Lediga jobb som Civilingenjör, kvalitet, elektronik i Karlskoga

Se lediga jobb som Civilingenjör, kvalitet, elektronik i Karlskoga. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Karlskoga som finns hos arbetsgivaren.

Saab i Karlskoga söker kvalitetsingenjör!

Är du en kvalitetsingenjör med intresse för teknik i framkant inom maskin och mekanik? Gillar du att hantera många olika kontaktytor och har goda kunskaper inom Core Tools? Vi söker en kvalitetsingenjör till Saab i Karlskoga! Om företaget Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. De är 15 000 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är d... Visa mer
Är du en kvalitetsingenjör med intresse för teknik i framkant inom maskin och mekanik? Gillar du att hantera många olika kontaktytor och har goda kunskaper inom Core Tools?
Vi söker en kvalitetsingenjör till Saab i Karlskoga!


Om företaget
Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. De är 15 000 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är de ledande inom många områden och en femtedel av intäkterna går till forskning och utveckling.

Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster, kamouflagesystem och träningssystem för försvarsmarknaden. Produktportföljen innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk

Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där mångfald ses som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.
Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en utmanande miljö, har Saab förutsättningarna att få dig att växa. Saabs organisation genomsyras av en vårdande miljö, där alla är olika men delar samma mål – att skydda människor.
Dina arbetsuppgifter
Som kvalitetsingenjör kommer du att vara länken mellan produktionen och leverantörer. Det dagliga arbetet består av att se till att det material som kommer in stämmer med det man har beställt, verifiera produkter och hantering av dokumentation. Med en blandning av produkter i framkant och produkter som har varit med länge, gäller det att se som sitt arbete att vara noggrann och analytisk.

Dina främsta kontaktytor är produktion, utveckling och leverantörer. Du kommer att tillhöra avdelningen Inköpskvalitet inom inköpsorganisationen på Saab Dynamics. Avdelningen är ortsövergripande med kontor i Linköping och Karlskoga. Vi är för närvarande 31 medarbetare men växer ständigt. Arbetet sker tillsammans med inköpare i varugrupper: Mekanik, Icke-metalliska komponenter, Framdrivning & verkan, System samt Elektronik

Arbetet innefattar bland annat att:
• Driva förbättringsprogram med leverantörer
• Säkra kvalitet på inköpt material.
• Kravställa och verifiera dokumentation.
• Hanterar reklamationer för material som inte uppfyller specifikation och granskar leverantörernas reklamationssvar.
• Utvärdera och analysera materialbehov

Resor förekommer regelbundet, främst inom Sverige, men ibland inom Europa

Din profil
Du har erfarenhet av kvalitetsarbete och kvalitetsverktyg och en ingenjörsutbildning till grund som genom åren byggts på med arbetslivserfarenhet. Som person behöver du uppskatta fria tyglar med stöd i en grupp med lagom mycket svängrum och en god sammanhållning och laganda. Du bör uppskatta sociala sammanhang och se din arbetsgrupp som en stryka i ert gemensamma arbete.

För att trivas i rollen tror vi att du:

• Är högskole- eller civilingenjör alternativt har en mycket gedigen erfarenhet inom system/elektronik
• Har förmånligt erfarenhet av additiv tillverkning (3D Printing) av metall.
• Du har erfarenhet av kvalitetssäkring och har god kunskap om kvalitetsverktyg såsom rotorsaksanalys, kapabilitet,
riskanalys, 8D, mätsystemanalys etc.
• Är kommunikativ, strukturerad och social som uppskattar olika kontaktytor
• Är tålmodig och har erfarenhet av långdragna processer

Det är meriterande med erfarenhet av processrevision och erfarenhet av additiv tillverkning.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap

Ansökningsförfarande
Den här tjänsten innebär att du kommer att bli anställd av Skill men du kommer att tillbringa dina arbetsdagar hos vår kund Saab Barracuda. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Erik Edström (Erik.Edströ[email protected]). Vi arbetar med löpande rekrytering, vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Uppdraget är initalt på 6 månader med chans till förlängning.

Vi ser fram emot att höra från dig!


Om oss
Skill är ett modernt kompetensföretag med ett brett tjänsteutbud inom rekrytering, bemanning, hr-tjänster och kompetensutveckling. Vi har en stark kundbas i teknik- och industriföretag samt inom IT och tech.
Rätt människor, på rätt plats, kan förändra allt – och när människor växer, växer företag.
People change – everything. Visa mindre

Kvalitetsingenjör till Saab

Om oss På Cleverex Bemanning arbetar vi med att rekrytera och hyra ut rätt medarbetare till rätt kund. Vårt största fokus ligger på våra kunder, konsulter och kandidater och vårt mål är att du som kandidat ska känna att du hamnat helt rätt! Det här är ett konsultuppdrag där du inledningsvis blir anställd av oss på Cleverex. Om tjänsten Som Kvalitetsingenjör blir du en del av Supplier Quality Assurance teamet på Saab Dynamics i Karlskoga. Ditt största foku... Visa mer
Om oss
På Cleverex Bemanning arbetar vi med att rekrytera och hyra ut rätt medarbetare till rätt kund. Vårt största fokus ligger på våra kunder, konsulter och kandidater och vårt mål är att du som kandidat ska känna att du hamnat helt rätt! Det här är ett konsultuppdrag där du inledningsvis blir anställd av oss på Cleverex.

Om tjänsten
Som Kvalitetsingenjör blir du en del av Supplier Quality Assurance teamet på Saab Dynamics i Karlskoga. Ditt största fokus kommer vara att bidra med ökad leverantörskvalitet inom mekanik.

Gruppen är en del av inköpsorganisationen och arbetar med strategiskt viktiga produkter, främst inom Ground Combat och Missile Systems i samarbete med svenska både europeiska leverantörer.

Din arbetsgrupp kommer bestå av 29 medarbetare med kontor i både Linköping och Karlskoga där du utgår från Karlskoga-kontoret.


Arbetsuppgifter
Som Supplier Quality Engineer kommer du säkra kvaliteten på inköpta artiklar, material och delsystem inom varugruppen mekanik, främst till undervattensvapen.

Din roll kommer framförallt innebära att:
- säkerställa implementationen av SAABs inköpsstrategi, inköpspolicy och -rutiner.
- ansvara för kvalitetskraven i offertförfrågningar, avtal och inköpsordrar.
- delta i inköpsberedningen.
- genomföra revisioner av leverantörer och deras produkter.
- övervaka leverantörernas kvalitetsprestanda och driva åtgärder för leverantörer som inte når målen.
- driva förbättringsprogram för leverantörer.
- skapa och underhålla kontrollplaner.

Du kommer utgå från kontoret i Karlskoga, reser inom Sverige och Europa kommer vara vanligt förekommande framöver.

Din profil
- Är högskole- eller civilingenjör där du haft en tydlig inriktning mot kvalité.
- Har erfarenhet och teoretisk kunskap av kvalitetssäkring.
- Kunskap av rotorsaksanalys, kapabilitet, riskanalys, 8D och mätsystemanalys.
- Flytande i svenska och engelska.

Det är meriterande om du har dokumenterad kompetens inom processrevision eller Six sigma Black belt.

Som person ser vi att du har god problemlösningsförmåga, är noggrann och samtidigt självgående i ditt arbete.


Övrigt
Start: Så snart som möjligt
Anställning: Långsiktigt konsultuppdrag där din anställning är via Cleverex Bemanning.
Placering: Karlskoga Visa mindre

Provningsingenjörer sökes till Saab Bofors Test Center

Vill du vara med och bidra till en säkrare omvärld? Gillar du att arbeta praktiskt? Trivs du ute i friska luften? Då kanske du är den person vi söker! OM TJÄNSTEN Saab Bofors Test Center utför provning för nationella och internationella kunders räkning med tyngdpunkt inom försvarsindustrin. Hit kan kunder komma på kort varsel och utföra mätningar med stor precision. Avdelningen är indelad i tre grupperingar: Provningsingenjörer, fotografer samt miljötåli... Visa mer
Vill du vara med och bidra till en säkrare omvärld? Gillar du att arbeta praktiskt? Trivs du ute i friska luften? Då kanske du är den person vi söker!

OM TJÄNSTEN
Saab Bofors Test Center utför provning för nationella och internationella kunders räkning med tyngdpunkt inom försvarsindustrin. Hit kan kunder komma på kort varsel och utföra mätningar med stor precision. Avdelningen är indelad i tre grupperingar: Provningsingenjörer, fotografer samt miljötålighetsingenjörer. Här välkomnas du till ett team på 20 personer som består av såväl juniora som seniora medarbetare i varierad ålder.

ARBETSUPPGIFTER
Som provningsingenjör kommer du att ingå i olika projekt och arbeta med mätningar i fält cirka tre dagar i veckan. Arbetet innefattar registrering av fysikaliska storheter under provning, t.ex. inner- och ytterballistiska mätningar. Resterande tid befinner du dig allt som oftast på kontoret där du förbereder kommande mätningar samt analyserar data ifrån tidigare mätningar.

Du kommer till exempel att:


* Sätta upp relevant mätapparatur på testplatsen
* Utveckla provningsutrustning och provningsmetoder
* Agera tekniskt stöd i kundkontakter, vilka ofta är konstruktörer eller projektledare inom militär eller civil industri


Din första tid kommer bestå av en introduktion där du får se och lära för att därefter succesivt ges mer ansvar. Det finns även möjlighet att vidareutvecklas inom en rad olika teknikområden för dig som är framåt och ambitiös – antingen genom kompetensöverföring ifrån erfarna kollegor eller genom interna/externa utbildningar.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Saab Bofors Test Center.

VI SÖKER DIG SOM
- Ingenjörsexamen inom teknikprogram som fokuserar på fysik och elektroteknik alternativt arbetslivserfarenhet med god förståelse för fysikaliska begrepp och förlopp
- B-körkort då kortare resor görs mellan de olika provningsplatserna, bil att nyttja i tjänsten finns att tillgå
- God svenska och engelska i tal och skrift då båda språken används i interna och externa samarbeten
- Försvarsindustrin ställer höga krav på säkerhet vilket innebär att du endast kan ha svenskt medborgarskap
- Praktisk fallenhet då arbetet innefattar montering etc. Du bör inte vara främmande för att hoppa i ett blåställ eller regnrock då merparten av arbetet bedrivs ute i fält

Meriterande


* Erfarenhet ifrån arbetsuppgifter på provningsavdelning där olika sensorer i kombination med datorbaserad analysutrustning nyttjas


Som person är du


* Personlig mognad
* Samarbetsförmåga
* Flexibel
* Ansvarstagande


Övrig information


* Start: Omgående enligt överenskommelse
* Omfattning: Heltid
* Placering: Karlskoga


Saab Bofors Test Center AB lyder under lagen om brandfarliga och explosiva varor (LBE) vilket innebär att vi är ålagda att utföra lämplighetskontroll via MSB och polismyndigheten innan anställning.

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

INFORMATION OM FÖRETAGET
Här kan du läsa mer om Saab Bofors Test Center. Visa mindre