Lediga jobb som Kemiingenjör i Karlskoga

Se lediga jobb som Kemiingenjör i Karlskoga. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Karlskoga som finns hos arbetsgivaren.

Utvecklingsingenjör Explosivämnesteknik

Ansök    Apr 28    SAAB AB    Kemiingenjör
Din framtida utmaning Sektionen för explosivämnesteknik består av 20 medarbetare som bedriver utveckling, provning och analys inom områdena explosivämnesteknik, pyroteknik, livslängdsteknik och kemi. På sektionen utförs även beräkningar gällande termokemi och verkan av explosivämnen. Karaktäristiskt för sektionen är att medarbetarna arbetar med många olika produkter vilket innebär stor variation i arbetsuppgifter. Din roll Din roll blir att delta i proj... Visa mer
Din framtida utmaning

Sektionen för explosivämnesteknik består av 20 medarbetare som bedriver utveckling, provning och analys inom områdena explosivämnesteknik, pyroteknik, livslängdsteknik och kemi. På sektionen utförs även beräkningar gällande termokemi och verkan av explosivämnen. Karaktäristiskt för sektionen är att medarbetarna arbetar med många olika produkter vilket innebär stor variation i arbetsuppgifter.

Din roll

Din roll blir att delta i projekt för att bidra med kunskap beträffande explosivämnen, samt utföra provning inom detta område. Du arbetar ofta tillsammans med andra utvecklingsingenjörer i projektform. Vi driver stora projekt som ställer krav på samarbetsförmåga och små projekt som ställer krav på självständighet.

Arbetet inkluderar bland annat:

* Planera och definiera uppdrag inom området explosivämnesteknik
* Design av delsystem och/eller komponenter
* Genomföra provning
* Rapportering och utvärdering av resultat

Din profil

Som person är du målinriktad och tar egna initiativ för att lösa uppgiften. Arbetet bygger på samarbete inom och mellan olika funktioner. Du har därför stor förmåga att kommunicera och samarbeta för att i team uppnå det bästa resultatet i rätt tid.

Du har:

* Civil- eller högskoleingenjörsexamen eller en utbildning/erfarenhet som bedöms likvärdig.
* God kommunikationsförmåga i tal och skrift på svenska och engelska.

Meriterande:

* Erfarenhet av att arbeta med explosiver är meriterande.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen.

Den aktuella tjänsten har placering på Kulltorpslaboratoriet i Karlskoga. Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här

Läs mer om oss här

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Vill du vara en del av att skapa framtidens teknologi samtidigt som du får möjlighet att utveckla dig själv och växa i en lärandekultur så är Saab arbetsgivaren för dig. Vi är stolta över vår kreativa miljö där alla är olika, men delar samma uppdrag - att bidra till ett tryggare samhälle. Visa mindre

Project Enviromental Coordinator till Saab Dynamics

Ansök    Feb 8    AxÖ Consulting AB    Kemiingenjör
Har du ett stort engagemang för miljö och/eller kemikalier inom exempelvis produktion, inköp eller utveckling och känner att det är dags för nya utmaningar för att bidra till ett säkrare samhälle? Har du en teknisk utbildning samtidigt som du är initiativtagande och självständig i ditt arbetssätt? Då kan du vara den vi söker till rollen som Project Environmental Coordinator till Saab Dynamics Din roll Som Project Environmental Coordinator kommer du att jo... Visa mer
Har du ett stort engagemang för miljö och/eller kemikalier inom exempelvis produktion, inköp eller utveckling och känner att det är dags för nya utmaningar för att bidra till ett säkrare samhälle? Har du en teknisk utbildning samtidigt som du är initiativtagande och självständig i ditt arbetssätt? Då kan du vara den vi söker till rollen som Project Environmental Coordinator till Saab Dynamics

Din roll
Som Project Environmental Coordinator kommer du att jobba med miljö- och kemikaliearbetet som är kopplat till våra produkter inom affärsenheten Ground Combat.

Våra affärer innefattar såväl nyutveckling som produktion och supportaffärer vilket innebär att du även arbetar tekniskt med maskin och material. Vidare innebär det även ett nära samarbete med olika funktioner i verksamheten för att kunna hantera miljökrav och miljödokumentation kopplad till utveckling, inköp, försäljning, användning och avveckling.

Dina arbetsuppgifter innefattar följande:

- Planera, koordinera, genomföra och kontrollera aktiviteter som stöder projektens/produktens miljömål och säkerställa efterlevnad av produkternas miljökrav.
- Tolka och tillämpa befintlig miljö- och kemikalielagstiftning gällande våra produkter.
- Framtagning av säkerhetsdatablad för våra egentillverkade kemiska produkter.
- Bedöma, godkänna och registrera kemiska produkter.
- Framtagning av miljö- och kemikaliedokumentation till kund.
- Bedriva förändringsarbete genom att ersätta material och kemiska produkter med alternativ med mindre hälso- och miljöeffekter.
- Lagstagstadgad rapportering till myndigheter gällande kemikalier.
- Samverka med funktioner från andra delar av organisationen.

Resor både inom och utanför Sverige ingår i arbetet. Placeringsort är Karlskoga.

Din profil
Vi söker dig med ett stort intresse och engagemang för kemikalierelaterade miljöfrågor. Utöver det önskar vi att du har följande kompetenser och/eller erfarenheter:

- Teknisk utbildning inom material, maskin eller motsvarande med miljöinriktning.
- Akademisk utbildning med miljöinriktning eller motsvarande arbetslivserfarenhet.
- God kunskap inom lagstiftningen inom miljö- och kemikalieområdet och då främst REACH och CLP
- svensk miljö- och arbetsmiljölagstiftning är meriterande
- Du är en god kommunikatör och har en god förmåga att kommunicera både på svenska och engelska i tal och skrift.

Du är:

- Drivande och självständig i ditt arbetssätt
- Initiativtagande; du startar aktiviteter och uppnår resultat
- Bra på att samarbeta med andra, oavsett vilken funktion eller roll de arbetar i.
- kommunicerar på ett tydligt sätt; du säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter

Information och ansökan
Urval sker löpande och tjänsten kan således tillsättas innan sista ansökningsdatum har passerat. Vid frågor om rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta rekryteringsansvarig:

Jakob Erlingsson
070 687 97 58
[email protected].

Alla ansökningar behandlas konfidentiellt. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper i denna rekrytering.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och svenskt medborgarskap är därför ett krav. Denna tjänst kräver även att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vad du blir en del av
Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Affärsenheten Ground Combat, ansvarar primärt för utveckling, marknadsföring, försäljning, beställningsgenomföranden och produktledning rörande produktfamiljerna Carl-Gustaf, AT4 och NLAW. Vi investerar i produktutveckling baserat på marknadsbehov, med teknik i framkant. Våra produkter är eftertraktade på marknaden, och vi har en bred internationell kundbas.

AxÖ Consulting AB har lång och gedigen erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen och har arbetat med såväl privat marknad som inom offentlig sektor. För mer information och ansökan besök www.axoconsulting.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via brev eller e-post.
Varmt välkommen med din ansökan. Visa mindre

Produktansvarig kemist / ingenjör

Ansök    Maj 13    Cambrex Karlskoga AB    Kemiingenjör
Cambrex Karlskoga är ett dynamiskt företag i en expansiv fas. Vi arbetar med avancerad organisk kemi och utvecklar processer samt levererar produkter till läkemedelsföretag. I våra anläggningar i Karlskoga tillverkar vi framförallt aktiva läkemedelssubstanser och läkemedelsintermediat. Vi har 460 anställda och tillhör den globala Cambrexkoncernen som är aktiv inom innovativ kemi. Som ett globalt team delar vi ett gemensamt mål - att förbättra livskvalitet... Visa mer
Cambrex Karlskoga är ett dynamiskt företag i en expansiv fas. Vi arbetar med avancerad organisk kemi och utvecklar processer samt levererar produkter till läkemedelsföretag. I våra anläggningar i Karlskoga tillverkar vi framförallt aktiva läkemedelssubstanser och läkemedelsintermediat. Vi har 460 anställda och tillhör den globala Cambrexkoncernen som är aktiv inom innovativ kemi.

Som ett globalt team delar vi ett gemensamt mål - att förbättra livskvaliteten för våra kunders patienter över hela världen.

Välkommen till oss!

För att se vad vår fina stad har att erbjuda, besök https://flyttatillkarlskoga.se/Är du kemist eller kemiingenjör med intresse för kontinuerliga förbättringar och vård av kemiska processer?
 
Cambrex Karlskoga söker nu en Synteskemist eller Kemiingenjör till avdelningen för Forskning och Utveckling och erbjuder en spännande möjlighet för dig som vill arbeta med produktsupport på ett internationellt kemiföretag som tillverkar aktiva substanser till läkemedelsindustrin. Avdelningen FoU Reguljära produkter arbetar med att underhålla och ständigt förbättra tillverkningsprocesser för företagets etablerade produkter. Du kommer att arbeta ihop med specialister inom organisk kemi och processteknik med en hög standard kring vetenskap, nytänkande och kvalitet.
 
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Karlskoga. 

Arbetsuppgifter
En effektiv tillverkningsprocess är säker, robust, snabb, energieffektiv, håller hög kvalitet och belastar miljön så lite som möjligt. Tjänsten som Produktansvarig Kemist omfattar ett spektrum av spännande arbetsuppgifter kopplat till att identifiera och lösa processrelaterade utmaningar, ofta i gränslandet mellan kemi och teknik, i samarbete med produktion och kvalitetssäkring. I tjänsten ligger även ett stort fokus på kvalitetsdokument såsom stabilitetsrapporter, kvartalsrapporter, utredningar och statistik som bekräftar validerade processer.

Exempel på ansvarsområden och arbetsuppgifter:
- Utveckla och förbättra etablerade processer samt ha metodansvar för en eller fler etablerade produkter
- Uppdatera tillverkningsinstruktioner, utfärda kvalitetsstyrande dokument samt utreda avvikelser
- Planera, experimentellt utföra och dokumentera förbättringsarbete såsom utveckling av syntesmetoder i laboratorieskala samt medverka i metodöverföring och uppskalningsaktiviteter  
- Möjlighet att utvecklas till en produktgruppsledare vilket innebär en styrande position i en tvärfunktionell grupp utan personalansvar
- Aktivt delta i verksamhetsutveckling och tvärfunktionella samarbeten med andra funktioner inom Cambrex 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en masterutbildning inom organisk kemi från universitet/högskola alternativt en civilingenjörsexamen inom kemiteknik. Har du erfarenhet av laborativt syntesarbete eller arbete inom processindustri är det meriterande men ej ett krav. Detsamma gäller erfarenhet av tillverkning enligt cGMP. Vidare behöver du ha lätt för att arbeta med IT-system och program.

Du har en god kommunikativ förmåga (både skriftlig och muntlig) i såväl svenska som engelska.

Personliga egenskaper
Som person har du ett gediget intresse att förbättra och effektivisera processer på ett kreativt men systematiskt sätt som säkerställer en hög arbetskvalitet. Egenskaper som noggrannhet och att snabbt kunna överblicka och identifiera lösningar inom ett problemområde är meriterande. Du är bra på att se nya möjligheter, ta egna initiativ och arbeta självständigt för att nå resultat och slutföra uppgifter enligt givna tidsramar. 

Då du ibland kommer arbeta tvärfunktionellt i projektform är det viktigt att du både har integritet och ett prestigelöst förhållningssätt när det kommer till problemlösning och samarbete. Du bidrar till en positiv, idérik atmosfär till ett redan starkt team med god laganda. 

Kontaktinformation
Närmare upplysningar om tjänsten lämnas av Moa Montañalago, gruppchef FoU Reguljära produkter, tfn 070-286 30 20.

Fackliga kontaktpersoner:
Judit Modin, Akademikerföreningen, tfn 076-107 67 05
Emelie Enger, Unionen, tfn 073-078 48 92

Ansökan

Vi utvärderar ansökningar löpande. Sista ansökningsdag är 2022-05-30

Kontaktinformation
Moa Montañalago

Arbetsplats
Björkborns industriområde

691 85 Karlskoga Visa mindre

Processingenjör i Produktion PC1

Ansök    Sep 30    Cambrex Karlskoga AB    Kemiingenjör
Cambrex Karlskoga är ett dynamiskt företag i en expansiv fas. Vi arbetar med avancerad organisk kemi och utvecklar processer samt levererar produkter till läkemedelsföretag. I våra anläggningar i Karlskoga tillverkar vi framförallt aktiva läkemedelssubstanser och läkemedelsintermediat. Vi har 440 anställda och tillhör den globala Cambrexkoncernen som är aktiv inom innovativ kemi. Som ett globalt team delar vi ett gemensamt mål - att förbättra livskvalit... Visa mer
Cambrex Karlskoga är ett dynamiskt företag i en expansiv fas. Vi arbetar med avancerad organisk kemi och utvecklar processer samt levererar produkter till läkemedelsföretag. I våra anläggningar i Karlskoga tillverkar vi framförallt aktiva läkemedelssubstanser och läkemedelsintermediat. Vi har 440 anställda och tillhör den globala Cambrexkoncernen som är aktiv inom innovativ kemi.

Som ett globalt team delar vi ett gemensamt mål - att förbättra livskvaliteten för våra kunders patienter över hela världen.

Välkommen till oss!

För att se vad vår fina stad har att erbjuda, besök https://flyttatillkarlskoga.se/Cambrex befinner sig i en spännande utvecklingsfas med många långsiktiga projekt som ger en positiv bild av framtiden. Vi erbjuder dig ett omväxlande och utmanande arbete i en miljö där du omges av engagerade och kompetenta kollegor. 

Om tjänsten
Som Processingenjör hos oss kommer du att ta fram och utveckla underlag för att stödja företagets produktion för en säker och effektiv tillverkning. I vårt arbete med att öka produktionseffektiviteten i våra fabriker är det du som driver aktiviteter för att tillverkningsprocessen optimeras med avseende på ekonomi och robusthet.

Vi erbjuder dig en unik helhetssyn i en föränderlig miljö då du arbetar med företagets reguljära produkter och följer dem genom hela tillverkningskampanjerna. Du ingår i ett positivt och engagerat team kopplat till varje fabrik och har många kontakter med övriga delar av företaget. Processingenjörsrollen ger dig ett omväxlande och utmanande arbete med en bred bas för goda utvecklingsmöjligheter i rollen och inom företaget.

Arbetsuppgifter
Utifrån process- och metodbeskrivningar tar du fram instruktioner och utrustningsbehov som behövs inför och under tillverkning i fabrik. Du följer produkterna genom tillverkningen, ofta på plats i fabriken, och utreder löpande produkt- och processrelaterade frågor.

Arbetet som Processingenjör innebär att du ställs inför komplexa frågeställningar som kräver kreativ och strukturerad problemlösning. I dessa frågeställningar samarbetar du t ex med kollegor i produktion, Forskning och Utveckling, Inköp/Logistik och Marknad. 

I arbetsuppgifterna ingår bl.a. att:

.Utveckla och designa processer för nya och befintliga produkter 
.Stödja produktion i processrelaterade frågor 
.Driva och genomföra förbättringsarbete enligt Lean och Six Sigma
Eftersom tillverkning sker i fabriker med skiftgående personal, kan beredskapstjänstgöring komma att ingå i tjänsten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en teknisk bakgrund, gärna en civilingenjörs- alternativt högskoleingenjörsexamen, med inriktning kemiteknik/maskinteknik/bioteknik eller liknande. Har du erfarenhet från processindustri och tillverkning enligt cGMP är det meriterande.

Eftersom arbetet sker kampanjvis eller i projektform ställs stora krav på att du kan arbeta effektivt tillsammans med andra för att uppnå resultat. Det innebär att du är kommunikativ med god förmåga att skapa helhetsperspektiv i ditt arbete. Arbetet som oftast är under tidspress, ställer krav på att du kan hantera stora mängder information på hög komplexitetsnivå. Du ska även ha förmågan att omsätta dina kunskaper till en sammanhängande och logisk dokumentation.

Urvalsprocessen kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Kontaktuppgifter
Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta Produktionschef Anna-Karin Björfelt, tfn 0586-783242 alt. Åsa Jakobsen Fahlin HR Business Partner, tfn 0586-783049.

Fackliga kontaktpersoner: Judit Modin Akademikerföreningen, tfn 0586-783073 och Karoline Graan Unionen tfn 0586-783053.

Kontaktinformation
Anna Karin Björfelt, Produktionschef PC1, 0586-783242, [email protected]

Åsa Jakobsen Fahlin, HR Business Partner, 0586-783049, [email protected]

Arbetsplats
Björkborns industriområde

691 85 Karlskoga Visa mindre

Jefferson Wells söker en Beräkningsingenjör i Karlskoga!

Ansök    Jan 20    Experis AB    Kemiingenjör
Nu finns chansen för dig som drivs av att lösa problem att söka rollen som Beräkningsingenjör till en av våra kunder i Karlskoga. Detta är ett utmanande uppdrag där vi söker dig som är utbildad Civilingenjör inom Kemiteknik eller Teknisk fysik. Sök tjänsten senaste 25/1 då starten är omgående! Start: omgående Ort: Karsloga Uppdrag: Konsultuppdrag under 6-12 månader med möjlighet till förlängning Om uppdraget I rollen som Beräkningsingenjör kommer d... Visa mer
Nu finns chansen för dig som drivs av att lösa problem att söka rollen som Beräkningsingenjör till en av våra kunder i Karlskoga. Detta är ett utmanande uppdrag där vi söker dig som är utbildad Civilingenjör inom Kemiteknik eller Teknisk fysik. Sök tjänsten senaste 25/1 då starten är omgående!

Start: omgående
Ort: Karsloga
Uppdrag: Konsultuppdrag under 6-12 månader med möjlighet till förlängningOm uppdraget

I rollen som Beräkningsingenjör kommer du arbeta med explosiva ämnen. Du kommer genomföra tekniska beräkningar, utföra provning och arbeta med beräkningsmodeller. Vidare kommer du designa komponenter, göra uträkningar och sätta upp mål för att stärka produkterna. Efter detta kommer du sedan genomföra verkansbeslut utifrån dina analyser. Du kommer arbeta med Python och Ansys Autodyn.

Du kommer ingå i ett team av ingenjörer som arbetar med ett relativt brett spektrum av dynamiska simuleringar, analyser samt optimering.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara:

* Arbeta med tekniska beräkningar
* Genomföra beräkningar för att öka prestanda
* Jobba med simuleringar via FEManalyser
* Genomföra och analysera känslighetsprovningar
* Genomföra teoretiska beräkningar och prov
* Hitta sätt att designa om komponenterOm dig

Vi söker dig som har ett stort intresse för att lösa problem och genomföra beräkningar. Du har en utbildning som Civilingenjör inom Kemiteknik eller Teknisk fysik samt ett par års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Som person är du självgående, kreativ och gillar att lära dig nya arbetssätt för att utveckla ditt arbete. Du räds inte av att ställa frågor för att komma framåt i ditt arbete och du har ett starkt driv. Du ska vara ödmjuk inför din uppgift.

Krav för tjänsten är att du har:

* En utbildning som Civilingenjör inom Kemiteknik eller Teknisk fysik
* Goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift
* Några års arbetslivserfarenhet av ingenjörsarbeteVad kan Jefferson Wells erbjuda dig?

Jefferson Wells är specialister på kompetensförsörjning av chefer och specialister inom ekonomi, HR, executive, inköp, logistik, marknad, försäljning och ingenjörsområdet. Vi är ett av få bolag som samarbetar med företag, myndigheter och organisationer inom privat och offentlig sektor i hela Sverige. Våra konsultchefer har gedigen kunskap inom just ditt område. Som konsult hos oss är din karriär och utveckling alltid i fokus. Vår verksamhet bygger på att våra anställda trivs och utvecklas. Vi erbjuder en trygg anställning med allt vad det innebär: månadslön, kollektivavtal, försäkringar m.m. Läs mer om hur det är att vara konsult på Jefferson Wells: https://www.jeffersonwells.se/sv/karriar/konsult-pa-jefferson-wellsAnsökan

Varmt välkommen med din ansökan genom att registrera ditt CV, urval sker löpande. Visa mindre

Miljö och kemikalieingenjör

Ansök    Feb 24    SAAB AB    Kemiingenjör
Till utvecklingsavdelningen söker vi en ingenjör som ska arbeta med miljö och kemikalierelaterade frågor. En ansvarsfull och utvecklande roll för dig som är kommunikativ, strukturerad och besitter kunskaper inom området. Din framtida utmaning Som miljö-/kemiingenjör kommer du att medverka i miljö- och kemikaliearbetet som är kopplat till våra produkter. Det innebär ett nära samarbete med olika funktioner i verksamheten för att kunna hantera miljökrav och... Visa mer
Till utvecklingsavdelningen söker vi en ingenjör som ska arbeta med miljö och kemikalierelaterade frågor. En ansvarsfull och utvecklande roll för dig som är kommunikativ, strukturerad och besitter kunskaper inom området.

Din framtida utmaning

Som miljö-/kemiingenjör kommer du att medverka i miljö- och kemikaliearbetet som är kopplat till våra produkter. Det innebär ett nära samarbete med olika funktioner i verksamheten för att kunna hantera miljökrav och miljödokumentation kopplad till utveckling, inköp, försäljning, användning och avveckling.

Du kommer att ingå i en grupp på utvecklingsavdelningen, som tillsammans arbetar med att minimera innehållet av hälso- och miljöfarliga substanser i våra produkter.

I rollen som miljö-/kemiingenjör ingår bland annat:

* Tolka och tillämpa befintlig miljö- och kemikalielagstiftning gällande våra produkter.
* Framtagning av säkerhetsdatablad för våra egentillverkade kemiska produkter.
* Bedöma, godkänna och registrera kemiska produkter.
* Framtagning av miljö- och kemikaliedokumentation till kund.
* Bedriva förändringsarbete genom att ersätta material och kemiska produkter med alternativ med mindre hälso- och miljöefftekter.
* Lagstagstadgad rapportering till myndigheter gällande kemikalier.

Den du är idag

Vi söker dig med en akademisk utbildning inom miljö- och kemi samt med ett stort intresse och engagemang för kemikalierelaterade miljöfrågor. Du har goda kunskaper inom lagstiftningen inom miljö- och kemikalieområdet och då främst REACH och CLP, men även svensk miljö- och arbetsmiljölagstiftning är meriteratande.
För att lyckas i rollen ser vi att du är en social och målinriktad person som har lätt för att sätta igång aktiviteter samt vara drivande under processens gång. Du samarbetar väl med andra samt har förmågan att arbeta självständigt med planering och genomförande av dina egna åtaganden. Det är viktigt att du är strukturerad, noggrann och håller deadlines. Du är en god kommunikatör och har god förmåga att kommunicera på både svenska och engelska i tal och skrift.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Vad du blir en del av

Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster, kamouflagesystem och träningssystem för försvarsmarknaden. Produktportföljen innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk.

Vi erbjuder dig ett spännande arbete med utmanande och varierande uppdrag i våra produktutvecklingsprojekt med fokus på att utveckla och leverera avancerade programvarusystem för främst missiler, torpeder och undervattenssystem. Du kommer arbeta tillsammans med andra erfarna ingenjörer i en miljö som främjar din karriär såväl som personliga utveckling. Vi värnar om att vara en bra arbetsplats där gemenskap, utmaningar och trivsel står högt i kurs. Vi är stolta över att ha en arbetsmiljö där vi tar hänsyn till att vi alla är olika men att vi ändå delar samma mål - att skydda människor.

Projektkontoret inom utveckling ansvarar bla. för projektledning och support av tyngre utvecklingsprojekt för de tre affärsenheterna Missiles, Ground Combat och Underwater. Projektkontoret är uppdelad i fem sektioner och är fördelade på två orter, Linköping och Karlskoga. Tre stycken "Project Management" med främst seniora projektledare och två stycken "Project Support och Quality" med ansvar för kalkylering, planering, uppföljning, risk- och möjlighetshantering, yttremiljö, administration, kvalitet, konfigurationsstryning m.m.

Läs mer om oss här Visa mindre

Kemiingenjör till EURENCO

Ansök    Maj 28    Oak Consultant Group AB    Kemiingenjör
Eurenco Bofors AB i Karlskoga utvecklar och tillverkar krut och sprängämnen för både civil och militär marknad. Bolagets kunder finns spridda i hela världen, med fokus på Europa och USA. Bolaget är nu inne i en tillväxtfas och har en stark position på marknaden. Eurenco Bofors AB ingår i en världsomspännande koncern med huvudkontor i Frankrike. http://www.eurenco.com. Rollen som utvecklingsingenjör innebär att utveckla eller förbättra existerande prod... Visa mer
Eurenco Bofors AB i Karlskoga utvecklar och tillverkar krut och sprängämnen för både civil och militär marknad.

Bolagets kunder finns spridda i hela världen, med fokus på Europa och USA. Bolaget är nu inne i en tillväxtfas och har en stark position på marknaden. Eurenco Bofors AB ingår i en världsomspännande koncern med huvudkontor i Frankrike. http://www.eurenco.com.

Rollen som utvecklingsingenjör innebär att utveckla eller förbättra existerande produkter och processer. Här får du möjlighet att arbeta med en helt unik produkt i ett bolag med hög kunskap och kvalitet. Och det bästa av allt – du gör det tillsammans med ett kunnigt team där utbyte av erfarenhet stimulerar.

Arbetsuppgifter

Som kemiingenjör hos oss har du ett mycket varierat arbete som både är teoretiskt och praktisk. Du driver både kundfinansierade- och egenfinansierade projekt. I rollen ingår regelbundna kontakter och avstämningar med produktionsenheter och metodavdelning. Tillsammans med marknadsavdelningen har du också en viktig roll i möten med både civila och militära kunder. Kunder som till största delen finns i Europa och USA. Rollen innebär också att driva utveckling av nya eller förbättra existerande produkter och processer. Du bevakar också utveckling och bidrar till utökad kunskapsnivån i området samt att du presentera erhållna resultat vid konferenser och seminarier, både inom företaget och internationellt. Övriga arbetsuppgifter som förekommer är;

- Delta i och leda utvecklingsprojekt, både teoretiskt men också praktiskt där det ingår att planera, utföra och utvärdera praktiska försök i lab- , pilot- och produktionskala. Då olika kunder har olika krav på produkterna måste ibland även befintliga produkter justeras och det tillhör också din roll att jobba med den utvecklingen.
- Egen planering, uppföljning och rapportering av pågående projekt och arbete. Beakta ekonomiska, säkerhetsmässiga- och miljömässiga konsekvenser för utveckling och förbättring av metoder och produkter. Aktivt delta i riskanalyser gällande nya eller ändrade processer där processäkerheten står i fokus.
- Var ett stöd och expert till marknad, produktions- och metodavdelningen.
- Delta som företagets representant i svenska och europeiska utvecklingsprojekt mot både myndigheter och företag.

Tjänsten är mångfacetterad och innefattar förutom ovanstående även ett övergripande arbete för att bidra till arbetet kring ” One Eurenco” i syfte att likrikta processer mellan siterna i Sverige, Frankrike och Belgien där EURENCO i Karlskoga har en viktig roll att fylla.

Kvalifikationer

Till den här tjänsten söker vi dig som:

- Har en civilingenjörsexamen i kemiteknik eller en kemistexamen
- Har industrierfarenhet
- Tidigare drivit utvecklingsarbete med dokumenterat gott resultat
- Varit del av eller lett projekt med flera intressenter

Vi vill också att du:

- Är nyfiken på att ta del av andras kunskap och erfarenhet och har lätt för att kommunicera och förmedla information.
- Har god förmåga att läsa, skriva och tala svenska samt engelska då detta används på arbetsplatsen liksom i kontakt med underleverantörer.
- Har B-körkort då arbetsplatsen är belägen inne på ett stort industriområde där du ibland behöver förflytta dig med bil. Egen bil är dock inget krav.
- Har svenskt medborgarskap då EURENCOS verksamhet och kundsamarbeten ställer krav på detta.

Du är en praktiskt lagd person som är intresserad av att lära dig nya saker och stimuleras av att få möjlighet att fördjupa dig och utforska ny teknik. Vi vill att du som söker är vetgirig, flexibel, handlingskraftig och har förmåga att kombinera din teoretiska kunskap med praktisk tillämpning.  Vidare tycker du att processindustri och utveckling är spännande och känner dig trygg med att växla mellan att delta eller leda utvecklingsprojekt både praktiskt och teoretiskt. Du sätter stort värde på noggrannhet och metodiskt tillvägagångssätt.

Vad erbjuder EURENCO?

På EURENCO är personalen lika viktig som uppgiften, därför erbjuds du:

- Ett genomtänkt introduktionsprogram som löper under dina första sex månader i företaget. Här ges du möjlighet att bekanta dig såväl med företaget i stort som dina arbetsuppgifter specifikt liksom specialisering och pågående projekt.
- Generösa vidareutbildningar och utvecklingsmöjligheter för att ge dig så goda förutsättningar som möjligt till karriär- och yrkesmässig utveckling inom EURENCO. Du kommer bland annat att utbilda dig inom explosivämnen.
- Goda personalförmåner såsom friskvårdsbidrag och sjukvårdsförsäkring för alla anställda.

Om företaget

EURENCO är en av Europas ledande tillverkare av krut och sprängämnen. Koncernen har ca 900 medarbetare och verksamhet i Frankrike, Belgien och Sverige. Koncernspråket är engelska. Företagets kunder finns spridda i hela världen, med fokus på Europa och USA. På siten i Karlskoga jobbar ca 270 personer. EURENCO:s produkter återfinns i såväl militära som civila produkter. Företages kunder finns inom bl.a. gruv- och oljeindustrin, space, automotive, jakt och sportskytte samt försvarsindustrin.

Läs mer om EURENCO på http://www.eurenco.com.

 

Information

Urval sker löpande. Varmt välkommen med din ansökan redan idag. Vid frågor kontaktas rekryteringskonsult Helena Fiedler 070 – 591 90 33

Tjänsten är en direktrekrytering. Rekryteringsprocessen hanteras av Oak Consultant Group AB men du kommer att anställas direkt hos EURENCO. Visa mindre

Utvecklingsingenjör Explosivämnesteknik Provning

Ansök    Okt 9    SAAB    Kemiingenjör
Din framtida utmaning Sektionen för explosivämnesteknik består av 17 medarbetare som bedriver utveckling, provning och analys inom områdena explosivämnesteknik, pyroteknik, livslängdsteknik och kemi. På sektionen utförs även beräkningar gällande termokemi och verkan av explosivämnen. Karaktäristiskt för sektionen är att medarbetarna arbetar med många olika produkter vilket innebär stor variation i arbetsuppgifter Din roll blir att delta i projekt och utf... Visa mer
Din framtida utmaning

Sektionen för explosivämnesteknik består av 17 medarbetare som bedriver utveckling, provning och analys inom områdena explosivämnesteknik, pyroteknik, livslängdsteknik och kemi. På sektionen utförs även beräkningar gällande termokemi och verkan av explosivämnen. Karaktäristiskt för sektionen är att medarbetarna arbetar med många olika produkter vilket innebär stor variation i arbetsuppgifter

Din roll blir att delta i projekt och utföra provning inom området explosivämnesteknik.

Du arbetar ofta tillsammans med andra utvecklingsingenjörer i projektform. Vi driver stora projekt som ställer krav på samarbetsförmåga och små projekt som ställer krav på självständighet.Arbetet inkluderar bl.a:

* Planera provning inom området explosivämnesteknik
* Genomföra provning
* Rapportering och utvärdering av resultat

Den du är idag

Som person är du målinriktad och tar egna initiativ för att lösa uppgiften. Arbetet bygger på samarbete inom och mellan olika funktioner. Du har därför stor förmåga att kommunicera och samarbeta för att i team uppnå det bästa resultatet i rätt tid.Du har:

* Ingenjörsexamen eller en utbildning/erfarenhet inom teknikområdet som bedöms likvärdig.
* God kommunikationsförmåga i tal och skrift på svenska och engelska.Meriterande:

* Erfarenhet av att arbeta med explosiver är meriterande.Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.Vad du blir en del av

Här på Saab vill vi alltid ligga steget före, både när vi utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt men också i vår strävan efter att vara en arbetsplats med utrymme för nytänkande, samverkan och mångfald. Tillsammans arbetar vi mot samma mål - att göra världen till en säkrare plats.

Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster, kamouflagesystem och träningssystem för försvarsmarknaden. Produktportföljen innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk.

Mekanikavdelningen har c:a 100 medarbetare som arbetar inom hela utvecklingskedjan från teknik- och produktstudier till färdig produkt och produktvård. Avdelningen är fördelad på tre geografiskt skilda platser. Två i Karlskoga och en i Linköping. Den aktuella tjänsten har placering på Kulltorpslaboratoriet i Karlskoga.Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningstiden har gått ut. Visa mindre

Utvecklingsingenjör Explosivämnesteknik

Ansök    Okt 7    SAAB    Kemiingenjör
Din framtida utmaning Sektionen för explosivämnesteknik består av 17 medarbetare som bedriver utveckling, provning och analys inom områdena explosivämnesteknik, pyroteknik, livslängdsteknik och kemi. På sektionen utförs även beräkningar gällande termokemi och verkan av explosivämnen. Karaktäristiskt för sektionen är att medarbetarna arbetar med många olika produkter vilket innebär stor variation i arbetsuppgifter Din roll blir att delta i projekt för att... Visa mer
Din framtida utmaning

Sektionen för explosivämnesteknik består av 17 medarbetare som bedriver utveckling, provning och analys inom områdena explosivämnesteknik, pyroteknik, livslängdsteknik och kemi. På sektionen utförs även beräkningar gällande termokemi och verkan av explosivämnen. Karaktäristiskt för sektionen är att medarbetarna arbetar med många olika produkter vilket innebär stor variation i arbetsuppgifter

Din roll blir att delta i projekt för att bidra med kunskap beträffande krut och sprängämnen, samt utföra provning inom detta område.

Rollen innebär att man fördjupar sig i teknikområdet under en längre tid för att nå specialistkompetens.

Du arbetar ofta tillsammans med andra utvecklingsingenjörer i projektform. Vi driver stora projekt som ställer krav på samarbetsförmåga och små projekt som ställer krav på självständighet.Arbetet inkluderar bl.a:

* Planera och definiera uppdrag inom området krut och sprängämnen
* Design av delsystem och/eller komponenter
* Genomföra provning
* Rapportering och utvärdering av resultat

Den du är idag

Som person är du målinriktad och tar egna initiativ för att lösa uppgiften. Arbetet bygger på samarbete inom och mellan olika funktioner. Du har därför stor förmåga att kommunicera och samarbeta för att i team uppnå det bästa resultatet i rätt tid.Du har:

* Civil- eller högskoleingenjörsexamen eller en utbildning/erfarenhet som bedöms likvärdig.
* God kommunikationsförmåga i tal och skrift på svenska och engelska.Meriterande:

* Erfarenhet av att arbeta med explosiver är meriterande.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.Vad du blir en del av

Här på Saab vill vi alltid ligga steget före, både när vi utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt men också i vår strävan efter att vara en arbetsplats med utrymme för nytänkande, samverkan och mångfald. Tillsammans arbetar vi mot samma mål - att göra världen till en säkrare plats.

Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster, kamouflagesystem och träningssystem för försvarsmarknaden. Produktportföljen innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk.

Mekanikavdelningen har c:a 100 medarbetare som arbetar inom hela utvecklingskedjan från teknik- och produktstudier till färdig produkt och produktvård. Avdelningen är fördelad på tre geografiskt skilda platser. Två i Karlskoga och en i Linköping. Den aktuella tjänsten har placering på Kulltorpslaboratoriet i Karlskoga.Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningstiden har gått ut. Visa mindre

Kvalitetsingenjör startmaterial

Ansök    Mar 25    Recipharm    Kemiingenjör
Som kvalitetsingenjör för startmaterial ansvarar du för kvalificering av råvaror, förpackningsmaterial och leverantörskedjan av dessa material. Du har även ansvar för de arbetsprocesser som styr provtagning, testning och godkännande av startmaterial innan användning i produktion. Arbetet är till stor del tvärfunktionellt och kräver stor förmåga att samarbeta, leda, dokumentera och samordna aktiviteter samt att ta beslut i samband med utredningsarbete, ändr... Visa mer
Som kvalitetsingenjör för startmaterial ansvarar du för kvalificering av råvaror, förpackningsmaterial och leverantörskedjan av dessa material. Du har även ansvar för de arbetsprocesser som styr provtagning, testning och godkännande av startmaterial innan användning i produktion. Arbetet är till stor del tvärfunktionellt och kräver stor förmåga att samarbeta, leda, dokumentera och samordna aktiviteter samt att ta beslut i samband med utredningsarbete, ändringsärenden och projektarbeten.

 

En naturlig och viktig del av arbetet innebär samarbete och kommunikation med våra leverantörer där du är kravställande och följer upp överenskomna kvalitetsrelaterade aktiviteter. Arbetet kräver att du besöker leverantörer för att få kunskap om tillverkning av olika startmaterial och därmed kan bedöma och åtgärda oacceptabla kvalitetsrisker.

 

Arbetet är varierande och ställer krav på hög flexibilitet för att kunna prioritera och planera både snabba uppdrag och mer långsiktigt förbättringsarbete.

 

Lämplig bakgrund är utbildning inom kemi/teknik. Du behöver ha goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift. Tidigare erfarenhet från arbete inom området kvalitet och/eller läkemedelstillverkning är meriterande.

 

Kontakta gärna Hilja Strid/gruppchef, tfn 0586-68222om du vill veta mer om tjänsten.

 

Välkommen med din ansökan senast 2019-04-02.

 


Om Recipharm
Recipharm är ett ledande CDMO-företag (Contract Development and Manufacturing Organisation) inom läkemedelsindustrin och har cirka 6 000 anställda. Recipharm erbjuder tillverkningstjänster av läkemedel i olika former, produktion av material till kliniska prövningar och API:er, samt farmaceutisk produktutveckling. Recipharm tillverkar flera hundra olika produkter åt såväl stora läkemedelsföretag som mindre utvecklingsbolag. Bolaget omsätter cirka 6 miljarder kronor och har utvecklings- och tillverknings-anläggningar i Frankrike, Indien, Israel, Italien, Portugal, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tyskland och USA med huvudkontor i Stockholm, Sverige. Recipharms B-aktie (RECI B) är noterad på Nasdaq Stockholm.
För mer information besök företagets hemsida www.recipharm.com Visa mindre