Lediga jobb som Konstruktör, tillverkningsindustri i Karlskoga

Se lediga jobb som Konstruktör, tillverkningsindustri i Karlskoga. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Karlskoga som finns hos arbetsgivaren.

Ledigt jobb | Konstruktion och Produktvård | Karlskoga

Jefferson Wells är en ledande inom bemanning och rekrytering och erbjuder högkvalitativa tjänster till olika branscher, inklusive försvarsindustrin. Vi söker nu en erfaren och engagerad konstruktör för att stödja våra kunders projekt inom konstruktion och produktvård. Efter en tids inhyrning kommer anställning att erbjudas av vår kund. Rollbeskrivning: Vi söker nu konsulter som kan arbeta inom mekanik och elektromekanik med utveckling och produktvård. Di... Visa mer
Jefferson Wells är en ledande inom bemanning och rekrytering och erbjuder högkvalitativa tjänster till olika branscher, inklusive försvarsindustrin. Vi söker nu en erfaren och engagerad konstruktör för att stödja våra kunders projekt inom konstruktion och produktvård. Efter en tids inhyrning kommer anställning att erbjudas av vår kund.

Rollbeskrivning:

Vi söker nu konsulter som kan arbeta inom mekanik och elektromekanik med utveckling och produktvård. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att inkludera:

* 3D-modellering och 2D-ritningar för nya och befintliga produkter.
* Felutredningar och hantering av ändringar för att förbättra produktkvalitet och effektivitet.
* Utveckling av nya artiklar och förbättringar baserat på kundkrav och branschstandarder.
* Produktionsstöd för att säkerställa en smidig övergång från utveckling till produktion.

Kvalifikationer:

* Erfarenhet av 3D-modellering och ritningsarbete inom både mekanik och elektromekanik.
* Stark förmåga att genomföra felutredningar och hantera ändringar effektivt.
* Kunskap om produktionsprocesser och förmåga att erbjuda tekniskt stöd vid behov.
* Erfarenhet av att arbeta inom försvarsindustrin är meriterande men inte nödvändigt.

Utbildning:

Vi välkomnar sökande med allt från nyutexaminerad till dig med erfarenhet inom konstruktion och produktvård. En kandidatexamen inom relevant teknisk disciplin är önskvärt.

Personliga Egenskaper:

Vi letar efter en lagspelare som är nyfiken och självlärande. Du är inte rädd att ta hjälp av dina kollegor för att driva arbetet framåt och är ödmjuk inför andras kunskap och erfarenhet.

Om vår kund:

Kunden är ett expansivt, innovativt och världsledande företag inom försvarsindustrin. De fungerar som ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdraget att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidra till trygghet för människor och samhällen.

Vad kan Jefferson Wells erbjuda dig?

Jefferson Wells är specialister på kompetensförsörjning av chefer och specialister inom ekonomi, HR, executive, inköp, logistik, marknad, försäljning och ingenjörsområdet. Vi samarbetar med företag, myndigheter och organisationer inom privat och offentlig sektor i hela Sverige. Våra konsultchefer har gedigen kunskap inom ditt område. Som konsult hos oss är din karriär och utveckling alltid i fokus. Vi erbjuder en trygg anställning med månadslön, kollektivavtal, försäkringar med mera. Läs mer om att vara konsult på Jefferson Wells: https://www.jeffersonwells.se/sv/karriar

Intresserad?

För att söka tjänsten skapar du ett konto hos oss och bifogar ditt CV och personliga brev. Vid frågor, kontakta Agneta Lännbjer, via e-post: [email protected] alt via telefon 054-221892

Vi arbetar med löpande urval och kan tillsätta uppdraget så fort vi hittar rätt person. Skicka in din ansökan så snart som möjligt!

Vi ser fram emot att höra från dig!Om Jefferson Wells

Jefferson Wells är ett av Sveriges största konsultbolag av chefer och specialister inom ekonomi, executive, marknad & försäljning, inköp & logistik och ingenjörsområdet. Vi har den unika förmånen att samarbeta med företag, myndigheter och organisationer inom privat och offentlig sektor i hela Sverige. Våra konsultchefer har gedigen kunskap inom just ditt område och som konsult hos oss är din karriär och utveckling alltid i fokus. Hos oss kan du både gå som tillsvidareanställd konsult på ett specifikt uppdrag eller som samarbetspartner med eget företag. Visa mindre

Mekanikkonstruktör till AFRY!

Har du en utbildning inom mekanik och vill bredda din kunskaper? Vi söker dig som är utbildad maskiningenjör eller har jobbat med mekanik och vill ta nästa steg i karriären i rollen som mekanikkonstruktör hos AFRY. Välkommen in med din ansökan, löpande urval! Information om tjänsten Professionals Nord söker nu för AFRYs räkning dig som har någon form av mekanikutbildning och är nyfiken att ta nästa steg i karriären hos AFRY. I rollen som mekanikkonstruktö... Visa mer
Har du en utbildning inom mekanik och vill bredda din kunskaper? Vi söker dig som är utbildad maskiningenjör eller har jobbat med mekanik och vill ta nästa steg i karriären i rollen som mekanikkonstruktör hos AFRY. Välkommen in med din ansökan, löpande urval!

Information om tjänsten
Professionals Nord söker nu för AFRYs räkning dig som har någon form av mekanikutbildning och är nyfiken att ta nästa steg i karriären hos AFRY. I rollen som mekanikkonstruktör hos AFRY kommer du vara verksam inom olika produktgrupper där allt arbete sker i projektform. Dina arbetsuppgifter kommer bland annat vara att:

• I ett störningsfritt utförande, bygga in elektronik i de olika produkterna
• Arbeta i CAD med att rita elboxar, komponenterna i dem samt förbindelserna mellan dem

Du arbetar även med dokumentation och prototypframtagning som sker i 3d-printer i deras egen labbmiljö. Rollen innebär en tät kontakt och samarbete med övriga kompetensområden såsom mekanik, elektronik och elsystem.

Vi söker dig som:
har en eftergymnasial utbildning med inriktning mot mekanikkonstruktion. Du har erfarenhet i något av de olika CAD-verktygen, vilket av dem är inte det viktigaste. Vidare har du god kunskap i svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer att trivas i rollen som mekanikkonstruktör hos AFRY långsiktigt. Vi söker därför dig som har rätt inställning, driv och motivation för att briljera i din nya tjänst. Du har ett stort tekniskt intresse och ett personligt engagemang i ditt arbete. Vidare är du lösningsorienterad, metodisk och noggrann. Du har viljan att utmana dig själv, tar eget ansvar för din kompetensutveckling och du finner det tillfredställelse att aktivt bidra till företagets utveckling.

START: Enligt överenskommelse
OMFATTNING: Heltid
STAD: Karlskoga
URVAL: Sker löpande
ANSVARIG: Mia Haaster

Sök tjänsten genom att klicka på "sök jobbet" nedan. Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på [email protected]

#CAD #konstruktion #mekanik #elmek #AFRY #el #maskinteknik #maskiningenjör #mekanikkonstruktion #mekanikkontruktör #mechanicalengineering #fordonsel #solidedge Visa mindre

Mekanikkonstruktör till Saab Dynamics - Var med och gör skillnad!

Är du redo att ta nästa steg i din karriär och bidra till en säkrare värld? Tillsammans med Saab Dynamics i Karlskoga söker vi nu en erfaren mekanikkonstruktör som brinner för teknik och innovation. Som mekanikkonstruktör hos Saab Dynamics får du möjligheten att arbeta med avancerade system som gör skillnad – varje dag. Motiveras du av en dynamisk arbetsmiljö där dina idéer och din expertis är avgörande för företagets framgång? Ansök då till rollen som mek... Visa mer
Är du redo att ta nästa steg i din karriär och bidra till en säkrare värld? Tillsammans med Saab Dynamics i Karlskoga söker vi nu en erfaren mekanikkonstruktör som brinner för teknik och innovation. Som mekanikkonstruktör hos Saab Dynamics får du möjligheten att arbeta med avancerade system som gör skillnad – varje dag. Motiveras du av en dynamisk arbetsmiljö där dina idéer och din expertis är avgörande för företagets framgång? Ansök då till rollen som mekanikkonstruktör och bli en del av vårt team och var med och forma framtiden inom försvars- och säkerhetsteknik. Din kunskap är vår styrka – tillsammans skapar vi trygghet.


Om rollen:
Som erfaren mekanikkonstruktör hos Saab kommer du att ha en central roll i utvecklingen och förbättringen av avancerade system.

Dina arbetsuppgifter kommer att vara mångsidiga och inkluderar:

•3D-modellering och design av komponenter.
•Testning av raketmotorer och utvärdering av provskjutningar.
•Framtagning och uppdatering av tekniska ritningar.
•Teknisk support till inköp, beräkningsingenjörer och underleverantörer.
•Deltagande i teknikutvecklingsprojekt.
•Du kommer att arbeta med programvaror som Catia och 3DExperience för att skapa innovativa lösningar.


Skallkrav:

Minst 3 års högskoleutbildning inom mekanik eller motsvarande.
3 års arbetslivserfarenhet som mekanikkonstruktör.
Flytande i svenska och engelska, både i tal och skrift.
Gedigen erfarenhet av CAD-system.


Meriterande:

Erfarenhet av en koordinerande roll.
Kunskap inom produktionsteknik.
Arbetslivserfarenhet med CAD, särskilt Catia.


Personliga egenskaper:

Vi söker dig som har en stark problemlösningsförmåga och kan hantera komplexa tekniska utmaningar. Du har utmärkt kommunikationsförmåga och kan arbeta effektivt i team. Din samverkansförmåga gör att du trivs med att samarbeta med olika delar av organisationen.


Om Framtiden AB

Vi på Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering, vi vill göra skillnad i människors liv. Skillnad gör vi genom att hjälpa människor att hitta rätt jobb och rätt kollega. Vi är specialister på att rekrytera rätt talanger till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo.
För denna tjänst kommer du under en inledande period vara anställd genom oss på Framtiden för att sedan ha möjlighet att gå över och bli anställd direkt hos Saab Dynamics.


Rekryteringsprocess

CV-urval
Telefonintervju
Intervju
Referenser
Kundintervju
Beslut


Villkor

Startdatum: Våren 2024
Ort: Karlskoga
Omfattning: Heltid
Arbetstider: 8-17 med möjlighet till flex


Välkommen med din ansökan till ett företag som gör skillnad! Visa mindre

Combitech Graduate Program inom bl.a maskin i Karlskoga

Combitech Graduate Program riktar sig till dig som snart är eller nyligen blir nyexaminerad och vill sätta din egen kompetensutveckling i fokus i kombination med spännande uppdrag i teknikens absoluta framkant. Ett ettårigt program som ger dig möjligheten utvecklas inom exempelvis produktionsteknik, konstruktion, kvalitet, beräkning eller projektledning. DIN ROLL INOM COMBITECH GRADUATE PROGRAM Du kommer få vara med i ett ettårigt program som är utfo... Visa mer
Combitech Graduate Program riktar sig till dig som snart är eller nyligen blir nyexaminerad och vill sätta din egen kompetensutveckling i fokus i kombination med spännande uppdrag i teknikens absoluta framkant. Ett ettårigt program som ger dig möjligheten utvecklas inom exempelvis produktionsteknik, konstruktion, kvalitet, beräkning eller projektledning.DIN ROLL INOM COMBITECH GRADUATE PROGRAM

Du kommer få vara med i ett ettårigt program som är utformat för att ge dig en flygande start på din karriär. Du får en unik möjlighet att se hur det fungerar att vara konsult hos oss på Combitech och arbeta i ett utvecklande konsultuppdrag inom SAAB- koncernen i Karlskoga. I programmet kommer du få gå kurser inom relevant område som passar din inriktning.
Till detta program söker vi nu flera, snart nyexaminerade inom något av följande områden:

*

Projektsupport/Planering
*

Inköpskvalitet/Produktionskvalitet
*

Produktionstekniker
*

Mekanikkonstruktion/Verktygskonstruktion
*

Beräkningsingenjör
*

SystemingenjörTillsammans med dina erfarna kollegor på plats ges du möjlighet att utvecklas inom ditt eget område samtidigt som du lär dig mer om nya inriktningar och på så sätt fördjupar dina kunskaper. Programmet kommer att ge dig kunskaper och erfarenheter som är värdefulla för din karriär framåt. Du kommer bli en del av ett härligt team där gemenskap och utveckling ligger i fokus. Ingen dag är den andra lik och tillsammans med dina kollegor kommer du gemensamt och självständigt ta dig an utmanande arbetsuppgifter inom ditt område.Variationerna av uppdrag och utvecklingsmöjligheter inom Combitech är stora och speciellt för detta initiativ är att du får möjlighet att testa på hur det är att jobba i ett konsultbolag och i ett produktbolag - en unik möjlighet att testa på båda världar!

VEM ÄR DU?

Vi söker dig med relevant högskole- eller civilingenjörsutbildning med planerad examen 2024. Exempel på utbildning är industriell ekonomi, maskinteknik, innovationsteknik och design samt teknisk fysik.


För oss är de personliga egenskaperna viktiga och vi är väldigt lyhörda för dina intressen och karriärsmål. För att trivas på Combitech tror vi att du är en kommunikativ person som har lätt för att skapa goda relationer med andra i din omgivning. Som person kommer du med nya idéer och du hittar lösningar på tekniska utmaningar. Du är nyfiken och blir inspirerad av nya utmaningar och är motiverad av att arbeta i team med andra. Vi tror att du har en relationsskapande personlighet och en god initiativförmåga. Då kompetensutveckling är en kärnfråga hos oss ser vi gärna att du drivs av en vilja att ständigt utvecklas.Då tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess krävs det att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning med registerkontroll.

Urval sker löpande. Vi ser fram emot din ansökan!
KOM OCH GÖR SKILLNAD

På Combitech ingår vårt kompetensutvecklingsprogram Combitech GROW som en naturlig del i din anställning! Vi ger dig möjlighet att växa i en företagskultur som uppmuntrar till både personlig och professionell utveckling, samtidigt som du arbetar i spännande och givande uppdrag.Hos oss får du vara med och utveckla teknikområden för att möta kraven på framtidens digitala samhälle. Vi har flera projekt inom digitalisering, autonomi, artificiell intelligens, cyber security och 5G-utveckling. Våra konsulter utvecklar också flygande hjärtstartare, system som ökar säkerheten på flygplatser och nya stridsflygplanet Gripen E som gör samhällen trygga!


Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Kolla in våra karriärsidor! Visa mindre

Mekanikkonstruktör Tändrörskonstruktion till BAE Systems Bofors

BAE Systems är en världsledande internationell högteknologisk koncern som utvecklar framtidens försvarssystem. Koncernen har fler än 84500 anställda och representeras i Sverige av affärsenheterna Weapon Systems och Vehicles med verksamhet i Karlskoga, Örnsköldsvik, Stockholm och Linköping. BAE Systems Bofors AB befinner sig i en spännande fas och letar nu efter en Mekanikkonstruktör inom ammunitionsområdet med inriktning mot tändrörskonstruktion. H... Visa mer
BAE Systems är en världsledande internationell högteknologisk koncern som utvecklar framtidens försvarssystem. Koncernen har fler än 84500 anställda och representeras i Sverige av affärsenheterna Weapon Systems och Vehicles med verksamhet i Karlskoga, Örnsköldsvik, Stockholm och Linköping.BAE Systems Bofors AB befinner sig i en spännande fas och letar nu efter en Mekanikkonstruktör inom ammunitionsområdet med inriktning mot tändrörskonstruktion.

Har du erfarenhet av mekanikkonstruktion/finmekanik och vill arbeta med världsledande teknologi, på ett företag med hög kompetens och engagerade medarbetare? Vill du bidra till ett framtida starkt svenskt försvar? Då är detta utmaningen för dig!

Bakgrund
BAE Systems Bofors är ett högteknologiskt företag som utvecklar och integrerar vapensystem. Företaget har ca 480 anställda, där majoriteten är placerade i Karlskoga. Företaget har ett omfattande samarbete med underleverantörer både i närområdet och i övriga Europa. De huvudsakliga produkterna som tillverkas är artilleripjäser, marina pjäser, intelligent ammunition och fjärrstyrda vapensystem. Man tillhandahåller även teknologier och anpassat underhållsstöd. Företaget är en nationell resurs med unik spetskompetens vad gäller pjässystem inklusive avancerad ammunition

Om tjänsten
Tjänsten är placerad på avdelningen för utveckling inom Mekanikkonstruktion. Utvecklingsavdelningen består idag av 10 sektioner, varav 2 sektioner inom mekanikkonstruktion. De 2 sektionerna består av ett 40-tal kollegor med stor erfarenhet och kunskap, liksom kollegor i början av karriären. Sektionerna erbjuder en kunskapsintensiv arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter.

Hos BAE Systems får du arbeta inom ett internationellt företag med närhet till både kund och produkt. Du kommer att finna ett fritt, omväxlande och stimulerande arbete med många tekniska utmaningar för att uppnå de höga krav som ställs på produkterna. Arbetet kommer att fördelas mellan nyutveckling och förbättringar av befintliga produkter.

Arbetsbeskrivning
Som Mekanikkonstruktör inom ammunition kommer du självständigt eller i grupp konstruera och ta fram tekniskt underlag för mekaniska delsystem samt genomföra ändringar och modifieringar.
Tjänsten innebär en blandning av finmekanik och elmekanik. Du kommer även att välja komponenter samt upprätta utvecklingsspecifikationer. Arbetet innefattar även ansvar för framtagning av materiel samt deltagande vid konstruktionsprovning. Du kommer att ha ett nära samarbete med företagets produktion, inköpsavdelning, kvalitetsavdelning och underleverantörer.

Profilbeskrivning
Vi söker dig som är högskoleingenjör inom maskinteknik eller har motsvarande arbetslivserfarenhet som konstruktör inom mekanikområdet finmekanik eller elmekanik. Du har erfarenhet av mekanikkonstruktion och konstruktionsledning samt mycket goda kunskaper i CAD-verktyget Solid Edge eller motsvarande. Erfarenhet från tändsystem och elmekanik är meriterande liksom erfarenheter från finmekanik och konfigurationsstyrning. Då företaget ingår i en internationell koncern behöver du ha goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift.

Vi fäster stor vikt vid att hitta en medarbetare med rätt personliga egenskaper. För att vi ska bli en bra matchning behöver du vara en person som drivs av utveckling och gillar att ta egna initiativ, oavsett om det kommer till att starta i gång något nytt eller att söka upp nödvändig information. Du är självgående och van att arbeta i team samt har förståelse för vikten av god kommunikation.

BAE Systems erbjuder
Hos oss får du chansen att arbeta i ett globalt företag inom försvarsindustrin där man ständigt utmanas med ett mål i sikte – att vara bäst i världen. BAE Systems är en del av en stor koncern vilket kan skapa möjligheter till internationella erfarenheter under din anställning. Som anställd erbjuds du program för personlig utveckling och löpande utbildning om du har ambitioner att växa både på ett personligt och på ett kompetensmässigt plan. För att du ska komma in i rollen tilldelas du från första dagen en mentor som du får stöttning av samt kan bolla utmaningar och idéer med.

Vi vill att du ska trivas både på och utanför jobbet, därför satsar de på områden som bidrar till att du kan hitta en god balans i livet, exempelvis genom generösa flextider. Du kommer att ha möjligheten att vara med på trevliga aktiviteter som företaget ordnar genom våra duktiga och engagerade hälsoinspiratörer, du kan även göra ett besök i BAE:s nybyggda gym. Den familjära känsla som finns bidrar till en hög trivsel som också skapar mervärde för dig och din familj.

Information och ansökan
BAE Systems Bofors eftersträvar en jämnare könsfördelning och ser därför gärna kvinnliga sökande. Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess som kräver svenskt medborgarskap och säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Vi undanber oss vänligt men bestämt kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i dessa rekryteringar.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Björn Johansson, Sektionschef, 0586-733 588
Sara Hedman, HR, 0586-733 102

Fackliga kontaktpersoner:
Marcus Eliasson, Akademikerföreningen, 0586-733 655
Mikael Andersson, Unionen, 0586-733109

Varmt välkommen med din ansökan! Du skickar den i form av CV och personligt brev senast 2023-11-12, men ansök snarast då urval kan påbörjas innan ansökningstidens utgång. Visa mindre

Mekanikkonstruktör

AxÖ Consulting är ett konsult- och rekryteringsföretag med kontor i Karlskoga, Örebro, Luleå, Umeå, Örnsköldsvik, Skellefteå och Malmö. Vi erbjuder tjänster inom rekrytering, bemanning, strategisk kompetensförsörjning och mycket mer. Nu har du chansen att bli en del av ett framstående teknologiföretag i en expansiv fas. Till vår kund i Örebroregionen söker vi nu en mekanikkonstruktör. Här erbjuds du en stimulerande arbetsmiljö där du blir en viktig del... Visa mer
AxÖ Consulting är ett konsult- och rekryteringsföretag med kontor i Karlskoga, Örebro, Luleå, Umeå, Örnsköldsvik, Skellefteå och Malmö.

Vi erbjuder tjänster inom rekrytering, bemanning, strategisk kompetensförsörjning och mycket mer.

Nu har du chansen att bli en del av ett framstående teknologiföretag i en expansiv fas. Till vår kund i Örebroregionen söker vi nu en mekanikkonstruktör. Här erbjuds du en stimulerande arbetsmiljö där du blir en viktig del av ett dedikerat team och bidrar till företagets fortsatta framgång och utveckling.

Blir du nyfiken och vill veta mer? Skicka in en ansökan redan idag!

Detta är ett konsultuppdrag där du är anställd hos AxÖ Consulting men arbetar på uppdrag hos vår kund. Uppdraget startar enligt överenskommelse.

Arbetsbeskrivning

I rollen som mekanikkonstruktör kommer du att ansvara för att självständigt eller i grupp konstruera och utveckla tekniskt underlag för olika mekaniska delsystem. Ditt arbete kommer att omfatta att genomföra ändringar och modifieringar efter behov samt att aktivt vara involverad i valet av komponenter och upprättandet av utvecklingsspecifikationer.

Dina ansvarsområden inkluderar också att leda framtagningen av materiel och att delta i konstruktionsprovningar för att säkerställa att de mekaniska delsystemen uppfyller höga prestanda- och kvalitetsstandarder. En nära samverkan förväntas med företagets monteringsteam, inköpsavdelning och underleverantörer för att säkerställa en smidig och effektiv arbetsprocess.

Denna position kräver inte bara teknisk kunskap utan även förmågan att samarbeta effektivt med olika avdelningar inom företaget. Det övergripande målet är att säkerställa att mekaniska delsystem utvecklas och fungerar på ett optimalt sätt, samtidigt som kvalitetsstandarder upprätthålls genom hela konstruktionsprocessen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är högskoleingenjör inom maskinteknik eller har motsvarande arbetslivserfarenhet som konstruktör inom mekanikområdet. Du har några års erfarenhet av mekanikkonstruktion och konstruktionsledning samt mycket goda kunskaper i CAD-verktyget Solid Edge eller motsvarande.

Då företaget ingår i en internationell koncern behöver du ha goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift. Tjänsten kräver att du har en god förmåga att arbeta strukturerat och har mycket lätt för att samarbeta och kommunicera. Du är engagerad, har en god förmåga att dokumentera ditt arbete samt tycker om tekniska utmaningar.

Om du har erfarenhet av explosiva ämnen anses detta meriterande.

Om konsultuppdraget

Som konsult är du anställd av AxÖ Consulting. Vi har lång erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen, vi vet därför hur viktigt det är att ge dig rätt grund att stå på för att vi tillsammans ska kunna bedriva en professionell konsultverksamhet. Hos oss får du chansen att utvecklas i din yrkesroll samtidigt som du stärker ditt CV på några av regionens, och till och med Sveriges, mest ansedda och attraktiva bolag. Att arbeta som konsult via AxÖ Consulting är tryggt, roligt och utvecklande. För att du ska trivas erbjuder vi dig kollektivavtalade anställningsvillkor och vi arrangerar regelbundet sociala aktiviteter så att vi kan lära känna varandra lite bättre.

Om ansökan

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. Krav på svenskt medborgarskap förekommer.

Detta är en annons för konsultuppdrag hos våra kunder i Örebroregionen. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt.

För frågor om uppdraget, vänligen kontakta konsultansvarig: Angelica Mäenpää: [email protected] Urval sker löpande och tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag.

AxÖ Consulting AB har lång och gedigen erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen och har arbetat med såväl privat marknad som inom offentlig sektor. För mer information och ansökan besök www.axoconsulting.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via brev eller e-post.
Varmt välkommen med din ansökan. Visa mindre

Nu söker vi en Konstruktör/Produktutvecklare!

Är du en kreativ konstruktör/ produktutvecklare som gillar att jobba genom hela produktframtagningen från idé till slutleverans? Välkommen till ett bolag som är experter på utvalda produkter och kundanpassningar inom materialhantering och entresollösningar! Som konstruktör/produktutvecklare på Gonvarri Stålteknik blir du en viktig del av ett team där ni tillsammans förser dagens kunder med rätt anpassade produkter och morgondagens kunder med nya egenutvec... Visa mer
Är du en kreativ konstruktör/ produktutvecklare som gillar att jobba genom hela produktframtagningen från idé till slutleverans? Välkommen till ett bolag som är experter på utvalda produkter och kundanpassningar inom materialhantering och entresollösningar!

Som konstruktör/produktutvecklare på Gonvarri Stålteknik blir du en viktig del av ett team där ni tillsammans förser dagens kunder med rätt anpassade produkter och morgondagens kunder med nya egenutvecklade produkter. Du kommer uppleva en omväxlande arbetsdag som till exempel innehåller att producera ritningar, tekniskt underlag och dokumentation, samverka med kunder och jobba med konstruktionsarbeten och beräkningar .

Vem söker vi?
Vi söker antingen dig som är väl förtrogen med arbetsuppgifterna sedan tidigare med flera års erfarenhet eller dig som nyligen avslutat lämplig ingenjörsutbildning på högskola/universitet. Oavsett tar du med dig kunskaper i CAD-miljö (vi jobbar i Inventor, Advance Steel samt AutoCad) och du behärskar både svenska och engelska eftersom du kommer ha kontakt med både svenska och europeiska kunder.

Vi söker dig som gärna har en bred teknisk profil och är nyfiken. Du är duktig på att kommunicera med dina kollegor och du arbetar på ett målinriktat och strukturerat sätt. Du är en person som besitter en god analytisk förmåga, har ett strategiskt tänk i ditt arbete och är noggrann. Du har lätt för att sätta dig in i helt nya frågeställningar från olika branscher. Vidare tar du egna initiativ, driver projekt framåt och i mål, samt är lyhörd och prestigelös mot din omgivning. Slutligen söker vi dig som på ett nyfiket sätt vill förbättra och utveckla verksamheten tillsammans med oss har en drivkraft i att nå resultat och uppsatta mål. 

Hur går vi vidare?
I denna rekrytering samarbetar Gonvarri Stålteknik med OnePartnerGroup. Vi behandlar ansökningarna löpande, varmt välkommen med din ansökan! Läs gärna mer och ansök via www.onepartnergroup.se. För ytterligare frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta rekryteringskonsult, Susanne Johansson 076-134 49 00. Visa mindre

Nyexade mekanikingenjörer

Om tjänsten Vi söker nu nyexaminerade mekanikingenjörer till ett produktbolag inom försvarsindustrin där du får möjligheten att bli upplärd inom elektronikkonstruktion. Det du bidrar med är engagemang och intresse för att lära dig en ny teknisk disciplin. Du kommer bli en del av en prestigelös arbetsplats med medarbetare som alltid ställer upp för varandra när det behövs! Ditt arbete kommer framåt innefatta både digital konstruktion för signal och bildbeh... Visa mer
Om tjänsten
Vi söker nu nyexaminerade mekanikingenjörer till ett produktbolag inom försvarsindustrin där du får möjligheten att bli upplärd inom elektronikkonstruktion. Det du bidrar med är engagemang och intresse för att lära dig en ny teknisk disciplin. Du kommer bli en del av en prestigelös arbetsplats med medarbetare som alltid ställer upp för varandra när det behövs!

Ditt arbete kommer framåt innefatta både digital konstruktion för signal och bildbehandling och analog konstruktion. Du involveras i samtliga steg i projekten så som designutveckling, prototypframtagning, genomförande av prototyptester samt medverkan vid slutverifiering.

Här får du arbeta i en fri arbetsform där ett självklart fokus på hög tillförlitlighet på produkterna står i fokus. Detta då produkterna ska fungera i besvärliga miljöer med stora mekaniska påfrestningar och varierande temperatur. Du kommer att arbeta i projektform och ha kontinuerlig kontakt med andra teknikområden såsom system, mekanik och programvara, där ni tar lärdom av varandra.

Din kompetens
Vi letar efter dig som har:

- Civilingenjörs- eller högskoleexamen med inriktning mekanik. Självklart är även examen inom elektronik, teknisk fysik samt mekatronik av intresse.

Som person ser vi gärna att du fungerar bra i team samt är kommunikativ då arbetat innebär många kontaktytor. Vi tror även att är du har ett öga för detaljer och trivs med varierande arbetsuppgifter.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. Denna tjänst innebär krav på svenskt medborgarskap, dubbla medborgarskap godkänns ej.

Övrigt
Lön: Fast månadslön
Omfattning: Heltid, tillsvidare
Start: Omgående med hänsyn tagen till din eventuella uppsägningstid
Placeringsort: Karlskoga med möjlighet att arbeta hemifrån några dagar i veckan

Vi behandlar ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut, skicka din ansökan redan idag!

Om oss
Procruitment är Sveriges enda karriärbyrå inom IT, tech och engineering som genom proaktiv rekrytering förenar attraktiva arbetsgivare med människor som delar samma mål och ambitioner. Oavsett om du är en erfaren ledare eller om du ska ta ditt första steg ut i karriären hjälper vi dig att nå dina karriärmål - samtidigt som vi bryr oss om dig, din resa och att du mår bra längs vägen.

Procruitment är stolta vinnare av Recruitment Awards 2022 och är utsedda till Årets Rekryteringsföretag och Årets Raket (Rekrytering). Läs mer om utmärkelserna här (https://www.procruitment.se/arets-raket-och-arets-rekryteringsfoeretag). Visa mindre

Nyexade mekanikingenjörer

Om tjänsten Vi söker nu nyexaminerade mekanikingenjörer till ett produktbolag inom försvarsindustrin där du får möjligheten att bli upplärd inom elektronikkonstruktion. Det du bidrar med är engagemang och intresse för att lära dig en ny teknisk disciplin. Du kommer bli en del av en prestigelös arbetsplats med medarbetare som alltid ställer upp för varandra när det behövs! Ditt arbete kommer framåt innefatta både digital konstruktion för signal och bildbeh... Visa mer
Om tjänsten
Vi söker nu nyexaminerade mekanikingenjörer till ett produktbolag inom försvarsindustrin där du får möjligheten att bli upplärd inom elektronikkonstruktion. Det du bidrar med är engagemang och intresse för att lära dig en ny teknisk disciplin. Du kommer bli en del av en prestigelös arbetsplats med medarbetare som alltid ställer upp för varandra när det behövs!

Ditt arbete kommer framåt innefatta både digital konstruktion för signal och bildbehandling och analog konstruktion. Du involveras i samtliga steg i projekten så som designutveckling, prototypframtagning, genomförande av prototyptester samt medverkan vid slutverifiering.

Här får du arbeta i en fri arbetsform där ett självklart fokus på hög tillförlitlighet på produkterna står i fokus. Detta då produkterna ska fungera i besvärliga miljöer med stora mekaniska påfrestningar och varierande temperatur. Du kommer att arbeta i projektform och ha kontinuerlig kontakt med andra teknikområden såsom system, mekanik och programvara, där ni tar lärdom av varandra.

Din kompetens
Vi letar efter dig som har:

- Civilingenjörs- eller högskoleexamen med inriktning mekanik. Självklart är även examen inom elektronik, teknisk fysik samt mekatronik av intresse.

Som person ser vi gärna att du fungerar bra i team samt är kommunikativ då arbetat innebär många kontaktytor. Vi tror även att är du har ett öga för detaljer och trivs med varierande arbetsuppgifter.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. Denna tjänst innebär krav på svenskt medborgarskap, dubbla medborgarskap godkänns ej.

Övrigt
Lön: Fast månadslön
Omfattning: Heltid, tillsvidare
Start: Omgående med hänsyn tagen till din eventuella uppsägningstid
Placeringsort: Karlskoga med möjlighet att arbeta hemifrån några dagar i veckan

Vi behandlar ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut, skicka din ansökan redan idag!

Om oss
Procruitment är Sveriges enda karriärbyrå inom IT, tech och engineering som genom proaktiv rekrytering förenar attraktiva arbetsgivare med människor som delar samma mål och ambitioner. Oavsett om du är en erfaren ledare eller om du ska ta ditt första steg ut i karriären hjälper vi dig att nå dina karriärmål - samtidigt som vi bryr oss om dig, din resa och att du mår bra längs vägen.

Procruitment är stolta vinnare av Recruitment Awards 2022 och är utsedda till Årets Rekryteringsföretag och Årets Raket (Rekrytering). Läs mer om utmärkelserna här (https://www.procruitment.se/arets-raket-och-arets-rekryteringsfoeretag). Visa mindre

Mekanikkonstruktör till Combitech i Karlskoga

Vi behöver dig! Ja du som vill vara med på vår resa att utveckla Combitechs verksamhet Karlskoga. Vi söker dig som är mekanikkonstruktör och på jakt efter något nytt. Du kommer få en möjlighet att arbeta i teknikens framkant, utvecklas och utmanas. Låter det spännande? DIN ROLL SOM MEKANIKKONSTRUKTÖR Hos oss på Combitech har du möjlighet att arbeta i kvalificerade uppdrag hos vår kund inom försvarsindustrin i Karlskoga. Du kommer att vara en viktig de... Visa mer
Vi behöver dig! Ja du som vill vara med på vår resa att utveckla Combitechs verksamhet Karlskoga. Vi söker dig som är mekanikkonstruktör och på jakt efter något nytt. Du kommer få en möjlighet att arbeta i teknikens framkant, utvecklas och utmanas. Låter det spännande?DIN ROLL SOM MEKANIKKONSTRUKTÖR

Hos oss på Combitech har du möjlighet att arbeta i kvalificerade uppdrag hos vår kund inom försvarsindustrin i Karlskoga. Du kommer att vara en viktig del av vår kunds leveranser, där uppdrag finns inom hela produktkedjan från studie- och analysstadie till färdig produkt. Det som genomsyrar uppdraget är att du ingår i en grupp med andra konstruktörer samt andra kompetenser för att tillsammans utveckla produkter. Konstruktion sker till störst del i Catia/3DX och SolidWorks.

På Combitech erbjuds möjligheten att utvecklas både i yrkesrollen och som person. Vi erbjuder såväl tekniska kurser som regelbundna kursveckor, med inriktning på personlig utveckling. Vilket även ger tillfälle att nätverka med kollegor från olika kontor. Vi tycker det är viktigt att ha roligt på arbetet och erbjuder gemensamma aktiviteter för att stärka teamkänsla - exempelvis utflykter till fjällen, femkamp och sammankomster.


VEM ÄR DU?

Vi söker dig som har några års erfarenhet som mekanikkonstruktör, i grunden tror vi att du har en ingenjörsexamen. Det är krav för tjänsten med erfarenhet av CAD-system, PLM-system och materialkunskap. För att trivas i konsultrollen så är handlingskraft, flexibilitet och en god social förmåga a och o. Goda kunskaper i svenska och engelska språket förutsätts både muntligt och skriftligt.

Då vissa av våra tjänster kan innebära arbete som omfattas av försvarssekretess krävs det att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning med registerkontroll.

På grund av sommarsemester sker urval efter sista ansökningsdatum. Vi ser fram emot din ansökan!


KOM OCH GÖR SKILLNAD

Vi tror att man gör ett bättre jobb om man kan fokusera på rätt saker, därför gör vi det lätt att kombinera jobbet med vardagen. Vi satsar på våra medarbetare, de utgör kärnan, hjärnan och hjärtat i vår verksamhet. Vi står på en stadig grund av högteknologi, forskning och anställningstrygghet med försvars- och säkerhetskoncernen Saab som ägare.

För oss handlar det om hållbarhet - vi vill bli branschens mest hållbara företag; och för att vara ett hållbart företag i en hållbar framtid behöver vi investera i våra medarbetare. För oss är din återhämtning, dina utvecklingsmöjligheter och din trygghet lika viktigt som företagets framgång - utan våra 2100 medarbetare står vi stilla.


Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Kolla in våra karriärsidor! Visa mindre

El-mek konstruktör sökes!

Vi behöver förstärka vårt team inom konstruktion, med inriktning mot industriell elteknik/-mekanik. Jakkal är ett ingenjörsföretag som är verksamt i Karlskoga/Örebro, Köping och Nyköping och i Norrköping/Linköping. Våra kunder återfinns främst inom industrin, både stora och små företag, där flera är världsledande inom sitt område. För mer info besök gärna vår hemsida www.jakkal.se Dina arbetsuppgifter Som elmekanisk-konstruktör spänner man över ett brett t... Visa mer
Vi behöver förstärka vårt team inom konstruktion, med inriktning mot industriell elteknik/-mekanik.
Jakkal är ett ingenjörsföretag som är verksamt i Karlskoga/Örebro, Köping och Nyköping och i Norrköping/Linköping.
Våra kunder återfinns främst inom industrin, både stora och små företag, där flera är världsledande inom sitt område. För mer info besök gärna vår hemsida www.jakkal.se
Dina arbetsuppgifter
Som elmekanisk-konstruktör spänner man över ett brett tekniskt område mellan elektronik och mekanik.
Din profil
Du har en ingenjörsutbildning på gymnasie-, högskole- eller universitetsnivå (gärna med inriktning maskinteknik) och några års relevant arbetslivserfarenhet. Eller så har du byggt på dig en relevant yrkesutbildning och arbetslivserfarenhet inom området.
Tidigare erfarenhet från något 3D verktyg är ett krav.
Du är som person initiativrik, öppen och ansvarstagande. Vi värdesätter ett gott affärsmässigt förhållningssätt högt då våra kontaktytor, både internt och externt, bygger på samarbete och goda relationer.
Du har god förmåga att kunna utrycka sig i tal samt skrift på svenska och engelska.
Vad kan vi erbjuda dig:
Hos oss får du jobba i ett engagerat och fartfyllt företag med korta beslutsvägar, där du har stora möjligheter till kompetens och karriärutveckling.
Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Norrköping/Linköping.
Då urvalsprocessen och intervjuer sker löpande är du varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt via [email protected]
Om Jakkal
Jakkal är ett konsultbolag bestående av ett tekniskt kunnigt team med lång erfarenhet av produkt- och produktionsutveckling.
Jakkal erbjuder kompetenta medarbetare inom automation, mekanik, el, programmering, produktionsteknik, ledarskap och projektledning genom kompetens in-house, specialistkonsulting samt resurskonsulting ute hos kund. Vi kan även hjälpa till med rekryteringar samt hyrrekryteringar enligt kundens behov.
Vi utnyttjar vår samlade kompetens för att lösa våra kunders behov. Vår målsättning är att hjälpa våra kunder att bli mer konkurrenskraftiga genom att utveckla effektiva, lönsamma och smarta lösningar. Vi kan leverera nyckelfärdiga utrustningar, där vi ansvarar för förstudier, konstruktion, tillverkning, programmering, installation, driftsättning samt slutdokumentation inklusive CE-märkning. Vi hjälper gärna till hela vägen till mål, men vi anlitas även för del-faser i projekt samt som systemleverantör.
Som konsult på Jakkal får du möjlighet att arbeta och utvecklas inom produktion, produkt- och teknikutveckling. Arbetsuppgifterna kan variera beroende på uppdrag. Du får möjlighet att utveckla dina tekniska kunskaper samt arbeta med kunder och dess leverantörer i olika led och skapa ett kontaktnät inför framtiden.
Vårt motto på Jakkal är att trivsel och välmående på arbetet genererar till kreativitet och utveckling samt nöjda kunder. Vi har roligt på jobbet och anordnar regelbundet sociala aktiviteter där vi kan koppla av och lära känna varandra även utanför arbetet.
Välkommen till Jakkal - tillsammans utvecklar vi industrin! Visa mindre

Mekanikkonstruktörer

Jakkal har ett brett tjänsteutbud, där vi bl a hjälper våra kunder inom industrin att ta fram smarta och effektiva kundanpassade produktionslösningar samt erbjuder teknisk expertis inom området. Nu har vi utökat vår verksamhet i Örebro/Karlskoga och behöver förstärka vårt team inom mekanisk konstruktion. Våra kunder är både stora och små företag. där flera är världsledande inom sitt område. För mer info besök gärna vår hemsida www.jakkal.se Har du ett stor... Visa mer
Jakkal har ett brett tjänsteutbud, där vi bl a hjälper våra kunder inom industrin att ta fram smarta och effektiva kundanpassade produktionslösningar samt erbjuder teknisk expertis inom området.
Nu har vi utökat vår verksamhet i Örebro/Karlskoga och behöver förstärka vårt team inom mekanisk konstruktion.
Våra kunder är både stora och små företag. där flera är världsledande inom sitt område.
För mer info besök gärna vår hemsida www.jakkal.se
Har du ett stort engagemang, är lösnings fokuserad samt intresserad av teknik och mekanik, så kan detta vara en tjänst för dig.
Dina arbetsuppgifter
Vi söker en konstruktörer med ett genuint teknikintresse, som gillar kreativa utmaningar och som vill utvecklas inom konstruktions området.
Vi ser positivt på tidigare erfarenhet inom områden produktion och projektledning.
Modellering i 3D-cad.
Konstruera kundanpassande lösningar.
Skapa tillverkningsunderlag.
Göra hållfasthets- och toleransberäkningar.
Utreda tekniska frågeställningar.
Komma med rekommendation och lösning.
Uppdatera äldre ritningar.
Medverka vid eventuell prototypframtagning.
Besök hos kunder och underleverantörer vid behov.

Din profil
Vi ser gärna att du har:
Högskoleingenjörsexamen eller annan relevant utbildning inom maskinteknik, mekanik eller motsvarande.
Vana att jobba med olika problemlösningsmetoder.
Erfarenhet av konstruktion och gärna av olika CAD-verktyg.
God förmåga att kunna utrycka sig i tal samt skrift på svenska och engelska.

För att trivas i rollen behöver du vara en självgående person som genom driv och engagemang har förmågan att strukturera och planera arbetet väl. Då du kan komma arbeta i projektteam trivs du med att samarbeta med andra såväl som att kunna ta egna initiativ. Rollen kräver att du är en god kommunikatör och att du trivs i en miljö där förändring är en del av vardagen.
Vad kan vi erbjuda dig:
Hos oss får du jobba i ett engagerat och fartfyllt företag med korta beslutsvägar, där du har stora möjligheter till kompetens och karriärutveckling.
Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Örebro/Karlskoga.
Då urvalsprocessen och intervjuer sker löpande är du varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt via [email protected]
Om Jakkal
Jakkal är ett konsultbolag bestående av ett tekniskt kunnigt team med lång erfarenhet av produkt- och produktionsutveckling.
Jakkal erbjuder kompetenta medarbetare inom automation, mekanik, el, programmering, produktionsteknik, ledarskap och projektledning genom kompetens in-house, specialistkonsulting samt resurskonsulting ute hos kund. Vi kan även hjälpa till med rekryteringar samt hyrrekryteringar enligt kundens behov.
Vi utnyttjar vår samlade kompetens för att lösa våra kunders behov. Vår målsättning är att hjälpa våra kunder att bli mer konkurrenskraftiga genom att utveckla effektiva, lönsamma och smarta lösningar. Vi kan leverera nyckelfärdiga utrustningar, där vi ansvarar för förstudier, konstruktion, tillverkning, programmering, installation, driftsättning samt slutdokumentation inklusive CE-märkning. Vi hjälper gärna till hela vägen till mål, men vi anlitas även för del-faser i projekt samt som systemleverantör.
Som konsult på Jakkal får du möjlighet att arbeta och utvecklas inom produktion, produkt- och teknikutveckling. Arbetsuppgifterna kan variera beroende på uppdrag. Du får möjlighet att utveckla dina tekniska kunskaper samt arbeta med kunder och dess leverantörer i olika led och skapa ett kontaktnät inför framtiden.
Vårt motto på Jakkal är att trivsel och välmående på arbetet genererar till kreativitet och utveckling samt nöjda kunder. Vi har roligt på jobbet och anordnar regelbundet sociala aktiviteter där vi kan koppla av och lära känna varandra även utanför arbetet.
Välkommen till Jakkal - tillsammans utvecklar vi industrin! Visa mindre

Junior hydraulikkonstruktör till försvarsindustrin!

Vi söker nu en Hydraulikkonstruktör som vill arbeta i en högteknologisk organisation med fokus på vapensystem och teknologiutveckling. Som Hydraulikkonstruktör blir du en del av avdelningen för mekanikkonstruktion, där du kommer att få arbeta med utvecklingen av nya hydrauliska delsystem till en avancerad plattform. Om rollen: I rollen som Hydraulikkonstruktör kommer du att arbeta självständigt eller i grupp med att ta fram tekniskt underlag för hydrauli... Visa mer
Vi söker nu en Hydraulikkonstruktör som vill arbeta i en högteknologisk organisation med fokus på vapensystem och teknologiutveckling. Som Hydraulikkonstruktör blir du en del av avdelningen för mekanikkonstruktion, där du kommer att få arbeta med utvecklingen av nya hydrauliska delsystem till en avancerad plattform.

Om rollen:
I rollen som Hydraulikkonstruktör kommer du att arbeta självständigt eller i grupp med att ta fram tekniskt underlag för hydrauliska delsystem och utföra ändringar och modifieringar. Du kommer även att ha en central roll i att utveckla och bygga om befintliga system till internationell standard.

Du kommer att ha ett nära samarbete med företagets montering, provning, inköpsavdelning och underleverantörer. Tjänsten innebär arbete både på systemnivå, och till stor del konstruktion och utredningar på betydligt djupare detaljnivå i de specialanpassade lösningar och komponenter som finns i pjäserna.

Din profil:
Vi söker dig som har en högskoleingenjörsutbildning inom mekanik. Du har även goda kunskaper inom hydraulik och har du erfarenhet av att arbeta med hydrauliska delsystem ser vi det som starkt meriterande. Vidare ser vi att du är en nyfiken person som tycker om att lära dig nya saker och har ett genuint tekniskt intresse.

Krav:
•Högskoleingenjörsutbildning inom mekanik
•Kunskap inom hydraulik
•Goda kunskaper i CAD-verktyg
•Svenska och engelska i tal och skrift
Meriterande:
•Erfarenhet av att arbeta med hydrauliska delsystem

Om arbetsplatsen:
Vår uppdragsgivare är en högteknologisk organisation med fokus på vapensystem och teknologiutveckling. De är en nationell resurs med unik spetskompetens inom pjässystem, inklusive avancerad ammunition. De har samarbeten med underleverantörer både i närområdet och i övriga Europa.

Tjänsten är placerad på avdelningen för utveckling inom Mekanikkonstruktion i Karlskoga. Mekanikkonstruktion består av 2 sektioner med ett 30-tal kollegor med stor erfarenhet och kunskap liksom kollegor i början av karriären, vilket erbjuder en kunskapsintensiv arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter.

Om Framtiden AB:
Som anställd på Framtiden AB kan du känna dig trygg. Samtliga av våra tjänster omfattas av kollektivavtal vilket ger dig avtalsenliga villkor gällande semester, lön, pension, sjukfrånvaro etc.

Som anställd på Framtiden får du alltid en personalansvarig som finns tillgänglig för dig under hela anställningsperioden. Personalansvarig har som uppgift att hjälpa dig att utvecklas i din yrkesroll samt att säkerställa att du trivs på din arbetsplats.

Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering, vi vill göra skillnad i människors liv. Skillnad gör vi genom att hjälpa människor att hitta rätt jobb och rätt kollega. Vi är specialister på att rekrytera rätt talanger till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo.

För denna tjänst kommer du under en inledande period vara anställd genom oss på Framtiden för att sedan gå över och bli anställd direkt hos kundföretaget.

Villkor:
Startdatum: Enligt överenskommelse
Placeringsort: Karlskoga
Arbetstider: Kontorstider
Omfattning: Heltid

Urval sker löpande. Visa mindre

Teknikinformatör

Är du intresserad av teknik och teknisk dokumentation? Vill du vara med och utveckla våra arbetssätt för att möta framtidens krav och möjligheter inom området? Din roll Som teknikinformatör kommer du att vara involverad i utveckling och förvaltning av manualer och annan teknikinformation relaterad till våra produkter. Du behöver kunna planera och leda arbetet, samt beskriva komplexa tekniska system skriftligt, på ett tydligt och enkelt sätt. Du kommer äv... Visa mer
Är du intresserad av teknik och teknisk dokumentation? Vill du vara med och utveckla våra arbetssätt för att möta framtidens krav och möjligheter inom området?

Din roll

Som teknikinformatör kommer du att vara involverad i utveckling och förvaltning av manualer och annan teknikinformation relaterad till våra produkter. Du behöver kunna planera och leda arbetet, samt beskriva komplexa tekniska system skriftligt, på ett tydligt och enkelt sätt. Du kommer även att aktivt delta i att utveckla metodiken och arbetsmetoderna för att möta framtida krav på teknikinformation.

Huvudsakliga uppgifter:

*

Planera för och leda arbete med att uppdatera och utveckla manualer inom våra nya utvecklingsprojekt eller vid uppgraderingar av våra befintliga produkter.
*

Informationsinhämtning från flera källor, så som designspecifikationer, konstruktionsunderlag och underlag från underleverantörer.
*

Utifrån underlag och indata utveckla tydliga tekniska beskrivningar och instruktioner.
*

Tolka och följa specifikationer och standarder inom området.
*

Bygga upp god teknisk kunskap om våra produkter för att säkerställa innehåll och kvalitet i de manualer och den teknikinformation som produceras.
*

Delta i kalkylarbete, vilket innebär att uppskatta det arbete och de kostnader det innebär att utveckla/uppdatera manualer som uppfyller våra kunders krav.
*

Delta i förbättringsarbete när det gäller processer, metoder och verktyg inom området.

Din profil

Vi tror att du är en öppen och utåtriktad person som lätt kan samarbeta i både små och stora projekt. Du har ett intresse för våra produkter och en god förståelse för behoven och förväntningarna hos våra kunder. Eftersom du kommer att planera ditt eget arbete och ibland även arbetet för andra, så är du ansvarsfull och strukturerad. Du har mycket goda analytiska färdigheter och är noggrann.

Erforderliga kvalifikationer:

*

Intresse för teknik
*

Eftergymnasial utbildning inom teknik
*

God kommunikationsförmåga på svenska och engelska, både muntligt och skriftligt

Önskvärda kvalifikationer:

*

Tidigare erfarenhet som teknikinformatör
*

Erfarenhet av S1000D
*

Erfarenhet av att använda UpTime eller liknande publiceringssystem
*

Erfarenhet när det gäller illustrationsverktyg

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver. Visa mindre

Mekanikkonstruktör

Vi ska nu utöka vårat Produktkontor med en konstruktör inom mekanik. Hos Nammo får du möjligheten att göra skillnad genom att bidra med värdefulla insatser som utvecklar våra affärer och leveranser. Här kan du se fram emot både professionell och personlig utveckling i en framgångsrik verksamhet i kraftig tillväxt med korta beslutsvägar och framtidsoptimism. Om rollen Tjänsten är placerad på produktkontoret där du kommer att ingå i ett team med erfarna kons... Visa mer
Vi ska nu utöka vårat Produktkontor med en konstruktör inom mekanik.
Hos Nammo får du möjligheten att göra skillnad genom att bidra med värdefulla insatser som utvecklar våra affärer och leveranser. Här kan du se fram emot både professionell och personlig utveckling i en framgångsrik verksamhet i kraftig tillväxt med korta beslutsvägar och framtidsoptimism.
Om rollen
Tjänsten är placerad på produktkontoret där du kommer att ingå i ett team med erfarna konstruktörer och produktchefer med lång erfarenhet inom försvarsindustri. Du kommer att få ett fritt, omväxlande arbete med möjlighet till anpassning av rollen beroende på dina styrkor och tidigare erfarenheter. Arbetet kommer att främst inriktas på förbättringar av befintliga produkter och initialt kommer du att arbeta med direkt stöttning av befintligt team med konstruktörer, men på sikt kunna driva egna förbättringsprojekt där medverkan vid provning av ammunition blir aktuellt. Du kommer då ansvara för framtagning, producering samt provning av provmaterial.
Hos Nammo kommer du att arbeta i ett internationellt företag med närhet både till produktion och produktansvariga innefattande daglig kontakt med beslutsfattare som möjliggör att påverka ditt arbetsinnehåll.
Som mekanikkonstruktör kommer du självständigt konstruera och ta fram tekniskt underlag för mekaniska system samt säkerställa att befintliga konstruktioner strukturer förblir producerbara/köpbara. Du kommer även ansvara för att strukturera tillverkningsunderlag i befintligt PDM-system enligt nuvarande processer samt att föreslå förbättringar i nuvarande processer.
Exempel på arbetsuppgifter:
Framtagning och produktvård utav produkttekniskt underlag
Fungera som teknisk resursstöd mot produkt och kontraktkontoret samt inköp, produktion och kvalitet
Deltaga och svara upp för tekniska underlag vid interna förfrågan och order
Delta i och på sikt driva produktvårdsprojekt efter projektdirektiv ifrån produktchef
Medverka i arbetet med att verifiera produkter mot föreskrivna militärstandarder
Medverka vid framtagning av processer och förbättringsrutiner inom produktavdelningen

?Vår kandidat
Vi söker dig som är högskoleingenjör eller civilingenjör inom maskinteknik eller har motsvarande arbetslivserfarenhet som konstruktör inom mekanikområdet. Förhoppningen är att du är i början av karriären som nyexaminerad eller har några års erfarenhet av mekanikkonstruktion samt goda kunskaper i CAD-system.
Då arbetsplatsen är utspriden på flertalet siter och provning kan bedrivas på annan ort så är det stark önskvärt att sökande har B-körkort.
Du har mycket goda språk- och skrivkunskaper i både svenska och engelska.
Nammo lägger mycket stor vikt på personliga egenskaper och då du kommer att bli del av litet team så….
Kontakt
För mer information är du välkommen att kontakta Christer Gordon 073-800 25 47. Vi hanterar ansökningar löpande och ser fram emot din ansökan så snart som möjligt. Visa mindre

Junior CAD-konstruktör till försvarsindustrin!

Söker du en utmanande roll som CAD-konstruktör? Är du i början av din karriär och vill arbeta med att utveckla och optimera produkter genom att använda din expertis inom mekanik och materialteknik? I rollen som CAD-konstruktör kommer du att ingå i ett team av duktiga ingenjörer och ha möjlighet att påverka och utveckla vår verksamhet. Välkommen med din ansökan! Om rollen: I rollen som CAD-konstruktör kommer du ha en variation av arbetsuppgifter där tyngd... Visa mer
Söker du en utmanande roll som CAD-konstruktör? Är du i början av din karriär och vill arbeta med att utveckla och optimera produkter genom att använda din expertis inom mekanik och materialteknik? I rollen som CAD-konstruktör kommer du att ingå i ett team av duktiga ingenjörer och ha möjlighet att påverka och utveckla vår verksamhet. Välkommen med din ansökan!

Om rollen:
I rollen som CAD-konstruktör kommer du ha en variation av arbetsuppgifter där tyngden ligger på att konstruera och rita maskindelar till olika produkter.

Du kommer arbeta tillsammans med beräkningsingenjörer och mekanikingenjörer med framtagande av reservdelar för att ersätta befintliga delar, konstruktion av nya delar till nya produkter samt ersätta material och göra CAD-ritningar samt ändringar av befintliga ritningar.

Under din inledande tid på företaget kommer du att bli tilldelad en mentorgrupp för att få stöd i rollen samt en gedigen introduktion till bolaget.

Din profil:
För att lyckas i rollen som CAD-konstruktör ser vi att du tycker om konstruktion och att du vill arbeta i en yrkesroll med tyngd på CAD-ritning.

Som person ser vi att du tycker om att samarbeta med såväl kollegor i det närmsta teamet som med kollegor på andra avdelningar. Du driver din egen utveckling framåt och tar ansvar för ditt arbete.

Krav:
•Eftergymnasial utbildning inom relevant område
•Svenska och engelska i tal och skrift
•Kunskaper i CAD-konstruktion
•Svensk medborgare (Ej dubbla medborgarskap) Meriterande:
•Tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
•Kunskaper i Solid Edge
Om arbetsplatsen:
Du erbjuds en tjänst på ett företag som har många års erfarenhet inom försvarsindustrin, ett företag som har en fin tillväxtresa bakåt och som fortsatt vill investera i att växa framåt. Du kommer att bli en del av ett kompetent team där du får utvecklas och bidra med nya tankar och lösningar.

På företaget har dem en fin personalpolitik där man också investerar i att utbilda och utveckla dig som arbetstagare. Företaget har idag etableringar runt om i världen och i Karlskoga är dem idag cirka 600 anställda inom olika discipliner med allt från maskin, montage, utveckling och elektronikavdelningar.

Om Framtiden AB:
Som anställd på Framtiden AB kan du känna dig trygg. Samtliga av våra tjänster omfattas av kollektivavtal vilket ger dig avtalsenliga villkor gällande semester, lön, pension, sjukfrånvaro etc.

Som anställd på Framtiden får du alltid en personalansvarig som finns tillgänglig för dig under hela anställningsperioden. Personalansvarig har som uppgift att hjälpa dig att utvecklas i din yrkesroll samt att säkerställa att du trivs på din arbetsplats.

Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering, vi vill göra skillnad i människors liv. Skillnad gör vi genom att hjälpa människor att hitta rätt jobb och rätt kollega. Vi är specialister på att rekrytera rätt talanger till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo.

För denna tjänst kommer du under en inledande period vara anställd genom oss på Framtiden för att sedan gå över och bli anställd direkt hos kundföretaget.

Villkor:
Startdatum: Enligt överenskommelse
Arbetstider: Kontorstider
Ort: Karlskoga
Urvalsprocessen sker löpande. Visa mindre

Mekanikkonstruktör till Combitech

Välkommen till ett jobb där du kan fortsätta utvecklas och följa dina intressen. Nu har du chansen att söka till mekanikkonstruktör på Combitech. Här erbjuds du ett varierande uppdragsutbud och möjligheten att arbeta med de allra senaste teknikerna. Låter det spännande? Tveka inte att söka, tjänsten tillsätts omgående. Dina arbetsuppgifter I rollen som mekanikkonstruktör får du möjligheten att arbeta i många spännande projekt inom digitalisering, auton... Visa mer
Välkommen till ett jobb där du kan fortsätta utvecklas och följa dina intressen. Nu har du chansen att söka till mekanikkonstruktör på Combitech. Här erbjuds du ett varierande uppdragsutbud och möjligheten att arbeta med de allra senaste teknikerna. Låter det spännande? Tveka inte att söka, tjänsten tillsätts omgående.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som mekanikkonstruktör får du möjligheten att arbeta i många spännande projekt inom digitalisering, autonomi, artificiell intelligens, cyber security, 5G-utveckling samt försvarsindustrin. I arbetet som konstruktör ansvarar du för att färdigställa koncept- och detaljkonstruktion samt produktionsunderlag. Arbetet kan även innefatta analyser av kravuppfyllnad och viss dokumentation. Du blir en del av ett glatt gäng som gärna delar med sig av sin kunskap och lär av varandra.
Combitech har möjlighet att ta in både dig som är nyexaminerad men också dig som vill ta nästa steg i karriären. Placeringsort är möjligt i följande städer: Växjö, Karlskrona och Malmö

Du erbjuds:

•Arbeta med de senaste teknikerna
•Vidareutveckling i form av utbildningar
•Flexibela arbetstider och hybrida arbetssätt
•Förmånsprogram via partner Benify
•Friskvårdsbidrag

Om Combitech

Combitech är ett stabilt växande och oberoende teknikkonsultbolag inom försvars- och säkerhetskoncernen Saab. De är 2100 medarbetare som hjälper företag, industri och offentlig sektor att dra nytta av teknik och digitalisering för ett hållbart och säkert samhälle.

Citat från Comitech ” Våra medarbetare tycker om att jobba här. I undersökningar rankas vi som en av Sveriges bästa arbetsgivare. Vår företagskultur uppmuntrar till både personlig och professionell utveckling samt balans i livet. Vi tror nämligen att man gör ett bättre jobb om man kan fokusera på rätt saker, därför gör vi det enklare att kombinera jobbet med vardagen.”

Combitech satsar på sina medarbetare – de utgör kärnan, hjärnan och hjärtat i verksamheten. Genom forskningsbaserade kompetensutvecklingsprogram Combitech GROW sätter de medarbetare i fokus. Dessutom står de på en stadig grund av högteknologi, forskning och anställningstrygghet med försvars- och säkerhetskoncernen Saab som ägare.

Din profil

För att lyckas i uppdraget är det viktigt att du har ett analyserande tankesätt och att du kan ta egna initiativ. Det är också viktigt att du har en nyfiken inställning till din omgivning och att du har en professionell framtoning. Därutöver har du en god förmåga att arbeta självständigt.

Vi tror att du har följande:

•Högskoleutbildning inom maskinteknik
eller
•YH-utbildning med några års relevant erfarenhet
•Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i såväl tal som skrift
•Kunskaper inom 2 CAD-program


Det är också meriterande om du har något utav följande:

•Relevant yrkeserfarenhet

Låter detta intressant?

För att söka tjänsten skickar du in CV och personligt brev via länken. Vid frågor är du välkommen att kontakta rekryterare Ida Kindbom via e-post: [email protected] eller telefonnummer: 0722027812.
Rekryteringsprocessen för det här jobbet består för dig som kandidat av följande steg: telefonintervju, videointervju, intervju på plats och slutligen referenstagning.
Vi arbetar med löpande urval och kan komma att tillsätta uppdraget så fort vi hittat rätt person. Skicka därför in din ansökan så snart som möjligt!
Vi ser fram emot din ansökan!

Rekryteringsprocessen kommer pausas under v51-v1 och
återupptas i slutet av vecka ett.
Det går givetvis bra att skicka in din jobbansökning under
denna tid!

Om Framtiden AB

Som anställd på Framtiden AB kan du känna dig trygg. Samtliga av våra tjänster omfattas av kollektivavtal vilket ger dig avtalsenliga villkor gällande semester, lön, pension, sjukfrånvaro etc. Som anställd på Framtiden får du alltid en personalansvarig som finns tillgänglig för dig under hela anställningsperioden. Personalansvarig har som uppgift att hjälpa dig att utvecklas i din yrkesroll samt att säkerställa att du trivs på din arbetsplats. Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering, vi vill göra skillnad i människors liv. Skillnad gör vi genom att hjälpa människor att hitta rätt jobb och rätt kollega. Vi är specialister på att rekrytera rätt talanger till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo. För denna tjänst kommer du under en inledande period vara anställd genom oss på Framtiden för att sedan gå över och bli anställd direkt hos kundföretaget.

Villkor

Start: Feb/Mars 2023
Arbetstider: Kontorstid med flex
Ort: Växjö, Malmö, Karlskrona
Omfattning: Heltid Visa mindre

Mekanikkonstruktör Produktionsberedare till Combitech

Välkommen till ett jobb där du kan fortsätta utvecklas och följa dina intressen. Just nu söker Combitech både mekanikkonstruktörer och produktionsberedare. Här erbjuds du ett varierande uppdragsutbud och möjligheten att arbeta med de allra senaste teknikerna. Låter det spännande? Tveka inte att söka, tjänsten tillsätts omgående. Dina arbetsuppgifter I rollen som mekanikkonstruktör får du möjligheten att arbeta i många spännande projekt inom digitaliseri... Visa mer
Välkommen till ett jobb där du kan fortsätta utvecklas och följa dina intressen. Just nu söker Combitech både mekanikkonstruktörer och produktionsberedare. Här erbjuds du ett varierande uppdragsutbud och möjligheten att arbeta med de allra senaste teknikerna. Låter det spännande? Tveka inte att söka, tjänsten tillsätts omgående.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som mekanikkonstruktör får du möjligheten att arbeta i många spännande projekt inom digitalisering, autonomi, artificiell intelligens, cyber security, 5G-utveckling samt försvarsindustrin. I arbetet som konstruktör ansvarar du för att färdigställa koncept- och detaljkonstruktion samt produktionsunderlag. Arbetet kan även innefatta analyser av kravuppfyllnad och viss dokumentation. Du blir en del av ett glatt gäng som gärna delar med sig av sin kunskap och lär av varandra.
Combitech har möjlighet att ta in både dig som är nyexaminerad men också dig som vill ta nästa steg i karriären.

Du erbjuds:
•Arbeta med de senaste teknikerna
•Vidareutveckling i form av utbildningar
•Flexibela arbetstider och hybrida arbetssätt
•Förmånsprogram via partner Benify
•Friskvårdsbidrag

Om Combitech

Combitech är ett stabilt växande och oberoende teknikkonsultbolag inom försvars- och säkerhetskoncernen Saab. De är 2100 medarbetare som hjälper företag, industri och offentlig sektor att dra nytta av teknik och digitalisering för ett hållbart och säkert samhälle.

Citat från Comitech ” Våra medarbetare tycker om att jobba här. I undersökningar rankas vi som en av Sveriges bästa arbetsgivare. Vår företagskultur uppmuntrar till både personlig och professionell utveckling samt balans i livet. Vi tror nämligen att man gör ett bättre jobb om man kan fokusera på rätt saker, därför gör vi det enklare att kombinera jobbet med vardagen.”

Combitech satsar på sina medarbetare – de utgör kärnan, hjärnan och hjärtat i verksamheten. Genom forskningsbaserade kompetensutvecklingsprogram Combitech GROW sätter de medarbetare i fokus. Dessutom står de på en stadig grund av högteknologi, forskning och anställningstrygghet med försvars- och säkerhetskoncernen Saab som ägare.

Din profil

För att lyckas i uppdraget är det viktigt att du har ett analyserande tankesätt och att du kan ta egna initiativ. Det är också viktigt att du har en nyfiken inställning till din omgivning och att du har en professionell framtoning. Därutöver har du en god förmåga att arbeta självständigt.

Vi tror att du har följande:

•Högskoleutbildning inom maskinteknik, produktion
eller
•YH-utbildning med några års relevant erfarenhet
•Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i såväl tal som skrift
•Kunskaper inom 2 CAD-program (gäller mekanikkonstruktör)


Det är också meriterande om du har något utav följande:

•Relevant yrkeserfarenhet

Låter detta intressant?

För att söka tjänsten skickar du in CV och personligt brev via länken. Vid frågor är du välkommen att kontakta rekryterare Ida Kindbom via e-post: [email protected] eller telefonnummer: 0722027812.
Rekryteringsprocessen för det här jobbet består för dig som kandidat av följande steg: telefonintervju, videointervju, intervju på plats och slutligen referenstagning.
Vi arbetar med löpande urval och kan komma att tillsätta uppdraget så fort vi hittat rätt person. Skicka därför in din ansökan så snart som möjligt!
Vi ser fram emot din ansökan!

Rekryteringsprocessen kommer pausas under v51-v1 och
återupptas i slutet av vecka ett.
Det går givetvis bra att skicka in din jobbansökning under
denna tid!

Om Framtiden AB

Som anställd på Framtiden AB kan du känna dig trygg. Samtliga av våra tjänster omfattas av kollektivavtal vilket ger dig avtalsenliga villkor gällande semester, lön, pension, sjukfrånvaro etc. Som anställd på Framtiden får du alltid en personalansvarig som finns tillgänglig för dig under hela anställningsperioden. Personalansvarig har som uppgift att hjälpa dig att utvecklas i din yrkesroll samt att säkerställa att du trivs på din arbetsplats. Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering, vi vill göra skillnad i människors liv. Skillnad gör vi genom att hjälpa människor att hitta rätt jobb och rätt kollega. Vi är specialister på att rekrytera rätt talanger till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo. För denna tjänst kommer du under en inledande period vara anställd genom oss på Framtiden för att sedan gå över och bli anställd direkt hos kundföretaget.

Villkor

Start: Feb/Mars 2023
Arbetstider: Kontorstid med flex
Ort: Karlskrona
Omfattning: Heltid Visa mindre

Mekanikkonstruktörer sökes!

Vi önskar utöka vårt Jakkal team med duktiga mekanikkonstruktörer. Jakkal är ett ingenjörsföretag som är verksamt i Karlskoga/Örebro, Köping och Nyköping och kommer nu även utöka vår verksamhet till Östergötland. Vi har ett brett tjänsteutbud där vi bl a hjälper våra kunder med att ta fram nyckelfärdiga maskinutrustningar inkl. CE-märkning och all dokumentation samt att vi har förfrågningar/behov av resurs- och specialistkonsulting ute hos våra kunder. För... Visa mer
Vi önskar utöka vårt Jakkal team med duktiga mekanikkonstruktörer.
Jakkal är ett ingenjörsföretag som är verksamt i Karlskoga/Örebro, Köping och Nyköping och kommer nu även utöka vår verksamhet till Östergötland.
Vi har ett brett tjänsteutbud där vi bl a hjälper våra kunder med att ta fram nyckelfärdiga maskinutrustningar inkl. CE-märkning och all dokumentation samt att vi har förfrågningar/behov av resurs- och specialistkonsulting ute hos våra kunder. För mer info besök gärna vår hemsida www.jakkal.se
Våra kunder är både stora och små företag. där flera är världsledande inom sitt område.
Har du ett stort engagemang, är lösnings fokuserad samt intresserad av teknik och mekanik, så kan detta vara en tjänst för dig.
Dina arbetsuppgifter
Vi söker dig med intresse för konstruktionsfrågor och en vilja att utvecklas inom konstruktionsområdet. Vi ser positivt på tidigare erfarenhet inom områden som konstruktion, produktion, projektledning.
Modellering i 3D-cad
Skapa tillverkningsunderlag
Medverka vid eventuell prototypframtagning
Besök hos underleverantörer vid behov
Utreda tekniska frågeställningar
Komma med rekommendation och lösning

Din profil
Vi ser gärna att du har:
Högskoleingenjörsexamen eller annan relevant utbildning inom maskinteknik, mekanik eller motsvarande
Vana att jobba med olika problemlösningsmetoder
God kännedom om hur ett verkstadsföretag fungerar och leds.
Erfarenhet av konstruktion
God förmåga att kunna utrycka sig i tal samt skrift på svenska och engelska

Vi söker dig med intresse för konstruktionsfrågor och en vilja att utvecklas inom konstruktionsområdet. Vi ser positivt på tidigare erfarenhet inom områden som konstruktion, produktion, projektledning.
För att trivas i rollen behöver du vara en självgående person som genom driv och engagemang har förmågan att strukturera och planera arbetet väl. Då du kan komma arbeta i projektteam trivs du med att samarbeta med andra såväl som att kunna ta egna initiativ. Rollen kräver att du är en god kommunikatör och att du trivs i en miljö där förändring är en del av vardagen.
Vad kan vi erbjuda dig:
Hos oss får du jobba i ett engagerat och fartfyllt företag med korta beslutsvägar, där du har stora möjligheter till kompetens och karriärutveckling.
Tjänsten är en tillsvidareanställning med placerings i Karlskoga/Örebro.
Finns möjlighet till att arbeta på distans 2 dagar i veckan.
Uppdraget kan omfattas av försvarssekretess, vilket inbär krav på svenskt medborgarskap och godkännande av säkerhetsprövning utförd av myndighet.
Då urvalsprocessen och intervjuer sker löpande är du varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt via [email protected]
Om Jakkal
Jakkal är ett konsultbolag bestående av ett tekniskt kunnigt team med lång erfarenhet av produkt- och produktionsutveckling.
Jakkal erbjuder kompetenta medarbetare inom automation, mekanik, el, programmering, produktionsteknik, ledarskap och projektledning genom kompetens in-house, specialistkonsulting samt resurskonsulting ute hos kund. Vi kan även hjälpa till med rekryteringar samt hyrrekryteringar enligt kundens behov.
Vi utnyttjar vår samlade kompetens för att lösa våra kunders behov. Vår målsättning är att hjälpa våra kunder att bli mer konkurrenskraftiga genom att utveckla effektiva, lönsamma och smarta lösningar. Vi kan leverera nyckelfärdiga utrustningar, där vi ansvarar för förstudier, konstruktion, tillverkning, programmering, installation, driftsättning samt slutdokumentation inklusive CE-märkning. Vi hjälper gärna till hela vägen till mål, men vi anlitas även för del-faser i projekt samt som systemleverantör.
Som konsult på Jakkal får du möjlighet att arbeta och utvecklas inom produktion, produkt- och teknikutveckling. Arbetsuppgifterna kan variera beroende på uppdrag. Du får möjlighet att utveckla dina tekniska kunskaper samt arbeta med kunder och dess leverantörer i olika led och skapa ett kontaktnät inför framtiden.
Vårt motto på Jakkal är att trivsel och välmående på arbetet genererar till kreativitet och utveckling samt nöjda kunder. Vi har roligt på jobbet och anordnar regelbundet sociala aktiviteter där vi kan koppla av och lära känna varandra även utanför arbetet.
Välkommen till Jakkal - tillsammans utvecklar vi industrin! Visa mindre

Mekanikkonstruktör sökes!

Vi önskar utöka vårt Jakkal team med en erfaren mekanikkonstruktör. Vi har idag kontor i Karlskoga, Köping och Nyköping och kommer även att utöka vår verksamhet ner mot Östergötland. Vi har ett brett tjänsteutbud, där vi erbjuder resurs- och specialistkonsultning ute hos kund samt att vi hjälper våra kunder med att ta fram nyckelfärdiga maskinutrustningar inkl. CE-märkning och all dokumentation. För mer info besök gärna vår hemsida www.jakkal.se Våra kunde... Visa mer
Vi önskar utöka vårt Jakkal team med en erfaren mekanikkonstruktör.
Vi har idag kontor i Karlskoga, Köping och Nyköping och kommer även att utöka vår verksamhet ner mot Östergötland.
Vi har ett brett tjänsteutbud, där vi erbjuder resurs- och specialistkonsultning ute hos kund samt att vi hjälper våra kunder med att ta fram nyckelfärdiga maskinutrustningar inkl. CE-märkning och all dokumentation. För mer info besök gärna vår hemsida www.jakkal.se
Våra kunder är både stora och små företag. där flera är världsledande inom sitt område.
Har du ett stort engagemang, är lösnings fokuserad samt intresserad av teknik och mekanik, så kan detta vara en tjänst för dig.
Dina arbetsuppgifter
Du kommer att vara en viktig resurs i utvecklingsarbetet av våra kunders produkter, tillbehör och/eller produktionsanläggningar. Arbetet kan innebära förbättringar och ändringar på befintliga produkter, medverka i utvecklingsprojekt, delta i konstruktionsgenomgångar, provkörningar och utformning av system.
Arbetet kan även innebära in-house projekt åt våra kunder, så som arbetspaket samt framtagning av special utrustningar enligt behov och önskemål.
Din profil
Vi söker en konstruktör med erfarenhet inom mekaniskkonstruktion.
Du har ett genuint teknikintresse och gillar kreativa utmaningar och en varierad vardag.
Du är civil- eller högskoleingenjör inom maskinteknik eller har annan relevant utbildning och dokumenterad erfarenhet inom området.
Du ska helst ha flera års erfarenhet av konstruktion i arbetslivet.
Du är van vid att arbeta med konstruktion och ritningsframtagning i 3D och 2D.
Vi utgår från att du behärskar ett eller flera CAD-program, som exempelvis Inventor, SolidWorks, Catia v5 eller ProE/Creo.
Du har materialkännedom gällande stål, plast, aluminium, rostfritt, plåt, konstruktions- och verktygsstål etc.
Du har goda kunskaper i både svenska och engelska i tal och skrift.
Då resor ingår i tjänsten är körkort ett krav.

Har du erfarenhet från projektledning och PLM/PDM system är detta meriterande.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper såsom ansvarskänsla, samarbetsförmåga, flexibilitet och initiativförmåga. Du drivs av att utvecklas och göra det yttersta för att våra kunder ska bli nöjda. Du har lätt för att kommunicera med personer på olika nivåer. Du är kvalitetsmedveten, handlingskraftig samt trivs i en konsultroll med många kontaktytor.
Då urvalsprocessen och intervjuer sker löpande är du varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt via [email protected]
Om Jakkal
Jakkal är ett konsultbolag bestående av ett tekniskt kunnigt team med lång erfarenhet av produkt- och produktionsutveckling.
Jakkal erbjuder kompetenta medarbetare inom automation, mekanik, el, programmering, produktionsteknik, ledarskap och projektledning genom kompetens in-house, specialistkonsulting samt resurskonsulting ute hos kund. Vi kan även hjälpa till med rekryteringar samt hyrrekryteringar enligt kundens behov.
Vi utnyttjar vår samlade kompetens för att lösa våra kunders behov. Vår målsättning är att hjälpa våra kunder att bli mer konkurrenskraftiga genom att utveckla effektiva, lönsamma och smarta lösningar. Vi kan leverera nyckelfärdiga utrustningar, där vi ansvarar för förstudier, konstruktion, tillverkning, programmering, installation, driftsättning samt slutdokumentation inklusive CE-märkning. Vi hjälper gärna till hela vägen till mål, men vi anlitas även för del-faser i projekt samt som systemleverantör.
Som konsult på Jakkal får du möjlighet att arbeta och utvecklas inom produktion, produkt- och teknikutveckling. Arbetsuppgifterna kan variera beroende på uppdrag. Du får möjlighet att utveckla dina tekniska kunskaper samt arbeta med kunder och dess leverantörer i olika led och skapa ett kontaktnät inför framtiden.
Vårt motto på Jakkal är att trivsel och välmående på arbetet genererar till kreativitet och utveckling samt nöjda kunder. Vi har roligt på jobbet och anordnar regelbundet sociala aktiviteter där vi kan koppla av och lära känna varandra även utanför arbetet.
Välkommen till Jakkal - tillsammans utvecklar vi industrin! Visa mindre

Verktygskonstruktör till kund inom försvarsindustrin sökes!

Har du erfarenhet av mekanisk konstruktion och letar efter en ny utmaning i ditt arbetsliv eller är du nyexaminerad inom området och söker ditt första jobb? Se hit! Vi söker dig som vill bli försvarsindustrins nya verktygskonstruktör. OM TJÄNSTEN Till vår kund i Karlskoga söker vi nu en verktygskonstruktör med fokus på mekanik. Vår kund är verksam inom försvarsindustrin och du kommer få verka inom en spännande arbetsmiljö. Vi söker dig som har ett intre... Visa mer
Har du erfarenhet av mekanisk konstruktion och letar efter en ny utmaning i ditt arbetsliv eller är du nyexaminerad inom området och söker ditt första jobb? Se hit! Vi söker dig som vill bli försvarsindustrins nya verktygskonstruktör.

OM TJÄNSTEN
Till vår kund i Karlskoga söker vi nu en verktygskonstruktör med fokus på mekanik. Vår kund är verksam inom försvarsindustrin och du kommer få verka inom en spännande arbetsmiljö. Vi söker dig som har ett intresse för teknik och goda kunskaper inom mekanisk konstruktion då vi tror att det är till din fördel när du ska axla rollen som verktygskonstruktör.

#

Du erbjuds


* En arbetsplats där fokus kommer att ligga på din utveckling och trivsel
* Chans till tillsvidareanställning och fast månadslön via oss på Academic Work


Du kommer att arbeta som konsult via oss på Academic Work men det finns goda chanser till förlängning hos kund. Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

ARBETSUPPGIFTER
- Hantering av kravspecifikationer
- Kommunikation med olika intressenter/kravställare i projektet
- 3D modellering i CAD-verktyg

VI SÖKER DIG SOM
- Har en utbildning inom relevant området på minst högskolenivå, till exempel inom maskinteknik eller produktutveckling
- Har erfarenhet av CATIA V.5 eller motsvarande CAD-verktyg för verktygskonstruktion
- Har god kommunikativ förmåga på svenska och engelska i tal och skrift
- Innehar ett svenskt medborgarskap

Som person är du:


* Problemlösande
* Kvalitetsmedveten
* Självgående


Övrig information


* Start: enligt ö.k.
* Omfattning: heltid
* Placering: Karlskoga
* Övrigt: möjlighet till en tillsvidareanställning via oss på Academic Work och en fast månadslön
* Tjänsten är säkerhetsklassad och du kommer behöva genomgå en säkerhetsprövningsintervju


Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen. Visa mindre

Konstruktör inom mekanik till Karlskoga!

Är du en person som är trygg och erfaren i rollen som mekanikkonstruktör och söker nya utmaningar? Då kan denna tjänst vara för dig! Här får du chansen till att arbeta i teknikens framkant och utvecklas ytterligare på ett stort spännande teknikkonsultbolag.   Du erbjuds Att jobba hos en mycket spännande arbetsgivare som arbetar i teknikens framkant och med kvalificerade och spännande projekt. Du erbjuds även; • Goda utvecklingsmöjligheter såväl på ett p... Visa mer
Är du en person som är trygg och erfaren i rollen som mekanikkonstruktör och söker nya utmaningar? Då kan denna tjänst vara för dig! Här får du chansen till att arbeta i teknikens framkant och utvecklas ytterligare på ett stort spännande teknikkonsultbolag.  

Du erbjuds
Att jobba hos en mycket spännande arbetsgivare som arbetar i teknikens framkant och med kvalificerade och spännande projekt. Du erbjuds även;

• Goda utvecklingsmöjligheter såväl på ett personligt som på ett tekniskt plan
• Att få arbeta hos en arbetsgivare som värdesätter gemenskap och stark teamkänsla 

Arbetsuppgifter
Hos vårt kundföretag arbetar du med att nykonstruera, optimera och dokumentera konstruktioner. Till detta kommer du även delta i och ta fram artikelbeskrivande dokument i syfte till att optimera funktion, utrymmesbehov, producerbarhet och kostnad. Arbetet innebär även att;

• Innehålla utredningar gällande material
• Ha kontakt med såväl interna som externa konstruktörer och montörer
• Ha kontakt med kunder och leverantörer

Vi söker dig som:
Vi söker dig som har en ingenjörsutbildning inom mekanikkonstruktion och med inriktning av finmekanisk konstruktion. Till detta har du även några års dokumenterad arbetslivserfarenhet inom området av konstruktionsarbete. Särskilt önskvärt är det även om du har erfarenhet av att arbeta i Solid Edge. 

Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i rollen hos vårt kundföretag. Du behöver vara självständig och noggrann i ditt arbete, samt resultatfokuserad och motiveras av att driva ditt egna arbete till bästa möjliga resultat. Vi ser även att du har en god kommunikativ förmåga och har goda kunskaper till att samarbeta med andra. 

START: Omgående
OMFATTNING: Heltid
STAD: Karlskoga
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: Rebecca Bly

Sök tjänsten nedan genom att fylla i din information samt bifoga dokument. Logga gärna vidare in på "Mina sidor" efter att du bekräftat ditt konto, här kan du skapa din kandidatprofil vilket utökar din chans till drömjobbet! Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på [email protected] Visa mindre

Mekanikkonstruktör sökes till spännande företag i Karlskoga!

Är du utbildad maskiningenjör och söker efter nya utmaningar? Vill du vara med och driva spännande projekt tillsammans med drivna kollegor i ett lite mindre team i Karlskoga? Vi söker dig som är driven, lyhörd och har goda kunskaper inom konstruktion. Nu finns chansen att arbeta på ett spännande företag som har stora kunder inom läkemedels- och sprängindustrin, där du får arbeta med konstruktioner i mycket hög kvalité. Välkommen med din ansökan! Arbetsup... Visa mer
Är du utbildad maskiningenjör och söker efter nya utmaningar? Vill du vara med och driva spännande projekt tillsammans med drivna kollegor i ett lite mindre team i Karlskoga? Vi söker dig som är driven, lyhörd och har goda kunskaper inom konstruktion. Nu finns chansen att arbeta på ett spännande företag som har stora kunder inom läkemedels- och sprängindustrin, där du får arbeta med konstruktioner i mycket hög kvalité. Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter:
Som konstruktör kommer du främst att arbeta i Inventor. Du kommer att arbeta med konstruktion av produkter som ska monteras ihop i rostfritt stål, till exempel tankar och tryckkärl. Företaget arbetar mycket mot läkemedelsindustrin och sprängindustrin vilket innebär konstruktioner i mycket hög kvalité. Du kommer att arbeta ute hos kunder över hela Sverige men främst kommer du att befinna dig på plats i Karlskoga.

Vidare kommer rollen att innebära orderplacering, dokumentation, inköp av material samt felanalyser ute hos kunder.


Om företaget:
Företaget grundades 1988 och är ett familjeägt verkstadsföretag. Från att de inledningsvis designade och sålde processutrustning är de idag en heltäckande och bred aktör som erbjuder hela konceptet, från design till montering. Med gedigen erfarenhet inom mekanisk verkstad är de ett industriföretag med resurser. Idag är deras viktigaste kunder stora kemikoncerner och kraftverk som de förser med termisk sprutning eller processutrustning. Företaget lägger stor vikt vid mötet med sina kunder för att förstå behoven och vilka lösningar som de kan hjälpa till med eftersom det gäller komplex utrustning.


Din profil:
Vi söker dig som är självständig, driven och har goda kunskaper inom konstruktion. Vi tror även att du som söker är flexibel och trivs att jobba med varierande arbetsuppgifter då varje dag kan se olika ut. Vidare ser vi att du är en lyhörd person som inte är rädd för att ta kontakt med kunder och kollegor.


Krav:
•Utbildad maskiningenjör

•Svenska och engelska i tal och skrift

•Tidigare erfarenhet av branschen via exempelvis praktik

•Kunna hantera felanalyser ritat i 3D

•B-körkort och tillgång till bil

Meriterande:
•Erfarenhet av Inventor

•Arbetat med orderplanering

Om oss:
Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering, vi vill göra skillnad i människors liv. Skillnad gör vi genom att hjälpa människor att hitta rätt jobb och rätt kollega. Vi är specialister på att rekrytera rätt talanger till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo.


Villkor:

Startdatum: Augusti

Placering: Karlskoga

Lön: Enligt överenskommelse

Befattning: Heltid Visa mindre

Elmekanikingenjör till BAE Systems Bofors

Är du en kreativ problemlösare som tycker om att arbeta i CAD? Då har vi en spännande utmaning för dig nu när BAE Systems Bofors rekryterar ytterligare en elmekanikingenjör. Om företaget BAE Systems Bofors AB är ett högteknologiskt företag som utvecklar och integrerar vapensystem. Företaget har ca 460 anställda där majoriteten är placerade i Karlskoga. Företaget har ett omfattande samarbete med underleverantörer i närområdet. De huvudsakliga produkter... Visa mer
Är du en kreativ problemlösare som tycker om att arbeta i CAD? Då har vi en spännande utmaning för dig nu när BAE Systems Bofors rekryterar ytterligare en elmekanikingenjör.

Om företaget
BAE Systems Bofors AB är ett högteknologiskt företag som utvecklar och integrerar vapensystem. Företaget har ca 460 anställda där majoriteten är placerade i Karlskoga. Företaget har ett omfattande samarbete med underleverantörer i närområdet.

De huvudsakliga produkterna som tillverkas av BAE Systems Bofors AB är artilleripjäser, marina pjäser, intelligent ammunition och fjärrstyrda vapensystem. Företaget tillhandahåller även teknologier och anpassat underhållsstöd. Företaget är en nationell resurs med unik spetskompetens vad gäller pjässystem inklusive avancerad ammunition.

Bakgrund
Som elmekanikingenjör kommer du att tillhöra Utvecklingsavdelningen och ingå i sektionen El & Elektronik. Här jobbar ett 20-tal medarbetare och konsulter, många med lång och gedigen erfarenhet inom sina sakområden, andra i början av sin karriär. BAE Systems Bofors har växt kraftigt de senaste åren och ser fortsatt stor tillväxt varför man utökar med ytterligare en elmekanikingenjör till sektionen el- & elektronik.

Tjänsten är en direktrekrytering. Rekryteringsprocessen hanteras av AxÖ Consulting men du kommer att anställas direkt hos BAE Systems Bofors.

Arbetsuppgifter

I rollen kommer du arbeta med elmekanik vilket innebär mekanisk konstruktion av olika typer av ellådor och paneler som finns placerade i företagets försvarssystem. Lådorna och panelerna innehåller känslig el och elektronik varför du har tätt samarbete med kollegorna inom sektionen. Varje konstruktionslösning är unik i sitt slag vilket gör jobbet varierande och utmanande. EMC-störningar, elektromagnetisk kompabilitet, är en utmaning i konstruktionsarbetet, likaså att optimera konstruktionslösning utifrån given yta liksom andra förekommande frågor så som ventilation.

Stora delar av arbetstiden spenderas i CAD men du kommer sannolikt göra frekventa besök i företagets elmekaniklabb för att bygga prototyper eller 3D-printa specialdetaljer.

Du kommer till exempel:

- Ha ett ledande konstruktionsansvar för de lådor och paneler som du ritar och dimensionerar.
- Från tid till annan ha kontakt med underleverantörer avseende material och komponenter.
- Utföra en hel del nyutveckling som även alterneras med produktvård. Produktvård kan till exempel avse felutredningar eller utbyte av obsolet material som i sin tur kan rendera i omkonstruktion.
- Konstruera i Solid Edge.

I den här tjänsten trivs du som gillar att arbeta med mekanisk konstruktion i CAD men även är intresserad av teknik ur ett brett perspektiv då du kommer i kontakt med såväl el som elektronik. Arbetet bedrivs i projektform där du kommer stötta flera olika projekt med din kompetens.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en teknisk eftergymnasial utbildning. Du har åtminstone ett par års erfarenhet som konstruktör och är självgående i ditt arbete. Det är givetvis ett extra plus om du har arbetat med Solid Edge tidigare men inget krav.

Ytterligare efterfrågad kompetens:

- Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift då detta används på arbetsplatsen i dialog med kollegor liksom i diskussioner med leverantörer.
- Det är meriterande om du har kunskaper inom el/elektronik.

Du är en uppfinningsrik person som stimuleras och utmanas av problemlösning. Vidare är du intresserad av teknik i ett brett perspektiv.  Sektionen präglas av ödmjuka och prestigelösa kollegor med god samarbetsförmåga – egenskaper vi vill att du delar. Välkommen till BAE Systems Bofors!

BAE Systems erbjuder

BAE Systems Bofors är en del av en stor koncern vilket kan skapa möjligheter till internationella erfarenheter under din anställning. Som anställd erbjuds du program för personlig utveckling och löpande utbildning om du har ambitioner att växa både på ett personligt och på ett kompetensmässigt plan. För att du ska komma in i rollen tilldelas du från första dagen en mentor som du får stöttning av samt kan bolla utmaningar och idéer med.

Vi vill att du ska trivas både på och utanför jobbet, därför satsar vi på områden som bidrar till att du kan hitta en god balans i livet, exempelvis genom generösa flextider. Du kommer att ha möjligheten att vara med på våra trevliga aktiviteter som företaget ordnar genom våra duktiga och engagerade hälsoinspiratörer, du kan även göra ett besök i vårt nybyggda gym. Vår familjära känsla som vi har hos oss bidrar till en hög trivsel som också skapar mervärde för dig och din familj. 

Övrigt

Tjänsten innebär arbete som kan omfattas av försvarssekretess varför vi ställer krav på svenskt medborgarskap och säkerhetsprövning godkänd av myndighet. Urval sker löpande, så vänta inte med att ansöka. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper i den här rekryteringen.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Oskar Bernling på AxÖ Consulting; 073-915 70 61 eller [email protected] 

Fackliga kontaktpersoner: Torbjörn Carlqvist, Akademikerföreningen, 0586–733 151
Ronald Pirhi Unionen, 0586-733 606.

AxÖ Consulting AB har lång och gedigen erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen och har arbetat med såväl privat marknad som inom offentlig sektor. För mer information och ansökan besök www.axoconsulting.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via brev eller e-post.
Varmt välkommen med din ansökan. Visa mindre

Innovativ utvecklingsingenjör till vår mekanikavdelning

Vi på Mekanikavdelningen i Karlskoga vill förstärka vårt team med ingenjörer! Därför söker vi nu dig som är en innovativ och teknikintresserad utvecklingsingenjör med intresse av att arbeta i fronten av teknikutveckling. Sektionen du blir del av ingår i mekanikavdelning inom utveckling på Saab Dynamics. Sektionen arbetar inom hela utvecklingskedjan från teknik- och produktstudier till färdig produkt och produktvård, främst mot våra produkter inom missils... Visa mer
Vi på Mekanikavdelningen i Karlskoga vill förstärka vårt team med ingenjörer! Därför söker vi nu dig som är en innovativ och teknikintresserad utvecklingsingenjör med intresse av att arbeta i fronten av teknikutveckling.

Sektionen du blir del av ingår i mekanikavdelning inom utveckling på Saab Dynamics. Sektionen arbetar inom hela utvecklingskedjan från teknik- och produktstudier till färdig produkt och produktvård, främst mot våra produkter inom missilsystem och understödsvapen.

Din roll

Din huvudsakliga uppgift som konstruktör blir att designa och utveckla mekaniska lösningar till våra produkter på ett affärsmässigt sätt. Genom att samarbeta över gränsytor med andra funktioner och samtidigt vara lyhörd och nyfiken gör du det möjligt.

Naturligt för rollen är att arbeta i alla faser av produktens livscykel från studier till moget system. Rollen innebär bred exponering mot flera produkter och hela system där mekanik har en central funktion.

Din profil

Vi söker dig som är motiverad, målmedveten och som har förmågan att ta ansvar även för större uppgifter. Du är innovativ och kreativ och tycker det är roligt att jobba med komplexa tekniska produkter. Du tycker om att lära dig nya saker och tar ansvar för din egen personliga utveckling.

Önskvärda kvalifikationer:

* Utbildning som högskole- eller civilingenjör med inriktning mot maskinteknik eller liknande
* Några års erfarenhet av produktutveckling
* Kommunicerar väl i tal och skrift, såväl i svenska som engelska

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen. Läs mer om oss här


Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här. Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Du kan ansöka antingen på svenska eller engelska.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver. Visa mindre

Mekanikkonstruktör

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning - att göra världen till en säkrare plats. Din framtida utmaning Som mekanikkonstruktör kommer ditt huvudsakliga arbetsområde att vara inom utveckling och konstruktion. Uppgifterna innebär att du kommer att arbeta med allt från kravspecificering till verifiering av färdig produkt samt produktion... Visa mer
På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning - att göra världen till en säkrare plats.

Din framtida utmaning

Som mekanikkonstruktör kommer ditt huvudsakliga arbetsområde att vara inom utveckling och konstruktion. Uppgifterna innebär att du kommer att arbeta med allt från kravspecificering till verifiering av färdig produkt samt produktionsassistans. Du kommer att arbeta självständigt men ingår som en del av ett team kopplat till utvecklingsprojekten. Tjänsten innebär såväl interna som externa kontakter.

Programvara som används inom sektionen är Catia, 3DExperience. Inom sektionen bedrivs forsknings- och teknikutvecklingsprojekt som du kan komma att involveras i. Detta innebär exempelvis förbättringsprojekt avseende förbättrad arbetsmetodik eller projekt kopplade till förstudier av nya produkter, nya material och tillverkningsmetoder.

Din profil

Vi söker dig som har ett brinnande intresse för mekanik och tycker om att hitta kreativa lösningar på olika problem. Du bör ha en god förmåga att ta egna initiativ och vara van med att självständigt strukturera och driva ditt arbete.

Du har:

* Civil- eller högskoleingenjörsexamen inom maskinteknik eller en utbildning/erfarenhet som bedöms likvärdig.
* God kommunikationsförmåga i tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande:

* Dokumenterad utbildning inom produktionslogistik är meriterande
* Erfarenhet av Catia eller likvärdiga verktygVi verkar i en internationell miljö där det finns möjlighet till tjänstgöring utomlands.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen. Läs mer om oss här

Mekanikavdelningen består idag av ca 150 personer uppdelat på 3 kontor, två i Karlskoga och ett i Linköping. Vi söker nu medarbetare till Dammbro i Karlskoga. Sektionen du kommer ingå i består av ca 20 konstruktörer. Sektionen ansvarar för nyutveckling, konstruktion och förvaltning av mekaniska system i våra produkter inom Ground Combat och Missile Systems.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningstiden har gått ut. Du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver. Visa mindre

Mekanikkonstruktör till stort teknikkonsultbolag!

Inledning: Är du en person som är trygg och erfaren i rollen som mekanikkonstruktör och söker nya utmaningar? Då kan denna tjänst vara för dig! Här får du chansen till att arbeta i teknikens framkant och utvecklas ytterligare på ett stort spännande teknikkonsultbolag. Ansök till tjänsten redan idag då vi arbetar med löpande urval och snabb tillsättning.  Information om tjänsten Professionals Nord söker i samarbete med vårt kundföretag en erfaren mekanikko... Visa mer
Inledning:
Är du en person som är trygg och erfaren i rollen som mekanikkonstruktör och söker nya utmaningar? Då kan denna tjänst vara för dig! Här får du chansen till att arbeta i teknikens framkant och utvecklas ytterligare på ett stort spännande teknikkonsultbolag. Ansök till tjänsten redan idag då vi arbetar med löpande urval och snabb tillsättning. 

Information om tjänsten
Professionals Nord söker i samarbete med vårt kundföretag en erfaren mekanikkonstruktör. Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Professionals Nord och arbeta som konsult hos vårt kundföretag under 6 månader. Intentionen är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Professionals Nord och alla frågor kring tjänsten går till [email protected]

Du erbjuds
Att jobba hos en mycket spännande arbetsgivare som arbetar i teknikens framkant och med kvalificerade och spännande projekt. Du erbjuds även;

• Goda utvecklingsmöjligheter såväl på ett personligt som på ett tekniskt plan
• Att få arbeta hos en arbetsgivare som värdesätter gemenskap och stark teamkänsla 

Arbetsuppgifter
Hos vårt kundföretag arbetar du med att nykonstruera, optimera och dokumentera konstruktioner. Till detta kommer du även delta i och ta fram artikelbeskrivande dokument i syfte till att optimera funktion, utrymmesbehov, producerbarhet och kostnad. Arbetet innebär även att;

• Innehålla utredningar gällande material
• Ha kontakt med såväl interna som externa konstruktörer och montörer
• Ha kontakt med kunder och leverantörer

Vi söker dig som:
Vi söker dig som har en ingenjörsutbildning inom mekanikkonstruktion och med inriktning av finmekanisk konstruktion. Till detta har du även några års dokumenterad arbetslivserfarenhet inom området av konstruktionsarbete. Särskilt önskvärt är det även om du har erfarenhet av att arbeta i Solid Edge. 

Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i rollen hos vårt kundföretag. Du behöver vara självständig och noggrann i ditt arbete, samt resultatfokuserad och motiveras av att driva ditt egna arbete till bästa möjliga resultat. Vi ser även att du har en god kommunikativ förmåga och har goda kunskaper till att samarbeta med andra. 

START: Omgående
OMFATTNING: Heltid
STAD: Karlskoga
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: Rebecca Bly

Sök tjänsten nedan genom att fylla i din information samt bifoga dokument. Logga gärna vidare in på "Mina sidor" efter att du bekräftat ditt konto, här kan du skapa din kandidatprofil vilket utökar din chans till drömjobbet! Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på [email protected] Visa mindre

Mekanikkonstruktör sökes till spännande företag i Karlskoga!

Är du utbildad maskiningenjör och söker efter nya utmaningar? Vill du vara med och driva spännande projekt tillsammans med drivna kollegor i ett lite mindre team i Karlskoga? Vi söker dig som är driven, lyhörd och har goda kunskaper inom konstruktion. Nu finns chansen att arbeta på ett spännande företag som har stora kunder inom läkemedels- och sprängindustrin, där du får arbeta med konstruktioner i mycket hög kvalité. Välkommen med din ansökan! Arbetsup... Visa mer
Är du utbildad maskiningenjör och söker efter nya utmaningar? Vill du vara med och driva spännande projekt tillsammans med drivna kollegor i ett lite mindre team i Karlskoga? Vi söker dig som är driven, lyhörd och har goda kunskaper inom konstruktion. Nu finns chansen att arbeta på ett spännande företag som har stora kunder inom läkemedels- och sprängindustrin, där du får arbeta med konstruktioner i mycket hög kvalité. Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter:
Som konstruktör kommer du främst att arbeta i Inventor. Du kommer att arbeta med konstruktion av produkter som ska monteras ihop i rostfritt stål, till exempel tankar och tryckkärl. Företaget arbetar mycket mot läkemedelsindustrin och sprängindustrin vilket innebär konstruktioner i mycket hög kvalité. Du kommer att arbeta ute hos kunder över hela Sverige men främst kommer du att befinna dig på plats i Karlskoga.

Vidare kommer rollen att innebära orderplacering, dokumentation, inköp av material samt felanalyser ute hos kunder.


Om företaget:
Företaget grundades 1988 och är ett familjeägt verkstadsföretag. Från att de inledningsvis designade och sålde processutrustning är de idag en heltäckande och bred aktör som erbjuder hela konceptet, från design till montering. Med gedigen erfarenhet inom mekanisk verkstad är de ett industriföretag med resurser. Idag är deras viktigaste kunder stora kemikoncerner och kraftverk som de förser med termisk sprutning eller processutrustning. Företaget lägger stor vikt vid mötet med sina kunder för att förstå behoven och vilka lösningar som de kan hjälpa till med eftersom det gäller komplex utrustning.


Din profil:
Vi söker dig som är självständig, driven och har goda kunskaper inom konstruktion. Vi tror även att du som söker är flexibel och trivs att jobba med varierande arbetsuppgifter då varje dag kan se olika ut. Vidare ser vi att du är en lyhörd person som inte är rädd för att ta kontakt med kunder och kollegor.


Krav:
•Utbildad maskiningenjör

•Svenska och engelska i tal och skrift

•Tidigare erfarenhet av branschen via exempelvis praktik

•Kunna hantera felanalyser ritat i 3D

•B-körkort och tillgång till bil

Meriterande:
•Erfarenhet av Inventor

•Arbetat med orderplanering

Om oss:
Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering, vi vill göra skillnad i människors liv. Skillnad gör vi genom att hjälpa människor att hitta rätt jobb och rätt kollega. Vi är specialister på att rekrytera rätt talanger till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo.


Villkor:

Startdatum: Augusti

Placering: Karlskoga

Lön: Enligt överenskommelse

Befattning: Heltid Visa mindre

Anläggningskonstruktör Mek till Bharat Forge Kilsta AB

Vårt uppdrag Nu rekryterar vi en anläggningskonstruktör Mek till Bharat Forge Kilsta i Karlskoga. Här erbjuds du en utmanande och spännande roll, i ett motiverat team. I en öppen atmosfär får du möjligheten att utveckla dina färdigheter inom processteknik, projektledning och andra ingenjörsområden. Har du några års erfarenhet inom anläggningskonstruktion och vill utvecklas? Välkommen då att söka en nyckelfunktion i ett företag som ingår i en av världens... Visa mer
Vårt uppdrag
Nu rekryterar vi en anläggningskonstruktör Mek till Bharat Forge Kilsta i Karlskoga. Här erbjuds du en utmanande och spännande roll, i ett motiverat team. I en öppen atmosfär får du möjligheten att utveckla dina färdigheter inom processteknik, projektledning och andra ingenjörsområden.

Har du några års erfarenhet inom anläggningskonstruktion och vill utvecklas? Välkommen då att söka en nyckelfunktion i ett företag som ingår i en av världens största smideskoncerner.


Arbetsuppgifter
I rollen som anläggningskonstruktör arbetar du med konstruktionsunderlag till industriella projekt. Du kommer utföra mekanik- och mediakonstruktioner och projekteringsarbeten för ombyggnad av befintlig anläggning samt nyinstallation. Arbetsuppgifterna är av stort omfång och komplexitet samt av stor bredd och djup.

Här ges du en spännande roll där den ena dagen aldrig är den andra lik. Du kommer arbeta tätt?tillsammans med kollegor i teamet, medarbetare i produktion, underhåll och leverantörer. Här har du möjlighet att både driva och delta under konstruktions-projektens alla delar, från förstudier till installation och uppföljning.

Då Bharat Forge är en global aktör kan resor i tjänsten förekomma, både nationellt och internationellt.

Hos Bharat Forge är samarbete en naturlig del av vardagen. Du förväntas både bidra till och ta del av gruppens samlade kompetens, samtidigt som du?aktivt deltar i gruppens utvecklingsarbete genom nya idéer och förbättringsförslag.


Din profil
Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning minst 3 år inom maskinteknik med konstruktionsinriktning eller motsvarande utbildning som bedöms likvärdig. Du har minst några års arbetslivserfarenhet inom konstruktionsområdet där du arbetat med konstruktion av tekniska ritningar i CAD.

Det är meriterande om du har erfarenhet av projektledning och utbildning i CE konformittering.
Det är heller ingen nackdel om du har erfarenhet av processindustri eller motsvarande samt erfarenhet av förbättringsarbete och underhållsarbete inom tung industri. Har du också erfarenhet eller kunskap i finita elementmetoden är det meriterande.

Din personlighet präglas av en stark drivkraft, ett stort engagemang och kreativitet. Du är ordningsam, lösningsfokuserad och analytisk.

Då rollen innebär stort samarbete både internt och externt, söker vi dig som är ödmjuk och kommunikativ samt värderar samarbete och laganda. Du behärskar svenska i både tal och skrift, samt har kunskap om tekniska termer. Det är en fördel om detsamma gäller även för det engelska språket.


Övrig information
Denna rekrytering sker i samarbete med Nercia. Urval sker löpande så registrera din ansökan snarast, dock senast 2022-06-21.
Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Emma Landelius, tel. 076- 8050058. Välkommen med din ansökan!


Om kundföretaget
Bharat Forge Kilsta AB i Karlskoga har ca 285 anställda och omsätter ca 800?miljoner kronor.
Bharat Forge Kilsta AB ägs av den indiska smideskoncernen Bharat Forge LTD, världens största smideskoncern.
Bharat Forge Kilsta AB är en av Europas största leverantörer av smidda vevaxelämnen, framaxelbalkar och styrkomponenter för tunga lastfordon. Bolaget smider även vevaxelämnen för personbilar. Navet i verksamheten utgörs av en unik 16 000 tons smidespress, som anses vara världens mest effektiva anläggning av sitt slag. Kunderna utgörs av flertalet större, europeiska lastbilstillverkare.

Företaget tillhör juridiskt ett tyskt bolag som sammanhåller verksamheten utanför Indien. Det finns tre enheter i Tyskland, två enheter i USA, en enhet i Karlskoga (den enda i Norden) samt ett säljbolag i Frankrike.


Om Nercia

Nercia är en leverantör inom Bemanning, Rekrytering, Interimsuppdrag och Utbildning som erbjuder högt kvalitativa lösningar. Vår branschinriktning är primärt kvalificerade arbetare och tjänstemän. Vi rekryterar och bemannar både längre och kortare uppdrag utifrån uppdragsgivarens önskemål. Vi är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag som är medlemmar i Almega Kompetensföretagen och har kollektivavtal med LO och Unionen. Visa mindre

Ledigt jobb som Mekanikkonstruktör i Karlskoga

Just nu söker vi på Jefferson Wells en mekanikkonstruktör till vår kund inom försvarsindustrin i Karlskoga. Har du ett brinnande intresse för mekanik? Då är det här verkligen ett jobb för dig. Välkommen med din ansökan! Du kommer att arbeta som konsult, vilket innebär att du är anställd av oss på Jefferson Wells men arbetar som uthyrd konsult hos vår kund. Detta ger dig en mängd fördelar som vi gärna berättar mer om! Vad går arbetet som konsult ut på? D... Visa mer
Just nu söker vi på Jefferson Wells en mekanikkonstruktör till vår kund inom försvarsindustrin i Karlskoga. Har du ett brinnande intresse för mekanik? Då är det här verkligen ett jobb för dig. Välkommen med din ansökan!

Du kommer att arbeta som konsult, vilket innebär att du är anställd av oss på Jefferson Wells men arbetar som uthyrd konsult hos vår kund. Detta ger dig en mängd fördelar som vi gärna berättar mer om!

Vad går arbetet som konsult ut på?

Ditt första uppdrag som konsult hos oss kommer att utföras hos en spännande kund i Karlskoga där du kommer att arbeta med samordning och dokumentation, rådgivning och kundkontakt. Mer specifikt innebär det att vidareutveckla metoder och arbetssätt, medverka i utvecklingsprojekt, utveckla och granska och godkänna modeller och ritningar.Är det dig vi söker?

Utbildning och erfarenhet
För att lyckas i rollen tror vi att du har en maskiningenjörsexamen eller liknande och/eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Det är en fördel om du har arbetat tidigare med moderna CAD system. Du bör vara bekväm med att använda MS-baserade program som Word och Excel i ditt dagliga arbete. Engelska är kundens koncernspråk och du bör därför vara duktig i både tal och skrift.

Personlighet
Vårt arbete sker under stor frihet och med mycket eget ansvar. Du är kreativ och du delar gärna med dig av din kunskap och expertis liksom att du lyssnar och lär av andra. Eftersom rollen innehåller många kontakter är samarbets- och kommunikationsförmåga viktigt.

Är du genuint teknikintresserad och brinner för utveckling kommer du att trivas. Här arbetar du i en internationell organisation och du får utvecklas i en kreativ miljö med många kontaktytor.Sök tjänsten idag!

Den här tjänsten innebär att du kommer att bli anställd av Jefferson Wells men du kommer att tillbringa dina arbetsdagar hos vår kund. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Elin Segerstedt via e-post: [email protected]Vi ser fram emot att höra från dig! Visa mindre

Mekanikkonstruktör till BAE Systems Bofors

Är du en kreativ problemlösare som tycker om att arbeta i CAD? Då har vi en spännande utmaning för dig nu när BAE Systems Bofors rekryterar ytterligare en mekanikkonstruktör. Om företaget BAE Systems Bofors AB är ett högteknologiskt företag som utvecklar och integrerar vapensystem. Företaget har ca 460 anställda där majoriteten är placerade i Karlskoga. Företaget har ett omfattande samarbete med underleverantörer i närområdet. De huvudsakliga produkte... Visa mer
Är du en kreativ problemlösare som tycker om att arbeta i CAD? Då har vi en spännande utmaning för dig nu när BAE Systems Bofors rekryterar ytterligare en mekanikkonstruktör.

Om företaget
BAE Systems Bofors AB är ett högteknologiskt företag som utvecklar och integrerar vapensystem. Företaget har ca 460 anställda där majoriteten är placerade i Karlskoga. Företaget har ett omfattande samarbete med underleverantörer i närområdet.

De huvudsakliga produkterna som tillverkas av BAE Systems Bofors AB är artilleripjäser, marina pjäser, intelligent ammunition och fjärrstyrda vapensystem. Företaget tillhandahåller även teknologier och anpassat underhållsstöd. Företaget är en nationell resurs med unik spetskompetens vad gäller pjässystem inklusive avancerad ammunition.

Bakgrund
Som mekanikkonstruktör kommer du att tillhöra Utvecklingsavdelningen och ingå i sektionen El & Elektronik. Här jobbar ett 20-tal medarbetare och konsulter, många med lång och gedigen erfarenhet inom sina sakområden, andra i början av sin karriär. BAE Systems Bofors har växt kraftigt de senaste åren och ser fortsatt stor tillväxt varför man utökar med ytterligare en mekanikkonstruktör till sektionen el- & elektronik.

Tjänsten är en direktrekrytering. Rekryteringsprocessen hanteras av AxÖ Consulting men du kommer att anställas direkt hos BAE Systems Bofors.

Arbetsuppgifter

I rollen som mekanikkonstruktör kommer du arbeta med elmekanik vilket innebär mekanisk konstruktion av olika typer av ellådor och paneler som finns placerade i företagets försvarssystem. Lådorna och panelerna innehåller känslig el och elektronik varför du har tätt samarbete med kollegorna inom sektionen. Varje konstruktionslösning är unik i sitt slag vilket gör jobbet varierande och utmanande. EMC-störningar, elektromagnetisk kompabilitet, är en utmaning i konstruktionsarbetet, likaså att optimera konstruktionslösning utifrån given yta liksom andra förekommande frågor så som ventilation.

Stora delar av arbetstiden spenderas i CAD men du kommer sannolikt göra frekventa besök i företagets elmekaniklabb för att bygga prototyper eller 3D-printa specialdetaljer.

Du kommer till exempel:

- Ha ett ledande konstruktionsansvar för de lådor och paneler som du ritar och dimensionerar.
- Från tid till annan ha kontakt med underleverantörer avseende material och komponenter.
- Utföra en hel del nyutveckling som även alterneras med produktvård. Produktvård kan till exempel avse felutredningar eller utbyte av obsolet material som i sin tur kan rendera i omkonstruktion.
- Konstruera i Solid Edge.

I den här tjänsten trivs du som gillar att arbeta med mekanisk konstruktion i CAD men även är intresserad av teknik ur ett brett perspektiv då du kommer i kontakt med såväl el som elektronik. Arbetet bedrivs i projektform där du kommer stötta flera olika projekt med din kompetens.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en teknisk eftergymnasial utbildning. Du har åtminstone ett par års erfarenhet som konstruktör och är självgående i ditt arbete. Det är givetvis ett extra plus om du har arbetat med Solid Edge tidigare men inget krav.

Ytterligare efterfrågad kompetens:

- Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift då detta används på arbetsplatsen i dialog med kollegor liksom i diskussioner med leverantörer.
- Det är meriterande om du har kunskaper inom el/elektronik.

Du är en uppfinningsrik person som stimuleras och utmanas av problemlösning. Vidare är du intresserad av teknik i ett brett perspektiv.  Sektionen präglas av ödmjuka och prestigelösa kollegor med god samarbetsförmåga – egenskaper vi vill att du delar. Välkommen till BAE Systems Bofors!

BAE Systems erbjuder

BAE Systems Bofors är en del av en stor koncern vilket kan skapa möjligheter till internationella erfarenheter under din anställning. Som anställd erbjuds du program för personlig utveckling och löpande utbildning om du har ambitioner att växa både på ett personligt och på ett kompetensmässigt plan. För att du ska komma in i rollen tilldelas du från första dagen en mentor som du får stöttning av samt kan bolla utmaningar och idéer med.

Vi vill att du ska trivas både på och utanför jobbet, därför satsar vi på områden som bidrar till att du kan hitta en god balans i livet, exempelvis genom generösa flextider. Du kommer att ha möjligheten att vara med på våra trevliga aktiviteter som företaget ordnar genom våra duktiga och engagerade hälsoinspiratörer, du kan även göra ett besök i vårt nybyggda gym. Vår familjära känsla som vi har hos oss bidrar till en hög trivsel som också skapar mervärde för dig och din familj. 

Övrigt

Tjänsten innebär arbete som kan omfattas av försvarssekretess varför vi ställer krav på svenskt medborgarskap och säkerhetsprövning godkänd av myndighet. Urval sker löpande, så vänta inte med att ansöka. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper i den här rekryteringen.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Oskar Bernling på AxÖ Consulting; 073-915 70 61 eller [email protected] 

Fackliga kontaktpersoner: Torbjörn Carlqvist, Akademikerföreningen, 0586–733 151
Ronald Pirhi Unionen, 0586-733 606.

AxÖ Consulting AB har lång och gedigen erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen och har arbetat med såväl privat marknad som inom offentlig sektor. För mer information och ansökan besök www.axoconsulting.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via brev eller e-post.
Varmt välkommen med din ansökan. Visa mindre

Mekanikkonstruktör till försvars- & säkerhetsföretag

Vår verklighet förändras i snabb takt och vårt kundföretag i Karlskoga vill förstärka sitt team med en mekanikkonstruktör. Vi söker dig med drivkrafter av både hårda och mjuka värden som vill arbeta i fronten av avancerad teknikutveckling.    Information om tjänsten Vårt kundföretag är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Här utvecklas te... Visa mer
Vår verklighet förändras i snabb takt och vårt kundföretag i Karlskoga vill förstärka sitt team med en mekanikkonstruktör. Vi söker dig med drivkrafter av både hårda och mjuka värden som vill arbeta i fronten av avancerad teknikutveckling. 

 

Information om tjänsten
Vårt kundföretag är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Här utvecklas teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Professionals Nord söker för vårt kunds räkning en Projektledare inom mekanik. Uppdraget är en del av vår personaluthyrning och avser i första hand ett vikariat från juni-december med goda chanser till förlängning. 

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Professionals Nord och alla frågor kring tjänsten går till [email protected]

Arbetsuppgifter

Dina främsta arbetsuppgifter är att tillsammans med leverantörer driva förbättringsprogram för en ständig positiv utveckling. Du hanterar reklamationer för material som inte uppfyller specifikation och därefter granska leverantörernas reklamationssvar. Som projektledare tillhör du avdelningen Inköpskvalitet inom inköpsorganisationen där du kommer att tillhöra ett team på 13 medarbetare. Arbetet sker tillsammans med inköpare i varugrupper: Mekanik, Icke-metalliska komponenter, Framdrivning & verkan samt System. 

Då vårt kundföretag är en ledande pionjär inom sitt område förekommer resor regelbundet, främst inom Sverige, men ibland även inom Europa.

Vi söker dig som:

• Du är högskole- eller civilingenjör alternativt har en mycket gedigen erfarenhet inom mekanik.
• Du har erfarenhet av kvalitetssäkring och har god kunskap om kvalitetsverktyg såsom rotorsaksanalys, kapabilitet, riskanalys, 8D, mätsystemanalys e.t.c.
• Det är meriterande att ha dokumenterad kompetens inom processrevision, skärande bearbetning samt ytbehandlin/målning
• Du är en strukturerad person med ett analytiskt sinne

START: Juni 2022
OMFATTNING: Heltid
STAD: Karlskoga
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: Rebecca Bly, 070-8110809

Sök tjänsten nedan genom att fylla i din information samt bifoga dokument. Logga gärna vidare in på "Mina sidor" efter att du bekräftat ditt konto, här kan du skapa din kandidatprofil vilket utökar din chans till drömjobbet! Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på [email protected] Visa mindre

Smideskonstruktör

Bharat Forge Kilsta AB i Karlskoga har ca 285 anställda och omsätter ca 800 miljoner kronor. Bharat Forge Kilsta AB ägs av den indiska smideskoncernen Kalyani Group, världens största smideskoncern. Bharat Forge Kilsta AB är en av Europas största leverantörer av smidda vevaxelämnen, framaxelbalkar och styrkomponenter för tunga lastfordon. Bolaget smider även vevaxelämnen för personbilar. Navet i verksamheten utgörs av en unik 16 000 tons smidespress, som an... Visa mer
Bharat Forge Kilsta AB i Karlskoga har ca 285 anställda och omsätter ca 800 miljoner kronor. Bharat Forge Kilsta AB ägs av den indiska smideskoncernen Kalyani Group, världens största smideskoncern. Bharat Forge Kilsta AB är en av Europas största leverantörer av smidda vevaxelämnen, framaxelbalkar och styrkomponenter för tunga lastfordon. Bolaget smider även vevaxelämnen för personbilar. Navet i verksamheten utgörs av en unik 16 000 tons smidespress, som anses vara världens mest effektiva anläggning av sitt slag. Kunderna utgörs av flertalet större, europeiska lastbilstillverkare så som Volvo, Scania och MAN.

Hos oss finner du ett fritt, omväxlande och stimulerande arbete med många tekniska utmaningar!

I tjänsten som smideskonstruktör på Bharat får du en unik möjlighet att växa in i en specialistroll. Du kommer att arbeta nära sex erfarna kollegor på din avdelning. Kollegor som ser utmaningar som möjligheter och en känsla av att ”det här löser vi”. Vill du arbeta i en roll där förbättringar och viljan att se möjligheter är vardag, då kan detta vara ditt nästa steg tillsammans med Bharat.

Rollen

Tjänsten är placerad på företagets designavdelning och som smideskonstruktör ges du möjlighet att utvecklas och växa in i rollen. Kunskaper och erfarenheter kommer du att få på plats hos Bharat. 

Inledningsvis kommer du att arbeta med ändringar av befintliga smidesverktyg och hanteringsutrustning. Med tiden blir du delaktig i hela processen från offertstadiet till industrialiseringen av produkterna. Detta innebär konstruktion och uppritning av smidesverktyg samt hanteringsutrustning för framställning av sänksmide med hjälp av CAD, 3D och 2D. 

I denna roll ingår det att ge support till interna och externa kunder, samt är delaktig i produkt- och processutveckling. 

Vår kandidat

Vi söker dig som har en civil- eller högskoleexamen inom maskinteknik eller likande utbildning. Har du samlat på dig motsvarande erfarenhet från arbetslivet kan du också vara en kandidat för tjänsten. Vi tror också att du har några års erfarenhet av arbete inom industri och har tidigare erfarenhet av konstruktion i CAD samt/eller jobbat med FEM beräkningar.

Du kommer arbeta tvärfunktionellt med många kontakter, vi tror därför att du har en innovativ personlighet, är noggrann och besitter hög kommunikativ förmåga. Ett mått av tålamod kommer också underlätta för dig tillsammans med en långsiktighet i dina åtaganden.

Ett krav är att du behärskar engelska i tal och skrift, en merit är också om du kan tyska. 

KontaktVi samarbetar med Consensus i den här rekryteringen. För mer information är du välkommen att kontakta Fanny Bergstedt 070–698 36 86. Vi ser fram emot din ansökan på www.consensus.nu senast 1 mars. Visa mindre

Mekanikkonstruktör

Vi på Jakkal Engineering är ett konsultbolag bestående av ett team med lång erfarenhet av produkt- och produktionsutveckling. Vår tyngdpunkt ligger på mekanisk konstruktion och projektledning där vi har erfarenhet både av riktigt stora och små projekt. Inom Jakkal Engineering har vi ett stort fokus på hälsa där vi tror på att ha medarbetare, som mår bra och trivs med sitt arbete, vilket leder till att våra kunder också trivs med oss. En god hälsa är grunde... Visa mer
Vi på Jakkal Engineering är ett konsultbolag bestående av ett team med lång erfarenhet av produkt- och produktionsutveckling. Vår tyngdpunkt ligger på mekanisk konstruktion och projektledning där vi har erfarenhet både av riktigt stora och små projekt. Inom Jakkal Engineering har vi ett stort fokus på hälsa där vi tror på att ha medarbetare, som mår bra och trivs med sitt arbete, vilket leder till att våra kunder också trivs med oss. En god hälsa är grunden för ett gott arbete där flera av oss gillar att träna tillsammans samt delta i motionslopp. Som konsult kommer du att jobba i teknikutvecklingen där du får möjligheten att prova på olika arbetsuppgifter, produkter och system arbeta med både kunder och dess leverantörer i olika led. Utveckla dina tekniska kunskaper inom mekanikområdet, personlighet och kompetens samt skapa kontaktnät för framtida uppgifter.


Du är:
• Civil- eller Högskoleingenjör inom Maskinteknik
• Minst ett års erfarenhet av konstruktion i arbetslivet
• Cad-kunskap i SolidWorks , Catia V5 , Creo. Solid Edge eller Inventor
• Social
• Ansvarstagande
Våra kunder arbetar i CAD-program som till exempel Catia v5, ProE/Creo, Solidworks, Inventor och Solidedge utgår vi från att du behärskar ett eller flera av dessa. Har du erfarenhet av PLM/PDM system är detta meriterande. Som konstruktör är du van att arbeta med konstruktion och ritningsframtagning i 3D och2D. Materialkännedom om som stål, plast, aluminium, konstruktions- och verktygsstål, rostfritt och plåt etc. Du har erfarenhet av svetsade, bockade och gjutna detaljer,
konstruktioner från mindre detaljer till större tunga rörliga konstruktioner, där hydraulik och pneumatik är centrala delar. Har du erfarenhet av konstruktion av ”boxing”/kapsling, ingjutning av elektronik är det ett plus.


Som konsult kommer du att jobba i teknikutvecklingen där du får möjligheten att prova på olika arbetsuppgifter, produkter och system arbeta med både kunder och dess leverantörer i olika led. Utveckla dina tekniska kunskaper inom mekanikområdet, personlighet och kompetens samt skapa kontaktnät för framtida uppgifter. Visa mindre

Konstruktör inom produktionsutrustning till Saab

Har du tidigare erfarenhet som mekkonstruktör och är nyfiken på saab? Är du van att arbeta i projekt med ansvar för design till leverans? Läs vidare och ansök till tjänsten idag! Om företaget Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster, kamouflagesystem och träningssystem för försvarsmarknaden. Produktportföljen innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden så... Visa mer
Har du tidigare erfarenhet som mekkonstruktör och är nyfiken på saab? Är du van att arbeta i projekt med ansvar för design till leverans? Läs vidare och ansök till tjänsten idag!

Om företaget
Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster, kamouflagesystem och träningssystem för försvarsmarknaden. Produktportföljen innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk. Verksamheten präglas av tillverkning av komponenter i komposit såsom utskjutningsrör, radomer, fenor etc.

Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. De är 15 500 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är de ledande inom många områden och en femtedel av deras intäkter går till forskning och utveckling. Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där mångfald ses som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.

Dina arbetsuppgifter
I denna tjänst kommer du arbeta i en bred och dynamisk roll inom verktygskonstruktion. Du kommer arbeta i flera olika projekt där du i några av dem agerar projektledare och driver samt ansvarar för design till leverans. I andra projekt deltar du som ett viktigt stöd och bidra till ett gott samarbete och slutresultat.

Som konstruktör kommer du främst arbeta med framtagning av test och produktionsutrustning som till exempel mätutrustning eller doseringsutrustning. Arbetet utförs nära produktionen och tillsammans med teamet samt andra aktuella interna aktörer som krävs för att uppfylla projektens olika krav.

Din profil
Om du finner denna tjänsten intressant, tror vi att du behöver ha tidigare arbetslivserfarenhet inom konstruktion, i nära samarbete med produktion, för att, utifrån Saabs förväntningar, kunna axla rollen väl och även lyckas i arbetet. Du bör därmed även ha en fullständig ingenjörsexamen inom maskinteknik eller liknande område, på högskolenivå som lägst. Har du tidigare arbetat inom automations och- eller produktionsutrustning ser vi det som mycket meriterande.

Vi ser gärna att du har ett gott intresse för teknik och god förståelse för tillverkande industri. Har du tidigare erfarenhet av C-märkning, anses även det som meriterande för tjänsten.

Vi värdesätter dina personliga egenskaper och önskar att du är social, gillar att arbeta i team samt är driftig med ett leveransfokus. Du kommer tillhöra avdelningen som kallas Verktygskonstruktion, som idag består av 14 medarbetare som ser fram emot att träffa sin nya kollega.

Körkort och bil är ett krav. Du behöver behärska både svenska och engelska i tal och skrift.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Ansökningsförfarande
Urvalet sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan på www.skill.se redan idag. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Detta är initialt ett konsultuppdrag till 2022-12-31 med chans till förlängning.

Vid frågor angående tjänsten vänligen kontakta ansvarig rekryterare Isabelle Wallin på mejl: [email protected]

Låter det som något för dig? Varmt välkommen med din ansökan!

Om oss
Skill jobbar med kort- och långsiktig kompetensförsörjning. Vårt tjänsteutbud består av rekrytering och bemanning och våra kunder finns främst inom industri och IT. Vårt fokus är att matcha talanger med företag i utveckling men även att hitta och skapa framtidens arbetskraft. Vi är ett nav för talanger i olika åldrar, med olika erfarenheter och skills som vill ta nästa steg. A talent hub, helt enkelt. Visa mindre

Ledigt jobb som Mekanikkonstruktör i Karlskoga

Mekanikkonstruktör på jakt efter nytt jobb? Vår kund i Karlskoga behöver nu utöka sitt team med ytterligare en kompetent kollega och letar efter dig som uppskattar att ständigt ställas inför nya, spännande utmaningar och möjligheten att få tillämpa olika typer av kunskaper. Du kommer att bli anställd av oss på Jefferson Wells, så välkommen med din ansökan till oss! Ort: Karlskoga Start: Omgående Din roll Som maskinkonstruktör kommer du att arbeta ut... Visa mer
Mekanikkonstruktör på jakt efter nytt jobb? Vår kund i Karlskoga behöver nu utöka sitt team med ytterligare en kompetent kollega och letar efter dig som uppskattar att ständigt ställas inför nya, spännande utmaningar och möjligheten att få tillämpa olika typer av kunskaper. Du kommer att bli anställd av oss på Jefferson Wells, så välkommen med din ansökan till oss!

Ort: Karlskoga
Start: OmgåendeDin roll

Som maskinkonstruktör kommer du att arbeta ute på konsultuppdrag hos en spännande kund som är verksam inom vapenindustrin i Karlskoga där du kommer att arbeta med produktutveckling och produktdesign. Du kommer att jobba med riktningar i CAD, mer specifikt Catia och då jobba med uppdateringar i befintligt underlag. Jobbet innebär alltså:

* delta i framtagning av mekaniska konstruktioner
* utveckla och granska och godkänna modeller och ritningar.
* Arbeta med CAD-ritningar i Catia

Tjänsten är till att börja med 3 månader men för rätt person finns goda chanser till förlängning. Många av våra konsulter har stannat kvar hos kunden en längre tid och utvecklats långsiktigt tillsammans med kunden.Din profil

Till den här tjänsten söker vi dig som ser lösningar snarare än problem och lätt hittar nya tankesätt. Det är viktigt att du arbetar med delmål för att organisationen ska komma närmare sin långsiktiga vision. I övrigt behöver du ha följande formella

* Utbildning inom mekanik och maskinteknik
* erfarenhet av arbete som konstruktör inom mekanik
* Erfarenhet av arbete i något CAD-program, gärna Catia

I övrigt är god svenska och engelska en förutsättning för rollen.Vad vi på Jefferson Wells kan erbjuda dig:

Jefferson Wells är specialister på kompetensförsörjning av chefer och specialister. Vi är ett av få bolag som samarbetar med företag, myndigheter och organisationer inom privat och offentlig sektor i hela Sverige. Våra konsultchefer har gedigen kunskap inom just ditt område. Som konsult hos oss är din karriär och utveckling alltid i fokus. Vår verksamhet bygger på att våra anställda trivs och utvecklas. Vi erbjuder en trygg anställning med allt vad det innebär: månadslön, kollektivavtal, försäkringar m.m. Läs mer om hur det är att vara konsult på Jefferson Wells: https://www.jeffersonwells.se/sv/karriar/konsult-pa-jefferson-wells.Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan genom att registrera ditt CV, urval sker löpande.

Har du frågor om tjänsten eller rollen som konsult är du välkommen att kontakta [email protected] Visa mindre

Konstruktör av gjutmodeller

Vi ser just nu efter en person med utbildning som maskiningenjör, konstruktör, designer eller tekniker. Vi erbjuder dig utvecklande och stimulerande arbetsuppgifter tillsammans med härliga kollegor. Du kommer att få möjlighet att arbeta med många olika typer av produkter och ditt jobb hos oss kommer vara flexibelt, utmanande och riktigt roligt! Vi på Jp's producerar produkter med slutanvändarens behov i fokus. Vi levererar främst gjutmodeller till indust... Visa mer
Vi ser just nu efter en person med utbildning som maskiningenjör, konstruktör, designer eller tekniker.
Vi erbjuder dig utvecklande och stimulerande arbetsuppgifter tillsammans med härliga kollegor. Du kommer att få möjlighet att arbeta med många olika typer av produkter och ditt jobb hos oss kommer vara flexibelt, utmanande och riktigt roligt!
Vi på Jp's producerar produkter med slutanvändarens behov i fokus. Vi levererar främst gjutmodeller till industrin och vi är bäst i sverige på det vi gör!


Vi tror du är en teknikintresserade person med god social förmåga. Du kommunicerar öppet, är ansvarstagande, strukturerad och serviceinriktad. Du tar egna initiativ samt är öppen för att testa nya metoder.
Vi ser gärna att du har utbildning inom CAD teknik, samt gärna konstruktion.
Du är välkommen att höra av dig oavsett antal års erfarenhet . Vi ser fram emot att höra vem du är, vilka mål du har och hur vi kan arbeta ihop. Vi ser fram emot din ansökan!
Din arbetsuppgifter består bl.a av följande:
Ca 50% av din arbetstid kommer bestå av Konstruktion av gjutmodeller i CAD, programering av CNC maskiner, kundkontakter
Resterande 50% blir ute i verkstaden med att producera nya gjutmodeller och modifiera befintliga modeller.
Upplärning kommer att ske på plats samt genom externa kurser.
OBS! vi tar ej emot spontana besök. tack.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Mekanikkonstruktör

Vi på Jakkal Engineering är ett konsultbolag bestående av ett team med lång erfarenhet av produkt- och produktionsutveckling. Vår tyngdpunkt ligger på mekanisk konstruktion och projektledning där vi har erfarenhet både av riktigt stora och små projekt. Inom Jakkal Engineering har vi ett stort fokus på hälsa där vi tror på att ha medarbetare, som mår bra och trivs med sitt arbete, vilket leder till att våra kunder också trivs med oss. En god hälsa är grunde... Visa mer
Vi på Jakkal Engineering är ett konsultbolag bestående av ett team med lång erfarenhet av produkt- och produktionsutveckling. Vår tyngdpunkt ligger på mekanisk konstruktion och projektledning där vi har erfarenhet både av riktigt stora och små projekt. Inom Jakkal Engineering har vi ett stort fokus på hälsa där vi tror på att ha medarbetare, som mår bra och trivs med sitt arbete, vilket leder till att våra kunder också trivs med oss. En god hälsa är grunden för ett gott arbete där flera av oss gillar att träna tillsammans samt delta i motionslopp. Som konsult kommer du att jobba i teknikutvecklingen där du får möjligheten att prova på olika arbetsuppgifter, produkter och system arbeta med både kunder och dess leverantörer i olika led. Utveckla dina tekniska kunskaper inom mekanikområdet, personlighet och kompetens samt skapa kontaktnät för framtida uppgifter.


Du är:
• Civil- eller Högskoleingenjör inom Maskinteknik
• Minst ett års erfarenhet av konstruktion i arbetslivet
• Cad-kunskap i SolidWorks , Catia V5 , Creo. Solid Edge eller Inventor
• Social
• Ansvarstagande
Våra kunder arbetar i CAD-program som till exempel Catia v5, ProE/Creo, Solidworks, Inventor och Solidedge utgår vi från att du behärskar ett eller flera av dessa. Har du erfarenhet av PLM/PDM system är detta meriterande. Som konstruktör är du van att arbeta med konstruktion och ritningsframtagning i 3D och2D. Materialkännedom om som stål, plast, aluminium, konstruktions- och verktygsstål, rostfritt och plåt etc. Du har erfarenhet av svetsade, bockade och gjutna detaljer,
konstruktioner från mindre detaljer till större tunga rörliga konstruktioner, där hydraulik och pneumatik är centrala delar. Har du erfarenhet av konstruktion av ”boxing”/kapsling, ingjutning av elektronik är det ett plus.


Som konsult kommer du att jobba i teknikutvecklingen där du får möjligheten att prova på olika arbetsuppgifter, produkter och system arbeta med både kunder och dess leverantörer i olika led. Utveckla dina tekniska kunskaper inom mekanikområdet, personlighet och kompetens samt skapa kontaktnät för framtida uppgifter. Visa mindre

Mekanikkonstruktör

Vi på Jakkal Engineering är ett konsultbolag bestående av ett team med lång erfarenhet av produkt- och produktionsutveckling. Vår tyngdpunkt ligger på mekanisk konstruktion och projektledning där vi har erfarenhet både av riktigt stora och små projekt. Inom Jakkal Engineering har vi ett stort fokus på hälsa där vi tror på att ha medarbetare, som mår bra och trivs med sitt arbete, vilket leder till att våra kunder också trivs med oss. En god hälsa är grunde... Visa mer
Vi på Jakkal Engineering är ett konsultbolag bestående av ett team med lång erfarenhet av produkt- och produktionsutveckling. Vår tyngdpunkt ligger på mekanisk konstruktion och projektledning där vi har erfarenhet både av riktigt stora och små projekt. Inom Jakkal Engineering har vi ett stort fokus på hälsa där vi tror på att ha medarbetare, som mår bra och trivs med sitt arbete, vilket leder till att våra kunder också trivs med oss. En god hälsa är grunden för ett gott arbete där flera av oss gillar att träna tillsammans samt delta i motionslopp. Som konsult kommer du att jobba i teknikutvecklingen där du får möjligheten att prova på olika arbetsuppgifter, produkter och system arbeta med både kunder och dess leverantörer i olika led. Utveckla dina tekniska kunskaper inom mekanikområdet, personlighet och kompetens samt skapa kontaktnät för framtida uppgifter.


Du är:
• Civil- eller Högskoleingenjör inom Maskinteknik
• Minst ett års erfarenhet av konstruktion i arbetslivet
• Cad-kunskap i SolidWorks , Catia V5 , Creo. Solid Edge eller Inventor
• Social
• Ansvarstagande
Våra kunder arbetar i CAD-program som till exempel Catia v5, ProE/Creo, Solidworks, Inventor och Solidedge utgår vi från att du behärskar ett eller flera av dessa. Har du erfarenhet av PLM/PDM system är detta meriterande. Som konstruktör är du van att arbeta med konstruktion och ritningsframtagning i 3D och2D. Materialkännedom om som stål, plast, aluminium, konstruktions- och verktygsstål, rostfritt och plåt etc. Du har erfarenhet av svetsade, bockade och gjutna detaljer,
konstruktioner från mindre detaljer till större tunga rörliga konstruktioner, där hydraulik och pneumatik är centrala delar. Har du erfarenhet av konstruktion av ”boxing”/kapsling, ingjutning av elektronik är det ett plus.


Som konsult kommer du att jobba i teknikutvecklingen där du får möjligheten att prova på olika arbetsuppgifter, produkter och system arbeta med både kunder och dess leverantörer i olika led. Utveckla dina tekniska kunskaper inom mekanikområdet, personlighet och kompetens samt skapa kontaktnät för framtida uppgifter. Visa mindre

Mekanikkonstruktör till spännande bolag

Vi söker nu en mekanikkonstruktör som känner sig bekväm med att arbeta i CAD, Dina arbetsuppgifter Du kommer arbeta med att hantera och korrigera serietypgodkända artiklar som av en eller annan anledning behöver ändras. Det kan handla om brister som upptäcks hos kund, produktion eller underleverantör exempelvis. Arbetsuppgifterna är mångsidiga då man får driva ärende från start till mål. Om företaget Vår kund förser den globala marknaden med världsledand... Visa mer
Vi söker nu en mekanikkonstruktör som känner sig bekväm med att arbeta i CAD,

Dina arbetsuppgifter
Du kommer arbeta med att hantera och korrigera serietypgodkända artiklar som av en eller annan anledning behöver ändras. Det kan handla om brister som upptäcks hos kund, produktion eller underleverantör exempelvis. Arbetsuppgifterna är mångsidiga då man får driva ärende från start till mål.

Om företaget
Vår kund förser den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar som sträcker sig från militärt försvar till civil säkerhet. Vår kund har verksamhet och medarbetare på alla kontinenter och utvecklar, anpassar och förbättrar ständigt ny teknologi för att möta kundernas förändrade behov.

Kunden har idag ca 14 000 anställda varav ca 11 000 i Sverige och omsättningen uppgår till ca 24 000 Mkr.

Din profil
- Högskoleexamen inom maskinteknik eller annan utbildning där CAD förekommer.

Om oss
Som anställd på Framtiden AB kan du känna dig trygg. Samtliga av våra tjänster omfattas av kollektivavtal vilket ger dig avtalsenliga villkor gällande semester, lön, pension, sjukfrånvaro etc.
Som anställd på Framtiden får du alltid en personalansvarig som finns tillgänglig för dig under hela anställningsperioden. Personalansvarig har som uppgift att hjälpa dig att utvecklas i din yrkesroll samt att säkerställa att du trivs på din arbetsplats.

Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering, vi vill göra skillnad i människors liv. Skillnad gör vi genom att hjälpa människor att hitta rätt jobb och rätt kollega. Vi är specialister på att rekrytera rätt talanger till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo.

För denna tjänst kommer du vara anställd av oss på Framtiden och arbeta som konsult hos ett av våra kundföretag.


Villkor
Omfattning: 2021-04-01 till 2021-12-31 med chans till förlängning
Lön: Enl ök
Ort: Karlskoga Visa mindre

Smideskonstruktör till Bharat Forge Kilsta

Vill du ha ett fritt, omväxlande och stimulerande arbete med många tekniska utmaningar? På uppdrag av Bharat Forge Kilsta AB söker AxÖ Consulting en smideskonstruktör till siten i Karlskoga. Som smideskonstruktör får du en unik möjlighet att växa in i en specialistroll inom ett internationellt och familjärt företag med hög orderingång. Det här är en roll för dig som vill arbeta med konstruktion i nära dialog med kundernas utvecklingsavdelningar och kol... Visa mer
Vill du ha ett fritt, omväxlande och stimulerande arbete med många tekniska utmaningar? På uppdrag av Bharat Forge Kilsta AB söker AxÖ Consulting en smideskonstruktör till siten i Karlskoga.

Som smideskonstruktör får du en unik möjlighet att växa in i en specialistroll inom ett internationellt och familjärt företag med hög orderingång.

Det här är en roll för dig som vill arbeta med konstruktion i nära dialog med kundernas utvecklingsavdelningar och kollegorna på Bharat. Kunskaper och erfarenheter kommer du att få på plats hos Bharat. 

Om Bharat Forge Kilsta AB

Industriföretaget Bharat Forge Kilsta AB i Karlskoga är det familjära företaget som är verksamma på den internationella marknaden. Med representation på nio olika produktionsanläggningar runt om i världen samt stora kundsamarbeten med bland annat Volvo, Scania och MAN är den globala närvaron påtaglig.

Vad erbjuder Bharat Forge Kilsta AB dig?

Som smideskonstruktör kommer du att arbeta nära sex erfarna kollegor på din avdelning. Kollegor som ser utmaningar som möjligheter och en känsla av att ”det här löser vi”. Vill du arbeta i en roll där förbättringar och viljan att se möjligheter är vardag, då kan detta vara ditt nästa steg tillsammans med Bharat. Ett företag som har en hög orderingång från sina kunder inom tung fordonsindustri. 

Arbetsbeskrivning

Inledningsvis kommer du att arbeta med ändringar av befintliga smidesverktyg och hanteringsutrustning. Med tiden blir du delaktig i hela processen från offertstadiet till industrialiseringen av produkterna. Detta innebär konstruktion och uppritning av smidesverktyg samt hanteringsutrustning för framställning av sänksmide med hjälp av CAD, 3D och 2D. 

I denna roll ingår det att ge support till interna och externa kunder, samt är delaktig i produkt- och processutveckling. Tjänsten är placerad på företagets designavdelning och som smideskonstruktör ges du möjlighet att utvecklas och växa in i rollen. Kunskaper och erfarenheter kommer du att få på plats hos Bharat. 

Önskvärda kvalifikationer

Vi söker dig som har en civil- eller högskoleexamen inom maskinteknik eller likande utbildning. Har du samlat på dig motsvarande erfarenhet från arbetslivet kan du också vara en kandidat för tjänsten. Vi tror också att du har några års erfarenhet av arbete inom industri och har tidigare erfarenhet av konstruktion i CAD samt/eller jobbat med FEM beräkningar. Du kommer arbeta tvärfunktionellt med många kontakter, vi tror därför att du har en innovativ personlighet, är noggrann och besitter hög kommunikativ förmåga. Ett mått av tålamod kommer också underlätta för dig tillsammans med en långsiktighet i dina åtaganden.

Ett krav är att du behärskar engelska i tal och skrift, en merit är också om du kan tyska. 

Program och applikationer som Bharat använder: Siemens NX, Sim Center NX, Forge3, Canea, Qlickview, Movex och MS - Office. 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Om Bharat Forge Kilsta AB

Bharat Forge Kilsta AB i Karlskoga har ca 285 anställda och omsätter ca 800 miljoner kronor. Bharat Forge Kilsta AB ägs av den indiska smideskoncernen Bharat Forge LTD, världens största smideskoncern. Bharat Forge Kilsta AB är en av Europas största leverantörer av smidda vevaxelämnen, framaxelbalkar och styrkomponenter för tunga lastfordon. Bolaget smider även vevaxelämnen för personbilar. Navet i verksamheten utgörs av en unik 16 000 tons smidespress, som anses vara världens mest effektiva anläggning av sitt slag. Kunderna utgörs av flertalet större, europeiska lastbilstillverkare.

Information och ansökan

Urval sker löpande. Tjänsten är tillsvidare och tillträde sker enligt överenskommelse. Vid frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Mia Haglund, AxÖ Consulting, på telefonnummer 0723 960582. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt.

Tjänsten är en direktrekrytering. Rekryteringsprocessen hanteras av AxÖ Consulting men du kommer att anställas direkt hos Bharat.

Varmt välkommen med din ansökan! 

AxÖ Consulting AB har lång och gedigen erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen och har arbetat med såväl privat marknad som inom offentlig sektor. För mer information och ansökan besök: www.axoconsulting.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via brev eller e-post.
Varmt välkommen med din ansökan. Visa mindre

Ingenjör inom tändrör

Sektionen för Warhead & Fuze ligger i Karlskoga och består idag av ca 20 medarbetare. Inom sektionen arbetar vi med design och utveckling av verkan, elektriska tändare och tändrör. Sektionen ansvarar för både nyutveckling och förvaltning inom teknikområdet. Vi arbetar inom de flesta av företagets produktområden. Tändröret är den del i våra produkter som ser till och initiera verkan om alla armeringsvillkor är uppfyllda. Således en väldigt viktig komponent ... Visa mer
Sektionen för Warhead & Fuze ligger i Karlskoga och består idag av ca 20 medarbetare. Inom sektionen arbetar vi med design och utveckling av verkan, elektriska tändare och tändrör. Sektionen ansvarar för både nyutveckling och förvaltning inom teknikområdet. Vi arbetar inom de flesta av företagets produktområden. Tändröret är den del i våra produkter som ser till och initiera verkan om alla armeringsvillkor är uppfyllda. Således en väldigt viktig komponent för våra produkters säkerhet och tillförlitlighet.

Din framtida utmaning

I rollen som produktvårdsingenjör kommer du att arbeta med design och utveckling vilket innebär att du följer produkter genom hela kedjan från idé till färdig produkt. Produktvård blir således en stor del av arbetsuppgifterna. Du kommer också genomföra verifiering och kvalificeringsprov i både labb och fältmiljö vilket gör att ditt arbete kommer vara omväxlande. Arbetet präglas av att vi tar ansvar för våra åtaganden och vår egen leverans, vilket också ger friheten att planera sitt eget arbete. Säkerhetsaspekten är jätteviktig varför vi ställer höga krav på noggrannhet.

Vi kommer långsiktigt bygga din kompetens gällande tändrör då vi inte kan förvänta oss förkunskaper inom området. Vår förhoppning är att du kommer trivas och stanna på företaget länge och bygga kompetens långsiktigt. För att nå dit behövs engagemang och vilja att även genomföra teknikstudier inom teknikområdet. Innovation är något vi lägger stor vikt på inom Dynamics.

Den du är idag

Vi söker dig som är utbildad ingenjör och med erfarenhet av 3D-verktyg. Tidigare arbetslivserfarenhet inom konstruktion är meriterande.

Som person är du nyfiken, engagerad, ansvarstagande och noggrann. Du är samarbetsvillig och hjälpsam men arbetar även bra självständigt.

Du har goda kunskaper i Svenska och Engelska i tal och skrift.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad blir du en del av

Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster, kamouflagesystem och träningssystem för försvarsmarknaden. Produktportföljen innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk.

Avdelningen System Design är fördelat över Karlskoga och Linköping.

På Saab vill vi alltid ligga steget före, både när vi utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt men också i vår strävan efter att vara en arbetsplats med utrymme för nytänkande, samverkan och mångfald. Tillsammans arbetar vi mot samma mål - att göra världen till en säkrare plats.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en utmanande miljö, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma mål - att skydda människor. Visa mindre

Ingenjör inom verkansdesign

Sektionen för Warhead & Fuze ligger i Karlskoga och består idag av ca 20 medarbetare. Inom sektionen arbetar vi med design och utveckling av verkan, elektriska tändare och tändrör. Sektionen ansvarar för både nyutveckling och förvaltning inom teknikområdet. Vi arbetar inom de flesta av företagets produktområden. Sektionen ansvarar för både nyutveckling och förvaltning inom teknikområdet. Vi arbetar inom de flesta av företagets produktområden. Din framtida... Visa mer
Sektionen för Warhead & Fuze ligger i Karlskoga och består idag av ca 20 medarbetare. Inom sektionen arbetar vi med design och utveckling av verkan, elektriska tändare och tändrör. Sektionen ansvarar för både nyutveckling och förvaltning inom teknikområdet. Vi arbetar inom de flesta av företagets produktområden. Sektionen ansvarar för både nyutveckling och förvaltning inom teknikområdet. Vi arbetar inom de flesta av företagets produktområden.

Din framtida utmaning

Verkansutveckling är en viktig del av produkten då den ger oss den prestanda vi kan sälja till våra kunder och ger våra slutanvändare produkter de kan lita på när det verkligen gäller. Inom verkan är vi ett tight team där vi tillsammans utvecklar framtidens produkter inom vårt delsystem.

I rollen som ingenjör kommer du att arbeta med både utveckling och produktvård vilket innebär att du följer produkter genom hela kedjan från idé till färdig produkt. Du kommer också genomföra verifiering och kvalificeringsprov i både labb och fältmiljö vilket gör att ditt arbete kommer vara omväxlande. Arbetet präglas av att vi tar ansvar för våra åtaganden och vår egen leverans, vilket också ger friheten att planera sitt eget arbete. Säkerhetsaspekten är jätteviktig varför vi ställer höga krav på noggrannhet.

Då vi inte kan förutsätta tidigare erfarenhet så kommer vi bygga din kompetens långsiktigt och ge dig en omväxlande arbetsplats där feedback och teamwork är grundbultar i hur vi agerar. Innovation är något vi lägger stor vikt på inom Dynamics så om du är fritänkande och driven kan detta vara din nästa arbetsplats där du även ges utrymme att vidareutveckla dina ideér.

Den du är idag

Vi söker dig som är utbildad ingenjör och med erfarenhet av 3D-verktyg. Tidigare arbetslivserfarenhet inom konstruktion är meriterande.

Som person är du nyfiken, engagerad, ansvarstagande och noggrann. Du är samarbetsvillig och hjälpsam men arbetar även bra självständigt.

Du har goda kunskaper i Svenska och Engelska i tal och skrift.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad blir du en del av

Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster, kamouflagesystem och träningssystem för försvarsmarknaden. Produktportföljen innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk.

Avdelningen System Design är fördelat över Karlskoga och Linköping.

På Saab vill vi alltid ligga steget före, både när vi utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt men också i vår strävan efter att vara en arbetsplats med utrymme för nytänkande, samverkan och mångfald. Tillsammans arbetar vi mot samma mål - att göra världen till en säkrare plats.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en utmanande miljö, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma mål - att skydda människor. Visa mindre

Maskiningenjör med inriktning konstruktion & utveckling

Vi söker dig som är civil- eller högskoleingenjör inom maskin med tidigare erfarenhet av konstruktionsarbete. Om Saab Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Vi är 17 000 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling. Din framtida utmaning I... Visa mer
Vi söker dig som är civil- eller högskoleingenjör inom maskin med tidigare erfarenhet av konstruktionsarbete.

Om Saab

Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och
marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Vi är 17 000 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling.

Din framtida utmaning

I rollen som mekanikkonstruktör kommer ditt huvudsakliga arbetsområde att vara inom utveckling och konstruktion. Uppgifterna innebär att du kommer att arbeta med allt från kravspecificering till verifiering av färdig produkt samt produktionsassistans. Du kommer att arbeta självständigt men ingår som en del av ett team kopplat till utvecklingsprojekten. Tjänsten innebär såväl interna som externa kontakter.

Programvara som används inom sektionen är Catia, 3DExperience.

Inom sektionen bedrivs forsknings- och teknikutvecklingsprojekt som du kan komma att involveras i. Detta innebär exempelvis förbättringsprojekt avseende förbättrad arbetsmetodik eller projekt kopplade till förstudier av nya produkter, nya material och tillverkningsmetoder.

Placeringsort är Karlskoga, Dammbro.

Den du är idag

Du är en initiativrik och problemlösande person med ett intresse för mekanik. Du trivs i samarbetet med andra, men har även förmågan att självständigt kunna driva arbetsuppgifter på ett strukturerat sätt. Erfarenhet av projektledning och att arbeta i projektform anses meriterande.

Du har:

* Civil- eller högskoleexamen inom maskin samt några års arbetslivserfarenhet inom området
* Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.
* God kunskap om Catia eller likvärdiga verktyg.

Resor kan förekomma i tjänsten.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Rekryterande chef

Inga-Lena Erngren

Vad du blir en del av

Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster och kamouflagesystem för försvarsmarknaden. Produktportföljen innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk.

Mekanikavdelningen består idag av ca 150 personer uppdelat på 3 kontor, två i Karlskoga och ett i Linköping. Vi söker nu medarbetare till Dammbro i Karlskoga. Sektionen du kommer ingå i består av ca 20 konstruktörer. Sektionen ansvarar för nyutveckling, konstruktion och förvaltning av mekaniska system i våra produkter inom Ground Combat.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningstiden har gått ut.

If you aspire to help create and innovate whilst developing yourself in a challenging team setting, Saab may well have the perfect conditions for you to grow. We pride ourselves on a nurturing environment, where everyone is different yet we share the same goal - to help protect people. Visa mindre

Contract Responsible

The Program Department within Business Unit Missile Systems feature Program managers for all Customer Contracts. The context is an international arena with close cooperation with several international partners in all our products. Your role The Program Manager (Contract Responsible) governs our contractual obligations and ensure that all conditions are or will be fulfilled in order to successfully deliver customer contracts. To initiate, maintain and dev... Visa mer
The Program Department within Business Unit Missile Systems feature Program managers for all Customer Contracts. The context is an international arena with close cooperation with several international partners in all our products.

Your role

The Program Manager (Contract Responsible) governs our contractual obligations and ensure that all conditions are or will be fulfilled in order to successfully deliver customer contracts. To initiate, maintain and develop interpersonal relations is an important part of the job. The work is done in a team context where the Business Unit provide several of the Contract Management roles. Close cooperation with Operations in terms of Development, Purchasing and Production is also of essence.

This role is predominantly aimed towards our Ground Based Air Defence (GBAD) domain but other product areas could also be applicable.

Program management in general is performed in accordance with our Global Management System (GMS), Execute Business HOW-0005 where tasks are several but to mention a few:

* Planning, execution and monitoring of relevant program management activities
* Experience in partner relations
* Direct and support for instance Project Managers within Operations.
* Synchronize contract conditions with the Product Management roadmap for the applicable product.

Your profile

We think that you have a well developed commercial and business perspective, preferably in an international context. Negotiation skills, with associated sense for diplomacy, drive and integrity, are also important properties in your character. As for all managerial roles it is also assumed that you have an ability to connect and build teams and communicate expectations, conditions and requirements in order to promote transparency, trust and drive.

Required skills:

* Managerial experience
* Good communication skills in English, verbal and written
* Bachelor or Master degree in relevant College education
* Driving license including ability and will to travel both national and international travels

Desired skills:

* International experience from defence industry in similar role
* Experience in translating need or requirements to activities or functions
* Experience of the products in Business Unit Missile Systems portfolio


This position requires that you pass a security vetting based on the current regulations around/of security protection. For positions requiring security clearance additional obligations on citizenship may apply.

What you will be a part of

You will work with experienced professionals in an environment that depends on the necessity of close cooperation between several roles, functions and partners.

You will be part of the Program department within Business Unit Missiles Systems which feature; Program Managers and Quality Managers located both in Linköping and Karlskoga. However, close cooperation is also applicable with Marketing & Sales as well as Commercial & Business Support that are also part of Business Unit Missile Systems. Business Unit Missile Systems is one of five Business Units within the Business Area Dynamics.

We put great emphasis in trust, transparency and collaboration and have a strong belief that a sound culture is the foundation in creating high performing teams.

You can send your application in either Swedish or English.

Kindly observe that this is an ongoing recruitment process and that the position might be filled before the closing date of the advertisement.

If you aspire to help create and innovate whilst developing yourself in a challenging team setting, Saab may well have the perfect conditions for you to grow. We pride ourselves on a nurturing environment, where everyone is different yet we share the same goal - to help protect people. Visa mindre

Vi söker mekanikkonstruktörer till kund i Karlskoga

AxÖ Consulting AB har mer än 50 års samlad erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen. Vi arbetar med att förse regionens näringsliv och offentliga sektor med rätt kompetens. Vi vill se våra kunder växa och lyckas och vi vill växa och lyckas med dem. Vi sitter strategiskt placerade i Karlskoga och Örebro, två industristäder med flertalet välkända nationella och internationella bolag. För ett längre konsultuppdrag hos en av våra kunder i Karlsko... Visa mer
AxÖ Consulting AB har mer än 50 års samlad erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen.

Vi arbetar med att förse regionens näringsliv och offentliga sektor med rätt kompetens. Vi vill se våra kunder växa och lyckas och vi vill växa och lyckas med dem. Vi sitter strategiskt placerade i Karlskoga och Örebro, två industristäder med flertalet välkända nationella och internationella bolag.

För ett längre konsultuppdrag hos en av våra kunder i Karlskoga söker vi nu erfarna mekanikkonstruktörer för omgående start.

Arbetsuppgifter

Som mekanikkonstruktör kommer du arbeta både självständigt som i grupp med att ta fram tekniskt underlag för mekaniska delsystem. Du kommer att arbeta med ändringshantering och modifieringar. I rollen kommer du vara med och välja komponenter, upprätta utvecklingsspecifikationer, ansvara för framtagning av materiel samt deltaga vid konstruktionsprovningar. Du arbetar i tätt samarbete med företagets montage.

Vi söker dig som

- Är utbildad gymnasie- eller högskoleingenjör med inriktning mekanik.
- Har några års erfarenhet av mekanikkonstruktion och konstruktionsledning.
- Har mycket goda kunskaper i CAD-verktyg, merit om du tidigare arbetat i Solid Edge
- Har goda kunskaper i svenska och engelska

Som person tror vi att du är samarbetsvillig med god kommunikationsförmåga. Du arbetar metodiskt och noggrant och förstår vikten av att följa regler, policys och föreskrifter. Vidare är du nyfiken, utvecklingsorienterad och vill arbeta med dagens och morgondagens teknik tillsammans med kompetenta kollegor.

Hos oss på AxÖ Consulting trivs du som är ansvarsfull, engagerad och uthållig i ditt arbetssätt.

Information om ansökan

Detta är en annons för ett konsultuppdrag hos en av våra kunder. Uppdraget kommer vara placerat i Karlskoga. Uppdraget förväntas starta omgående. Urval sker löpande. Frågor om tjänsten besvaras av vår konsultansvariga Angelica Mäenpää på, [email protected].

Alla ansökningar behandlas konfidentiellt. Varmt välkommen med din ansökan!

AxÖ Consulting AB har lång och gedigen erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen och har arbetat med såväl privat marknad som inom offentlig sektor. För mer information och ansökan besök: www.axoconsulting.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via brev eller e-post.
Varmt välkommen med din ansökan. Visa mindre

Smideskonstruktör till Bharat Forge Kilsta AB – en roll att utvecklas i

Industriföretaget Bharat Forge Kilsta AB i Karlskoga är det familjära företaget som är verksamma på den internationella marknaden. Med representation på nio olika produktionsanläggningar runt om i världen samt stora kundsamarbeten med bland annat Volvo, Scania och MAN är den globala närvaron påtaglig. Du kommer finna ett fritt, omväxlande och stimulerande arbete med många tekniska utmaningar.  Tjänsten är en direktrekrytering. Rekryteringsprocessen ha... Visa mer
Industriföretaget Bharat Forge Kilsta AB i Karlskoga är det familjära företaget som är verksamma på den internationella marknaden.

Med representation på nio olika produktionsanläggningar runt om i världen samt stora kundsamarbeten med bland annat Volvo, Scania och MAN är den globala närvaron påtaglig.

Du kommer finna ett fritt, omväxlande och stimulerande arbete med många tekniska utmaningar. 

Tjänsten är en direktrekrytering. Rekryteringsprocessen hanteras av AxÖ Consulting men du kommer att anställas direkt hos Bharat.

Arbetsbeskrivning

Är du utbildad maskiningenjör och vill arbeta med konstruktion i nära dialog med kundernas utvecklingsavdelningar och kollegorna på Bharat? Då kan detta vara ditt nästa steg. Tjänsten är placerad på företagets designavdelning och som smideskonstruktör ges du möjlighet att utvecklas och växa in i rollen. Kunskaper och erfarenheter kommer du att få på plats hos Bharat. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Inledningsvis kommer du att arbeta med ändringar av befintliga smidesverktyg och hanteringsutrustning. Med tiden blir du delaktig i hela processen från offertstadiet till industrialiseringen av produkterna. Detta innebär konstruktion och uppritning av smidesverktyg samt hanteringsutrustning för framställning av sänksmide med hjälp av CAD, 3D och 2D. 

I denna roll ingår det att ge support till interna och externa kunder, samt är delaktig i produkt- och processutveckling. 

Önskvärda kvalifikationer

Vi söker dig som har en civil- eller högskoleexamen inom maskinteknik eller likande utbildning. Har du samlat på dig motsvarande erfarenhet från arbetslivet kan du också vara en kandidat för tjänsten. Vi tror också att du har några års erfarenhet av arbete inom industri och har tidigare erfarenhet av konstruktion i CAD samt/eller jobbat med FEM beräkningar. Du kommer arbeta tvärfunktionellt med många kontakter, vi tror därför att du har en innovativ personlighet, är noggrann och besitter hög kommunikativ förmåga. Ett mått av tålamod kommer också underlätta för dig tillsammans med en långsiktighet i dina åtaganden.

Ett krav är att du behärskar engelska i tal och skrift, en merit är också om du kan tyska. 

Program och applikationer som Bharat använder: Siemens NX, Sim Center NX, Forge3, Canea, Qlickview, Movex och MS - Office. 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vad erbjuder Bharat Forge Kilsta AB dig?

I tjänsten som smideskonstruktör på Bharat får du en unik möjlighet att växa in i en specialistroll. Du kommer att arbeta nära sex erfarna kollegor på din avdelning. Kollegor som ser utmaningar som möjligheter och en känsla av att ”det här löser vi”. Vill du arbeta i en roll där förbättringar och viljan att se möjligheter är vardag, då kan detta vara ditt nästa steg tillsammans med Bharat. Ett företag som har en hög orderingång från sina kunder inom tung fordonsindustri. 

Om Bharat Forge Kilsta AB

Bharat Forge Kilsta AB i Karlskoga har ca 285 anställda och omsätter ca 800 miljoner kronor. Bharat Forge Kilsta AB ägs av den indiska smideskoncernen Bharat Forge LTD, världens största smideskoncern. Bharat Forge Kilsta AB är en av Europas största leverantörer av smidda vevaxelämnen, framaxelbalkar och styrkomponenter för tunga lastfordon. Bolaget smider även vevaxelämnen för personbilar. Navet i verksamheten utgörs av en unik 16 000 tons smidespress, som anses vara världens mest effektiva anläggning av sitt slag. Kunderna utgörs av flertalet större, europeiska lastbilstillverkare.

Information och ansökan

Urval sker löpande. Tjänsten är tillsvidare och tillträde sker enligt överenskommelse. Vid frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Mia Haglund, AxÖ Consulting, på telefonnummer 0723 960582. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt.

Varmt välkommen med din ansökan! 

AxÖ Consulting AB har lång och gedigen erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen och har arbetat med såväl privat marknad som inom offentlig sektor. För mer information och ansökan besök: www.axoconsulting.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via brev eller e-post.
Varmt välkommen med din ansökan. Visa mindre

Konstruktör med inriktning hydraulik till kund i Karlskoga

AxÖ Consulting AB har mer än 50 års samlad erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen. Vi arbetar med att förse regionens näringsliv och offentliga sektor med rätt kompetens. Vi vill se våra kunder växa och lyckas och vi vill växa och lyckas med dem. Vi sitter strategiskt placerade i Karlskoga och Örebro, två industristäder med flertalet välkända nationella och internationella bolag. För ett längre konsultuppdrag hos en av våra kunder i Karlsko... Visa mer
AxÖ Consulting AB har mer än 50 års samlad erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen.

Vi arbetar med att förse regionens näringsliv och offentliga sektor med rätt kompetens. Vi vill se våra kunder växa och lyckas och vi vill växa och lyckas med dem. Vi sitter strategiskt placerade i Karlskoga och Örebro, två industristäder med flertalet välkända nationella och internationella bolag.

För ett längre konsultuppdrag hos en av våra kunder i Karlskoga söker vi nu en mekanikkonstruktör med inriktning mot hydraulik.

Arbetsuppgifter
Som mekanikkonstruktör kommer du arbeta både självständigt som i grupp med att ta fram tekniskt underlag för mekaniska delsystem. Du kommer att arbeta med ändringshantering och modifieringar. I denna roll kommer du arbeta mycket med hydraulikärenden och följa upp reklamationsärenden från kund. Du arbetar i tätt samarbete med företagets montage.

Vi söker dig som

- Är utbildad högskoleingenjör inom mekanikkonstruktion och inriktning hydraulikkonstruktion.
- Har några års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.
- Har mycket goda kunskaper i CAD-verktyg, merit om du tidigare arbetat i Solid Edge
- Har goda kunskaper i svenska och engelska

Som person tror vi att du är samarbetsvillig med god kommunikationsförmåga. Du arbetar metodiskt och noggrant och förstår vikten av att följa regler, policys och föreskrifter. Du är nyfiken, utvecklingsorienterad och vill arbeta med dagens och morgondagens teknik tillsammans med kompetenta kollegor.

Hos oss på AxÖ Consulting trivs du som är ansvarsfull, engagerad och uthållig i ditt arbetssätt.

Information om ansökan

Detta är en annons för ett konsultuppdrag hos en av våra kunder. Uppdraget kommer vara placerat i Karlskoga. Uppdraget förväntas starta omgående. Urval sker löpande. Frågor om tjänsten besvaras av vår konsultansvariga Angelica Mäenpää på, [email protected].

Alla ansökningar behandlas konfidentiellt. Varmt välkommen med din ansökan!

AxÖ Consulting AB har lång och gedigen erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen och har arbetat med såväl privat marknad som inom offentlig sektor. För mer information och ansökan besök: www.axoconsulting.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via brev eller e-post.
Varmt välkommen med din ansökan. Visa mindre

Configuration Manager

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning - att göra världen till en säkrare plats. Din framtida utmaning Som CM kommer ditt huvudsakliga arbetsområde att vara inom processen ändringstjänst och du stöttar projekten med frågor kring ändringsbegäran, ändringsordrar och ändringsmöten. Stor del av arbetet sker i affärssystemet IFS och krin... Visa mer
På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning - att göra världen till en säkrare plats.

Din framtida utmaning

Som CM kommer ditt huvudsakliga arbetsområde att vara inom processen ändringstjänst och du stöttar projekten med frågor kring ändringsbegäran, ändringsordrar och ändringsmöten. Stor del av arbetet sker i affärssystemet IFS och kringliggande miljöer. Du kommer att arbeta självständigt men ingår som en del av ett team kopplat till ändringstjänst med bland annat andra CM. Tjänsten innebär kontaktytor mot flertalet projekt både i Karlskoga och i Linköping.

Den du är idag

Vi söker dig som har en teknisk universitetsexamen eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Det är meriterande om du tidigare har arbetat i en liknande roll och har erfarenhet av rutiner och standarder avseende arbete med Configuration Management.

Du har en mycket god analytisk förmåga och vana att arbeta utifrån en tydlig kvavställning. Du har ett strukturerat arbetssätt och tycker om ordning och reda. Du trivs med att arbeta med dokumenthantering och med att arbeta i och med processer. En stor fördel är om du har vana från servicenära yrken då vi servar en stor del av utvecklingsenheten för Dynamics.

Tidvis sker arbetet under tidspress varför god känsla för prioriteringar och förmåga att fokusera är viktiga egenskaper. Vidare kräver arbetet att du är utåtriktad och drivande som person. Du är också prestigelös och har en god förmåga att ta egna initiativ samt är van att självständigt strukturera och driva ditt arbete. Du kan uttrycka dig väl både skriftligt och muntligt på både svenska och engelska. Du får också gärna ha erfarenhet att arbeta i större affärssystem.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster och kamouflagesystem för försvarsmarknaden. Produktportföljen innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk.

Mekanikavdelningen består idag av ca 150 personer uppdelat på 3 kontor, två i Karlskoga och ett i Linköping. Vi söker nu medarbetare till Björkborn i Karlskoga. Sektionen du kommer ingå i består av ca 20 medarbetare. Sektionen ansvarar för produktvård, ändringstjänst och CM-hantering främst för AT4 och Carl Gustaf ammunition.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningstiden har gått ut.

If you aspire to help create and innovate whilst developing yourself in a challenging team setting, Saab may well have the perfect conditions for you to grow. We pride ourselves on a nurturing environment, where everyone is different yet we share the same goal - to help protect people

Läs mer om oss här Visa mindre

Ingenjör inom Undervatten

Din framtida utmaning Vi kommer långsiktigt bygga din kompetens gällande undervatten då vi inte kan förvänta oss förkunskaper inom området. Vår förhoppning är att du kommer trivas och stanna på företaget länge och bygga kompetens långsiktigt. För att nå dit behövs engagemang och vilja att även genomföra teknikstudier inom teknikområdet. Innovation är något vi lägger stor vikt på inom Dynamics. Du kommer arbeta med design och utveckling vilket innebär att ... Visa mer
Din framtida utmaning

Vi kommer långsiktigt bygga din kompetens gällande undervatten då vi inte kan förvänta oss förkunskaper inom området. Vår förhoppning är att du kommer trivas och stanna på företaget länge och bygga kompetens långsiktigt. För att nå dit behövs engagemang och vilja att även genomföra teknikstudier inom teknikområdet. Innovation är något vi lägger stor vikt på inom Dynamics. Du kommer arbeta med design och utveckling vilket innebär att du följer produkter genom hela kedjan, från idé till färdig produkt där även produktvård är del av arbetsuppgifterna. Arbetet präglas av att vi tar ansvar för våra åtaganden vilket också ger friheten att planera sitt eget arbete. Du kommer också genomföra verifiering och kvalificeringsprov i både labb och fältmiljö vilket gör att ditt arbete kommer vara omväxlande. Arbetet kräver noggrannhet och ansvarstagande för både säkerheten under arbetet men också leverans av åtagna uppgifter.

Den du är idag

Du är ingenjör i grunden. Har du erfarenhet från försvarsindustrin är det meriterande. Att du har erfarenhet av arbete med CAD är ett krav.

Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Vad du blir en del av

Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, minor & sjunkbomber, sensorer, obemannade undervattensfarkoster, kamouflagesystem och träningssystem för försvarsmarknaden. Produktportföljen innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk.

Avdelningen System Design är fördelat över Karlskoga och Linköping.

Sektionen Design Warhead & Fuze ligger i Karlskoga och består idag av ca. 20 medarbetare. Inom sektionen arbetar vi med design och utveckling av verkan och tändrör. Sektionen ansvarar för både nyutveckling och förvaltning inom teknikområdet. Vi arbetar inom de flesta av företagets produktområden.

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en utmanande miljö, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma mål - att skydda människor.

Läs mera om oss här Visa mindre

Seniora mekanikkonstruktörer

På Combitech vill vi att du i din vardag ska få göra skillnad för människor, verksamheter och samhälle. Vi erbjuder utmaningar i det digitaliserade samhällets absoluta framkant. Hos oss får du möjlighet att växa i en företagskultur som uppmuntrar både personlig och professionell utveckling samt trygghet och balans i livet. Din roll som senior konstruktör Som konstruktör hos oss på Combitech kan du förvänta dig inspirerande uppdrag, intressanta prod... Visa mer
På Combitech vill vi att du i din vardag ska få göra skillnad för människor, verksamheter och samhälle. Vi erbjuder utmaningar i det digitaliserade samhällets absoluta framkant. Hos oss får du möjlighet att växa i en företagskultur som uppmuntrar både personlig och professionell utveckling samt trygghet och balans i livet.

Din roll som senior konstruktör

Som konstruktör hos oss på Combitech kan du förvänta dig inspirerande uppdrag, intressanta produkter och bra kollegor. Din roll kan variera beroende på kund och projekt, men fokus kommer att ligga på produktutveckling inom mekanik. Det kan exempelvis handla om utveckling av fordon, utrustning till flyg, robotar, energisystem eller andra komplexa system. Vi har under senaste åren satsat mycket på åtaganden vilket stabiliserar verksamheten. Tillsammans med en stor spridning av kunder inom olika branscher har det bidragit till ett ekonomiskt bra år för Combitech.I rollen som konstruktör kommer du att arbeta med att utveckla komponenter eller system som ska uppfylla uppställda funktions- och miljökrav. Att ta fram ritningsunderlag (i 2D eller 3D) med relevanta mått samt att bestämma form- och lägestoleranskrav beroende på produktionsmetod mm. är en stor del av jobbet. Du jobbar oftast i team, tillsammans med andra konstruktörer, projektledare, inköpare, produktionstekniker mm. En viktig del i arbetet är därför en väl fungerande kommunikation med kunder och kollegor. Som senior konsult kommer du ha många intressanta utmaningar i dina uppdrag och du kommer allt eftersom kunna axla nya roller och ansvar och ta del av utvecklande och utmanande uppdrag.Du kommer att utgå från vårt kontor i Örebro eller Karlskoga med potential för uppdrag från Karlskoga till Örebro och Arboga.

Vad kan du tillföra?

Vi söker dig som har intresse för nya utmaningar, viljan att utvecklas som person och i din roll som konsult och ingenjör. Du kan anpassa dig när det är nödvändigt och har en nyfikenhet som hjälper dig finna nya smarta lösningar i utmaningar som dyker upp. För att trivas på Combitech är du positiv och får människor runt omkring dig att le, samt är en engagerad person som vill träffa andra människor. Vi värdesätter förmågan att samarbeta och utveckla goda relationer med både kunder och kollegor. Har du förmågan och intresset av att kombinera djup teknisk kunskap med en förståelse för affärsmannaskap i konsultrollen, då är du rätt person för oss!Vi söker dig som är civil-/högskoleingenjör eller har motsvarande utbildning och har jobbat som produktutvecklare/mekanikkonstruktör i ett par år och som nu är redo att ta nästa steg i din karriär. Vi ser att du har god kännedom om olika produktionsmetoder och dess påverkan på utformning av komponenter och ritningsunderlag. Viktigt är också att du är skicklig på CAD. Har du kunskaper inom tillförlitlighetsanalys är det meriterande. Du behärskar både svenska och engelska mycket väl i både tal och skrift.Låter det intressant? Hör av dig till oss eller skicka in din ansökan på direkten. Urvalet sker löpande. Välkommen till Combitech!

Kom och gör skillnad

Hos Combitech erbjuder vi, utöver spännande och utvecklande kunduppdrag, anställningstrygghet och förmånspaket, samtidigt som du får chans att växa i en företagskultur som uppmuntrar både personlig och professionell utveckling samt balans i livet.

Combitech GROW, vårt forskningsbaserade kompetensutvecklingsprogram, ingår som en naturlig del i din anställning. Att vi dessutom är ett stabilt växande och oberoende teknikkonsultbolag inom försvars- och säkerhetskoncernen Saab AB bidrar såklart också till dina utvecklingsmöjligheter.

Hos oss är du med och utvecklar teknikområdet för att möta kraven från framtidens digitala samhälle. Vi har exempelvis många spännande projekt inom digitalisering, autonomi, artificiell intelligens, cyber security och 5G-utveckling. Våra konsulter utvecklar också bland annat flygande hjärtstartare som räddar liv, system som ökar säkerheten på flygplatser och nya stridsflygplanet Gripen E som gör samhällen trygga.

Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Kolla in våra karriärsidor på vår webb! Visa mindre

Nyexad mekanikkonstruktör - till Combitech Talent Program

På Combitech satsar vi på din kompetensutveckling! Är du nyexad och vill fokusera på din kompetensutveckling i kombination med spännande uppdrag i teknikens framkant? Sök till Combitech Talent Program - en ambitiös utbildningssatsning som ger dig en helt unik start på din karriär! Din roll i Combitech Nu drar vi återigen igång vårt populära Combitech Talent Program för nyutexaminerade ingenjörer! Detta erbjuder dig som nyutexaminerad ingenjör en un... Visa mer
På Combitech satsar vi på din kompetensutveckling! Är du nyexad och vill fokusera på din kompetensutveckling i kombination med spännande uppdrag i teknikens framkant? Sök till Combitech Talent Program - en ambitiös utbildningssatsning som ger dig en helt unik start på din karriär!

Din roll i Combitech

Nu drar vi återigen igång vårt populära Combitech Talent Program för nyutexaminerade ingenjörer! Detta erbjuder dig som nyutexaminerad ingenjör en unik möjlighet att kombinera konsultarbete och kompetensutveckling och därmed gå från nyexad till erfaren på rekordtid! Vi söker nu dig som vill utvecklas inom mekanikområdet och vill arbeta tillsammans med våra kunder i Karlskoga.

I Combitechs Talent Program kommer du bli en del av ett glatt och sammansvetsat gäng där god stämning, gemenskap och utveckling ligger i fokus. Ingen dag är den andra lik och tillsammans med dina kollegor kommer du gemensamt och självständigt ta dig an utmanande arbetsuppgifter.

Programmet kommer att varva konsultuppdrag på våra kunders utvecklingsavdelningar, med kurser i teknik, affärsmannaskap och erfarenhetsutveckling. Tillsammans med dina erfarna kollegor på plats ges du möjlighet att utvecklas inom ditt eget område samtidigt som du lär dig mer om nya inriktningar och på så sätt fördjupar dina kunskaper. Programmet kommer att ge dig värdefulla kunskaper och erfarenheter som också öppnar en möjlighet till en karriär i kundens organisation.

Variationerna av uppdrag och utvecklingsmöjligheter inom Combitech är stora, samtidigt som uppgifterna är riktigt spännande! Vi erbjuder dig en möjlighet att i en långsiktig dialog med din närmaste chef, utvecklas mot det som just du vill, såsom projektledning, ledarskap, eller en fördjupning inom teknikrollen.

Läs mer om programmet på www.combitech.se/ctp

Vad kan du tillföra?

Du som söker är civilingenjör/högskoleingenjör med inriktning mot maskinteknik. Du är intresserad av CAD och vill utvecklas inom det. Många av våra uppdrag omfattas av försvarssekretess därmed krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.Som person är du nyfiken och blir inspirerad av nya utmaningar och är motiverad av att arbeta i team med andra. Vi tror att du har en relationsskapande personlighet och en stark initiativförmåga. Då kompetensutveckling är en kärnfråga hos oss ser vi gärna att du har en inre drivkraft av att vilja utvecklas.Låter det intressant? Hör av dig till oss eller skicka in din ansökan på direkten. Urvalet sker löpande.Kom och gör skillnad

Hos Combitech erbjuder vi, utöver spännande och utvecklande kunduppdrag, anställningstrygghet och förmånspaket, samtidigt som du får chans att växa i en företagskultur som uppmuntrar både personlig och professionell utveckling samt balans i livet.Combitech GROW, vårt forskningsbaserade kompetensutvecklingsprogram, ingår som en naturlig del i din anställning. Att vi dessutom är ett stabilt växande och oberoende teknikkonsultbolag inom försvars- och säkerhetskoncernen Saab AB bidrar såklart också till dina utvecklingsmöjligheter.Hos oss är du med och utvecklar teknikområdet för att möta kraven från framtidens digitala samhälle. Vi har exempelvis många spännande projekt inom digitalisering, autonomi, artificiell intelligens, cyber security och 5G-utveckling. Våra konsulter utvecklar också bland annat flygande hjärtstartare som räddar liv, system som ökar säkerheten på flygplatser och nya stridsflygplanet Gripen E som gör samhällen trygga.Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Kolla in våra karriärsidor på vår webb! Visa mindre

Produkttekniker/konstruktör till Nammo Sweden AB Karlskoga

Om företaget Nammo-Koncernen är en Nordisk koncern som har ca 2300 anställda och finns representerade i 12 länder världen över med en årlig omsättning på 4,1 MRD NOK. Huvudkontoret Nammo AS ligger i Raufoss, Norge. Verksamheten omfattar utveckling, produktion och försäljning av högteknologiska försvarsprodukter, samt miljövänlig demilitarisering. Nammo Sweden AB finns på 4 orter i Sverige. Nammo är ett värderingsstyrt företag och våra värderingar Engageman... Visa mer
Om företaget
Nammo-Koncernen är en Nordisk koncern som har ca 2300 anställda och finns representerade i 12 länder världen över med en årlig omsättning på 4,1 MRD NOK. Huvudkontoret Nammo AS ligger i Raufoss, Norge. Verksamheten omfattar utveckling, produktion och försäljning av högteknologiska försvarsprodukter, samt miljövänlig demilitarisering. Nammo Sweden AB finns på 4 orter i Sverige. Nammo är ett värderingsstyrt företag och våra värderingar Engagemang, Precision och Omtanke genomsyrar hela vår verksamhet.

VMP Group i Örebro, söker nu på uppdrag av Nammo Sweden AB en Produkttekniker/konstruktör till enheten i Karlskoga.
Urval och intervjuer sker löpande och anställningen kan ske innan sista ansökningsdag.

Dina arbetsuppgifter
Produktionstekniker/Konstruktör som tillhör teknikavdelningen på Nammo i Karlskoga.
I teamet finns det specialister inom olika segment.
Du kommer att hantera och handlägga teknisk dokumentation som är viktig både för den tekniska avdelningen och för verksamheterna inom inköp och marknad.
Huvuddelen av tjänsten är riktad mot ett projekt, men arbete kommer även att ske inom övriga segment.
Korrigera och förbättra befintliga ritningar och hålla det digitala ritningsregisteret uppdaterat
Skapa dokumentinstruktioner för produkter
Uppdatera CAD-ritningar, rita om 2D-ritningar till 3D-modeller
Skapa nya underlag


Din profil
Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning inom maskinteknik eller motsvarande.
Tjänsten kräver att du har goda kunskaper i ritteknik och 3D-modellering.
Meriterande om du har erfarenhet av Autodesk Inventor samt förståelse för PDM-systemet Vault.
Har du kunskap om explosiva ämnen är det en fördel, men inte ett krav.
En förutsättning för denna roll är att du har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift. Du bör också ha B-körkort.

Som person är du självgående och initiativtagande. I den här tjänsten kommer du att ha många kontaktpunkter både internt och externt, vilket ställer krav på god samarbetsförmåga och social kompetens. Det är viktigt att ditt arbete präglas av säkerhetsmedvetenhet.
Uppdraget sträcker sig i cirka 6 månader men det kan komma att bli förlängt och det finns goda möjligheter till förlängning för rätt person.
Resor i tjänsten kan förekomma.

För denna tjänst samarbetar vi med VMP Group
Kontaktperson Stefan Hideblad 0763-904400, vi tar tyvärr inte emot ansökningar via epost.
Sista ansökningsdag 27/11 2020


Om oss
VMP Group är ett av Nordens ledande bemanningsföretag och grundades 1988. Företagskedjan verkar idag på ca 60 orter i Sverige, Finland och Rumänien.

VMP Group Sverige kedjan och dess koncernbolag är auktoriserade inom bemanning- och omställning samt medlemmar i Byggföretagen (B) och Installatörsföretagen (IN, tidigare Eio). Vi är kvalitets- och miljöcertifierade enligt ISO 9 001 och 14 001. I koncernen ingår de egna dotterbolagen VMP Bemanning AB, Protorent AB och VMP Karriär & Utveckling AB samt franchisedrivna aktiebolag. Vi levererar tjänster i hela södra Sverige och är specialiserade inom bygg-, anläggnings- och elteknikbranschen samt tillverkningsindustrin.

VMP arbetar med alla typer av yrkeskompetenser inom tillverkningsindustrin, såväl yrkesarbetare som tjänstemän. Som anställd på något av VMP Groups lokalkontor får du möjligheten att jobba med olika arbetsuppgifter hos någon av våra kunder. VMP samarbetar idag med såväl större nationella koncerner, som lokala mindre firmor.

Som anställd på något av våra kontor kan du se fram emot många intressanta och utvecklande kunduppdrag. Vår ambition är att vara i bemanningsbranschens toppskikt då det gäller ansvarstagande och trivsel. Välkommen att läsa mer om oss och se alla våra aktuella karriärmöjligheter på vår hemsida www.vmp-group.se

VMP Oyj är sedan 2018 noterade på Firsth North i Helsingfors, Finland. Augusti 2019 gick VMP Group samman med Smile Bemanning. Våren 2020 antogs det nya varumärkesnamnet Eezy för hela koncernens finska verksamhet. Företagskedjornas totala omsättning för 2019 blev 285,6 MEURO.

Följ VMP Group, Sverige på Facebook, LinkedIn och vmpgroupsverige på Instagram. Gilla och dela gärna det som tilltalar dig! Visa mindre

Konstruktör inom VVS till Sweco

Vi söker dig som är i startgroparna av din konstruktörskarriär och är intresserad av ett långsiktigt uppdrag hos vår kund Sweco. Tjänsten ger dig möjlighet att fortsätta din tekniska och personlig utveckling samtidigt som karriärmöjligheterna betraktas som goda de närmsta åren. Kan detta vara ditt nästa steg i arbetslivet? Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan redan idag. OM TJÄNSTEN Sweco arbetar med att planera och utforma framtid... Visa mer
Vi söker dig som är i startgroparna av din konstruktörskarriär och är intresserad av ett långsiktigt uppdrag hos vår kund Sweco. Tjänsten ger dig möjlighet att fortsätta din tekniska och personlig utveckling samtidigt som karriärmöjligheterna betraktas som goda de närmsta åren. Kan detta vara ditt nästa steg i arbetslivet? Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan redan idag.

OM TJÄNSTEN
Sweco arbetar med att planera och utforma framtidens samhällen och städer. De bidrar varje dag med att skapa hållbara fastigheter, en effektiv infrastruktur samt tillgång till el och rent vatten. Med 16 000 medarbetare runt om i Europa kan Sweco erbjuda rätt kompetens för varje unikt sammanhang. Detta gör Sweco till det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur med en omsättning på cirka 18,7 miljarder SEK.

Du erbjuds


* En del av en växande verksamhet i Sverige och kommer ingå i ett globalt nätverk med 16 000 medarbetare över hela världen
* Möjlighet att skapa ett hållbart samhälle i en organisation som tar ansvar och gör verklighet av framtidens visioner
* En omväxlande och dynamisk arbetsmiljö med stora möjligheter till både teknisk och personlig utveckling


Du kommer vara anställd hos oss på Academic Work och arbeta som konsult hos Sweco. Uppdraget är långsiktigt och målsättningen är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande

ARBETSUPPGIFTER
Uppdraget är hos Sweco Systems där det idag arbetar 10 kollegor inom VVS projektering. Du kommer få möjlighet att arbeta och utvecklas i ett team med värdefull kompetens och god sammanhållning. Sweco satsar på att säkerställa sin kompetensförsörjning framåt och är därmed intresserade av dig som vill växa långsiktigt tillsammans med dem.

Som konstruktör kommer arbetsuppgifterna huvudsakligen innebära projektering inom VVS-system och konstruera VVS-system vid både ny- och ombyggnation av fastigheter och även inom industrin.

Exempel på arbetsuppgifter:
* Planera energieffektiva och väl fungerande inomhusmiljöer
* Designa och konstruera VVS-system i 3D modellering

VI SÖKER DIG SOM
* Har utbildning inom VVS från exempelvis en YH-utbildning
* Har något års arbetslivserfarenhet från en liknande tjänst
* Har arbetat i MagiCAD sedan tidigare och gärna Revit

Som person är du:
* Självgående och ansvarstagande inför dina uppgifter och projekt
* Problemlösande genom att se utmaningar och lösningar
* Samarbetsvillig och trivs i en kommunikativ och utåtriktad arbetsroll

Övrig information


* Start: Enligt överenskommelse
* Omfattning: Heltid
* Placering: Örebro- eller Karlskogakontoret
* Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.


Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

INFORMATION OM FÖRETAGET
Sweco planerar och utformar framtidens samhällen och städer. Resultatet av arbetet blir hållbara byggnader, effektiv infrastruktur och tillgång till el och rent vatten. I Sverige erbjuder Sweco ett brett utbud av tjänster inom arkitektur, byggkonstruktion, installation, infrastruktur, vatten & miljö, projektledning, energisystem, IT för samhällsutveckling och industri. Visa mindre

Mekanikkonstruktör

Vi på Jakkal Engineering är ett konsultbolag bestående av ett team med lång erfarenhet av produkt- och produktionsutveckling. Vår tyngdpunkt ligger på mekanisk konstruktion och projektledning där vi har erfarenhet både av riktigt stora och små projekt. Inom Jakkal Engineering har vi ett stort fokus på hälsa där vi tror på att ha medarbetare, som mår bra och trivs med sitt arbete, vilket leder till att våra kunder också trivs med oss. En god hälsa är grunde... Visa mer
Vi på Jakkal Engineering är ett konsultbolag bestående av ett team med lång erfarenhet av produkt- och produktionsutveckling. Vår tyngdpunkt ligger på mekanisk konstruktion och projektledning där vi har erfarenhet både av riktigt stora och små projekt. Inom Jakkal Engineering har vi ett stort fokus på hälsa där vi tror på att ha medarbetare, som mår bra och trivs med sitt arbete, vilket leder till att våra kunder också trivs med oss. En god hälsa är grunden för ett gott arbete där flera av oss gillar att träna tillsammans samt delta i motionslopp. Som konsult kommer du att jobba i teknikutvecklingen där du får möjligheten att prova på olika arbetsuppgifter, produkter och system arbeta med både kunder och dess leverantörer i olika led. Utveckla dina tekniska kunskaper inom mekanikområdet, personlighet och kompetens samt skapa kontaktnät för framtida uppgifter.


Du är:
• Civil- eller Högskoleingenjör inom Maskinteknik
• Minst ett års erfarenhet av konstruktion i arbetslivet
• Cad-kunskap i SolidWorks , Catia V5 , Creo. Solid Edge eller Inventor
• Social
• Ansvarstagande
Våra kunder arbetar i CAD-program som till exempel Catia v5, ProE/Creo, Solidworks, Inventor och Solidedge utgår vi från att du behärskar ett eller flera av dessa. Har du erfarenhet av PLM/PDM system är detta meriterande. Som konstruktör är du van att arbeta med konstruktion och ritningsframtagning i 3D och2D. Materialkännedom om som stål, plast, aluminium, konstruktions- och verktygsstål, rostfritt och plåt etc. Du har erfarenhet av svetsade, bockade och gjutna detaljer,
konstruktioner från mindre detaljer till större tunga rörliga konstruktioner, där hydraulik och pneumatik är centrala delar. Har du erfarenhet av konstruktion av ”boxing”/kapsling, ingjutning av elektronik är det ett plus.


Som konsult kommer du att jobba i teknikutvecklingen där du får möjligheten att prova på olika arbetsuppgifter, produkter och system arbeta med både kunder och dess leverantörer i olika led. Utveckla dina tekniska kunskaper inom mekanikområdet, personlighet och kompetens samt skapa kontaktnät för framtida uppgifter. Visa mindre

Mekanikkonstruktörer till BAE Systems AB i Karlskoga!

Är du utbildad maskiningenjör med tidigare som mekanikkonstruktör? Då kan detta vara nästa utmaning för dig! Just nu söker vi Mekanikkonstruktörer för uppdrag hos vår kund BAE Systems AB i Karlskoga. Uppdraget är på heltid och förväntas starta i februari för att pågå till sista juni. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum, skicka därför in din ansökan redan idag! Om tjänsten Rollen innebär att ar... Visa mer
Är du utbildad maskiningenjör med tidigare som mekanikkonstruktör? Då kan detta vara nästa utmaning för dig! Just nu söker vi Mekanikkonstruktörer för uppdrag hos vår kund BAE Systems AB i Karlskoga. Uppdraget är på heltid och förväntas starta i februari för att pågå till sista juni. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum, skicka därför in din ansökan redan idag!

Om tjänsten
Rollen innebär att arbeta med mekanisk konstruktion inom den marina sektorn, då främst med 40 Mk4 och 57 Mk3. Vidare kommer du bland annat arbeta med ändringhantering inom den marina sektorn.

Vem är du?
Till rollen som Mekanikkonstruktör söker vi dig med maskiningenjörsutbildning samt några års erfarenhet inom liknande roll. Vidare har du goda kunskaper i Solide Edge och PLM-system.

Som person är du tekniskt intresserad, självgående, ansvarsfull och kan ta egna initiativ. Du har en strukturerad och analytisk inställning till dina arbetsuppgifter samt god kommunikationsförmåga. Utöver detta är du en teamplayer som värderar samarbete med andra kollegor högt.


Om verksamheten
Konsultrollen passar dig som på kort tid vill skaffa dig bred erfarenhet. Vi erbjuder dig chansen att arbeta på populära arbetsplatser med välkända varumärken där du kan utveckla din kompetens och bredda ditt CV. Du kommer att trivas som konsult om du söker en värld av spännande uppdrag och nya kontaktnät. Vid din sida har du din konsultchef som agerar bollplank och stöttar dig i att lyckas på dina uppdrag. Vi vill att du ska må bra och trivas med oss på Poolia. Därför erbjuder vi dig friskvårdsbidrag, rabatter på olika träningsanläggningar och ordnar regelbundet sociala aktiviteter. Självklart omfattas din anställning på Poolia av kollektivavtal, försäkringar, tjänstepension samt företagshälsovård. Visa mindre

Mekanikkonstruktörer sökes

AxÖ Consulting AB har mer än 50 års samlad erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen. Vi arbetar med att förse regionens näringsliv och offentliga sektor med rätt kompetens. Vi vill se våra kunder växa och lyckas och vi vill växa och lyckas med dem. Vi sitter strategiskt placerade i Karlskoga och Örebro, två industristäder med flertalet välkända nationella och internationella bolag. För ett konsultuppdrag hos en av våra kunder i Karlskoga söke... Visa mer
AxÖ Consulting AB har mer än 50 års samlad erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen.

Vi arbetar med att förse regionens näringsliv och offentliga sektor med rätt kompetens. Vi vill se våra kunder växa och lyckas och vi vill växa och lyckas med dem. Vi sitter strategiskt placerade i Karlskoga och Örebro, två industristäder med flertalet välkända nationella och internationella bolag.

För ett konsultuppdrag hos en av våra kunder i Karlskoga söker vi nu erfarna mekanikkonstruktörer för omgående start. Uppdraget förväntas starta omgående och fortlöper till sommaren 2020 med goda möjligheter till förlängning. 

Arbetsuppgifter:

Som mekanikkonstruktör kommer du arbeta både självständigt som i grupp med att ta fram tekniskt underlag för mekaniska delsystem. Du kommer att arbeta med ändringshantering och modifieringar. I rollen kommer du vara med och välja komponenter, upprätta utvecklingsspecifikationer, ansvara för framtagning av materiel samt deltaga vid konstruktionsprovningar. Du arbetar i tätt samarbete med företagets montage.

Vi söker dig som:

- Är utbildad gymnasie- eller högskoleingenjör med inriktning mekanik.
- Har några års erfarenhet av mekanikkonstruktion och konstruktionsledning.
- Har mycket goda kunskaper i CAD-verktyg, merit om du tidigare arbetat i Solid Edge
- Har goda kunskaper i svenska och engelska

Som person tror vi att du är samarbetsvillig med god kommunikationsförmåga. Du arbetar metodiskt och noggrant och förstår vikten av att följa regler, policys och föreskrifter. Du är nyfiken, utvecklingsorienterad och vill arbeta med dagens och morgondagens teknik tillsammans med kompetenta kollegor.

Hos oss på AxÖ Consulting trivs du som är ansvarsfull, engagerad och uthållig i ditt arbetssätt.

Information om ansökan

Detta är en annons för ett konsultuppdrag hos en av våra kunder. Uppdraget kommer vara placerat i Karlskoga. Uppdraget förväntas starta omgående och pågå i fem månader med goda chanser till förlängning.

Urval sker löpande, vi ser fram emot din ansökan. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt.

Varmt välkommen med din ansökan

AxÖ Consulting AB har lång och gedigen erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen och har arbetat med såväl privat marknad som inom offentlig sektor. För mer information och ansökan besök: www.axoconsulting.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via brev eller e-post.
Varmt välkommen med din ansökan. Visa mindre

Erfaren mekanikkonstruktör till BAE Systems Bofors

På BAE Systems Bofors finns stort kunnande och härligt engagemang, här står morgondagens teknologi ständigt högt på agendan. Har du erfarenhet av konstruktionsarbete och söker en roll där du får använda din erfarenhet och teoretiska kunskap inom ett helt nytt område? I den här tjänsten får du möjlighet att kliva in i en spännande utvecklingsfas och bidra i arbetet med att ta fram nästa generations försvarsmateriel. Om tjänsten BAE Systems är på stark... Visa mer
På BAE Systems Bofors finns stort kunnande och härligt engagemang, här står morgondagens teknologi ständigt högt på agendan.

Har du erfarenhet av konstruktionsarbete och söker en roll där du får använda din erfarenhet och teoretiska kunskap inom ett helt nytt område? I den här tjänsten får du möjlighet att kliva in i en spännande utvecklingsfas och bidra i arbetet med att ta fram nästa generations försvarsmateriel.

Om tjänsten

BAE Systems är på stark frammarsch och har under de senaste åren vuxit kraftigt. Företaget började tidigt under 80-talet med utveckling av intelligent ammunition. För att fortsätta behålla en världsledande position, ligger fokus även framåt på utveckling och innovation. I din roll som mekanikkonstruktör kommer du ha en nyckelroll i att utveckla nästa generations ammunition.

Som mekanikkonstruktör kommer du att ingå i R&D-avdelning och tillhöra gruppen Mekanik som består av 30-tal personer. Här finns gedigen erfarenhet och kunskap, vilket erbjuder en kunskapsspäckad arbetsplats där utvecklingsmöjligheterna är goda. I den här rollen kommer du att arbeta tätt ihop med en erfaren och kunnig kollega, vilket innebär goda möjligheter att växa in i rollen över tid och verkligen förkovra dig inom konstruktionsarbetet.

Tjänsten är en direktrekrytering. Rekryteringsprocessen hanteras av AxÖ Consulting men du kommer att anställas direkt hos BAE Systems Bofors.

Arbetsuppgifter

Som konstruktör kommer ditt främsta fokus att ligga på utvecklingsarbete, vilket innebär att vara innovativ och ta fram prototyper för helt ny ammunition. Detta kräver dels stort eget tankearbete men också att du samarbetar och löser problem tillsammans med kollegor och underleverantörer. I skapandet av prototyperna är konstruktionsarbetet din främsta uppgift.

Du är också en viktig person vid tester och provning vilket sker på skjutfält. Då vissa utvecklingsarbeten sker i en internationell kontext, kan du också förvänta dig att det då och då förekommer resor i tjänsten. Utöver denna innovativa del, innefattar också arbetet en del produktvård avseende befintliga produkter; där du bl.a. kommer att undersöka alternativa tillverkningsmetoder, effektiviseringar och anpassning till miljökrav.

Kvalifikationer

- Du är gymnasie- eller högskoleingenjör, med inriktning maskin eller liknande
- Du har mångårig erfarenhet inom konstruktion
- Du behärskar någon typ av program i 3D-CAD
- Du har körkort
- God svenska och engelska i såväl tal som skrift då detta används dagligen på arbetsplatsen liksom i vissa leverantörsdialoger.
- Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av explosivämnen eller provning.

För att lyckas i rollen är du nyfiken och utvecklingsorienterad. Du gillar att lösa problem i samråd med andra. Du lockas också av möjligheten att i praktiken få testa det som du har tagit fram vid skrivbordet. Du har ett genuint intresse för produkten och är inte rädd för att prova nya lösningar. Du arbetar metodiskt och noggrant och förstår vikten av att följa regler, policys och föreskrifter. Stor vikt kommer att läggas vid personlighet i rekryteringen.

Vad erbjuder vi dig?

- Hos BAE Systems Bofors får du chansen att arbeta i ett globalt företag inom försvarsindustrin där man hela tiden utmanar sig själva med ett mål i sikte – att vara bäst i världen.
- Som anställd på BAE Systems Bofors AB i Karlskoga får du stöd att möta dina utmaningar på bästa sätt. Företaget är en del av en stor koncern vilket skapar globala möjligheter som resor och internationella erfarenheter.
- Att anställda ska trivas både på och utanför jobbet är en självklarhet. Därför satsar man på områden som bidrar till god balans i livet.
- Företaget har också program för personlig utveckling och kan erbjuda goda möjligheter till utbildning och vidareutveckling för dig som har ambitioner att växa både på ett personligt och kompetensmässigt plan. I den här rollen kommer man få möjlighet att fördjupa sig relevanta explosivämneskurser.

Övrigt

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Oskar Bernling, rekryteringskonsult på AxÖ Consulting, 073-915 70 61 eller Eva Hyvärinen Chef Utveckling, BAE Systems Bofors, 076-141 55 83.

Fackliga företrädare: Ronald Pirhi, Unionen, 0586-733 588 Anders Ek, Akademikerföreningen, 0586-733 323

Vi strävar alltid efter mångfald och ser därför gärna kvinnliga sökande. Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och krav på svenskt medborgarskap.

Om BAE Systems Bofors

BAE Systems Bofors AB är ett högteknologiskt företag som utvecklar och integrerar vapensystem. Företaget har ca 380 anställda, samtliga är placerade i Karlskoga. Det är ett ingenjörstätt företag då runt 40 % av personalen arbetar med utveckling. BAE Systems Bofors AB har ett omfattande samarbete med underleverantörer i närområdet.

De huvudsakliga produkterna som tillverkas av BAE Systems Bofors AB är artilleripjäser, marina pjäser och intelligent ammunition. Företaget tillhandahåller även teknologier och anpassat underhållsstöd. Företaget är nationell resurs med unik spetskompetens vad gäller pjässystem inklusive avancerad ammunition.

AxÖ Consulting AB har lång och gedigen erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen och har arbetat med såväl privat marknad som inom offentlig sektor. För mer information och ansökan besök: www.axoconsulting.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via brev eller e-post.
Varmt välkommen med din ansökan. Visa mindre

Mekanikkonstruktör till BAE Systems Bofors

På BAE Systems Bofors finns stort kunnande och härligt engagemang, här står morgondagens teknologi ständigt högt på agendan. Har du erfarenhet av konstruktionsarbete och söker en roll där du får använda din erfarenhet och teoretiska kunskap inom ett helt nytt område? I den här tjänsten får du möjlighet att kliva in i en spännande utvecklingsfas och bidra i arbetet med att ta fram nästa generations försvarsmateriel. Om tjänsten BAE Systems är på stark... Visa mer
På BAE Systems Bofors finns stort kunnande och härligt engagemang, här står morgondagens teknologi ständigt högt på agendan.

Har du erfarenhet av konstruktionsarbete och söker en roll där du får använda din erfarenhet och teoretiska kunskap inom ett helt nytt område? I den här tjänsten får du möjlighet att kliva in i en spännande utvecklingsfas och bidra i arbetet med att ta fram nästa generations försvarsmateriel.

Om tjänsten

BAE Systems är på stark frammarsch och har under de senaste åren vuxit kraftigt. Företaget började tidigt under 80-talet med utveckling av intelligent ammunition. För att fortsätta behålla en världsledande position, ligger fokus även framåt på utveckling och innovation. I din roll som mekanikkonstruktör kommer du ha en nyckelroll i att utveckla nästa generations ammunition.

Som mekanikkonstruktör kommer du att ingå i R&D-avdelning och tillhöra gruppen Mekanik som består av 30-tal personer. Här finns gedigen erfarenhet och kunskap, vilket erbjuder en kunskapsspäckad arbetsplats där utvecklingsmöjligheterna är goda. I den här rollen kommer du att arbeta tätt ihop med en erfaren och kunnig kollega, vilket innebär goda möjligheter att växa in i rollen över tid och verkligen förkovra dig inom konstruktionsarbetet.

Tjänsten är en direktrekrytering. Rekryteringsprocessen hanteras av AxÖ Consulting men du kommer att anställas direkt hos BAE Systems Bofors.

Arbetsuppgifter

Som konstruktör kommer ditt främsta fokus att ligga på utvecklingsarbete, vilket innebär att vara innovativ och ta fram prototyper för helt ny ammunition. Detta kräver dels stort eget tankearbete men också att du samarbetar och löser problem tillsammans med kollegor och underleverantörer. I skapandet av prototyperna är konstruktionsarbetet din främsta uppgift.

Du är också en viktig person vid tester och provning vilket sker på skjutfält. Då vissa utvecklingsarbeten sker i en internationell kontext, kan du också förvänta dig att det då och då förekommer resor i tjänsten. Utöver denna innovativa del, innefattar också arbetet en del produktvård avseende befintliga produkter; där du bl.a. kommer att undersöka alternativa tillverkningsmetoder, effektiviseringar och anpassning till miljökrav.

Kvalifikationer

- Du är gymnasie- eller högskoleingenjör, med inriktning maskin eller liknande
- Du har flera års erfarenhet inom konstruktion
- Du behärskar någon typ av program i 3D-CAD
- Du har körkort
- God svenska och engelska i såväl tal som skrift då detta används dagligen på arbetsplatsen liksom i vissa leverantörsdialoger.
- Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av explosivämnen eller provning.

För att lyckas i rollen är du nyfiken och utvecklingsorienterad. Du gillar att lösa problem i samråd med andra. Du lockas också av möjligheten att i praktiken få testa det som du har tagit fram vid skrivbordet. Du har ett genuint intresse för produkten och är inte rädd för att prova nya lösningar. Du arbetar metodiskt och noggrant och förstår vikten av att följa regler, policys och föreskrifter. Stor vikt kommer att läggas vid personlighet i rekryteringen.

Vad erbjuder vi dig?

- Hos BAE Systems Bofors får du chansen att arbeta i ett globalt företag inom försvarsindustrin där man hela tiden utmanar sig själva med ett mål i sikte – att vara bäst i världen.
- Som anställd på BAE Systems Bofors AB i Karlskoga får du stöd att möta dina utmaningar på bästa sätt. Företaget är en del av en stor koncern vilket skapar globala möjligheter som resor och internationella erfarenheter.
- Att anställda ska trivas både på och utanför jobbet är en självklarhet. Därför satsar man på områden som bidrar till god balans i livet.
- Företaget har också program för personlig utveckling och kan erbjuda goda möjligheter till utbildning och vidareutveckling för dig som har ambitioner att växa både på ett personligt och kompetensmässigt plan. I den här rollen kommer man få möjlighet att fördjupa sig relevanta explosivämneskurser.

Övrigt

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Oskar Bernling, rekryteringskonsult på AxÖ Consulting, 073-915 70 61, Linda Axäng, rekryteringskonsult på AxÖ Consulting, 079-340 54 42 eller Eva Hyvärinen Chef Utveckling, BAE Systems Bofors, 076-141 55 83.

Fackliga företrädare: Ronald Pirhi, Unionen, 0586-733 588 Anders Ek, Akademikerföreningen, 0586-733 323

Vi strävar alltid efter mångfald och ser därför gärna kvinnliga sökande. Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och krav på svenskt medborgarskap.

Om BAE Systems Bofors

BAE Systems Bofors AB är ett högteknologiskt företag som utvecklar och integrerar vapensystem. Företaget har ca 380 anställda, samtliga är placerade i Karlskoga. Det är ett ingenjörstätt företag då runt 40 % av personalen arbetar med utveckling. BAE Systems Bofors AB har ett omfattande samarbete med underleverantörer i närområdet.

De huvudsakliga produkterna som tillverkas av BAE Systems Bofors AB är artilleripjäser, marina pjäser och intelligent ammunition. Företaget tillhandahåller även teknologier och anpassat underhållsstöd. Företaget är nationell resurs med unik spetskompetens vad gäller pjässystem inklusive avancerad ammunition.

AxÖ Consulting AB har lång och gedigen erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen och har arbetat med såväl privat marknad som inom offentlig sektor. För mer information och ansökan besök: www.axoconsulting.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via brev eller e-post.
Varmt välkommen med din ansökan. Visa mindre

Mekanikkonstruktör

Vi på Jakkal Engineering är ett konsultbolag bestående av ett team med lång erfarenhet av produkt- och produktionsutveckling. Vår tyngdpunkt ligger på mekanisk konstruktion och projektledning där vi har erfarenhet både av riktigt stora och små projekt. Inom Jakkal Engineering har vi ett stort fokus på hälsa där vi tror på att ha medarbetare, som mår bra och trivs med sitt arbete, vilket leder till att våra kunder också trivs med oss. En god hälsa är grunde... Visa mer
Vi på Jakkal Engineering är ett konsultbolag bestående av ett team med lång erfarenhet av produkt- och produktionsutveckling. Vår tyngdpunkt ligger på mekanisk konstruktion och projektledning där vi har erfarenhet både av riktigt stora och små projekt. Inom Jakkal Engineering har vi ett stort fokus på hälsa där vi tror på att ha medarbetare, som mår bra och trivs med sitt arbete, vilket leder till att våra kunder också trivs med oss. En god hälsa är grunden för ett gott arbete där flera av oss gillar att träna tillsammans samt delta i motionslopp. Som konsult kommer du att jobba i teknikutvecklingen där du får möjligheten att prova på olika arbetsuppgifter, produkter och system arbeta med både kunder och dess leverantörer i olika led. Utveckla dina tekniska kunskaper inom mekanikområdet, personlighet och kompetens samt skapa kontaktnät för framtida uppgifter.Du är:• Civil- eller Högskoleingenjör inom Maskinteknik• Minst ett års erfarenhet av konstruktion i arbetslivet• Cad-kunskap i SolidWorks , Catia V5 , Creo eller Inventor• Social• Ansvarstagande Våra kunder arbetar i CAD-program som till exempel Catia v5, ProE/Creo, Solidworks, Inventor och Solidedge utgår vi från att du behärskar ett eller flera av dessa. Har du erfarenhet av PLM/PDM system är detta meriterande. Som konstruktör är du van att arbeta med konstruktion och ritningsframtagning i 3D och2D. Materialkännedom om som stål, plast, aluminium, konstruktions- och verktygsstål, rostfritt och plåt etc. Du har erfarenhet av svetsade, bockade och gjutna detaljer, konstruktioner från mindre detaljer till större tunga rörliga konstruktioner, där hydraulik och pneumatik är centrala delar. Har du erfarenhet av konstruktion av ”boxing”/kapsling, ingjutning av elektronik är det ett plus.Som konsult kommer du att jobba i teknikutvecklingen där du får möjligheten att prova på olika arbetsuppgifter, produkter och system arbeta med både kunder och dess leverantörer i olika led. Utveckla dina tekniska kunskaper inom mekanikområdet, personlighet och kompetens samt skapa kontaktnät för framtida uppgifter. Visa mindre