möter. I den här rollen kommer du att ha kontakt med kunder, både skriftligt och i möten, vilket ställer krav på förståelse och respekt för andra kulturer.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 20 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här.

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver. Visa mindre

Risk coordinator

Ansök    Apr 12    SAAB AB    Kontrollingenjör
Din framtida utmaning Som Risk and Opportunity coordinator samordnar och stödjer du Dynamics Produktionsavdelnings totala risk- och möjlighetsarbete. Det innebär bland annat att skapa förutsättningar och även driva fram och säkerställa ett effektiv och strukturerat riskarbete inom enhetens samtliga verksamheter, vilket innebär att topprisker kontinuerligt identifieras, deras grundorsaker fastställs och verkningsfulla åtgärder vidtas. I arbetsuppgifter... Visa mer
Din framtida utmaning

Som Risk and Opportunity coordinator samordnar och stödjer du Dynamics Produktionsavdelnings totala risk- och möjlighetsarbete. Det innebär bland annat att skapa förutsättningar och även driva fram och säkerställa ett effektiv och strukturerat riskarbete inom enhetens samtliga verksamheter, vilket innebär att topprisker kontinuerligt identifieras, deras grundorsaker fastställs och verkningsfulla åtgärder vidtas.I arbetsuppgifterna ingår det att leda risk- och möjlighetsmöten, utbilda i riskprocessernas olika steg, vid behov gå in som riskledare i både projekt och andra riskmöten. Du kommer också att sammanställa topprisker och rapportera dessa till Produktions ledningsgrupp.Den du är idag

Vi söker dig som har goda ledaregenskaper och erfarenhet av risk- och möjlighetshantering inom produktion, men också har erfarenhet från alla faserna inom projektlivscykeln (analys, planering, genomförande och avslut). Vi ser gärna att du har en teknisk bakgrund i form av relevant högskoleutbildning eller motsvarande. Du är duktig på att planera och leda möten, hålla presentationer och workshops.Självklart motiveras du av att arbeta målfokuserat, strukturerat och trivs med stort eget ansvar. Det är viktigt att du har ett stort engagemang, är driven och kan ta egna initiativ. För att lyckas i din roll måste du visa på god förmåga att förklara och lära ut kring riskarbete samt jobba för att höja medvetandet i hela organisationen. Du ska kunna arbeta både operativt och strategiskt och samarbeta med medarbetare på olika nivåer i företaget.Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift samt körkort krävs för tjänsten. Resor inom och utanför Sverige kan förekomma.Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen. Vår verksamhet bedrivs på flertalet orter i Sverige och internationellt.Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här. Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här eller läs mer om Saab som företag här.I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.Sista ansökningsdag: 2022-02-23

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Visa mindre

Configuration Manager

Ansök    Jun 4    SAAB AB    Kontrollingenjör
Redo att hitta din grej? Testa nytt, utbyt erfarenheter och upptäck vad du verkligen gillar att göra. Din roll Vår produktionsenhet i Björkborns Industriområde i Karlskoga står inför många intressanta utmaningar. Samtidigt som vi genomför flertalet kapacitetshöjande åtgärder så satsar vi långsiktigt på att utveckla vår enhet med digitalisering och automatisering. I detta har vi stora krav på effektivisering och flödesoptimering i alla steg. Som Configura... Visa mer
Redo att hitta din grej? Testa nytt, utbyt erfarenheter och upptäck vad du verkligen gillar att göra.

Din roll

Vår produktionsenhet i Björkborns Industriområde i Karlskoga står inför många intressanta utmaningar. Samtidigt som vi genomför flertalet kapacitetshöjande åtgärder så satsar vi långsiktigt på att utveckla vår enhet med digitalisering och automatisering. I detta har vi stora krav på effektivisering och flödesoptimering i alla steg. Som Configuration manager hos oss är du en viktig del i konfigurationsstyrningen av våra produkter och informationsflödet inom produktion och inköp.

Bland arbetsuppgifterna för en Configuration manager ingår att:

* Agera som Produktions representant på CCB (Change Control Board) för att bevaka och säkra att de beslut som tas fungerar utifrån ett produktionsperspektiv. Samt skicka remissärenden inom produktion.
* Föra över artiklar från konstruktion till produktionsdelen i affärsystemet IFS och uppdatera produktstrukturer utifrån frisläppta CO (Change Order).
* Skapa och följa upp ändringsnotiser, CN (Change Notice), till ett flertal instanser som en del i ändringsprocessen.

Att alltid ha rätt tekniskt underlag som en förutsättning för god kvalitet inom produktion och inköp. Arbetet innebär att ha många ärenden igång samtidigt vilket ställer krav på ordning och reda. Vårt tekniska underlag består av tekniska bestämmelser, ritningar, metodbeskrivningar och manualer. En stor delar av jobbet är att bygga och underhålla produktionsstrukturerna i vårt MPS System IFS. Ytterligare en arbetsuppgift är att utveckla, driftsätta samt förvalta konfigurationsstyrningen för produktionsutrustningar.

Som medarbetare hos oss får man möjligheten att jobba med många kontaktytor och under stor frihet och förtroende, vilket innebär en arbetsplats som kanske är lite utöver det vanliga. Vi är också stolta över vår innovationskultur som ger dig möjlighet att påverka både teknik, metoder och arbetssätt.

Din profil

Vi tror att du är nyfiken, service minded och att du verkligen gillar att stötta och hjälpa dina kollegor med vad du än kan bidra med. Du tycker om system, har lätt att se och förstå flöden och hur saker hänger samman i systemet. Du är strukturerad och håller naturligt bra ordning och reda.

Vi ser att du är:

* Kommunikativ, både muntligt och skriftligt. Både på svenska och engelska
* Helst någon teknisk bakgrund, gärna inom produktion.

Det är meriterande om du ha erfarenhet från CM-arbete (ändringshantering) och av att arbeta i affärssystemet IFS

Kontaktperson:

Malin Samuelsson, [email protected], 073-418 30 32

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Annonsen kommer ligga publicerad över sommaren och därför kan längre ledtider förekomma.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Visa mindre

Programme Quality Manager

Ansök    Maj 4    SAAB AB    Kontrollingenjör
Din framtida utmaning Som Programme Quality Manager, arbetar du i huvudsak för en eller flera Programme Managers; en Programme Manager har det övergripande ansvaret för till denne tilldelade beställningsgenomföranden. Som Programme Quality Manager kommer din huvuduppgift vara att verka för att leveranser till kunder i beställningsgenomföranden uppfyller (överträffar) kundernas förväntningar avseende kvalitet, genom i huvudsak förebyggande aktiviteter. ... Visa mer
Din framtida utmaning

Som Programme Quality Manager, arbetar du i huvudsak för en eller flera Programme Managers; en Programme Manager har det övergripande ansvaret för till denne tilldelade beställningsgenomföranden. Som Programme Quality Manager kommer din huvuduppgift vara att verka för att leveranser till kunder i beställningsgenomföranden uppfyller (överträffar) kundernas förväntningar avseende kvalitet, genom i huvudsak förebyggande aktiviteter.

I denna roll kommer du typiskt:

* Agera som vår kontaktperson mot kunders kvalitetsrepresentanter
* Utarbeta kvalitetsplaner, inklusive flöda ner kundkrav och/eller förväntningar
* Samarbeta med kvalitetsfunktioner/-roller i projekten
* Planera och genomföra leveranskontroller
* Planera och genomföra kvalitetsrevisioner


Den du är idag

Vi tror att du har flera års erfarenhet från produktion, inköp och/eller utveckling, med stort intresse och engagemang för kvalitetsfrågor.


* Du har minst högskoleexamen eller motsvarande.
* Dina språkkunskaper i svenska och engelska håller självklart hög kvalitet.
* Som person är du en god lyssnare och driven kommunikatör, speciellt i samarbete med kunder och interna intressenter.
* Resor kan förekomma i denna roll och det är därför bra att du har enkelt att anpassa dig till olika miljöer och kulturer.
* Det är ett plus om du har kunskap om verksamhets-/kvalitetssystem och kvalitetsstandarder.Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.
Vad du blir en del avDynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster, kamouflagesystem och träningssystem för försvarsmarknaden.Avdelningen Programmes, del av affärsenheten Ground Combat, ansvarar primärt för beställningsgenomföranden och produktledning rörande produktfamiljerna Carl-Gustaf, AT4, NLAW och BILL. I detta ingår ansvar för fakturering, kassaflöde, bruttomarginal och produkternas kvalitet och lönsamhet. Dessutom har vi en viktig roll i utarbetande av offerter.

Vi investerar i produktutveckling baserat på marknadsbehov, med teknik i framkant. Våra produkter är eftertraktade på marknaden, och vi har en bred internationell kundbas.Nu söker vi en "Programme Quality Manager" till avdelningen "Quality Management" - är du den vi söker?Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningstiden har gått ut. Om du känner dig säker på att du matchar profilen ovan - skicka din ansökan så fort som möjligt.If you aspire to help create and innovate whilst developing yourself in a challenging team setting, Saab may well have the perfect conditions for you to grow. We pride ourselves on a nurturing environment, where everyone is different yet we share the same goal - to help protect people. Visa mindre

Risk coordinator

Ansök    Feb 3    SAAB AB    Kontrollingenjör
Din framtida utmaning Som Risk and Opportunity coordinator samordnar och stödjer du Dynamics Produktionsavdelnings totala risk- och möjlighetsarbete. Det innebär bland annat att skapa förutsättningar och även driva fram och säkerställa ett effektiv och strukturerat riskarbete inom enhetens samtliga verksamheter, vilket innebär att topprisker kontinuerligt identifieras, deras grundorsaker fastställs och verkningsfulla åtgärder vidtas. I arbetsuppgifter... Visa mer
Din framtida utmaning

Som Risk and Opportunity coordinator samordnar och stödjer du Dynamics Produktionsavdelnings totala risk- och möjlighetsarbete. Det innebär bland annat att skapa förutsättningar och även driva fram och säkerställa ett effektiv och strukturerat riskarbete inom enhetens samtliga verksamheter, vilket innebär att topprisker kontinuerligt identifieras, deras grundorsaker fastställs och verkningsfulla åtgärder vidtas.I arbetsuppgifterna ingår det att leda risk- och möjlighetsmöten, utbilda i riskprocessernas olika steg, vid behov gå in som riskledare i både projekt och andra riskmöten. Du kommer också att sammanställa topprisker och rapportera dessa till Produktions ledningsgrupp.Den du är idag

Vi söker dig som har goda ledaregenskaper och erfarenhet av risk- och möjlighetshantering inom produktion, men också har erfarenhet från alla faserna inom projektlivscykeln (analys, planering, genomförande och avslut). Vi ser gärna att du har en teknisk bakgrund i form av relevant högskoleutbildning eller motsvarande. Du är duktig på att planera och leda möten, hålla presentationer och workshops.Självklart motiveras du av att arbeta målfokuserat, strukturerat och trivs med stort eget ansvar. Det är viktigt att du har ett stort engagemang, är driven och kan ta egna initiativ. För att lyckas i din roll måste du visa på god förmåga att förklara och lära ut kring riskarbete samt jobba för att höja medvetandet i hela organisationen. Du ska kunna arbeta både operativt och strategiskt och samarbeta med medarbetare på olika nivåer i företaget.Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift samt körkort krävs för tjänsten. Resor inom och utanför Sverige kan förekomma.Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen. Vår verksamhet bedrivs på flertalet orter i Sverige och internationellt.Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här. Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här eller läs mer om Saab som företag här.I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.Sista ansökningsdag: 2022-02-23

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Visa mindre

Production Quality Engineer

Ansök    Jun 17    SAAB AB    Kontrollingenjör
Are you the new member in the Quality team in Karlskoga motivated by working with quality management and continuous improvement to satisfy customers and to inspire others to do the same? Your role We are searching for 2 Production Quality Engineer who will work within the production in Björkborn, Karlskoga. The Quality team that today consists of 15 people are responsible for managing, supporting and verifying the quality of the production chain up ... Visa mer
Are you the new member in the Quality team in Karlskoga motivated by working with quality management and continuous improvement to satisfy customers and to inspire others to do the same?Your role

We are searching for 2 Production Quality Engineer who will work within the production in Björkborn, Karlskoga.

The Quality team that today consists of 15 people are responsible for managing, supporting and verifying the quality of the production chain up to delivery. This requires close collaboration with the engineering, procurement, production and program department to achieve the desired results.

The Quality Engineer has overall quality responsibility for the production process, which means that methods and procedures are designed to ensure the quality of the product.

Key responsibilities:

* Lead and coordinate quality and improvement work in production
* Plan and conduct FMEA, control plans and capability analysis
* Plan, participate in and follow up that verifications / qualifications are performed
* Investigate root causes to deviations, define corrective actions and follow up on implementation
* Conduct quality audits (product and process)

Your profile

As a Production Quality Engineer, you are a person with a drive and integrity, with a passion for working with quality and continuous improvement. You are analytical, good at communicating and can easily collaborate with other people.

To succeed the ideal candidate will have:

* Bachelor or higher degree in quality, engineering or equivalent
* Minimum two years of relevant professional experience within quality management
* Experience in working with different quality tools
* Very good communication skills in English and Swedish, both verbal and written
* Driving license is required
* Knowledge of ISO9001
* Experience of LEANThis position requires that you pass a security vetting based on the current regulations around/of security protection. For positions requiring security clearance additional obligations on citizenship may applyWhat you will be part of

Dynamics, a business area of Saab, offers ground combat weapons, missile systems, torpedoes, sensor systems, unmanned underwater vehicles and signature management systems for armed forces as well as remotely operated vehicles and security systems for the offshore industry and nuclear power plants.

Read more about us hereKindly observe that this is an ongoing recruitment process and that the position might be filled before the closing date of the advertisementWe welcome your application in both English and Swedish.Do you want to get to know our business and our people a little bit better? Here you can find some stories told by our employees.

If you aspire to help create and innovate whilst developing yourself in a challenging team setting, Saab may well have the perfect conditions for you to grow. We pride ourselves on a nurturing environment, where everyone is different yet we share the same goal - to help protect people. Visa mindre

Metodingenjör till BAE Systems Bofors

BAE Systems är en världsledande internationell högteknologisk koncern som utvecklar framtidens försvarssystem. Koncernen har fler än 84500 anställda och representeras i Sverige av affärsenheterna Weapon Systems och Vehicles med verksamhet i Karlskoga, Örnsköldsvik, Stockholm och Linköping. Bakgrund BAE Systems Bofors AB är ett högteknologiskt företag som utvecklar och integrerar vapensystem. Företaget har ca 420 anställda, samtliga är placerade i ... Visa mer
BAE Systems är en världsledande internationell högteknologisk koncern som utvecklar framtidens försvarssystem. Koncernen har fler än 84500 anställda och representeras i Sverige av affärsenheterna Weapon Systems och Vehicles med verksamhet i Karlskoga, Örnsköldsvik, Stockholm och Linköping.Bakgrund
BAE Systems Bofors AB är ett högteknologiskt företag som utvecklar och integrerar vapensystem.

Företaget har ca 420 anställda, samtliga är placerade i Karlskoga. BAE Systems Bofors har ett omfattande samarbete med underleverantörer i närområdet. De huvudsakliga produkterna som tillverkas av BAE Systems Bofors AB är artilleripjäser, marina pjäser, intelligent ammunition och fjärrstyrda vapensystem. Företaget tillhandahåller även teknologier och anpassat underhållsstöd. Företaget är en nationell resurs med unik spetskompetens vad gäller pjässystem inklusive avancerad ammunition.

Stor efterfrågan på våra produkter gör att vi kontinuerligt växer och blir fler medarbetare. Nu söker vi dig som vill anta utmaningen och arbeta som metodingenjör hos oss på BAE Systems Bofors i Karlskoga.

Tjänsten är placerad på utvecklingsavdelningen inom sektionen Land. Inom sektionen finns flera ingenjörer som arbetar med underhållsmetoder vilket möjliggör en god inkörning och upplärning i arbetet. Vi erbjuder dig ett omväxlande arbete med intressanta arbetsuppgifter i ett högteknologiskt företag. Som ingenjör hos oss får du möjlighet att arbeta inom ett internationellt företag med närhet till både kund och produkt.

Du kommer att finna ett fritt, omväxlande och stimulerande arbete med många tekniska utmaningar för att uppnå de höga krav som ställs på våra produkter. Arbetet kommer att fördelas mellan nyutveckling och förbättringar av befintliga produkter.

Arbetsuppgifter
I befattningen som metodingenjör hos oss kommer du ha stort fokus på underhållsmässighet. Vid leverans av ett system specificeras hur systemet ska underhållas baserat på kundens krav, önskemål och planerade användning av våra produkter. I denna befattning kommer du självständigt och i grupp att genomföra underhållsanalyser där du ger rekommendationer om serviceintervall, byte av slitdelar, lagerhållning av reservdelar, hur service genomförs etc.

Du kommer också att:

Göra tekniska analyser av systemet för att säkerställa att underhåll kan genomföras på ett effektivt sätt. Dokumentera underhållsmetoder, manualer och delta vid framtagande av tekniska publikationer. Skapa och optimera reservdelsförsörjningen utifrån kundens driftprofil, organisation och lagerhållning. Ha kontakt med marknadsavdelningen och bistå med underhållsexpertis i samband med offerering. Skapa utbildningsmaterial. Samarbeta med konstruktionsavdelningen för att säkerställa underhållsmässighet vid byte av befintliga komponenter och nya konstruktionslösningar. Delta vid konstruktionsprovning liksom granskningar tillsammans med kund. Ha kontakt med leverantörer i frågor kopplade till underhåll.

Önskvärda kvalifikationer
Vi söker dig som har en teknisk akademisk utbildning, företrädelsevis inom mekanik, eller uppnått likvärdiga kunskaper genom arbetslivserfarenhet. Det är också mycket meriterande om du har erfarenhet från försvarsmakten eller försvarsindustrin.

Du får gärna vara nyexaminerad men bör ha ett intresse för såväl mekaniska som elektriska system då rollen är bred och innefattar flera tekniska discipliner. Det gör också tjänsten mycket stimulerande! God helhetssyn är viktigt då rollen och arbetsuppgifterna är komplexa.

Vi vill att du har en god förmåga att arbeta strukturerat, har lätt för att samarbeta och kommunicera både internt och externt. Kommunikation sker muntligt och skriftligt på både svenska och engelska. Du är engagerad, nyfiken och vill arbeta med dagens och morgondagens teknik tillsammans med dina kollegor. Tekniskt krävande utmaningar är något du verkligen gillar.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper vid denna rekrytering.

BAE Systems Bofors erbjuder
Hos BAE Systems Bofors får du stöd att möta dina utmaningar på bästa sätt. Vi är en del av en stor koncern vilket skapar globala möjligheter och internationella erfarenheter. Som anställd erbjuds du program för personlig utveckling och utbildning om du har ambitioner att växa både på ett personligt och ett kompetensmässigt plan. BAE Systems Bofors vill att du ska trivas både på och utanför jobbet, därför satsar vi på områden som bidrar till att du kan hitta en god balans i livet.

Information och ansökan

BAE Systems Bofors eftersträvar en jämnare könsfördelning och ser därför gärna kvinnliga sökande. Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess som kräver svenskt medborgarskap och säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Upplysningar lämnas av: Anders Nordström, Sektionschef Land 0586-733 399 Per Linnerblad, HR 0586-733 070

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Fackliga företrädare: Ronald Pirhi, Unionen, 0586-733 606 Anders Ek, Akademikerföreningen, 0586-733 323 Visa mindre

Kvalitetsledare på SAAB Dynamics

Ansök    Jun 11    SAAB AB    Kontrollingenjör
Vill du axla en viktig roll i våra utvecklingsteam och hjälpa oss att framgångsrikt utveckla våra framtida produkter? Ansök i så fall till tjänsten som Kvalitetsledare inom utvecklingsavdelningen på Saab Dynamics. Din roll Du kommer primärt att ha rollen som Project Quality Manager och i denna roll stötta projekten med kvalitetsrelaterade aktiviteter för att säkerställa att vi når rätt kvalitet på genomförandet av våra utvecklingsprojekt och därmed sä... Visa mer
Vill du axla en viktig roll i våra utvecklingsteam och hjälpa oss att framgångsrikt utveckla våra framtida produkter?
Ansök i så fall till tjänsten som Kvalitetsledare inom utvecklingsavdelningen på Saab Dynamics.Din roll

Du kommer primärt att ha rollen som Project Quality Manager och i denna roll stötta projekten med kvalitetsrelaterade aktiviteter för att säkerställa att vi når rätt kvalitet på genomförandet av våra utvecklingsprojekt och därmed säkerställer god leveransprecision i våra åtaganden.
Kvalitetsledare ansvarar för planering, genomförande och rapportering av aktiviteterna för kvalitetssäkring och kvalitetskontroll inom utveckling och projektledning.


Huvudsakliga arbetsuppgifter:

* Agera som representant för intressenter i kvalitetsfrågor.
* Stötta utvecklingsprojekten med planering och genomförande av kvalitetsrelaterade aktiviteter.
* Planera och genomföra revisioner avseende processuppfyllnad och efterlevnad av befintliga planer samt kvaliteten i utvecklingsprocesserna.
* Under utvecklingsfasen säkerställa kvaliteten på genomförandet av tekniska granskningar.
* Leda kvalitetsrelaterade utredningar och ansvara för lessons learned med fokus på utvecklingsuppdragen.
* Delta i risk- och möjlighetshanteringsaktiviteter.Du kommer också att vara delaktig i arbetet med kontinuerliga förbättringar gällande utvecklingsprocesserna i vårt verksamhetssystem samt identifiera och införa förbättringar i arbetssätt.Din Profil

Vi söker dig som har ett stort intresse och engagemang för kvalitetsfrågor och vill anta utmaningen att vara delaktig i att vi lyckas utveckla framgångsrika system med god leveransprecision.

* För att kunna anta denna utmaning behöver du ha en teknisk bakgrund med minst högskoleingenjörsexamen som grund.
* Vi ser gärna att du har flera års erfarenhet från utveckling av komplexa system.
* Erfarenhet från tidigare arbete inom kvalitet och verksamhets-/kvalitetssystem avseende utveckling är starkt önskvärd.
* Du tycker om ordning och reda, är strukturerad, noggrann och social, samt trivs med att jobba såväl enskilt som i team.
* Du har god förmåga att kommunicera både på svenska och engelska i tal och skrift.Vad du blir del av

Du kommer att tillhöra projektkontoret inom Dynamics utvecklingsenhet. Projektkontoret inom utveckling ansvarar bl.a. för projektledning och support av tyngre utvecklingsprojekt för de tre affärsenheterna Missile Systems, Ground Combat och Underwater Systems.Utvecklingsenheten består av ca 700 medarbetare varav 500 egen personal uppdelade på två orter, Karlskoga och Linköping. Vårt arbete sker ortsövergripande.Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder en marknadsledande produktportfölj som omfattar markvapen, missilsystem, torpeder, obemannade undervattensfordon, träningssystem och avancerade kamouflagessystem för väpnade styrkor. Produktportföljen består också av nischprodukter för civila och försvarsmarknader som undervattensfordon för offshoreindustrin.Läs mer om affärsområde Dynamics här.Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och kräver att du blir godkänd i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Placeringsort är Karlskoga.Sista ansökningsdag: 2020-08-16. I denna rekrytering använder vi oss av löpande urval och tjänsten kan därför komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Visa mindre