Lediga jobb som Gruppchef, teknik i Karlskoga

Se lediga jobb som Gruppchef, teknik i Karlskoga. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Karlskoga som finns hos arbetsgivaren.

Chef Teknisk Service - Cambrex

Ansök    Jul 4    Tacting AB    Gruppchef, teknik
Om tjänstenI denna nyckelroll får du möjlighet att planera, leda och följa upp våra investeringsprojekt, samtidigt som du ansvar för att upprätthålla och utveckla företagets tekniska standarder och ritningar. Du kommer också att förvalta och vidareutveckla våra styrsystem, vilket gör din insats avgörande för vår fortsatta framgång. Som Chef Teknisk Service leder du ett kompetent och engagerat team bestående av projektledare och externa konsulter. Tillsamm... Visa mer
Om tjänstenI denna nyckelroll får du möjlighet att planera, leda och följa upp våra investeringsprojekt, samtidigt som du ansvar för att upprätthålla och utveckla företagets tekniska standarder och ritningar. Du kommer också att förvalta och vidareutveckla våra styrsystem, vilket gör din insats avgörande för vår fortsatta framgång.
Som Chef Teknisk Service leder du ett kompetent och engagerat team bestående av projektledare och externa konsulter. Tillsammans bidrar ni till en kostnadseffektiv utveckling och tillverkning. Investeringsprojekten pågår främst i vår produktion och i våra laboratorier. I projekten, som i huvudsak består av anläggnings- och utrustningsinvesteringar, ansvarar din avdelning för design, kalkylering, planering och genomförande. Det innebär att du också ansvarar för att säkerhetsställa att vi har rätt och tillräcklig bemanning av projekterings- och entreprenörstjänster från externa leverantörer.
I rollen har du personalansvar över ditt team och rapporterar direkt till Director Supply Chain & Projects. Du kommer ha ett nära samarbete med vår Vd, produktionsdirektör och ekonomiavdelning, vilket ger dig en central roll i vårt strategiska arbete.
Tjänsten är placerad på vår moderna anläggning i Karlskoga - en plats där innovation och tradition möts. Ansök idag om du är redo för nästa steg i din karriär och vill vara med på vår spännande resa och bli en del av vårt framgångsrika team!
Om dig
Vi söker dig som har relevant teknisk högskole- eller universitetsutbildning eller arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig. Du bör ha erfarenhet av att driva investeringsprojekt, gärna inom processindustri, samt ha mångårig teknisk erfarenhet på operativ och strategisk nivå. Vi önskar dokumenterad ledarerfarenhet.
God nivå i engelska, skriftligt och muntligt, är ett krav.
Som person är du drivande, beslutsam och vinner förtroende genom en tydlig kommunikation och med ett ödmjukt förhållningssätt. Du är en trygg ledare som möter människor med respekt och engagemang. Du trivs att växla mellan operativa och strategiska frågeställningar samtidigt som du motiveras av att utveckla och effektivisera verksamheten.
Om oss
Cambrex är en ledande global kontraktsutvecklings- och tillverkningsorganisation som tillhandahåller läkemedelssubstanser, läkemedelsprodukter och analytiska tjänster över hela läkemedlets livscykel. På Cambrex Karlskoga jobbar vi som tycker det är inspirerande att omges av kunniga kollegor som alla tar ett stort ansvar och bidrar till företagets framgång. Genom tvärfunktionellt samarbete över avdelningarna möts olika yrkesgrupper och tillsammans driver vi utvecklingen framåt. Vi är ca 470 anställda i Karlskoga och tillhör den globala Cambrexkoncernen som är aktiv inom innovativ kemi. Som ett globalt team delar vi ett gemensamt mål - att förbättra livskvaliteten för våra kunders patienter över hela världen.
Om rekryteringsprocessen
I den här rekryteringen samarbetar vi med Tacting där alla rekryteringskonsulter är certifierade enligt DNVs standard samt arbetar med fördomsfri rekrytering. Med hjälp av kapacitetstester och personprofilanalyser genomför Tacting en objektiv bedömning på hur du kan komma att hantera dina nya arbetsuppgifter hos oss och samtidigt minimera risken för diskriminering och särbehandling.
Om du har frågor är du välkommen att kontakta Bengt Libäck på 070–5947277 eller Johanna Högeryd på 072–3102972.
Välkommen in med din ansökan senast 20 augusti. Visa mindre

Sektionschef Tändrörsmontering

Ansök    Maj 22    SAAB AB    Gruppchef, teknik
Vi tror att framsteg och möjligheter skapas bäst tillsammans. Välkommen till en plats där samarbete gör skillnad. Din roll Inom Saab Dynamics Produktion Karlskoga söker vi en Sektionschef till vår Tändrörsmontering. Där sker finmekanisk montering av tändrör till bl.a. AT4 och Carl-Gustaf systemen. Som en ledande befattning i vårt team på Tändrör kommer du ha möjlighet att påverka och vara aktiv i förbättringsarbete rörande automationer, arbetssätt, ru... Visa mer
Vi tror att framsteg och möjligheter skapas bäst tillsammans. Välkommen till en plats där samarbete gör skillnad.

Din roll

Inom Saab Dynamics Produktion Karlskoga söker vi en Sektionschef till vår Tändrörsmontering. Där sker finmekanisk montering av tändrör till bl.a. AT4 och Carl-Gustaf systemen.

Som en ledande befattning i vårt team på Tändrör kommer du ha möjlighet att påverka och vara aktiv i förbättringsarbete rörande automationer, arbetssätt, rutiner och mål. Du kommer att ansvara för att skapa en positiv arbetsmiljö, för att effektivt hantera resurser och driva ekonomiska resultat för sektionen. Du leder och utvecklar både teamledare och montörer samt säkerställer den operativa driften av verksamheten med säkerhet som högsta prioritet. Du gör detta samtidigt som verksamheten uppfyller ställda krav på kvalitet och ledtid.

Vi jobbar engagerat med Lean och tillhörande verktyg, ex flödeskartläggningar, PDCA, 5S och verktyg för orsaksanalyser. Har du inte kunskap inom detta sedan innan - Ser vi fram emot att lära dig!

Du kommer att ingå i Avdelningen Tändrörs ledningsgrupp där du rapporterar till Avdelningschef. I teamet finns, förutom fler Sektionschefer, även stödfunktioner så som produktionstekniker, kvalitetsansvariga och planeringsfunktion. I samverkan med hälsa, miljö och säkerhetsavdelningen har du stort fokus på att trygga en säker och miljövänlig arbetsplats för våra medarbetare.

Din profil

Som person ser vi att du har ett stort intresse för teknik och att utveckla båda människor och verksamhet. Vi ser gärna att du har teoretisk utbildning på universitets eller högskolenivå, det är också viktigt att du kommer med öppenhet, beslutskraft och förmågan att engagera. Du behöver ha utmärkta kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Du trivs med att arbeta i en operativ roll där framgången bygger på ett engagerat, prestigelöst och delegerande ledarskap där du får dina medarbetare att växa. Som person är du ansvarstagande och har god kommunikationsförmåga. Du trivs med att arbeta i team och du har förmågan att motivera och coacha dina medarbetare mot att nå gemensamma mål.

Det är också viktigt att du delar våra värderingar och synsätt och att du känner dig trygg i att leda i enlighet med vårt Leadership framework - know your business, know your people, know yourself.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Observera att denna rekrytering har sista ansökningsdag 4 augusti, vilket innebär att återkoppling på din ansökan kan dröja.Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige, men med en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Visa mindre

Sektionschef produktion

Ansök    Apr 29    SAAB AB    Gruppchef, teknik
Vi tror att framsteg och möjligheter skapas bäst tillsammans. Välkommen till en plats där samarbete gör skillnad. Din roll Inom Dynamics Produktion Karlskoga söker vi en sektionschef till vår avdelning Explosives. Där sker tillverkning av explosiva komponenter, pyroteknisk sats och tändämnen. Du rapporterar till avdelningschef Explosives i Björkborn och kommer att ingå i ledningsgruppen för avdelningen där du tar aktiv del i det strategiska arbetet, sås... Visa mer
Vi tror att framsteg och möjligheter skapas bäst tillsammans. Välkommen till en plats där samarbete gör skillnad.

Din roll

Inom Dynamics Produktion Karlskoga söker vi en sektionschef till vår avdelning Explosives. Där sker tillverkning av explosiva komponenter, pyroteknisk sats och tändämnen. Du rapporterar till avdelningschef Explosives i Björkborn och kommer att ingå i ledningsgruppen för avdelningen där du tar aktiv del i det strategiska arbetet, såsom långsiktig planering, personalplanering och processutveckling.

Avdelningen består i nuläget av ca 65 personer där en fortsatt tillväxt förväntas. Dina arbetsuppgifter kommer att innebära fullt ansvar för arbetsmiljö, leverans och personalplanering. Du leder och utvecklar både teamledare och montörer samt säkerställer den operativa driften av verksamheten med säkerhet som högsta prioritet. Du gör detta samtidigt som verksamheten uppfyller ställda krav på kvalitet och ledtid.

Du kommer att ingå i ett team med flera sektionschefer samt tekniker och planeringsfunktion. I samverkan med hälsa, miljö och säkerhetsavdelningen har du stort fokus på att trygga en säker och miljövänlig arbetsplats för våra medarbetare.

I ditt ansvarsområde blir följande aktuellt över tid:

*

Föreståndare för explosiva ämnenDin profil

Som person ser vi att du har ett stort intresse för teknik och att utveckla båda människor och verksamhet. Vi ser gärna att du har teoretisk utbildning på universitets eller högskolenivå men det är inget krav, det är lika viktigt att du kommer med öppenhet, beslutskraft och förmågan att engagera.

Du trivs med att arbeta i en operativ roll där framgången bygger på ett engagerat, prestigelöst och delegerande ledarskap där du får dina medarbetare att växa. Som person är du ansvarstagande och har god kommunikationsförmåga. Du trivs med att arbeta i team och du har förmågan att motivera och coacha dina medarbetare mot att nå gemensamma mål.

Det är också viktigt att du delar våra värderingar och synsätt och att du känner dig trygg i att leda i enlighet med vårt Leadership framework - know your business, know your people, know yourself.Meriterande:

* Teknisk utbildning
* Föreståndare för explosiva ämnen

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Visa mindre

Är du vår nya Sektionschef inom mjukvaruutvekling?

Ansök    Mar 18    SAAB AB    Gruppchef, teknik
Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll. Din roll Vill du bidra till Sveriges försvarsförmåga? Vill du vara en del av svensk försvarsindustri? Vill du leda ett roligt gäng mjukvaruutvecklare? Sök i så fall tjänsten som mjukvaruchef på Saab Kockums i Karlskoga. Saabs affärsenhet Underwater Systems har kontor i Linköping, Karlskrona, Motala och Karlskoga. Våra ... Visa mer
Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll

Vill du bidra till Sveriges försvarsförmåga? Vill du vara en del av svensk försvarsindustri? Vill du leda ett roligt gäng mjukvaruutvecklare? Sök i så fall tjänsten som mjukvaruchef på Saab Kockums i Karlskoga.

Saabs affärsenhet Underwater Systems har kontor i Linköping, Karlskrona, Motala och Karlskoga. Våra produkter är torpeder, autonoma undervattensfarkoster (AUV:er), fjärrstyrda undervattensfarkoster (ROV:ar), undervattenssensorer och sjöminor. De fyra mjukvarusektionerna ansvarar för kravhantering, design, implementation och test av mjukvaran till samtliga produkter. Vi arbetar med produkterna under hela produktlivscykeln.

Många av våra medarbetare arbetar nära slutkunden i form av provverksamhet och support hos både svenska och utländska kunder.

Vi behöver öka vår leveransförmåga kraftigt. Det kräver både mer personal och nya arbetssätt. Både rekryteringen och förändringsarbetet kommer att vara arbetsuppgifter för den nya sektionschefen.

Tillsammans med dina sektionschefskollegor kommer du att behöva ägna tid och engagemang åt att utveckla våra arbetssätt.

Det finns en förväntan för att sektionen ska växa snabbt och det ansvaret kommer att landa på dig.

Men utöver det, blir kompetensutveckling och välbefinnande för dina medarbetare din viktigaste arbetsuppgift, och du måste vilja ta det ansvaret.

Din profil

Den här tjänsten kräver en erfaren ledrare, någon som är van att ha personalansvar och kan chefshantverket. Du behöver tycka om och vara duktig på att rekrytera och introducera nya medarbetare till verksamheten.

Du behöver vara en person som kan väcka engagemang och entusiasm hos dina medarbetare, för att få dem at trivas. Både långsiktigt och kortsiktigt.

Vi ser att du har en akademisk examen, men det behöver inte nödvändigtvis vara en ingenjörsexamen. Men du behöver ha ett stort teknikintresse för att trivas i rollen.

Undrar du hur djupt en ROV kan dyka? Vill du veta hur snabbt en AUV kan köra? Det lovar vi att berätta under din anställningsintervjun!

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad blir du en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Visa mindre

Sektionschef inom CAE Analysis på Saab i Karlskoga

Ansök    Mar 25    SAAB AB    Gruppchef, teknik
Drivs du av att utveckla dina medarbetare, nya metoder och tekniskt avancerade produkter? Välkommen till vår spännande teknikintensiva värld! Din framtida utmaning Vi söker nu en sektionschef till Analysis & Systems Engineering inom mekanik för Missiles produkter i Karlskoga. Den består idag av ca 10 medarbetare som arbetar med analys och systemutveckling i våra utvecklingsprojekt. En viktig del i arbetet blir att stärka och brädda våra förmågor inom ... Visa mer
Drivs du av att utveckla dina medarbetare, nya metoder och tekniskt avancerade produkter? Välkommen till vår spännande teknikintensiva värld!Din framtida utmaning

Vi söker nu en sektionschef till Analysis & Systems Engineering inom mekanik för Missiles produkter i Karlskoga. Den består idag av ca 10 medarbetare som arbetar med analys och systemutveckling i våra utvecklingsprojekt. En viktig del i arbetet blir att stärka och brädda våra förmågor inom tekniska beräkningar. Du kommer att vara en del av ledningsgruppen för Mechnical Enineering och en viktig del i SAAB´s tillväxt genom rekrytering av nya medarbetare till din sektion.Dina huvudsakliga ansvarsområden kommer inkludera att:

* Vara en god förebild för SAABs värderingar
* Vara delaktig och ha god insyn i sektionens leveranser
* Coacha sektionens medarbetare
* Bryta ner och följa upp områdets verksamhetsplan
* Ansvara för kalkylunderlag inom ansvarsområdet
* Medverka i ständiga förbättringar inom ditt ansvarsområde.Den du är idag

För att du ska bli framgångsrik och trivas i denna viktiga roll krävs att du är bra på att bygga relationer. Du säkerställer att dina medarbetare har rätt fokus, kompetens och förutsättningar för att leverera enligt våra åtaganden. Du tycker att det är viktigt med närvarande ledarskap och att medarbetarnas utveckling står i fokus.För att lyckas i rollen tror vi att du har:

* Minst tre års erfarenhet av att arbeta som chef med personalansvar
* Teknisk utbildning på universitets eller högskolenivå eller motsvarande
* Flera års erfarenhet av tekniska beräkningar och produktutveckling
* Goda kommunikationsfärdigheter

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.Sista ansökningsdag är 2024-05-02

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.Frågor om tjänsten kan besvaras av:

Tomas Sjödin - 0734 186 483

[email protected]

Alla former av kontakter som inte rör frågor om tjänsten, t ex från rekryteringsföretag/bemanningsföretag/annonssäljare, undanbedes.Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här Visa mindre

Är du vår nya Sektionschef inom mjukvaruutvekling?

Ansök    Jan 21    SAAB AB    Gruppchef, teknik
Sektions Mjukvaruchef Världsläget gör att efterfrågan på BU Underwater Systems produkter ökar snabbt och vi expanderar kraftigt. Vi har ett stort antal nyutvecklingsprojekt framför oss och behöver förbereda oss för att klara en upptrampning som är snabb, men som troligtvis också kommer att behöva pågå under lång tid. För att klara det söker vi nu en sektionschef som vill göra den här resan tillsammans med oss. Mjukvara på BU Underwater Systems består av... Visa mer
Sektions Mjukvaruchef

Världsläget gör att efterfrågan på BU Underwater Systems produkter ökar snabbt och vi expanderar kraftigt.

Vi har ett stort antal nyutvecklingsprojekt framför oss och behöver förbereda oss för att klara en upptrampning som är snabb, men som troligtvis också kommer att behöva pågå under lång tid. För att klara det söker vi nu en sektionschef som vill göra den här resan tillsammans med oss.

Mjukvara på BU Underwater Systems består av fyra sektioner, tre i Linköping och en i Karlskoga. De fyra mjukvarusektionerna tillsammans har ansvar för mjukvaran till ett stort antal produkter inom undervattensområdet. Produkterna är torpeder, AUVer (autonomous unerwater vehicles), ROVar (remotely operated vehicles), UW-sensorer och sjöminor.

Din roll

Sektionschef är en operativ roll men många kontaktytor och mycket som pågår samtidigt. Det gör att du behöver vara en god kommunikatör, både in mot sektionen och ut mot resten av företaget. I många lägen krävs finurlighet och kreativitet för att hitta bra lösningar på de situationer som uppstår. Du behöver tycka om och kunna hantera att verkligheten förändras hela tiden och att det är du som måste lösa de problem som uppstår. Kompetensutveckling och välbefinnande för dina medarbetare, både på kort och lång sikt, är din viktigaste arbetsuppgift och du måste vilja ta det ansvaret. Vi har stora åtaganden framför oss och det är din uppgift att engagera och entusiasmera medarbetarna så att de orkar, vill och kan prestera på sin allra bästa nivå. För att klara den kraftiga upptrampning vi står inför behöver vi hitta arbetssätt som klarar det stora inflödet av personal. Det är alltså bra om du tycker om förändringsarbete.

Du kommer att ingå i områdets ledningsgrupp som består av sex sektioner inom elektronik och mjukvara. Placeringsort är Karlskoga.

Den du är idag

Den här tjänsten kräver att du är en erfaren ledare. Du jobbar troligtvis som chef i dag, men det måste inte nödvändigtvis vara inom mjukvaru-området. De fyra mjukvarusektionerna arbetar mycket tätt tillsammans så du behöver vara en person som tycker att det är roligare att göra saker tillsamman än på egen hand. Energi, engagemang och en vilja att lyckas tillsammans är egenskaper som kommer att komma till nytta.

Oavsett om du har kunskaper inom teknikområdet eller inte behöver du ha ett djupt intresse för teknik.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad blir du en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

Inom affärsområdet Kockums har vi lång och gedigen erfarenhet av att tillhandahålla avancerade farkoster och plattformar för den navala domänen. På och under havsytan.

Med unik kompetens och några av världens förnämaste varvsanläggningar, är Kockums världsledande vad gäller utveckling, byggnation och fortlöpande underhåll och uppgraderingar av ubåtar, ytstridsfartyg och andra navala system.

Utbudet av produkter ger förmågor för informationsinhämtning, övervakning, ytstrid, ubåtsjakt, minjakt samt uppdrag på havsbotten. Mångsidighet, flexibilitet och hög tillgänglighet är egenskaper som karakteriserar samtliga våra produkter. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Affärsenheten Underwater System är den del av affärsområdet Kockums och utvecklar torpeder, obemannade undervattensfarkoster och signaturanpassningssystem till försvarsmakter samt obemannade undervattensfarkoster för offshore-industrin. ?

Urvalet sker löpande och tjänsten kan därmed tillsättas innan sista ansökningsdag. Tveka därför inte att söka redan idag! Vi ser fram mot din ansökan.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver. Visa mindre

Sektionschef till tändrörsmontering

Ansök    Okt 17    SAAB AB    Gruppchef, teknik
Detta är din chans att vara en del av en verksamhet som är i en expansiv fas och där utveckling och förbättring är en viktig del för att lyckas med tillväxten. Vi söker en sektionschef till vår produktion i Karlskoga. Din roll Bli en del av en spännande företagsresa där du får möjlighet att leda och utveckla ett team med engagerade operatörer. I takt med att vi växer behöver vi även vara fler duktiga och drivna ledare för att lyckas med våra åtaganden... Visa mer
Detta är din chans att vara en del av en verksamhet som är i en expansiv fas och där utveckling och förbättring är en viktig del för att lyckas med tillväxten. Vi söker en sektionschef till vår produktion i Karlskoga.Din roll

Bli en del av en spännande företagsresa där du får möjlighet att leda och utveckla ett team med engagerade operatörer. I takt med att vi växer behöver vi även vara fler duktiga och drivna ledare för att lyckas med våra åtaganden. Gemensamt är att vi tillverkar och levererar världsunika och ledande produkter med ledorden -Precision, Teamwork och Resultat!

Just nu söker vi sektionschef till vår tändrörsmontering. Där sker finmekanisk montering av tändrör till bl.a. AT4 och Carl-Gustaf systemen.

Som en ledande befattning i vårt team kommer du ha möjlighet att påverka och vara aktiv i förbättringsarbete rörande arbetssätt, rutiner och mål. Du kommer att ansvara för att skapa en positiv arbetsmiljö, för att effektivt hantera resurser och driva ekonomiska resultat för sektionen. Vi jobbar engagerat med Lean och tillhörande verktyg, ex flödeskartläggningar, PDCA, 5S och verktyg för orsaksanalyser. Har du inte kunskap inom detta sedan innan - Ser vi fram emot att lära dig!

Du blir även en del av en större ledningsgrupp och deltar aktivt i det strategiska arbetet. Rollen innebär ett tätt samarbete och daglig dialog med omkringliggande stödfunktioner.Dina personliga egenskaper är viktiga för oss!

Du trivs med att arbeta i en operativ roll där framgången bygger på ett engagerat, prestigelöst och delegerande ledarskap där du får dina medarbetare att växa. Du är en entusiasmerande ledare som har ett tydligt driv. Du är en trygg och stabil person som gillar att arbeta systematiskt. Vidare har du ett kommersiellt tänk, är flexibel, analytisk och har god teknisk förståelse.

Du kan problemfritt uttrycka dig i svenska och engelska i såväl tal som skrift. Självklart använder du vanliga datorprogram såsom Office-paketet obehindrat, är van att arbeta med digitala lösningar för rapportering och kommunikation samt har arbetat i någon form av affärssystem.

Kompetenskrav

*

Teknisk utbildning.
*

Erfarenhet av att leda och coacha team.
*

Körkort.Meriterande

*

Erfarenhet av tillverkningsindustri.
*

Praktik och teoretisk kunskap inom kvalitet, förbättringsarbete, Lean.Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver. Visa mindre

Saab Dynamics söker Sektionschefer till Produktionskvalité

Ansök    Nov 7    SAAB AB    Gruppchef, teknik
En orolig omvärld har lett till en tillväxt som går snabbt. För att kunna fortsätta leverera produkter i världsklass till våra kunder behöver vi fler ledare till vår produktionskvalitet inom vår produktionsanläggning i Karlskoga. Vi behöver utöka ledningsgruppen inom produktionskvalité med två nya sektionschefer som kommer att leda och utveckla kvalitetsarbetet för: * Mottagningskontroll av inkommande gods och kalibrering inom produktion, samt viss r... Visa mer
En orolig omvärld har lett till en tillväxt som går snabbt. För att kunna fortsätta leverera produkter i världsklass till våra kunder behöver vi fler ledare till vår produktionskvalitet inom vår produktionsanläggning i Karlskoga.

Vi behöver utöka ledningsgruppen inom produktionskvalité med två nya sektionschefer som kommer att leda och utveckla kvalitetsarbetet för:

*

Mottagningskontroll av inkommande gods och kalibrering inom produktion, samt viss reservdels komponenthantering.
*

Industrialisering och Kvalitetsberedning inom produktion.Din roll

Du kommer att leda en grupp om cirka 10 medarbetare och ingå i ett team med flera sektionschefer som rapporterar till Kvalitetschef för produktion i Karlskoga. Du ingår i ledningsgruppen för området där du tar aktiv del i det strategiska arbetet så som långsiktig planering och processutveckling. Dina arbetsuppgifter kommer att innebära fullt ansvar för arbetsmiljö, leverans och personalplanering. Du leder och coachar såväl erfarna specialister som unga talanger.

Tillsammans med ditt kvalitetsteam kommer du att följa upp så att produktionsavvikelser hanteras enligt krav och du kommer att delta vid externa- och interna kvalitetsrevisioner. Du kommer också att samarbeta med andra avdelningar inom företaget för att säkerställa att vår produktionsprocess är väl koordinerad och uppfyller de höga kraven på kvalitet och säkerhet.Din profil

Vi söker dig som har några års erfarenhet av att arbeta som chef eller projektledare. Vi ser gärna att du har teoretisk utbildning på universitets eller högskolenivå men det är inget krav, det är lika viktigt att du kommer med öppenhet, beslutskraft och förmågan att engagera.

Du har goda kunskaper om relevant regelverk och standarder inom produktionskvalitet samt erfarenhet av att arbeta med problemlösning enligt 8D/DMAIC/6-sigma. Du är även van vid att arbeta proaktivt med FMEA och SPC för att minimera kvalitetsavvikelser och öka effektiviteten i produktionen.

Som person är du ansvarstagande och har god kommunikationsförmåga. Du trivs med att arbeta i team och du har förmågan att motivera och coacha dina medarbetare mot att nå gemensamma mål. Du har goda ledaregenskaper och brinner för att arbeta med kvalitetsfrågor och ständiga förbättringar. Det är också viktigt att du delar våra värderingar och synsätt och att du känner dig trygg i att leda i enlighet med vårt Leadership framework - know your business, know your people, know yourself.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 20 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver. Visa mindre

Saab Dynamics söker en Kvalitetschef till produktion Karlskoga

Ansök    Nov 7    SAAB AB    Gruppchef, teknik
En orolig omvärld har lett till en tillväxt som går snabbt. För att kunna fortsätta leverera produkter i världsklass till våra kunder behöver vi fler ledare till vår produktionskvalitet inom vår produktionsanläggning i Karlskoga. Vi behöver utöka ledningsgruppen inom produktionskvalité med en Kvalitetschef för produktionen i Karlskoga. Tillsammans med fem sektionschefer kommer du att leda och utveckla kvalitetsarbetet inom produktion och se till så att v... Visa mer
En orolig omvärld har lett till en tillväxt som går snabbt. För att kunna fortsätta leverera produkter i världsklass till våra kunder behöver vi fler ledare till vår produktionskvalitet inom vår produktionsanläggning i Karlskoga.

Vi behöver utöka ledningsgruppen inom produktionskvalité med en Kvalitetschef för produktionen i Karlskoga. Tillsammans med fem sektionschefer kommer du att leda och utveckla kvalitetsarbetet inom produktion och se till så att våra processer och produkter uppfyller våra höga krav på kvalitet och säkerhet.Din roll

Du ingår i ledningsgruppen för området där du tar aktiv del i det strategiska arbetet så som långsiktig planering och processutveckling. Dina arbetsuppgifter kommer att innebära fullt ansvar för arbetsmiljö, leverans och personalplanering. Du rapporterar till Head of Production Quality.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer även att inkludera:

*

Stödja organisationen och medarbetare genom att vara sakkunnig inom kvalitetsområdet
*

Följa upp att processer, rutiner och lokala instruktioner följs
*

Följa upp att produktionsavvikelser hanteras enligt krav
*

Analysera orsaker till kvalitetsbristkostnader
*

Delta vid externa- och interna kvalitetsrevisionerDu kommer också att samarbeta med andra avdelningar inom företaget för att säkerställa att vår produktionsprocess är väl koordinerad och uppfyller de höga kraven på kvalitet och säkerhet.Din profil

Att vara Kvalitetschef för produktionen i Karlskoga innebär att du besitter en senioritet i ditt ledarskap eftersom du kommer att leda andra ledare. Du har ett prestigelöst arbetssätt och har en god förmåga att skapa förtroende i organisationen. Dina personliga egenskaper, där våra ledord i form av precision, teamwork och resultat, står i centrum för vårt urval. Du har en god affärsmässig förståelse och fokuserar på att dels arbeta operativt och få saker att hända samtidigt som du har en god förmåga att agera strategiskt och lyfta blicken.

Vi ser gärna att du har teoretisk utbildning på universitets eller högskolenivå men det är inget krav, det är lika viktigt att du kommer med öppenhet, beslutskraft och förmågan att engagera.

Du har goda kunskaper om relevant regelverk och standarder inom produktionskvalitet samt erfarenhet av att arbeta med problemlösning enligt 8D/DMAIC/6-sigma. Du är även van vid att arbeta proaktivt med FMEA och SPC för att minimera kvalitetsavvikelser och öka effektiviteten i produktionen.

Vi ser det som meriterande om du har:

*

Gedigen erfarenhet av kvalitetsarbete inom produktion
*

Utbildning inom kvalitetsutveckling på högre nivå
*

Grundläggande kvalitetskurserBefattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 20 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver. Visa mindre

Linjechef Project Management Karlskoga

Ansök    Sep 12    SAAB AB    Gruppchef, teknik
På Saab jobbar vi dagligen med att hålla människor och samhällen trygga. Vill du bidra till ett högre syfte? Då är Saab rätt företag för dig. Saab Dynamics är mitt inne i en spännande förändringsresa med syfte att utveckla verksamhetens förmåga att tillgodose kundbehovet av våra produkter. Visst låter det spännande? Välkommen med din ansökan! Din Roll Du kommer att tillhöra produktionens PMO - Project Management Office. PMO ansvarar bland annat för kalk... Visa mer
På Saab jobbar vi dagligen med att hålla människor och samhällen trygga. Vill du bidra till ett högre syfte? Då är Saab rätt företag för dig. Saab Dynamics är mitt inne i en spännande förändringsresa med syfte att utveckla verksamhetens förmåga att tillgodose kundbehovet av våra produkter. Visst låter det spännande? Välkommen med din ansökan!

Din Roll

Du kommer att tillhöra produktionens PMO - Project Management Office. PMO ansvarar bland annat för kalkylledning, projektledning, riskledning och hantera inkommande uppdrag till produktion. I egenskap av sektionschef kommer du ha ett chefsansvar med delegerat arbetsmiljöansvar för omkring 10-15 medarbetare. Ansvaret för sektionen är främst projektledning inom industrialisering.

Tjänsten är baserad i Karlskoga, resor inom Sverige ingår i tjänsten.

Du förväntas i rollen ha en god insyn i projekten, förstå dess prioriteringar och skapa förutsättningar för dina medarbetare.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:

*

Att fördela och leda arbete inom ansvarsområdet samt utföra delegerade arbetsuppgifter
*

Att organisera ansvarsområdet genom att tillsätta roller med erforderlig befogenhet
*

För att säkerställa att alla anställda förstår och följer vårt sätt att arbeta
*

Att kontinuerligt driva systematiska förbättringar för att öka effektiviteten i alla aspekter (dvs kompetens, processer, metoder och verktyg)Din profil

Vi söker dig som tycker om att arbeta med människor, få individer att växa och med stor vilja och engagemang leda dina medarbetare för att nå förväntade resultat och utveckla verksamheten. I ditt ledarskap innehar du en personlig mognad och är en naturlig ledare. Du har god personkännedom och självkänsla. Vi tror också att du är en handlingskraftig och målinriktad person som tar initiativ samt har en fallenhet för att entusiasmera personer i din närhet. Eftersom rollen innebär många kontakter och stor grad av samarbete lägger vi en stor vikt vid dina sociala förmågor.

Kompetenskrav:

*

Du har i grunden en teknisk utbildning på högskole- eller universitetsnivå, eller motsvarande arbetslivserfarenhet
*

Tidigare dokumenterad ledarerfarenhet
*

Erfarenhet inom tillverkande industri
*

Goda språkkunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
*

KörkortBefattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser försäkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vänligen observera att urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut, så välkommen att skicka in din ansökan redan idag!Du blir en del av

Vi välkomnar dig till en arbetsplats med inspirerande utmaningar där mötet mellan kompetens och personlighet lägger grunden för vår framgång. Vi tror att en öppen miljö, där allas åsikter och idéer är välkomna, är en förutsättning för vår framtida utveckling.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver. Visa mindre

Saab Dynamics söker områdeschef inom elektronik och mjukvara

Ansök    Okt 9    SAAB AB    Gruppchef, teknik
Området som du skall leda ingår i Engineering & Development, som är en nybildad ledningsgrupp inom Groud Combat, och tillhör Saab Dynamics i Karlskoga. Vår avdelning arbetar med utveckling inom hela utvecklingskedjan från teknik- och produktstudier till färdig produkt och produktvård. Din roll Områdeschefen för konstruktion av elektronik och mjukvara inom Ground Combat (vårt affärsområde för understödsvapen) rapporterar direkt till avdelningschefen för u... Visa mer
Området som du skall leda ingår i Engineering & Development, som är en nybildad ledningsgrupp inom Groud Combat, och tillhör Saab Dynamics i Karlskoga. Vår avdelning arbetar med utveckling inom hela utvecklingskedjan från teknik- och produktstudier till färdig produkt och produktvård.

Din roll

Områdeschefen för konstruktion av elektronik och mjukvara inom Ground Combat (vårt affärsområde för understödsvapen) rapporterar direkt till avdelningschefen för utveckling och kommer att ingå i avdelningens ledningsgrupp.

Du kommer att ha tre direktrapporterande sektionschefer, som i sin tur har ett antal konstruktörer och stödfunktioner under sig. Området består idag av cirka 30 medarbetare med ett fokus på att växa.

Din profil

Att vara Områdeschef innebär att du besitter en senioritet i ditt ledarskap eftersom du kommer att leda andra ledare. För den här tjänsten kommer du att ta ansvar för både sektionernas operativa verksamhet och strategiska utveckling tillsammans med övriga kollegor.

Dina arbetsuppgifter kommer också bestå av att:

*

Coacha sektionscheferna som i sin tur ska utveckla eget ansvarsområde enligt fastlagda strategiplaner
*

Ansvara för kalkylunderlag inom ansvarsområdet
*

Driva, vara delaktig och ha god insyn i områdets leveranser
*

Svara för att området vid var tid har rätt kompetens och numerär
*

Medverka i styrgrupper inom ansvarsområdet "electronics & software development"

Krav för rollen:

Vi söker dig som har erfarenhet inom ledarskap, med fördel inom produktutveckling.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper där våra ledord i form av Precision - Teamwork - Resultat står i centrum för vårt urval. För oss är det viktigt att kunna fokusera och göra saker rätt från början, ha förmågan att lyfta blicken och tänka utanför den egna gruppen samt generera resultat genom att hugga i när det verkligen gäller

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver Visa mindre

Sektionschefer till Produktion, Avdelning Explosives

Ansök    Sep 15    SAAB AB    Gruppchef, teknik
Detta är din möjlighet att bli del av ett spännande företag med världsunika och ledande produkter i Karlskoga. Vi söker en erfaren och trygg ledare som vill vara med och bidra i vår fortsatta tillväxtresa där människan alltid står i centrum. Var med på vår tillväxtresa i en viktig roll som sektionschef i Produktion Karlskoga. Din roll och framtida utmaningar Inom Dynamics Produktion Karlskoga söker vi flera sektionschefer till vår avdelning Explosives. ... Visa mer
Detta är din möjlighet att bli del av ett spännande företag med världsunika och ledande produkter i Karlskoga. Vi söker en erfaren och trygg ledare som vill vara med och bidra i vår fortsatta tillväxtresa där människan alltid står i centrum. Var med på vår tillväxtresa i en viktig roll som sektionschef i Produktion Karlskoga.

Din roll och framtida utmaningar

Inom Dynamics Produktion Karlskoga söker vi flera sektionschefer till vår avdelning Explosives. Där sker tillverkning av explosiva komponenter, pyroteknisk sats och tändämnen. Du rapporterar till avdelningschef Explosives i Björkborn och kommer att ingå i ledningsgruppen för avdelningen där du tar aktiv del i det strategiska arbetet, såsom långsiktig planering, personalplanering och processutveckling. Avdelningen består i nuläget av ca 65 personer där en fortsatt tillväxt förväntas.

Dina arbetsuppgifter kommer att innebära fullt ansvar för arbetsmiljö, leverans och personalplanering. Du leder och utvecklar både teamledare och montörer samt säkerställer den operativa driften av verksamheten med säkerhet som högsta prioritet. Du gör detta samtidigt som verksamheten uppfyller ställda krav på kvalitet och ledtid.

Du kommer att ingå i ett team med flera sektionschefer samt tekniker och planeringsfunktion. I samverkan med hälsa, miljö och säkerhetsavdelningen har du stort fokus på att trygga en säker och miljövänlig arbetsplats för våra medarbetare.

I ditt ansvarsområde blir följande aktuellt över tid:

*

Föreståndare för explosiva ämnenKvalifikationer:

Vi söker dig som har erfarenhet av tillverkande industri och eller utvecklingsarbete inom branschen. Du har relevant eftergymnasial utbildning gärna med teknisk inriktning.

För att passa in i rollen tror vi att du är engagerad, närvarande med förmågan att motivera dina medarbetare. Du är trygg i dig själv, bra på att samarbeta och delar gärna med dig av din kunskap.

Meriterande:

*

Teknisk utbildning
*

Föreståndare för explosiva ämnen

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver. Visa mindre

Sektionschef för en ny spännande funktion inom produktion

Ansök    Jun 19    SAAB AB    Gruppchef, teknik
Vill du vara med och bidra till ett företag med unika och ledande produkter i Karlskoga? Vi söker nu en erfaren och trygg ledare med intresse för människor som vill vara med på vår fortsatta tillväxtresa där människan alltid står i centrum. Din roll och framtida utmaning Vi söker en sektionschef till Saab Dynamics Produktion Karlskoga, som kommer att ansvara för att rekrytera och introducera montörer till vår produktion i Karlskoga. Till din hjälp komme... Visa mer
Vill du vara med och bidra till ett företag med unika och ledande produkter i Karlskoga? Vi söker nu en erfaren och trygg ledare med intresse för människor som vill vara med på vår fortsatta tillväxtresa där människan alltid står i centrum.

Din roll och framtida utmaning

Vi söker en sektionschef till Saab Dynamics Produktion Karlskoga, som kommer att ansvara för att rekrytera och introducera montörer till vår produktion i Karlskoga. Till din hjälp kommer du att ha våra rekryteringsspecialister på Career Center.

Dina arbetsuppgifter kommer i huvudsak att innebära ansvar för rekrytering och introducering av montörer. Det är därför viktigt med god förståelse för verksamheten och utmaningar som man står inför som första linjens-chef i en producerande miljö. Sektionens uppgift är att efter upplärning förse produktionen med montörer som har genomgått en grundläggande introduktion för arbete i vår verksamhet. Du kommer ha personal- och arbetsmiljöansvar under den period de nyrekryterade finns i din organisation.

Dina arbetsuppgifter kommer att inkludera:

*

Ansvara för rekryteringsprocessen utifrån ett chefsperspektiv. Från att förstå behoven och kraven på en medarbetare i vår verksamhet till att välja rätt kandidat.
*

Screena och granska ansökningar och CV för att identifiera lämpliga kandidater.
*

Anordna intervjuer och bedöma kandidaternas kompetenser och personliga egenskaper för att avgöra om de är rätt för rollen.
*

Presentera erbjudanden till rätt kandidater.Din profil

Det är meriterande om du har ledarerfarenhet inom produktion och i den rollen även har rekryterat. Du har relevant utbildning eller motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Dina personliga egenskaper är viktiga för oss! Du trivs med att arbeta i en operativ roll. Du är en entusiasmerande ledare som har ett tydligt driv. Du är en trygg och stabil person med fenomenal förmåga att samverka och kommunicera med övriga intressenter i organisationen. Vidare har du god människokännedom och gillar att matcha behov med kompetens.

Du har lätt för att uttrycka dig i svenska och engelska i såväl tal som skrift. Självklart använder du vanliga datorprogram såsom Office-paketet obehindrat, är van att arbeta med digitala lösningar för rapportering och kommunikation samt har arbetat i någon form av verksamhetssystem. Som chef för den här sektionen är det också viktigt att du har en god förståelse och fullt ut står bakom företagets kultur och mål för att kunna hitta rätt kandidater som passar in i vår verksamhet.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vänligen observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska. Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningstiden har gått ut.Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver. Visa mindre

Sektionschef Produktionskvalitet Karlskoga

Ansök    Maj 23    SAAB AB    Gruppchef, teknik
Vi söker nu en sektionschef Produktionskvalitet till vår produktionsanläggning i Karlskoga. Vi söker en driven och erfaren sektionschef inom produktionskvalitet till vår produktionsanläggning i Karlskoga. Som sektionschef kommer du att leda och utveckla kvalitetsarbetet i slutmonteringen av våra understödsprodukter och se till att våra processer och produkter uppfyller höga krav på kvalitet och säkerhet. Detta gör du tillsammans med ditt kvalitetsteam på... Visa mer
Vi söker nu en sektionschef Produktionskvalitet till vår produktionsanläggning i Karlskoga.

Vi söker en driven och erfaren sektionschef inom produktionskvalitet till vår produktionsanläggning i Karlskoga. Som sektionschef kommer du att leda och utveckla kvalitetsarbetet i slutmonteringen av våra understödsprodukter och se till att våra processer och produkter uppfyller höga krav på kvalitet och säkerhet. Detta gör du tillsammans med ditt kvalitetsteam på 15 medarbetare.

Dina huvudsakliga ansvarsområden kommer att inkludera:

*

Ansvar för kvalitetssäkring i slutmonteringen av våra produkter
*

Ledning och utveckling av kvalitetsteamet
*

Utveckling och implementering av kvalitetssystem och processer
*

Uppföljning av kvalitetsresultat och förbättringsåtgärderFör att lyckas i rollen krävs det att du har:

*

En relevant högskoleutbildning inom teknikområdet
*

Erfarenhet av ledarskap och personalansvar
*

Gedigen erfarenhet av kvalitetsarbete inom produktion
*

Goda kunskaper om relevant regelverk och standarder inom produktionskvalitetDin profil

Som person är du ansvarstagande och har goda kommunikationsfärdigheter. Du trivs med att arbeta i team och har förmågan att motivera och coacha dina medarbetare till att nå gemensamma mål. Du kommer också att samarbeta med andra avdelningar inom företaget för att säkerställa att vår produktionsprocess är väl koordinerad och uppfyller de höga kraven på kvalitet och säkerhet.

Vi söker dig som har gedigen erfarenhet av att arbeta med problemlösning enligt 8D och 6 sigma. Du är van vid att arbeta proaktivt med FMEA och SPC för att minimera fel och öka effektiviteten i produktionen.

Vi erbjuder en spännande och utmanande roll i en försvarsindustri med hög teknisk kompetens. Vi är ett företag som värdesätter kompetens, engagemang och samarbete.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Om du vill vara med och bidra till vår fortsatta utveckling inom försvarsindustrin är du välkommen att skicka in din ansökan redan idag! Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver. Visa mindre

Sektionschef till vår produktion i Karlskoga

Ansök    Maj 15    SAAB AB    Gruppchef, teknik
Detta är din chans att vara en del av en verksamhet som är i en expansiv fas och där utveckling och förbättring är en viktig del för att lyckas med tillväxten. Vi söker en sektionschef till vår produktion i Karlskoga. Din roll Bli en del av en spännande företagsresa där du får möjlighet att leda och utveckla ett team med engagerade operatörer. I takt med att vi växer behöver vi även vara fler duktiga och drivna ledare för att lyckas med våra åtaganden. ... Visa mer
Detta är din chans att vara en del av en verksamhet som är i en expansiv fas och där utveckling och förbättring är en viktig del för att lyckas med tillväxten. Vi söker en sektionschef till vår produktion i Karlskoga.

Din roll

Bli en del av en spännande företagsresa där du får möjlighet att leda och utveckla ett team med engagerade operatörer. I takt med att vi växer behöver vi även vara fler duktiga och drivna ledare för att lyckas med våra åtaganden. Gemensamt är att vi tillverkar och levererar världsunika och ledande produkter med ledorden -Precision, Teamwork och Resultat!

Just nu söker vi sektionschef till vår tändrörsmontering. Där sker finmekanisk montering av tändrör till bl.a. AT4 och Carl-Gustaf systemen.

Som en ledande befattning i vårt team kommer du ha möjlighet att påverka och vara aktiv i förbättringsarbete rörande arbetssätt, rutiner och mål. Du kommer att ansvara för att skapa en positiv arbetsmiljö, för att effektivt hantera resurser och driva ekonomiska resultat för sektionen. Vi jobbar engagerat med Lean och tillhörande verktyg, ex flödeskartläggningar, PDCA, 5S och verktyg för orsaksanalyser. Har du inte kunskap inom detta sedan innan - Ser vi fram emot att lära dig!

Du blir även en del av en större ledningsgrupp och deltar aktivt i det strategiska arbetet. Rollen innebär ett tätt samarbete och daglig dialog med omkringliggande stödfunktioner.Dina personliga egenskaper är viktiga för oss!

Du trivs med att arbeta i en operativ roll där framgången bygger på ett engagerat, prestigelöst och delegerande ledarskap där du får dina medarbetare att växa. Du är en entusiasmerande ledare som har ett tydligt driv. Du är en trygg och stabil person som gillar att arbeta systematiskt. Vidare har du ett kommersiellt tänk, är flexibel, analytisk och har god teknisk förståelse.

Du har lätt för att uttrycka dig i svenska och engelska i såväl tal som skrift. Självklart använder du vanliga datorprogram såsom Office-paketet obehindrat, är van att arbeta med digitala lösningar för rapportering och kommunikation samt har arbetat i någon form av affärssystem.Meriterande

*

Erfarenhet av tillverkningsindustri
*

Teknisk utbildning
*

Erfarenhet av att leda och coacha team.
*

Praktik och teoretisk kunskap inom kvalitet, förbättringsarbete, Lean.Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver. Visa mindre

Sektionschef för en ny spännande funktion inom produktion

Ansök    Maj 2    SAAB AB    Gruppchef, teknik
Vill du vara med och bidra till ett företag med unika och ledande produkter i Karlskoga? Vi söker nu en erfaren och trygg ledare med intresse för människor som vill vara med på vår fortsatta tillväxtresa där människan alltid står i centrum. Din roll och framtida utmaning Vi söker en sektionschef till Saab Dynamics Produktion Karlskoga, som kommer att ansvara för att rekrytera och introducera montörer till vår produktion i Karlskoga. Till din hjälp komme... Visa mer
Vill du vara med och bidra till ett företag med unika och ledande produkter i Karlskoga? Vi söker nu en erfaren och trygg ledare med intresse för människor som vill vara med på vår fortsatta tillväxtresa där människan alltid står i centrum.

Din roll och framtida utmaning

Vi söker en sektionschef till Saab Dynamics Produktion Karlskoga, som kommer att ansvara för att rekrytera och introducera montörer till vår produktion i Karlskoga. Till din hjälp kommer du att ha våra rekryteringsspecialister på Career Center.

Dina arbetsuppgifter kommer i huvudsak att innebära ansvar för rekrytering och introducering av montörer. Det är därför viktigt med god förståelse för verksamheten och utmaningar som man står inför som första linjens-chef i en producerande miljö. Sektionens uppgift är att efter upplärning förse produktionen med montörer som har genomgått en grundläggande introduktion för arbete i vår verksamhet. Du kommer ha personal- och arbetsmiljöansvar under den period de nyrekryterade finns i din organisation.

Dina arbetsuppgifter kommer att inkludera:

*

Ansvara för rekryteringsprocessen utifrån ett chefsperspektiv. Från att förstå behoven och kraven på en medarbetare i vår verksamhet till att välja rätt kandidat.
*

Screena och granska ansökningar och CV för att identifiera lämpliga kandidater.
*

Anordna intervjuer och bedöma kandidaternas kompetenser och personliga egenskaper för att avgöra om de är rätt för rollen.
*

Presentera erbjudanden till rätt kandidater.Din profil

Det är meriterande om du har ledarerfarenhet inom produktion och i den rollen även har rekryterat. Du har relevant utbildning eller motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Dina personliga egenskaper är viktiga för oss! Du trivs med att arbeta i en operativ roll. Du är en entusiasmerande ledare som har ett tydligt driv. Du är en trygg och stabil person med fenomenal förmåga att samverka och kommunicera med övriga intressenter i organisationen. Vidare har du god människokännedom och gillar att matcha behov med kompetens.

Du har lätt för att uttrycka dig i svenska och engelska i såväl tal som skrift. Självklart använder du vanliga datorprogram såsom Office-paketet obehindrat, är van att arbeta med digitala lösningar för rapportering och kommunikation samt har arbetat i någon form av verksamhetssystem. Som chef för den här sektionen är det också viktigt att du har en god förståelse och fullt ut står bakom företagets kultur och mål för att kunna hitta rätt kandidater som passar in i vår verksamhet.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.


Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver. Visa mindre

Sektionschefer till Produktion, Avdelning Explosives

Ansök    Apr 19    SAAB AB    Gruppchef, teknik
Detta är din möjlighet att bli del av ett spännande företag med världsunika och ledande produkter i Karlskoga. Vi söker en erfaren och trygg ledare som vill vara med och bidra i vår fortsatta tillväxtresa där människan alltid står i centrum. Var med på vår tillväxtresa i en viktig roll som sektionschef i Produktion Karlskoga. Din roll och framtida utmaningar Inom Dynamics Produktion Karlskoga söker vi flera sektionschefer till vår avdelning Explosives... Visa mer
Detta är din möjlighet att bli del av ett spännande företag med världsunika och ledande produkter i Karlskoga. Vi söker en erfaren och trygg ledare som vill vara med och bidra i vår fortsatta tillväxtresa där människan alltid står i centrum. Var med på vår tillväxtresa i en viktig roll som sektionschef i Produktion Karlskoga.Din roll och framtida utmaningar

Inom Dynamics Produktion Karlskoga söker vi flera sektionschefer till vår avdelning Explosives. Där sker tillverkning av explosiva komponenter, pyroteknisk sats och tändämnen. Du rapporterar till avdelningschef Explosives i Björkborn och kommer att ingå i ledningsgruppen för avdelningen där du tar aktiv del i det strategiska arbetet, såsom långsiktig planering, personalplanering och processutveckling. Avdelningen består i nuläget av ca 65 personer där en fortsatt tillväxt förväntas.

Dina arbetsuppgifter kommer att innebära fullt ansvar för arbetsmiljö, leverans och personalplanering. Du leder och utvecklar både teamledare och montörer samt säkerställer den operativa driften av verksamheten med säkerhet som högsta prioritet. Du gör detta samtidigt som verksamheten uppfyller ställda krav på kvalitet och ledtid.

Du kommer att ingå i ett team med flera sektionschefer samt tekniker och planeringsfunktion. I samverkan med hälsa, miljö och säkerhetsavdelningen har du stort fokus på att trygga en säker och miljövänlig arbetsplats för våra medarbetare.

I ditt ansvarsområde blir följande aktuellt över tid:

*

Föreståndare för explosiva ämnenKvalifikationer:

Vi söker dig som har erfarenhet av tillverkande industri och eller utvecklingsarbete inom branschen. Du har relevant eftergymnasial utbildning gärna med teknisk inriktning.

För att passa in i rollen tror vi att du är engagerad, närvarande med förmågan att motivera dina medarbetare. Du är trygg i dig själv, bra på att samarbeta och delar gärna med dig av din kunskap.Meriterande:

*

Teknisk utbildning
*

Föreståndare för explosiva ämnenBefattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver. Visa mindre

Sektionschef Produktionskvalitet Karlskoga

Ansök    Apr 18    SAAB AB    Gruppchef, teknik
Vi söker nu en sektionschef Produktionskvalitet till vår produktionsanläggning i Karlskoga. Vi söker en driven och erfaren sektionschef inom produktionskvalitet till vår produktionsanläggning i Karlskoga. Som sektionschef kommer du att leda och utveckla kvalitetsarbetet i slutmonteringen av våra understödsprodukter och se till att våra processer och produkter uppfyller höga krav på kvalitet och säkerhet. Detta gör du tillsammans med ditt kvalitetsteam på... Visa mer
Vi söker nu en sektionschef Produktionskvalitet till vår produktionsanläggning i Karlskoga.

Vi söker en driven och erfaren sektionschef inom produktionskvalitet till vår produktionsanläggning i Karlskoga. Som sektionschef kommer du att leda och utveckla kvalitetsarbetet i slutmonteringen av våra understödsprodukter och se till att våra processer och produkter uppfyller höga krav på kvalitet och säkerhet. Detta gör du tillsammans med ditt kvalitetsteam på 15 medarbetare.Dina huvudsakliga ansvarsområden kommer att inkludera:

*

Ansvar för kvalitetssäkring i slutmonteringen av våra produkter
*

Ledning och utveckling av kvalitetsteamet
*

Utveckling och implementering av kvalitetssystem och processer
*

Uppföljning av kvalitetsresultat och förbättringsåtgärderFör att lyckas i rollen krävs det att du har:

*

En relevant högskoleutbildning inom teknikområdet
*

Erfarenhet av ledarskap och personalansvar
*

Gedigen erfarenhet av kvalitetsarbete inom produktion
*

Goda kunskaper om relevant regelverk och standarder inom produktionskvalitetDin profil

Som person är du ansvarstagande och har goda kommunikationsfärdigheter. Du trivs med att arbeta i team och har förmågan att motivera och coacha dina medarbetare till att nå gemensamma mål. Du kommer också att samarbeta med andra avdelningar inom företaget för att säkerställa att vår produktionsprocess är väl koordinerad och uppfyller de höga kraven på kvalitet och säkerhet.

Vi söker dig som har gedigen erfarenhet av att arbeta med problemlösning enligt 8D och 6 sigma. Du är van vid att arbeta proaktivt med FMEA och SPC för att minimera fel och öka effektiviteten i produktionen.

Vi erbjuder en spännande och utmanande roll i en försvarsindustri med hög teknisk kompetens. Vi är ett företag som värdesätter kompetens, engagemang och samarbete.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Om du vill vara med och bidra till vår fortsatta utveckling inom försvarsindustrin är du välkommen att skicka in din ansökan redan idag! Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver. Visa mindre

Sektionschef Utveckling

Ansök    Apr 5    SAAB AB    Gruppchef, teknik
Saabs utvecklingsavdelning är inne i en stor tillväxtfas och vi behöver bli fler. Vill du bidra till ett högre syfte? Då är Saab rätt företag för dig! Din framtida utmaning Detta är din möjlighet att bli del av ett spännande företag med världsunika och ledande produkter med placering i Karlskoga. Vi söker en erfaren och trygg ledare inom elektronikutveckling som vill vara med och bidra i vår fortsatta tillväxtresa. Du kommer att ansvara för en grupp... Visa mer
Saabs utvecklingsavdelning är inne i en stor tillväxtfas och vi behöver bli fler. Vill du bidra till ett högre syfte? Då är Saab rätt företag för dig!Din framtida utmaning

Detta är din möjlighet att bli del av ett spännande företag med världsunika och ledande produkter med placering i Karlskoga. Vi söker en erfaren och trygg ledare inom elektronikutveckling som vill vara med och bidra i vår fortsatta tillväxtresa.

Du kommer att ansvara för en grupp om ca 10-20 medarbetare och konsulter, vars huvudsakliga uppdrag är att bidra med elektronikkompetens inom områdena komponent, kablage och layout med tillhörande byggsätt och tillförlitlighetsfrågor.

Du kommer i din roll som sektionschef ansvara för att coach, vägleda och motivera dina medarbetare för att nå individuella samt projekt och linjegemensamma mål, vilket också inkluderar daglig styrning i form av prioriteringar, resursallokeringar och produktkalkylering.

Du kommer också att jobba tätt tillsammans med dina sektionschefskollegor inom avdelningen Electronics systems för att på ett effektivt sett leda och fördela arbetet inom och mellan sektionerna.Den du är idag

Vi söker dig som är lösningsorienterad, med en strategisk syn på saker och som lätt kan samarbeta med andra. Du har ett passionerat intresse för människor och drivs av att hjälpa andra att lyckas. Du förstår vikten av att bygga ett starkt team för att nå våra mål.Önskvärt är att du har tidigare ledarerfarenheter inom just utveckling eller industrialisering, antingen i rollen som linjechef eller projektledare.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper där våra ledord i form av Precision - Teamwork - Resultat står i centrum för vårt urval. För oss är det viktigt att kunna fokusera och göra saker rätt från början, ha förmågan att lyfta blicken och tänka utanför den egna gruppen samt generera resultat genom att hugga i när det verkligen gäller.

Saab har en uttalad ambition om att öka antalet kvinnliga anställda på alla nivåer inom organisationen varför vi gärna ser flera kvinnliga sökande till våra utlysta tjänster.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.Vad blir du del av

Electronics systems består idag av ca 150 medarbetare fördelat på nio sektioner varav fyra finns Karlskoga och fem i Linköping.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver. Visa mindre

Områdeschef - Konstruktion inom produktområde Ground Combat

Ansök    Mar 6    SAAB AB    Gruppchef, teknik
Mekanikavdelningen i Karlskoga skall förstärka teamet med en Områdeschef - Konstruktion inom produktområde Ground Combat. Området som du skall leda ingår i mekanikavdelningen inom utveckling på Saab Dynamics. Vår avdelning arbetar inom hela utvecklingskedjan från teknik- och produktstudier till färdig produkt och produktvård, främst mot våra produkter inom missil-, undervatten- och understödssystem. Din roll Områdeschefen för konstruktion inom Ground ... Visa mer
Mekanikavdelningen i Karlskoga skall förstärka teamet med en Områdeschef - Konstruktion inom produktområde Ground Combat.

Området som du skall leda ingår i mekanikavdelningen inom utveckling på Saab Dynamics. Vår avdelning arbetar inom hela utvecklingskedjan från teknik- och produktstudier till färdig produkt och produktvård, främst mot våra produkter inom missil-, undervatten- och understödssystem.

Din roll

Områdeschefen för konstruktion inom Ground Combat rapporterar direkt till avdelningschefen för Mechanical Engineering och kommer att ingå i avdelningens ledningsgrupp.

Du kommer att ha tre direktrapporterande sektionschefer, som i sin tur har ett antal konstruktörer och stödfunktioner under sig. Området består av cirka 80 medarbetare.

Naturligt för rollen är att leda verksamheten i alla faser av produktens livscykel från studier till moget system. Rollen innebär bred exponering mot flera produkter och hela system där mekanik har en central funktion.

Din profil

Att vara Områdeschef innebär att du besitter en senioritet i ditt ledarskap eftersom du kommer att leda andra ledare. För den här tjänsten kommer du att ta ansvar för både sektionernas operativa verksamhet, även driva dess strategiska utveckling, tillsammans med övriga kollegor.

Vi riktar oss till dig som har den inre drivkraften att ta dig an ett sådant jobb med kunskap, entusiasm och engagemang. Dina arbetsuppgifter kommer också bestå av att:

*

Leda sektionscheferna som i sin tur ska utveckla eget ansvarsområde enligt fastlagda strategiplaner
*

Ansvara för kalkylunderlag inom ansvarsområdet
*

Driva, vara delaktig och ha god insyn i områdets leveranser
*

Svara för att området vid var tid har rätt kompetens och numerär
*

Kontaktyta mot Ground Combat produktledning
*

Medverka i styrgrupper inom ansvarsområdet

Krav för rollen:

*

Utbildning som högskole- eller civilingenjör med inriktning mot maskinteknik eller liknande.
*

Gedigen erfarenhet av hela utvecklingskedjan i en produktutveckling.
*

Kommunicerar väl i tal och skrift, såväl i svenska som engelskaBefattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Du kan ansöka antingen på svenska eller engelska.Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver. Visa mindre

Vi söker en sektionschef till vår produktion i Karlskoga

Ansök    Mar 27    SAAB AB    Gruppchef, teknik
Detta är din chans att vara en del av en verksamhet som är i en expansiv fas och där utveckling och förbättring är en viktig del för att lyckas med tillväxten. Vi söker en sektionschef till vår produktion i Karlskoga. Din roll Bli en del av en spännande företagsresa där du får möjlighet att leda och utveckla ett team med engagerade operatörer. I takt med att vi växer behöver vi även vara fler duktiga och drivna ledare för att lyckas med våra åtaganden. ... Visa mer
Detta är din chans att vara en del av en verksamhet som är i en expansiv fas och där utveckling och förbättring är en viktig del för att lyckas med tillväxten. Vi söker en sektionschef till vår produktion i Karlskoga.

Din roll

Bli en del av en spännande företagsresa där du får möjlighet att leda och utveckla ett team med engagerade operatörer. I takt med att vi växer behöver vi även vara fler duktiga och drivna ledare för att lyckas med våra åtaganden. Gemensamt är att vi tillverkar och levererar världsunika och ledande produkter med ledorden -Precision, Teamwork och Resultat!

Just nu söker vi sektionschef till vår tändrörsmontering. Där sker finmekanisk montering av tändrör till bl.a. AT4 och Carl-Gustaf systemen.

Som en ledande befattning i vårt team kommer du ha möjlighet att påverka och vara aktiv i förbättringsarbete rörande arbetssätt, rutiner och mål. Du kommer att ansvara för att skapa en positiv arbetsmiljö, för att effektivt hantera resurser och driva ekonomiska resultat för sektionen. Vi jobbar engagerat med Lean och tillhörande verktyg, ex flödeskartläggningar, PDCA, 5S och verktyg för orsaksanalyser. Har du inte kunskap inom detta sedan innan - Ser vi fram emot att lära dig!

Du blir även en del av en större ledningsgrupp och deltar aktivt i det strategiska arbetet. Rollen innebär ett tätt samarbete och daglig dialog med omkringliggande stödfunktioner.

Dina personliga egenskaper är viktiga för oss!

Du trivs med att arbeta i en operativ roll där framgången bygger på ett engagerat, prestigelöst och delegerande ledarskap där du får dina medarbetare att växa. Du är en entusiasmerande ledare som har ett tydligt driv. Du är en trygg och stabil person som gillar att arbeta systematiskt. Vidare har du ett kommersiellt tänk, är flexibel, analytisk och har god teknisk förståelse.

Du har lätt för att uttrycka dig i svenska och engelska i såväl tal som skrift. Självklart använder du vanliga datorprogram såsom Office-paketet obehindrat, är van att arbeta med digitala lösningar för rapportering och kommunikation samt har arbetat i någon form av affärssystem.

Meriterande

*

Erfarenhet av tillverkningsindustri
*

Teknisk utbildning
*

Erfarenhet av att leda och coacha team.
*

Praktik och teoretisk kunskap inom kvalitet, förbättringsarbete, Lean.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver. Visa mindre

Sektionschef Prototypverkstad

Ansök    Jan 23    SAAB AB    Gruppchef, teknik
Din framtida utmaning Till vår produktionsenhet i Karlskoga söker vi nu en chef för vår sektion för prototypframtagning. Med hjälp av ett erfaret och kompetent team på cirka 20 medarbetare kommer du att ansvara för att leverera högkvalitativa prototyper med korta leveranstider till Dynamics utvecklingsavdelningar. Utöver det har sektionen en viktig roll i framtagandet av komponenter och maskindelar till våra egenutvecklade tillverkningsutrustningar där ... Visa mer
Din framtida utmaning

Till vår produktionsenhet i Karlskoga söker vi nu en chef för vår sektion för prototypframtagning.

Med hjälp av ett erfaret och kompetent team på cirka 20 medarbetare kommer du att ansvara för att leverera högkvalitativa prototyper med korta leveranstider till Dynamics utvecklingsavdelningar. Utöver det har sektionen en viktig roll i framtagandet av komponenter och maskindelar till våra egenutvecklade tillverkningsutrustningar där även montage av dessa ingår i sektionens ansvarsområde.

Sektionen har verksamhet både på Dynamics utvecklingskontor där vi har en mekanisk verkstad och på Björkborns industriområde där maskinbyggnad och montering av vissa prototyper sker. Utöver leveranserna av hårdvara har sektionen en viktig uppgift i att tillhandahålla kunskap inom skärande bearbetning och bidra till tillverkningsvänliga produkter.

Sektionen ingår i den produktionstekniska avdelningen vilken består av 5 sektioner med cirka 85 medarbetare med ansvar för produktionsteknisk beredning, underhåll, verktygskonstruktion och testutveckling samt prototypframtagning.

Ditt uppdrag blir att leda verksamheten och säkerställa bra och snabba leveranser till våra interna kunder i en dynamisk miljö där vår verksamhet står inför många intressanta utmaningar. Förutom det viktiga arbetet att leda den dagliga verksamheten på sektionen ansvarar du också för att ta fram vår strategi för hur prototypverksamhet och maskinbyggnad ska utvecklas framåt. Strategin omsätter du sedan i planer, processer och praktik och du ser till att vi har ett bra systemstöd som hjälp.Din profil

Du är en trygg ledare med ett stort intresse av mekanisk tillverkning och skärande bearbetning som med stor vilja och engagemang leder dina medarbetare för att nå förväntade resultat.

Du är intresserad av att vidareutveckla verksamheten utifrån visioner och strategi samtidigt som du ser nyttan av en effektiv operativ ledning. För att lyckas i denna tjänst krävs även att du har god samarbetsförmåga och att du ser alla fördelar med att jobba ihop med övriga funktioner i företaget.

Vår verksamhet inom explosivämnesbranschen ställer krav på att du har ett högt säkerhetsmedvetande och förmåga till och intresse av att medverka till en god säkerhetskultur.

Du har:

*

Relevant högskoleutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet.
*

Kunskap inom och erfarenhet av skärande bearbetning och ritningsläsning.
*

Erfarenhet av ledarskap

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver. Visa mindre

Sektionschef på produktionsenheten för mekatronikmontage

Ansök    Feb 1    SAAB AB    Gruppchef, teknik
Vi söker flera sektionschefer till vår produktion i Karlskoga. Detta är din chans att vara en del av en verksamhet som är i en expansiv fas och där utveckling och förbättring är en viktig del för att lyckas med tillväxten. Din roll Bli en del av en spännande företagsresa där du får möjlighet att leda och utveckla ett team med engagerade operatörer. I takt med att vi växer behöver vi även vara fler duktiga och drivna ledare för att lyckas med våra åtagan... Visa mer
Vi söker flera sektionschefer till vår produktion i Karlskoga. Detta är din chans att vara en del av en verksamhet som är i en expansiv fas och där utveckling och förbättring är en viktig del för att lyckas med tillväxten.

Din roll

Bli en del av en spännande företagsresa där du får möjlighet att leda och utveckla ett team med engagerade operatörer. I takt med att vi växer behöver vi även vara fler duktiga och drivna ledare för att lyckas med våra åtaganden. Produktionen består idag både av serietillverkning och styck-tillverkning i projektform. Vad passar dig bäst? Gemensamt är att vi tillverkar och levererar världsunika och ledande produkter med ledorden -Precision, Teamwork och Resultat!

Som en ledande befattning i vårt team kommer du ha möjlighet att påverka och vara aktiv i förbättringsarbete rörande arbetssätt, rutiner och mål. Du kommer att ansvara för att skapa en positiv arbetsmiljö, för att effektivt hantera resurser och driva ekonomiska resultat för sektionen. Du blir även en del av en större ledningsgrupp och deltar aktivt i det strategiska arbetet.

Rollen innebär ett tätt samarbete och daglig dialog med omkringliggande stödfunktioner.

Din profil

Vi söker dig som är lösningsorienterad, med en strategisk syn på saker och som lätt kan samarbeta med andra. Du har ett passionerat intresse för människor och drivs av att hjälpa andra att lyckas. Du förstår vikten av att bygga ett starkt team för att nå våra mål.

Vi tror att du arbetar på ett strukturerat och långsiktigt sätt, men är också flexibel och kan ta snabba beslut när det krävs. Är du en person som älskar att förbättra och utvecklas kommer både du och vi att trivas i tillväxtresan tillsammans.

Meriterande

*

Erfarenhet av tillverkningsindustri.
*

Erfarenhet eller teknisk utbildning inom elektronik.
*

Erfarenhet av att leda och coacha team.
*

Praktik och teoretisk kunskap inom kvalitet, förbättringsarbete, Lean.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver. Visa mindre

Linjechef inom Projektkontoret Missil Produktion Karlskoga

Ansök    Mar 3    SAAB AB    Gruppchef, teknik
På Saab jobbar vi dagligen med att hålla människor och samhällen trygga. Vill du bidra till ett högre syfte? Då är Saab rätt företag för dig. Saab Dynamics är mitt inne i en spännande förändringsresa med syfte att utveckla verksamhetens förmåga att tillgodose kundbehovet av våra produkter. Därför förstärker vi produktionsteamet i Karlskoga med en linjechef till Projektkontor Missil som kan vara en del i den resan. Visst låter det spännande? Välkommen med d... Visa mer
På Saab jobbar vi dagligen med att hålla människor och samhällen trygga. Vill du bidra till ett högre syfte? Då är Saab rätt företag för dig. Saab Dynamics är mitt inne i en spännande förändringsresa med syfte att utveckla verksamhetens förmåga att tillgodose kundbehovet av våra produkter. Därför förstärker vi produktionsteamet i Karlskoga med en linjechef till Projektkontor Missil som kan vara en del i den resan. Visst låter det spännande? Välkommen med din ansökan!

Din roll

Du kommer att tillhöra Projektkontoret Missil, som är produktionens gränssnitt mot affärsenhet Missil. Projektkontoret ansvarar för marknads- och anbudsstöd, projektledning, orderhantering och konfigurationshantering. Som sektionschef inom Projektkontoret Missil Produktion kommer du ha ett chefsansvar med delegerat arbetsmiljöansvar för omkring 7-10 medarbetare. Ansvaret för sektionen är kalkylledning, projektledning, CM för produktprojekt inom produktion.

Tjänsten är baserad i Karlskoga, resor inom Sverige ingår i tjänsten.

Du förväntas i rollen ha en god insyn i projekten, förstå dess prioriteringar och skapa förutsättningar för dina medarbetare.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:

*

att leda och fördela arbete inom ansvarsområdet samt utföra delegerade arbetsuppgifter
*

att organisera ansvarsområdet genom att tillsätta roller med erforderlig befogenhet
*

för att säkerställa att alla anställda förstår och följer vårt sätt att arbeta
*

att kontinuerligt driva systematiska förbättringar för att öka effektiviteten i alla aspekter (dvs kompetens, processer, metoder och verktyg)Din profil

Vi söker dig som tycker om att arbeta med människor, få individer att växa och med stor vilja och engagemang leder dina medarbetare för att nå förväntade resultat och utveckla verksamheten. I ditt ledarskap innehar du en personlig mognad och är en naturlig ledare. Du har god personkännedom och självkänsla. Vi tror också att du är en handlingskraftig och målinriktad person som tar initiativ samt har en fallenhet för att entusiasmera personer i din närhet. Eftersom rollen innebär många kontakter och stor grad av samarbete läggs stor vikt vid din sociala förmåga.

Kompetenskrav:

*

Du har i grunden en teknisk utbildning på högskole- eller universitetsnivå, eller motsvarande arbetslivserfarenhet
*

Tidigare dokumenterad ledarerfarenhet
*

Minst fem års erfarenhet inom tillverkande industri
*

Goda språkkunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
*

Körkort

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser försäkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vänligen observera att urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut, så välkommen att skicka in din ansökan redan idag!Vad du blir en del av

Vi välkomnar dig till en arbetsplats med inspirerande utmaningar där mötet mellan kompetens och personlighet lägger grunden för vår framgång. Vi tror att en öppen miljö, där allas åsikter och idéer är välkomna, är en förutsättning för vår framtida utveckling.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här.

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver. Visa mindre

Områdeschef - Konstruktion inom produktområde Ground Combat

Ansök    Dec 16    SAAB AB    Gruppchef, teknik
Mekanikavdelningen i Karlskoga skall förstärka teamet med en Områdeschef - Konstruktion inom produktområde Ground Combat Området som du skall leda ingår i mekanikavdelningen inom utveckling på Saab Dynamics. Vår avdelning arbetar inom hela utvecklingskedjan från teknik- och produktstudier till färdig produkt och produktvård, främst mot våra produkter inom missil-, undervatten- och understödssystem. Din roll Områdeschefen för konstruktion inom Ground ... Visa mer
Mekanikavdelningen i Karlskoga skall förstärka teamet med en Områdeschef - Konstruktion inom produktområde Ground Combat

Området som du skall leda ingår i mekanikavdelningen inom utveckling på Saab Dynamics. Vår avdelning arbetar inom hela utvecklingskedjan från teknik- och produktstudier till färdig produkt och produktvård, främst mot våra produkter inom missil-, undervatten- och understödssystem.Din roll

Områdeschefen för konstruktion inom Ground Combat rapporterar direkt till avdelningschefen för Mechanical Engineering och kommer att ingå i avdelningens ledningsgrupp.

Du kommer att ha tre direktrapporterande sektionschefer, som i sin tur har ett antal konstruktörer och stödfunktioner under sig. Området består av cirka 80 medarbetare.

Naturligt för rollen är att leda verksamheten i alla faser av produktens livscykel från studier till moget system. Rollen innebär bred exponering mot flera produkter och hela system där mekanik har en central funktion.Din profil

Att vara Områdeschef innebär att du besitter en senioritet i ditt ledarskap eftersom du kommer att leda andra ledare. För den här tjänsten kommer du att ta ansvar för både sektionernas operativa verksamhet, även driva dess strategiska utveckling, tillsammans med övriga kollegor.

Vi riktar oss till dig som har den inre drivkraften att ta dig an ett sådant jobb med kunskap, entusiasm och engagemang. Dina arbetsuppgifter kommer också bestå av att:

*

Leda sektionscheferna som i sin tur ska utveckla eget ansvarsområde enligt fastlagda strategiplaner
*

Ansvara för kalkylunderlag inom ansvarsområdet
*

Driva, vara delaktig och ha god insyn i områdets leveranser
*

Svara för att området vid var tid har rätt kompetens och numerär
*

Kontaktyta mot Ground Combat produktledning
*

Medverka i styrgrupper inom ansvarsområdetKrav för rollen:

*

Utbildning som högskole- eller civilingenjör med inriktning mot maskinteknik eller liknande.
*

Gedigen erfarenhet av hela utvecklingskedjan i en produktutveckling.
*

Kommunicerar väl i tal och skrift, såväl i svenska som engelskaBefattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Du kan ansöka antingen på svenska eller engelska.Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver. Visa mindre

Sektionschef elektronik

Ansök    Nov 10    SAAB AB    Gruppchef, teknik
Din framtida utmaning Vi söker nu en sektionschef till vår elektronikutveckling med placering i Karlskoga. Du kommer att ansvara för en grupp om ca 10-20 medarbetare och konsulter, vars huvudsakliga uppdrag är att bidra med elektronikkompetens inom områdena test, elektroniksystem och elektronikkonstruktion. Du kommer i din roll som sektionschef ansvara för att coach, vägleda och motivera dina medarbetare för att nå individuella samt projekt och linjegeme... Visa mer
Din framtida utmaning

Vi söker nu en sektionschef till vår elektronikutveckling med placering i Karlskoga. Du kommer att ansvara för en grupp om ca 10-20 medarbetare och konsulter, vars huvudsakliga uppdrag är att bidra med elektronikkompetens inom områdena test, elektroniksystem och elektronikkonstruktion.

Du kommer i din roll som sektionschef ansvara för att coach, vägleda och motivera dina medarbetare för att nå individuella samt projekt och linjegemensamma mål, vilket också inkluderar daglig styrning i form av prioriteringar, resursallokeringar och produktkalkylering.

Du kommer också att jobba tätt tillsammans med dina sektionschefskollegor inom avdelningen product platform & Verification för att på ett effektivt sett leda och fördela arbetet inom och mellan sektionerna.

Den du är idag

Vi söker dig som har erfarenhet av produktutveckling och elektroniksystem med en vilja att utvecklas som ledare. Önskvärt är att du har tidigare ledarerfarenheter inom just utveckling, antingen i rollen som linjechef eller projektledare.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper där våra ledord i form av Precision - Teamwork - Resultat står i centrum för vårt urval. För oss är det viktigt att kunna fokusera och göra saker rätt från början, ha förmågan att lyfta blicken och tänka utanför den egna gruppen samt generera resultat genom att hugga i när det verkligen gäller.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Vad blir du del av

Product Platform & Verification består idag av ca 180 medarbetare fördelat på tio sektioner varav fyra finns Karlskoga och sex i Linköping. Avdelningens huvudsakliga uppdrag är elektronikutveckling och systemverifiering.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver. Visa mindre

Långt konsultuppdrag som sektionschef i Arboga

Ansök    Dec 15    AxÖ Consulting AB    Gruppchef, teknik
Är du en driven och engagerad ledare som trivs i en miljö där du får arbeta strategiskt och driva verksamheten framåt? Vill du vara en del av ett företag med spännande utveckling och starkt framtidsfokus? AxÖ Consulting AB har mer än 50 års samlad erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen. Vi arbetar med att förse regionens näringsliv och offentliga sektor med rätt kompetens. Vi vill se våra kunder växa och lyckas och vi vill växa och lyckas m... Visa mer
Är du en driven och engagerad ledare som trivs i en miljö där du får arbeta strategiskt och driva verksamheten framåt? Vill du vara en del av ett företag med spännande utveckling och starkt framtidsfokus?

AxÖ Consulting AB har mer än 50 års samlad erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen.

Vi arbetar med att förse regionens näringsliv och offentliga sektor med rätt kompetens. Vi vill se våra kunder växa och lyckas och vi vill växa och lyckas med dem. Vi sitter strategiskt placerade i Karlskoga, Örebro, Luleå, Umeå, Örnsköldsvik och Skellefteå, sex industristäder med flertalet välkända nationella och internationella bolag.

Just nu söker vi en sektionschef för ett långt konsultuppdrag hos ett stort företag i Arboga.

Om tjänsten

Som sektionschef kommer du att ha både personal- och verksamhetsansvar för sektionen som består av 12 medarbetare som samtliga arbetar med produkter som är av stor betydelse för företagets kunder. Det innebär ett operativt ledarskap med fokus på verksamhetsledning av sektionen, utveckling av gruppen samt personalansvar för sektionens medarbetare. Ett mångfacetterat, krävande, roligt och utvecklande uppdrag. Arbetet sker tillsammans med din viktigaste resurs, de kunniga och drivna system- och mjukvaruutvecklarna som utgör stommen i teamet. Du arbetar med deras långsiktiga behov av utveckling såväl som med dagliga förutsättningar inom teamet.

Du ingår i områdets ledningsgrupp där du är med och utvecklar hela områdets förmåga, i form av strategier, gemensamma personalfrågor och stöttning mellan sektionerna. Du verkar i ledningsgruppen för att öka delaktigheten och synergierna mellan din sektion och områdets övriga verksamhet.

Du verkar även mot uppdragsgivare och andra samarbetsparter från olika avdelningar inom verksamheten.

Vem söker vi?

Vi söker efter dig som trivs i en roll där du får möjligheten att driva en verksamhet och representera denna både inom den egna organisationen och utåt. Som person är du driven, engagerad och ansvarstagande. Du trivs med att arbeta strategiskt och planera för de som arbetar i sektionen.

Som person har du en hög kommunikativ förmåga och har ett stort intresse för ledarskap och utveckling, både av dig själv samt av dina medarbetare.  Du är en erfaren ledare som tar ansvar för, styr och prioriterat din verksamhet vid behov.

Meriterande är om du har tidigare erfarenhet från mjukvaruutveckling samt agila processer. Vi ser gärna att du även har tidigare erfarenhet av att leda förbättringsarbete. Arbetet är huvudsakligen baserat i Arboga, men då resor kan förekomma är det önskvärt att du har körkort minst behörighet B. Du har goda kunskaper i svenska och engelska, såväl muntligen som skriftligen.

Information
Detta är ett konsultuppdrag där du är anställd hos AxÖ Consulting men arbetar på uppdrag hos vår kund.

Urval sker löpande, så vänta inte med din ansökan. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt. För frågor om uppdraget, vänligen kontakta Angelica Mäenpää på [email protected] alt. 076-636 61 75.

Konsultuppdrag via AxÖ Consulting
För att du skall trivas och må bra på ditt konsultuppdrag arbetar vi kontinuerligt med att ge dig så goda förutsättningar som möjligt. Vi har mer än 50 års samlad erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen, vi vet därför hur viktigt det är att ge dig rätt grund att stå på för att vi tillsammans skall kunna bedriva en professionell konsultverksamhet.

Som konsult är du anställd av AxÖ Consulting men arbetar på uppdrag hos någon av våra kunder. Hos oss får du chansen att utvecklas i din yrkesroll samtidigt som du stärker ditt CV på några av regionens, och till och med Sveriges, mest ansedda och attraktiva bolag. Att arbeta som konsult via AxÖ Consulting är tryggt, roligt och utvecklande samt ett bra sätt att få fart på karriären. För att du skall trivas erbjuder vi dig en fast månadslön, trygga anställningsvillkor och vi arrangerar regelbundet sociala aktiviteter så att vi kan lära känna varandra lite bättre.

AxÖ Consulting AB har lång och gedigen erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen och har arbetat med såväl privat marknad som inom offentlig sektor. För mer information och ansökan besök www.axoconsulting.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via brev eller e-post.
Varmt välkommen med din ansökan. Visa mindre

Sektionschef Mechanical Enginnering

Ansök    Feb 10    SAAB AB    Gruppchef, teknik
På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning - att göra världen till en säkrare plats. Din roll Att utveckla både medarbetarna och verksamheten ligger dig varmt om hjärtat. Du lägger stor vikt att i din ledarroll fungera som ett föredöme i organisationen vad gäller ledarskap, kommunikation, engagemang, samarbete och har en tro på att ... Visa mer
På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning - att göra världen till en säkrare plats.Din roll

Att utveckla både medarbetarna och verksamheten ligger dig varmt om hjärtat. Du lägger stor vikt att i din ledarroll fungera som ett föredöme i organisationen vad gäller ledarskap, kommunikation, engagemang, samarbete och har en tro på att teamet är starkare än individen. Vill du leda och ingå i ett team som uppskattar varandras olikheter och strävar efter att skapa en öppen kultur som präglas av respekt och acceptans, då har du kommit rätt!

Som sektionschef så kommer du att ingå i avdelningens ledningsgrupp. Du kommer i huvudsak att arbeta med personalledning av ett 20-tal tekniker, coachning och utveckling av personal men också arbetsmetoder. Sektionens ansvarsområden är konstruktion, CM (Configuration Management), produktvård samt produktionsstöd, där du kommer att vara ansvarig för att leda gruppen Design.

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.Din profil

Vi söker dig som är drivande, kommunikativ och har vana att samarbeta med andra. Du har ett prestigelöst arbetssätt och har en god förmåga att skapa förtroende och relationer. Du har en god affärsmässig förståelse men även erfarenhet av utveckling. Du är flexibel, energifull, positiv och har givetvis ett gediget intresse för teknik. Du har god människokännedom och ser förändringsarbete som en naturlig del av arbetet.

Som person engagerar och inspirerar du medarbetarna, har förmågan att utveckla teamkänsla samt vara drivande och målinriktad. Du har högskolekompetens eller motsvarande relevanta kunskaper inom tekniskt arbete.

Då vi arbetar i en internationell miljö krävs god förmåga i engelska i både tal och skrift. Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen. Vår verksamhet bedrivs på flertalet orter i Sverige och internationellt.

Avdelning Mechanical Engineering har ca 180 medarbetare fördelat på 9 olika sektioner som arbetar inom hela utvecklingskedjan från teknik- och produktstudier till färdig produkt & produktvård. Vi har ett integrerat arbetssätt tillsammans med övriga delar av företaget under produktens hela livscykel. Vår avdelning Mechanical Engineering är fördelad på orterna Karlskoga och Linköping. Den nu lediga tjänsten har placering på kontoret i Karlskoga.Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem härSaab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här

Läs mer om oss här

Söker du stimulerande och utmanande arbete och känner du igen dig själv i beskrivningen ovan så ser vi fram emot att du skickar in din ansökan redan idag! Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Visa mindre

Sektionschef Testutveckling

Ansök    Jun 16    SAAB AB    Gruppchef, teknik
Är du en trygg och erfaren ledare? Vill du vara en del av uppbyggnaden av vår nyinrättade sektion för testutveckling? Skicka in din ansökan idag! Din roll Sektionen för testutveckling är nybildad och kommer inrymmas i produktionstekniska avdelningen inom Saab Dynamics produktionsenhet i Karlskoga. Du kommer leda arbetet med att forma sektionen, dess arbetssätt och processer. Till din hjälp har du ledningsgruppen för produktionsteknik samt ett tiotal duk... Visa mer
Är du en trygg och erfaren ledare? Vill du vara en del av uppbyggnaden av vår nyinrättade sektion för testutveckling? Skicka in din ansökan idag!

Din roll

Sektionen för testutveckling är nybildad och kommer inrymmas i produktionstekniska avdelningen inom Saab Dynamics produktionsenhet i Karlskoga. Du kommer leda arbetet med att forma sektionen, dess arbetssätt och processer. Till din hjälp har du ledningsgruppen för produktionsteknik samt ett tiotal duktiga medarbetare inom testutveckling och testberedning.

Sektionen kommer att ansvara för utveckling av produktionstest och testutrustning i en produktionsverksamhet där vi satsar stort mot framtiden. I ansvaret ingår också stöttning av pågående produktion med beredning av testoperationer, testinstruktioner samt felutredningar.

Din profil

Du är en trygg ledare med ett stort intresse av teknik och innovation som med stor vilja och engagemang leder dina medarbetare för att nå förväntade resultat. Du är intresserad av att bygga upp en verksamhet utifrån visioner och strategi samtidigt som du ser nyttan av en effektiv operativ ledning. För att lyckas i denna tjänst krävs även att du har god samarbetsförmåga och att du ser alla fördelar med att jobba ihop med övriga funktioner i företaget.

Vår verksamhet inom explosivämnesbranschen ställer krav på att du har ett högt säkerhetsmedvetande och intresse av att medverka till en god säkerhetskultur.


För att lyckas i rollen ser vi att du som sökande har relevant högskoleutbildning, gärna med inriktning mot elektronik. Du har erfarenhet av ledarskap och kännedom om CE-märkning och maskinsäkerhet. Rollen kräver goda kunskaper i svenska och engelska.

Det är meriterande om du har tidigare yrkeserfarenhet från elektronikutveckling samt erfarenhet av att jobba med National Instruments testplattformar, TestStand och LabWindows/CVI. Kunskaper inom mätteknik och kännedom om programmering i högnivåspråk är också meriterande.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.


Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen. Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här


Observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska. Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här Visa mindre

Sektionschef på produktionsenheten för mekatronikmontage

Ansök    Okt 27    SAAB AB    Gruppchef, teknik
Detta är din möjlighet att bli del av ett spännande företag som erbjuder stora möjligheter. Arbeta med världsunika och ledande produkter i Karlskoga. Vi söker sektionschef till vår produktionsenhet för mekatronikmontage i Karlskoga. Din roll Du kommer att leda och utveckla ett team med motiverade, engagerade och erfarna operatörer. Tillsammans med gruppen ansvarar du för att produkterna levereras i rätt tid och till rätt kvalitet. Vår verksamheten är inn... Visa mer
Detta är din möjlighet att bli del av ett spännande företag som erbjuder stora möjligheter. Arbeta med världsunika och ledande produkter i Karlskoga. Vi söker sektionschef till vår produktionsenhet för mekatronikmontage i Karlskoga.

Din roll

Du kommer att leda och utveckla ett team med motiverade, engagerade och erfarna operatörer. Tillsammans med gruppen ansvarar du för att produkterna levereras i rätt tid och till rätt kvalitet. Vår verksamheten är inne i en stor förändring som du blir en del av att genomföra.

Som sektionschef har du ansvar för arbetsmiljö, resursfördelning, utveckling och ekonomiska resultat för teamet. En viktig del i detta är att kontinuerligt arbeta för att förbättra arbetssätt och rutiner. Du kommer även att definiera mål och utvecklingsplaner för teamets medlemmar.

Du rapporterar till avdelningschef för ORPBR och kommer att ingå i ledninggrupp för avdelningen där du tar aktiv del i det strategiska arbetet, såsom långsiktig planering strategier och processutveckling. Du bidrar till sektionens säkerhetsarbete med bla riskanalyser och skyddsronder. Du har ett nära samarbete med stödfunktioner så som produktionsplanering, beredning, projketledning och kvalitet.

Din profil

Vi söker dig som har ett genuint intresse för människor och är lösningsorienterad. Du förstår vikten av att interagera och arbeta tvärfunktionellt i organisationen. Vi tror att du har en strategisk syn, arbetar strukturerat och långsiktigt men kan vara flexibel och ta snabba beslut vid behov.

Att utveckla och förbättra är en viktig egenskap då verksamheten är i en expansiv fas och nya arbetssätt är en förutsättning för att lyckas med tillväxten.

Du är lätt att samarbeta med, är analytisk och har goda ledaregenskaper.

Meriterande

*

Erfarenhet av tillverkningsindustri.
*

Erfarenhet eller teknisk utbildning inom elektronik.
*

Erfarenhet av att leda och coacha team.
*

Praktik och teoretisk kunskap inom kvalitet och förbättringsarbete.
*

Goda svenska och engelskakunskaper

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver. Visa mindre

Chef till kvalitetskontroll (QC)

Ansök    Jul 15    Cambrex Karlskoga AB    Gruppchef, teknik
Cambrex Karlskoga är ett dynamiskt företag i en expansiv fas. Vi arbetar med avancerad organisk kemi och utvecklar processer samt levererar produkter till läkemedelsföretag. I våra anläggningar i Karlskoga tillverkar vi framförallt aktiva läkemedelssubstanser och läkemedelsintermediat. Vi har 440 anställda och tillhör den globala Cambrexkoncernen som är aktiv inom innovativ kemi. Som ett globalt team delar vi ett gemensamt mål - att förbättra livskvalit... Visa mer
Cambrex Karlskoga är ett dynamiskt företag i en expansiv fas. Vi arbetar med avancerad organisk kemi och utvecklar processer samt levererar produkter till läkemedelsföretag. I våra anläggningar i Karlskoga tillverkar vi framförallt aktiva läkemedelssubstanser och läkemedelsintermediat. Vi har 440 anställda och tillhör den globala Cambrexkoncernen som är aktiv inom innovativ kemi.

Som ett globalt team delar vi ett gemensamt mål - att förbättra livskvaliteten för våra kunders patienter över hela världen.

Välkommen till oss!

För att se vad vår fina stad har att erbjuda, besök https://flyttatillkarlskoga.se/Cambrex i Karlskoga har de senaste åren haft en väldigt framgångsrik tillväxt. Funktionen för kvalitetskontroll är en mycket viktigt och väsentlig del i denna utveckling och är inblandad i hela värdekedjan från att analysera råvaror till att säkerställa kvalitet i processen och även slutresultatet på produkt till kund. Vi söker nu Chef Kvalitetskontroll till gruppen för QC Analys som utför kemiska analyser av intermediat, färdig produkt och stabilitetsprover. 

Arbetsuppgifter
- Ansvara för att fördela arbetsuppgifterna inom gruppen och tillse att dessa utförs på bästa sätt enligt gällande lagstiftning och regelverk.
- Delta i planeringsmöten och optimera verksamheten så att produktions- och leveransbehov tillgodoses.
- Bedriva kontinuerligt förbättringsarbete och aktivt bidra i företagets LEAN-implementation
- Säkerställa och utveckla fungerande och kostnadseffektiva kvalitetssystem, processer och kontroller.
- Budget- och personalansvar 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har akademisk utbildning inom kemi, teknik eller naturvetenskap med inriktning på analytiska metoder. Vi ser gärna att du har 3-5 års relevant erfarenhet från området. Tidigare erfarenhet av att arbeta som ledare är meriterande.
För att lyckas i denna roll krävs att du kan skapa engagemang och delaktighet hos andra. Du är duktig på att kommunicera i både tal och skrift, är serviceinriktad och analytiskt lagd.

Kontaktinformation
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Anne-Louise Hemdahl, Director QA/QC via mejl [email protected] eller telefon 076-144 26 40 Fackliga kontaktpersoner:
Judith Modin, Akademikerföreningen, tfn 0586-783073 
Karoline Graan, Unionen tfn 0586-783053 

Kontaktinformation
Anne-Louise Hemdahl, QA/QC Director, 076-144 26 40, [email protected]

Klara Wallteng, HR, [email protected]

Arbetsplats
Björkborns industriområde

691 85 Karlskoga Visa mindre

Gruppchef till fastighetsdrift Karlskoga

Ansök    Sep 20    REGION ÖREBRO LÄN    Gruppchef, teknik
Vi tar nu nya steg mot att skapa en effektivare fastighetsdrift som fokuserar på våra utmaningar när det gäller att ge god service till Region Örebro läns verksamheter. Vill du vara med och utveckla vår drift- och serviceorganisation så finns en unik möjlighet nu! Avdelningen för fastighetsdrift består av 80 medarbetare som arbetar och utgår från flera platser i länet. Vi ansvarar för skötsel, tillsyn och reparationer av alla delar i en fastighet. I vårt ... Visa mer
Vi tar nu nya steg mot att skapa en effektivare fastighetsdrift som fokuserar på våra utmaningar när det gäller att ge god service till Region Örebro läns verksamheter. Vill du vara med och utveckla vår drift- och serviceorganisation så finns en unik möjlighet nu!

Avdelningen för fastighetsdrift består av 80 medarbetare som arbetar och utgår från flera platser i länet. Vi ansvarar för skötsel, tillsyn och reparationer av alla delar i en fastighet. I vårt dagliga arbete ingår att ge stöd och service till verksamheter som finns i våra fastigheter för att deras arbete ska gå så smidigt som möjligt.

Arbetsuppgifter:
Vi erbjuder dig en viktig och utmanande chefsroll där du kommer ha ansvar för driftgruppen i Karlskoga. Gruppen består av nio medarbetare och du kommer ha ekonomi-, personal-, resultat- och arbetsmiljöansvar. Som gruppchef rapporterar du direkt till Länsdriftchefen.

Förutom att utveckla den dagliga styrningen av verksamheten kommer du även på ett övergripande plan jobba med utvecklingsfrågor. En viktig uppgift för dig som chef blir att leda arbetet med att erbjuda verksamheterna funktionella och effektiva lokaler med hög driftsäkerhet dygnet runt. Detta gör du tillsammans med Länsdriftchef och dina kollegor i andra driftgrupper. Du kommer att tillhöra ledningsgruppen för Fastighetsdriften i länet och får möjlighet att bidra även på den strategiska nivån.

I uppdraget ingår även att skapa goda relationer med våra kunder och göra uppföljning ute hos kunden.

Kvalifikationer:
Vi vill att du har ledarskapserfarenhet och en förmåga att bygga en kultur av respekt, ödmjukhet och teamkänsla tillsammans med dina medarbetare. Som ledare är du en tydlig lagspelare som har förmågan att driva arbetet framåt och bygga goda relationer med dina medarbetare och kunder. Du vågar delegera och har en förmåga att locka fram det bästa hos dina medarbetare.
Vi ser att du behöver vara en coachande ledare som tar ansvar för att leda och utveckla medarbetarna.

Du har akademisk utbildning inom teknik, bygg eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Om du har utbildning inom fastighetsautomation ser vi det som meriterande. Som person är du resultatorienterad och förstår vikten av att arbeta både strategiskt och operativt. Du har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift, liksom en god struktur i ditt administrativa arbete. Du behöver ha allmänt goda IT-kunskaper och vi ser gärna att du har arbetat i underhållssystem.

B-körkort är ett krav.

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Vår organisation:
Område fastigheter ansvarar för förvaltning, drift och byggnation av Region Örebro läns fastigheter, ca 500 000 m2. Vår huvuduppgift är att vårda våra fastigheter och att se till att lokalerna är funktionella och ändamålsenliga. Det gör vi genom verksamhets- och teknikanpassning eller genom att skapa nya lokaler eller byggnader. Våra hyresgäster är till största delen vårdverksamheter, vilket innebär en hög teknisk komplexitet och krav på samband, funktionalitet och flöden. Tillsammans är vi ca 130 medarbetare, både yngre och mer erfarna. Våra medarbetare är drivna, engagerade och har en hög teknisk kompetens. Hos oss möter du människor som hjälper varandra och har en god sammanhållning.

Regionservice arbetar med service till Region Örebro läns verksamheter. Hos oss finns många olika arbetsuppgifter och expertis inom bland annat IT, fastighet, kost, städ, logistik, medicinsk teknik, support, upphandling, arkivering och administration. Vi har också ett strategiskt ansvar för utveckling av våra verksamheter. Våra 950 medarbetare är vår stora tillgång för att göra ett gott arbete med kundens fokus. Vi drivs av ett stort engagemang för helhetssyn, samverkan och utveckling av arbetsmetoder.

Hemsida: www.regionorebrolan.se/regionservice
Ansökan ska innehålla fullständig CV och personligt brev. Betyg, examensbevis samt referenser ska lämnas vid en eventuell intervju.

Övrigt:
Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Gruppchef till fastighetsdrift Karlskoga

Ansök    Sep 20    REGION ÖREBRO LÄN    Gruppchef, teknik
Vi tar nu nya steg mot att skapa en effektivare fastighetsdrift som fokuserar på våra utmaningar när det gäller att ge god service till Region Örebro läns verksamheter. Vill du vara med och utveckla vår drift- och serviceorganisation så finns en unik möjlighet nu! Avdelningen för fastighetsdrift består av 80 medarbetare som arbetar och utgår från flera platser i länet. Vi ansvarar för skötsel, tillsyn och reparationer av alla delar i en fastighet. I vår... Visa mer
Vi tar nu nya steg mot att skapa en effektivare fastighetsdrift som fokuserar på våra utmaningar när det gäller att ge god service till Region Örebro läns verksamheter. Vill du vara med och utveckla vår drift- och serviceorganisation så finns en unik möjlighet nu!

Avdelningen för fastighetsdrift består av 80 medarbetare som arbetar och utgår från flera platser i länet. Vi ansvarar för skötsel, tillsyn och reparationer av alla delar i en fastighet. I vårt dagliga arbete ingår att ge stöd och service till verksamheter som finns i våra fastigheter för att deras arbete ska gå så smidigt som möjligt.

Arbetsuppgifter:
Vi erbjuder dig en viktig och utmanande chefsroll där du kommer ha ansvar för driftgruppen i Karlskoga. Gruppen består av nio medarbetare och du kommer ha ekonomi-, personal-, resultat- och arbetsmiljöansvar. Som gruppchef rapporterar du direkt till Länsdriftchefen.

Förutom att utveckla den dagliga styrningen av verksamheten kommer du även på ett övergripande plan jobba med utvecklingsfrågor. En viktig uppgift för dig som chef blir att leda arbetet med att erbjuda verksamheterna funktionella och effektiva lokaler med hög driftsäkerhet dygnet runt. Detta gör du tillsammans med Länsdriftchef och dina kollegor i andra driftgrupper. Du kommer att tillhöra ledningsgruppen för Fastighetsdriften i länet och får möjlighet att bidra även på den strategiska nivån.

I uppdraget ingår även att skapa goda relationer med våra kunder och göra uppföljning ute hos kunden.
Kvalifikationer:
Vi vill att du har ledarskapserfarenhet och en förmåga att bygga en kultur av respekt, ödmjukhet och teamkänsla tillsammans med dina medarbetare. Som ledare är du en tydlig lagspelare som har förmågan att driva arbetet framåt och bygga goda relationer med dina medarbetare och kunder. Du vågar delegera och har en förmåga att locka fram det bästa hos dina medarbetare.
Vi ser att du behöver vara en coachande ledare som tar ansvar för att leda och utveckla medarbetarna.

Du har akademisk utbildning inom teknik, bygg eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Om du har utbildning inom fastighetsautomation ser vi det som meriterande. Som person är du resultatorienterad och förstår vikten av att arbeta både strategiskt och operativt. Du har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift, liksom en god struktur i ditt administrativa arbete. Du behöver ha allmänt goda IT-kunskaper och vi ser gärna att du har arbetat i underhållssystem.

B-körkort är ett krav.

Vår organisation:
Område fastigheter ansvarar för förvaltning, drift och byggnation av Region Örebro läns fastigheter, ca 500 000 m2. Vår huvuduppgift är att vårda våra fastigheter och att se till att lokalerna är funktionella och ändamålsenliga. Det gör vi genom verksamhets- och teknikanpassning eller genom att skapa nya lokaler eller byggnader. Våra hyresgäster är till största delen vårdverksamheter, vilket innebär en hög teknisk komplexitet och krav på samband, funktionalitet och flöden. Tillsammans är vi ca 130 medarbetare, både yngre och mer erfarna. Våra medarbetare är drivna, engagerade och har en hög teknisk kompetens. Hos oss möter du människor som hjälper varandra och har en god sammanhållning.

Regionservice arbetar med service till Region Örebro läns verksamheter. Hos oss finns många olika arbetsuppgifter och expertis inom bland annat IT, fastighet, kost, städ, logistik, medicinsk teknik, support, upphandling, arkivering och administration. Vi har också ett strategiskt ansvar för utveckling av våra verksamheter. Våra 950 medarbetare är vår stora tillgång för att göra ett gott arbete med kundens fokus. Vi drivs av ett stort engagemang för helhetssyn, samverkan och utveckling av arbetsmetoder.
Hemsida: www.regionorebrolan.se/regionservice
Ansökan ska innehålla fullständig CV och personligt brev. Betyg, examensbevis samt referenser ska lämnas vid en eventuell intervju.

Övrigt:
Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Sektionschef - Guidance, navigation and control

Ansök    Jan 15    SAAB AB    Gruppchef, teknik
Din roll Vi söker nu en sektionschef till vår sektion Guidance, navigation and control med placeringsort Karlskoga. GN&C-sektionen ansvarar för systemarbete och algoritmutveckling kring guidance, navigation and control samt för utveckling av simuleringsmodeller. Sektionscheftjänsten är en operativ roll med många kontaktytor och mycket som pågår samtidigt. Det gör att du behöver vara en god kommunikatör, både in mot sektionen och ut mot resten av företaget... Visa mer
Din roll

Vi söker nu en sektionschef till vår sektion Guidance, navigation and control med placeringsort Karlskoga. GN&C-sektionen ansvarar för systemarbete och algoritmutveckling kring guidance, navigation and control samt för utveckling av simuleringsmodeller. Sektionscheftjänsten är en operativ roll med många kontaktytor och mycket som pågår samtidigt. Det gör att du behöver vara en god kommunikatör, både in mot sektionen och ut mot resten av företaget. I många lägen krävs finurlighet och kreativitet för att hitta bra lösningar på de situationer som uppstår.I din roll som sektionschef kommer du att ingå i avdelningens ledningsgrupp. Det här är dock en liten sektion. Det gör att sektionschefsarbetet inte kommer att vara en heltid utan behöver kompletteras med andra typer av arbete. Vad det arbetet är beror på vilken bakgrund du har. Det kan vara utvecklingsarbete inom sektionens ansvarsområde, men det kan också vara något annat.Din profil

Kompetensutveckling och välbefinnande för dina medarbetare, både på kort och lång sikt, är din viktigaste arbetsuppgift och du måste vilja ta det ansvaret. Vi har stora åtaganden framför oss och det är din uppgift att engagera och entusiasmera medarbetarna så att de orkar, vill och kan prestera på sin allra bästa nivå. Du behöver tycka om och kunna hantera att verkligheten förändras hela tiden och att det är du som måste lösa de problem som uppstår.Oavsett om du har kunskaper inom teknikområdet eller inte behöver du ha ett djupt intresse för teknik. Din utbildningsbakgrund är ingenjör eller liknande. Om du har erfarenhet av ledande befattning är det meriterande.Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.Vad du blir en del av

Här på Saab vill vi alltid ligga steget före, både när vi utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt men också i vår strävan efter att vara en arbetsplats med utrymme för nytänkande, samverkan och mångfald. Tillsammans arbetar vi mot samma mål - att göra världen till en säkrare plats.

Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster, kamouflagesystem och träningssystem för försvarsmarknaden. Produktportföljen innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk.Avdelningen System Design är en del av utvecklingsavdelningen och har ca 120 medarbetare som arbetar inom hela utvecklingskedjan från teknik- och produktstudier till färdig produkt och produktvård. Avdelningen är fördelad på två orter, Karlskoga och Linköping. Den aktuella tjänsten har placering på Dammbro-kontoret i Karlskoga. Visa mindre

Avdelningsansvarig till företag inom processindustrin i Karlskoga

Ansök    Maj 28    AxÖ Consulting AB    Gruppchef, teknik
Till en våra kunder i Karlskoga söker AxÖ Consulting en avdelningsansvarig. Detta är en tjänst för dig som är en trygg ledare och som trivs i en bred roll där du får axla ett stort ansvar. Hos vår kund får du vara med att utveckla processer såväl som medarbetarna och företaget i stort. Rollen som avdelningsansvarig kommer att vara avgörande för företagets fortsatta tillväxtresa. Varmt välkommen med din ansökan! Tjänsten är en direktrekrytering. Rekryt... Visa mer
Till en våra kunder i Karlskoga söker AxÖ Consulting en avdelningsansvarig.

Detta är en tjänst för dig som är en trygg ledare och som trivs i en bred roll där du får axla ett stort ansvar. Hos vår kund får du vara med att utveckla processer såväl som medarbetarna och företaget i stort. Rollen som avdelningsansvarig kommer att vara avgörande för företagets fortsatta tillväxtresa.

Varmt välkommen med din ansökan!

Tjänsten är en direktrekrytering. Rekryteringsprocessen hanteras av AxÖ Consulting men du kommer att anställas direkt hos vår kund.

Arbetsbeskrivning

Som avdelningsansvarig arbetar du operativt och strategiskt och du ansvarar för att leda och planera arbete på avdelningen. Utöver detta innefattar rollen ett processansvar där du som ledare säkerställer att allt fungerar som det ska samt att resursutnyttjandet på avdelningen är optimalt. Till din hjälp har du tre produktionsledare som du har personalansvar över. Detta innebär att du kommer att stötta och vägleda produktionsledarna i deras dagliga arbete.

I rollen ingår även:

- Utvecklings- och lönesamtal
- Förbättringsarbete
- Rekryteringsarbete
- Godkännande av fakturor, tidrapporter etc.
- Deltagande vid framtagandet av budget och mål
- Uppföljning av KPI:er, budget och mål
- Projektleda utvecklings- och förbättringsprojekt

Du rapporterar till Produktionschef.

Kvalifikationer

Med fördel har du som söker en akademisk utbildning som är relevant för tjänsten. Vidare har du erfarenhet från chefsroller, gärna inom processindustrin. Det är meriterande om du har  varit chef över andra chefer. Vi tror även att du har kunskap/erfarenhet av projektledning samt av Lean och/eller Six Sigma, SAP och Officeprogrammen. Goda kunskaper i svenska såväl som engelska, i både tal och skrift, är ett krav.

För att lyckas i rollen är du initiativtagande, strukturerad, analytisk och du har ett stort intresse för att leda och utveckla andra människor. Du är en erfaren och trygg ledare med god förmåga att skapa förtroende och engagemang hos dina medarbetare. Vi ser även att du är lösningsfokuserad och att du värdesätter ett nära ledarskap med ditt team för att nå gemensamma mål.                     

Information om ansökan

Detta är en annons för ett rekryteringsuppdrag till en av våra kunder i Karlskoga. Frågor om tjänsten besvaras på [email protected]

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut.

AxÖ Consulting AB har lång och gedigen erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen och har arbetat med såväl privat marknad som inom offentlig sektor. För mer information och ansökan besök www.axoconsulting.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via brev eller e-post.
Varmt välkommen med din ansökan. Visa mindre

Gruppchef till processavdelning

Ansök    Mar 5    Nobel Biocare AB    Gruppchef, teknik
Nobel Biocare är ett globalt marknadsledande innovativt medicintekniskt bolag som erbjuder dentala implantat och unika behandlingskoncept. Vårt mål är att förbättra varje patients livskvalité genom att hjälpa våra kunder att behandla fler patienter bättre med våra innovativa produkter och lösningar. Nobel Biocare har totalt cirka 2 500 medarbetare, varav ca 350 personer på vår fabrik i Karlskoga och huvudkontoret ligger i Zürich. Vi erbjuder En ins... Visa mer
Nobel Biocare är ett globalt marknadsledande innovativt medicintekniskt bolag som erbjuder dentala implantat och unika behandlingskoncept.

Vårt mål är att förbättra varje patients livskvalité genom att hjälpa våra kunder att behandla fler patienter bättre med våra innovativa produkter och lösningar. Nobel Biocare har totalt cirka 2 500 medarbetare, varav ca 350 personer på vår fabrik i Karlskoga och huvudkontoret ligger i Zürich.Vi erbjuder


En inspirerande och modern arbetsmiljö där du ges möjlighet att arbeta på ett internationellt och framgångsrikt bolag i stark tillväxt! Vi förespråkar och

uppmuntrar till karriär- och yrkesmässig utveckling och det råder god sammanhållning inom bolaget där kulturen präglas av en stark teamkänsla. Som anställd hos oss kan du därför förvänta dig ett ansvarsfyllt arbete med varierande arbetsuppgifter och en arbetsplats som erbjuder delaktighet och gemenskap. Hos oss trivs du som är nyfiken, flexibel och som gillar när det händer mycket kring dig!

Ta chansen att söka till oss på Nobel Biocare AB, ett företag i tillväxt inom en spännande bransch där vårt gemensamma mål är att förbättra människors livskvalité!


Arbetsbeskrivning

Rollen som gruppchef innebär fullt ledarskap såsom att coacha, leda och utveckla dina produktionsledare. Du har löne- och utvecklingssamtal samt hjälper produktionsledarna till effektivt arbete och egen utveckling. Du har processansvar och säkerställer en effektiv process genom ett gott ledarskap där du skapar delaktighet och samarbete i gruppen. I rollen ingår även att arbeta för ett optimalt resursutnyttjande och säkra en hög tillgänglighet. Till din hjälp har du produktionsledarna som hanterar de dagliga frågeställningarna. Ansvaret omfattar också uppföljning av budget och uppsatta mål.

I rollen som Gruppchef arbetar du även kontinuerligt med ständiga förbättringar inom ditt ansvarsområde samt att följa upp KPI:er och kommunicera dessa till teamet och ledningsgruppen. Du rapporterar till Produktionschef.

 Konkreta arbetsuppgifter i urval:

- Leda och planera arbetet för avdelningen.
- Chefsansvar för produktionsledare med årliga lönesamtal, utvecklingssamtal etc.
- Vara delaktig i rekryteringsprocesser till avdelningen.
- Stötta produktionsledare i deras arbete med driften och personalen.
- Tätt samarbete och kommunikation med andra avdelningar och stödfunktioner för att skapa rätt förutsättningar för produktionen och medarbetare i arbetet med att nå uppsatta mål.
- Delta i budget och målsättningsprocess för egen avdelning.
- Vid behov fungera som projektledare för utvecklings-/förbättringsprojekt där egna avdelningen ingår.
- Godkännande av tidrapporter, fakturor.Vem söker vi?

Vi söker dig som brinner för att utveckla verksamheten och har flera års ledarerfarenhet från processindustri. Du har eftergymnasial utbildning inom en för tjänsten relevant inriktning eller tillgodogjort dig likvärdiga kunskaper genom arbetslivserfarenhet.

Du har en coachande och kommunikativ ledarskapsstil och drivs av att engagera gruppen och se andra människor växa. Ditt arbetssätt är processinriktat och präglas av struktur och kvalitetstänk. Du beskrivs ofta som strategisk och analytisk i ditt förhållningssätt och du är skicklig på att fokusera på gemensamma mål och resultat. Företaget kommer att vara i utvecklingsfas under en längre tid framöver och det är viktigt att du lätt kan se helheten och vad din avdelning kan bidra med i vårt gemensamma arbete mot målet. Du har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift. Vi ser gärna även att du har kunskap och erfarenhet av projektledning samt Lean och/eller Six Sigma samt Excel och SAP. Information om ansökan

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag 31/3 2021. Vid frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta HR Business Partner Anna Reinholdsson på [email protected].

 Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Sektionschef - Guidance, navigation and control

Ansök    Dec 15    SAAB AB    Gruppchef, teknik
Din roll Vi söker nu en sektionschef till vår sektion Guidance, navigation and control med placeringsort Karlskoga. GN&C-sektionen ansvarar för systemarbete och algoritmutveckling kring guidance, navigation and control samt för utveckling av simuleringsmodeller. Sektionscheftjänsten är en operativ roll med många kontaktytor och mycket som pågår samtidigt. Det gör att du behöver vara en god kommunikatör, både in mot sektionen och ut mot resten av företaget... Visa mer
Din roll

Vi söker nu en sektionschef till vår sektion Guidance, navigation and control med placeringsort Karlskoga. GN&C-sektionen ansvarar för systemarbete och algoritmutveckling kring guidance, navigation and control samt för utveckling av simuleringsmodeller. Sektionscheftjänsten är en operativ roll med många kontaktytor och mycket som pågår samtidigt. Det gör att du behöver vara en god kommunikatör, både in mot sektionen och ut mot resten av företaget. I många lägen krävs finurlighet och kreativitet för att hitta bra lösningar på de situationer som uppstår.I din roll som sektionschef kommer du att ingå i avdelningens ledningsgrupp. Det här är dock en liten sektion. Det gör att sektionschefsarbetet inte kommer att vara en heltid utan behöver kompletteras med andra typer av arbete. Vad det arbetet är beror på vilken bakgrund du har. Det kan vara utvecklingsarbete inom sektionens ansvarsområde, men det kan också vara något annat.Din profil

Kompetensutveckling och välbefinnande för dina medarbetare, både på kort och lång sikt, är din viktigaste arbetsuppgift och du måste vilja ta det ansvaret. Vi har stora åtaganden framför oss och det är din uppgift att engagera och entusiasmera medarbetarna så att de orkar, vill och kan prestera på sin allra bästa nivå. Du behöver tycka om och kunna hantera att verkligheten förändras hela tiden och att det är du som måste lösa de problem som uppstår.Oavsett om du har kunskaper inom teknikområdet eller inte behöver du ha ett djupt intresse för teknik. Din utbildningsbakgrund är ingenjör eller liknande. Om du har erfarenhet av ledande befattning är det meriterande.Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.Vad du blir en del av

Här på Saab vill vi alltid ligga steget före, både när vi utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt men också i vår strävan efter att vara en arbetsplats med utrymme för nytänkande, samverkan och mångfald. Tillsammans arbetar vi mot samma mål - att göra världen till en säkrare plats.

Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster, kamouflagesystem och träningssystem för försvarsmarknaden. Produktportföljen innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk.Avdelningen System Design är en del av utvecklingsavdelningen och har ca 120 medarbetare som arbetar inom hela utvecklingskedjan från teknik- och produktstudier till färdig produkt och produktvård. Avdelningen är fördelad på två orter, Karlskoga och Linköping. Den aktuella tjänsten har placering på Dammbro-kontoret i Karlskoga. Visa mindre

Chef Teknisk Service

Cambrex Karlskoga är ett dynamiskt företag i en expansiv fas. Vi arbetar med avancerad organisk kemi och utvecklar processer samt levererar produkter till läkemedelsföretag. I våra anläggningar i Karlskoga tillverkar vi framförallt aktiva läkemedelssubstanser och läkemedelsintermediat. Vi har 440 anställda och tillhör den globala Cambrexkoncernen som är aktiv inom innovativ kemi. Som ett globalt team delar vi ett gemensamt mål - att förbättra livskvalit... Visa mer
Cambrex Karlskoga är ett dynamiskt företag i en expansiv fas. Vi arbetar med avancerad organisk kemi och utvecklar processer samt levererar produkter till läkemedelsföretag. I våra anläggningar i Karlskoga tillverkar vi framförallt aktiva läkemedelssubstanser och läkemedelsintermediat. Vi har 440 anställda och tillhör den globala Cambrexkoncernen som är aktiv inom innovativ kemi.

Som ett globalt team delar vi ett gemensamt mål - att förbättra livskvaliteten för våra kunders patienter över hela världen.

Välkommen till oss!

För att se vad vår fina stad har att erbjuda, besök https://flyttatillkarlskoga.se/Med innovativ forskning och avancerade tillverkningsprocesser gör Cambrex det möjligt för våra kunder att förbättra livskvalitet för
patienter över hela världen. På Cambrex Karlskoga blir du del av en organisation som varje dag får saker att hända. Här jobbar vi som tycker det är
inspirerande att omges av kunniga kollegor som alla tar ett stort ansvar och
bidrar till företagets framgång. Genom tvärfunktionellt samarbete över
avdelningarna möts olika yrkesgrupper och tillsammans driver vi utvecklingen
framåt.

Om rollen
Som Chef Teknisk Service är ditt huvudsakliga uppdrag att planera, leda och följa upp verksamhetens investeringsprojekt, ansvara företagets tekniska standard och ritningar samt förvaltning och utveckling av företagets styrsystem. Med teknisk expertis bidrar du och ditt team till en kostnadseffektiv utveckling och tillverkning. 

Investeringsprojekten pågår främst i vår produktion och i våra laboratorier. I projekten, som i huvudsak består av anläggnings- och utrustningsinvesteringar, ansvarar avdelningen för design, kalkylering, planering och genomförande. Ditt ansvar omfattar även upphandling och avtal kring projekterings- och entreprenörstjänster från externa leverantörer.

Som Chef Teknisk Service har du personalansvar för gruppens medarbetare. Du ingår i ledningsgruppen för Produktionsavdelningen och rapporterar till Produktionsdirektören. Tillsammans med kollegor i Produktionsledningsgruppen driver du strategiska frågor och samordnar operativa frågor, med syfte att utveckla verksamheten på bästa möjliga sätt.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har relevant eftergymnasial ingenjörsutbildning och mångårig teknisk erfarenhet på operativ och strategisk nivå.  Du bör ha erfarenhet av att driva investeringsprojekt och har arbetat minst 3 år i ledande befattning, gärna i större industriföretag.

Vi söker dig som är drivande, beslutsam och vinner förtroende genom en tydlig kommunikation och med ett ödmjukt förhållningssätt.  Du bör även, med lätthet, kunna växla mellan operativa och strategiska frågeställningar samtidigt som du motiveras av att utveckla och effektivisera verksamheten. Som ledare möter du människor med respekt och engagemang.

Vi erbjuder
Vi erbjuder dig ett omväxlande och utmanande arbete i en expanderande och stimulerande miljö. Du omges av engagerade och kompetenta kollegor och erbjuds god möjlighet till personlig och yrkesmässig utveckling.     

Kontaktinformation
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Anders Erlandsson, Produktionsdirektör, tfn 0586-78 3062 alternativt Åsa Jakobsen Fahlin, HR Business Partner, tfn 0586-78 3049.  

Fackliga kontaktpersoner: Judit Modin, Akademikerföreningen, tfn 0586-78 3073 och Karoline Graan, Unionen, 0586-78 3053.

Varmt välkommen med din ansökan!

Kontaktinformation
Anders Erlandsson, Produktionsdirektör, 0586-783062, [email protected]

Åsa Jakobsen Fahlin, HR Business Partner, 0586-783049, [email protected]

Arbetsplats
Björkborns industriområde

691 85 Karlskoga Visa mindre

Sektionschef - Guidance, navigation and control

Ansök    Nov 5    SAAB AB    Gruppchef, teknik
Din roll Vi söker nu en sektionschef till vår sektion Guidance, navigation and control med placeringsort Karlskoga. GN&C-sektionen ansvarar för systemarbete och algoritmutveckling kring guidance, navigation and control samt för utveckling av simuleringsmodeller. Sektionscheftjänsten är en operativ roll med många kontaktytor och mycket som pågår samtidigt. Det gör att du behöver vara en god kommunikatör, både in mot sektionen och ut mot resten av företaget... Visa mer
Din roll

Vi söker nu en sektionschef till vår sektion Guidance, navigation and control med placeringsort Karlskoga. GN&C-sektionen ansvarar för systemarbete och algoritmutveckling kring guidance, navigation and control samt för utveckling av simuleringsmodeller. Sektionscheftjänsten är en operativ roll med många kontaktytor och mycket som pågår samtidigt. Det gör att du behöver vara en god kommunikatör, både in mot sektionen och ut mot resten av företaget. I många lägen krävs finurlighet och kreativitet för att hitta bra lösningar på de situationer som uppstår.I din roll som sektionschef kommer du att ingå i avdelningens ledningsgrupp. Det här är dock en liten sektion. Det gör att sektionschefsarbetet inte kommer att vara en heltid utan behöver kompletteras med andra typer av arbete. Vad det arbetet är beror på vilken bakgrund du har. Det kan vara utvecklingsarbete inom sektionens ansvarsområde, men det kan också vara något annat.Din profil

Kompetensutveckling och välbefinnande för dina medarbetare, både på kort och lång sikt, är din viktigaste arbetsuppgift och du måste vilja ta det ansvaret. Vi har stora åtaganden framför oss och det är din uppgift att engagera och entusiasmera medarbetarna så att de orkar, vill och kan prestera på sin allra bästa nivå. Du behöver tycka om och kunna hantera att verkligheten förändras hela tiden och att det är du som måste lösa de problem som uppstår.Oavsett om du har kunskaper inom teknikområdet eller inte behöver du ha ett djupt intresse för teknik. Din utbildningsbakgrund är ingenjör eller liknande. Om du har erfarenhet av ledande befattning är det meriterande.Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.Vad du blir en del av

Här på Saab vill vi alltid ligga steget före, både när vi utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt men också i vår strävan efter att vara en arbetsplats med utrymme för nytänkande, samverkan och mångfald. Tillsammans arbetar vi mot samma mål - att göra världen till en säkrare plats.

Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster, kamouflagesystem och träningssystem för försvarsmarknaden. Produktportföljen innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk.Avdelningen System Design är en del av utvecklingsavdelningen och har ca 120 medarbetare som arbetar inom hela utvecklingskedjan från teknik- och produktstudier till färdig produkt och produktvård. Avdelningen är fördelad på två orter, Karlskoga och Linköping. Den aktuella tjänsten har placering på Dammbro-kontoret i Karlskoga. Visa mindre

Sektionschef Mechanical Design, Karlskoga

Ansök    Apr 24    SAAB AB    Gruppchef, teknik
Saab Dynamics AB söker nu en duktig ledare som brinner för teknik och utveckling. Din Roll Som sektionschef så kommer du att ingå i avdelningens ledningsgrupp. Du kommer i huvudsak att arbeta med personalledning, coachning/utveckling av personal, utveckling av arbetsmetoder, kalkylering inom ansvarsområdet samt granskning av tekniskt underlag. Du kommer att få ansvar för ett 20-tal kvalificerade tekniker. Sektionens ansvarsområde: Konstruktion CM (... Visa mer
Saab Dynamics AB söker nu en duktig ledare som brinner för teknik och utveckling. Din Roll

Som sektionschef så kommer du att ingå i avdelningens ledningsgrupp.

Du kommer i huvudsak att arbeta med personalledning, coachning/utveckling av personal, utveckling av arbetsmetoder, kalkylering inom ansvarsområdet samt granskning av tekniskt underlag.


Du kommer att få ansvar för ett 20-tal kvalificerade tekniker.

Sektionens ansvarsområde:

Konstruktion

CM (Configuration Management)
Produktvård
Produktionsstöd
CAD-stödI rollen som ledare kommer du att vara ansvarig för att leda gruppen Design. En del av rollen är att arbeta operativt genom att deltaga i våra utvecklingsprojekt.Din Profil

Du är en erfaren ledare med stort engagemang och teknikintresse samt goda kunskaper som aktivt utvecklar sektionens och varje individs förmåga.Du har goda ledaregenskaper, god människokännedom och ser förändringsarbete som en naturlig del av arbetet. Som person engagerar och inspirerar du medarbetarna, har förmågan att utveckla teamkänsla samt vara drivande och målinriktad.Du är en lagspelare som ser möjligheter i en vardag där gränsytorna är många och kontaktnätet stort. Du skapar förutsättningar för tekniska lösningar som möter projektens krav på tid, teknik och ekonomi.Krav för tjänsten

· Högskolekompetens eller motsvarande relevanta kunskaper

· Dokumenterad ledarskapserfarenhet

· Dokumenterad erfarenhet av tekniskt arbete

· God förmåga i engelska i både tal och skrift


Denna tjänst kräver att du godkänns I en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.Urval och intervjuer sker löpande så tillsättning av tjänsterna kan ske innan sista ansökningsdag. Söker du stimulerande och utmanande arbete och känner du igen dig själv i beskrivningen av den vi söker så ser vi fram emot att du skickar in din ansökan redan idag.Vad du blir en del av

Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster, kamouflagesystem och träningssystem för försvarsmarknaden. Produktportföljen innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk.

Avdelning Mechanical Engineering har ca 140 medarbetare med 7 olika sektioner som arbetar inom hela utvecklingskedjan från teknik- och produktstudier till färdig produkt & produktvård.Vi har ett integrerat arbetssätt tillsammans med övriga delar av företaget under produktens hela livscykel.Vår avdelning Mechanical Engineering är geografiskt placerad i Karlskoga och Linköping.
Den nu lediga tjänsten har placering på kontoret i Karlskoga.

Avdelningen är en del av Saab Dynamics utvecklingsenhet.Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en utmanande miljö, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma mål - att skydda människor.


Läs mera om oss här Visa mindre

Montageledare

BAE Systems är en världsledande internationell högteknologisk koncern som utvecklar framtidens försvarssystem. Koncernen har fler än 84500 anställda och representeras i Sverige av affärsenheterna Weapon Systems och Vehicles med verksamhet i Karlskoga, Örnsköldsvik, Stockholm och Linköping. Bakgrund BAE Systems Bofors AB är ett högteknologiskt företag som utvecklar och integrerar vapensystem. Bakgrund BAE Systems Bofors AB är ett högteknologiskt... Visa mer
BAE Systems är en världsledande internationell högteknologisk koncern som utvecklar framtidens försvarssystem. Koncernen har fler än 84500 anställda och representeras i Sverige av affärsenheterna Weapon Systems och Vehicles med verksamhet i Karlskoga, Örnsköldsvik, Stockholm och Linköping.Bakgrund

BAE Systems Bofors AB är ett högteknologiskt företag som utvecklar och integrerar vapensystem.

Bakgrund

BAE Systems Bofors AB är ett högteknologiskt företag som utvecklar och integrerar vapensystem. Företaget har ca 370 anställda, samtliga är placerade i Karlskoga. BAE Systems Bofors har ett omfattande samarbete med underleverantörer i närområdet. De huvudsakliga produkterna som tillverkas av BAE Systems Bofors AB är artilleripjäser, marina pjäser, intelligent ammunition och fjärrstyrda vapensystem. Företaget tillhandahåller även teknologier och anpassat underhållsstöd. Företaget är en nationell resurs med unik spetskompetens vad gäller pjässystem inklusive avancerad ammunition.

Då bemanningen inom montaget ökar behöver vi komplettera organisationen med ytterligare en montageledare. Montegeledaren har personalansvar för ett antal montörer och ansvarar även för monteringen. Arbetet bedrivs i nära samarbete med produktområdets stödfunktioner, delprojektledare samt utvecklingsavdelningen.

Ansvar och arbetsuppgifter

I ansvarsområdet ingår bland annat att leda monteringsarbetet inom den egna personalgruppen, där du kommer att ansvara för måluppfyllnad enligt leveransplaneringen i de olika produktprojekten. Du har budgetansvar inom eget kostnadsställe samt personalansvar och arbetsmiljöansvar, både fysiskt, organisatoriskt och socialt.

Rollen innebär att ingå i produktområdets planeringsgrupp, driva montaget mot uppsatta mål genom ett nära samarbete med beredning, planering, delprojektledning och i vissa fall även konstruktion.

Huvudsakliga arbetsuppgifter omfattar bl.a. att ansvara för tidsplaner och uppföljning för monteringsarbete, leda och prioritera arbetet mellan de olika montagegrupperna, hålla pulsmöten samt efterkalkylarbete. En viktig del är att bidra till en ständig utveckling av produktion mot lägre kostnader och kortare ledtider.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har utbildning med teknisk inriktning och/eller erfarenhet från arbetsledning inom industrin. Har du dessutom erfarenhet av ekonomisk uppföljning och förbättringsarbete är detta meriterande. Som person är du målinriktad, drivande, affärsmässig och har förmåga att kommunicera såväl som att engagera din omgivning. Du har förmåga att prioritera och att fatta beslut inom ditt ansvarsområde. Du är även intresserad av människor och att arbeta med människor i olika situationer och sammanhang. Du har goda kunskaper i såväl svenska som i vårt koncernspråk engelska, både i tal och skrift.

Vad erbjuder vi dig?

Hos oss får du chansen att arbeta i ett globalt företag inom försvarsindustrin där vi hela tiden utmanar oss själva med ett mål i sikte – att vara bäst i världen. Som anställd hos oss på BAE Systems i Karlskoga får du stöd att möta dina utmaningar på bästa sätt. Vi är en del av en stor koncern vilket skapar globala möjligheter som resor och internationella erfarenheter. Vi vill att du ska trivas både på och utanför jobbet. Därför satsar vi på områden som bidrar till att du kan hitta en god balans i livet. Företaget har också program för personlig utveckling och kan erbjuda goda möjligheter till utbildning och vidareutveckling för dig som har ambitioner att växa både på ett personligt och ett kompetensmässigt plan.

 Övrigt

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och krav på svenskt medborgarskap.

Vi strävar alltid efter mångfald och ser därför gärna kvinnliga sökande. Vi undanber oss vänligt men bestämt kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i dessa rekryteringar.

Tillsättning av den utannonserade tjänsten kommer att ske snarast.Varmt välkommen med din ansökan!

 

Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta:

Edward Gertzell, produktområdeschef, 0586-733 129

Emma Ekbäck Nermark, HR, 0586-733 367  Fackliga företrädare:

Ronald Pirhi, Unionen, 0586-733 606

Anders Ek, Akademikerföreningen, 0586-733 323

 Ansökan skickar du i form av CV och personligt brev senast 2019-04-18. Visa mindre