Lediga jobb som Verksamhetschef, hälso- och sjukvård i Karlskoga

Se lediga jobb som Verksamhetschef, hälso- och sjukvård i Karlskoga. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Karlskoga som finns hos arbetsgivaren.

Verksamhetschef till primärvården i västra länsdelen

En möjlighet till ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad i att utveckla och skapa värde för våra invånare och patienter. Vi söker dig som vill leda och utveckla våra verksamheter utifrån ett tillgänglighets- och patientperspektiv, attraktiv arbetsplats och mot visionen Tillsammans skapa bättre hälsa. Varmt välkommen att söka tjänsten som verksamhetschef för primärvården i Laxå, Degerfors samt i Karlskoga. I Område nära vård finns cirka 2 400 med... Visa mer
En möjlighet till ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad i att utveckla och skapa värde för våra invånare och patienter.
Vi söker dig som vill leda och utveckla våra verksamheter utifrån ett tillgänglighets- och patientperspektiv, attraktiv arbetsplats och mot visionen Tillsammans skapa bättre hälsa.
Varmt välkommen att söka tjänsten som verksamhetschef för primärvården i Laxå, Degerfors samt i Karlskoga.

I Område nära vård finns cirka 2 400 medarbetare inom elva olika verksamhetsområden. Nära vård innefattar vård som är vanlig, ofta förekommande och som finns geografiskt nära patienterna. I området finns primärvårdsverksamhet med vårdcentraler, vårdcentralsjourer, ungdomsmottagning, sjukvårdsrådgivning, asyl- och invandrarhälsa, den allmänt specialiserade vården på länets tre sjukhus och geriatrisk klinik samt verksamheter inom habilitering och hjälpmedel. Genom att utöka samarbetet mellan vårdcentraler, specialiserad sjukhusvård och länets kommuner skapar vi ännu bättre vård - hela tiden med patientens bästa i fokus.
Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.


Verksamhetschef till primärvården i västra länsdelen

Arbetsuppgifter

Som verksamhetschef har du ett helhetsansvar för verksamhet, personal och ekonomi. Idag finns i verksamhetsområdet fem vårdcentraler, jourverksamhet samt familjecentraler. På varje vårdcentral finns en vårdcentralchef samt läkare med medicinskt ledningsuppdrag. Idag finns inom verksamhetsområdet 45 500 listade patienter och 220 medarbetare samt en budget på 224 Mkr.
Ditt uppdrag är att leda verksamheten mot de övergripande målen, god och säker vård, våra resurser används på bästa sätt, nöjda patienter och invånare samt delaktiga medarbetare och attraktiv arbetsplats. I ditt uppdrag ingår även att vidareutveckla värdeskapande samverkans- och vårdprocesser i relation till övriga verksamheter, närliggande områden såsom kommunal verksamhet.
Det är viktigt att du har ett aktivt och närvarande ledarskap och arbetar utifrån att skapa goda relationer med såväl medarbetare som patienter. Därutöver ger du förutsättning för en god arbetsmiljö genom att motivera och tillvarata medarbetarnas kompetens och engagemang.
Fokusområden är:
verksamhetsutveckling utifrån patienternas behov med personcentrerat och personligt bemötande samt förväntan på tillgänglighet
gemensamt sätta mål, planera och följa upp era verksamheter
kompetensförsörjning genom att skapa attraktiv arbetsplats med bra arbetsmiljö och delaktighet
utveckling av digitala lösningar
stärka forskning och utbildning.

Till stöd i arbetet har du ekonom, chefssekreterare, kommunikatör, HR, vid behov medicinskt ledningsansvarig läkare och nära samarbete med övriga verksamhetschefer inom Område nära vård. Du leder ledningsgruppen inom verksamhetchefsuppdraget och ingår även i ledningsgruppen för Område nära vård. Du rapporterar till områdeschefen inom Område nära vård samt följs upp av Hälsovalsenheten.

Övrig information

Välkommen med din ansökan!
Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk examen inom hälso- och sjukvård inom vad som arbetsgivaren bedömer relevant profession, med detta ser vi gärna att du har erfarenhet från att arbeta inom primärvård och med fördel i ett chefsuppdrag. För tjänsten är det ett krav att du har flerårig erfarenhet som chef med personal och budgetansvar.
Andra kvalifikationer såsom ledarskapsutbildning och vana att driva verksamhetsutveckling, förändringsarbete och arbetsmiljöarbete är meriterande.
Personliga egenskaper vi ser är viktiga för att lyckas i rollen är egenskaper som initiativtagande, flexibel, du behöver även ha god samarbetsförmåga vara stresstålig och strukturerad i ditt arbetssätt.
Som verksamhetschef behöver du även vara strategisk, driven samt ha en god ekonomisk medvetenhet i att förstå och tillämpa affärsmässiga principer därtill behärska god muntlig kommunikation och vara övertygande i ditt sätt att kommunicera.
I din ansökan vill vi att du beskriver din kompetens, erfarenhet, personliga egenskaper och vad du kan bidra i din roll som verksamhetschef.
Vi lägger stor vikt vid din ledarskapsförmåga och personliga egenskaper.
Anställningsvillkor:
Vi erbjuder ett tidsbegränsat förordnade på heltid som verksamhetschef och en tillsvidareanställning i din grundprofession.
Utifrån dina behov och önskemål så erbjuder vi internutbildningar inom chef-och ledarskap, arbetsmiljö samt mentorskap.

Ansökan

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Läs mer här

Vårt erbjudande till dig samt information om hur det är att leva och bo i vårt län

https://www.regionorebrolan.se/vierbjuderdig Visa mindre

Försörjningschef till det västra närsjukvårdsområdet

Är du strukturerad och drivande med erfarenhet av fastighetsdrift och försörjning? Är du ansvarstagande, kommunikativ och fokuserad och har erfarenhet av att leda en grupp? Vi testar något nytt i ett innovativt samarbete mellan det västra närsjukvårdsområdet och Regionservice fastigheter och hoppas att du vill vara med och forma rollen som försörjningschef vid Karlskoga lasarett tillsammans med oss. Som försörjningschef i det västra närsjukvårdsområdet f... Visa mer
Är du strukturerad och drivande med erfarenhet av fastighetsdrift och försörjning? Är du ansvarstagande, kommunikativ och fokuserad och har erfarenhet av att leda en grupp? Vi testar något nytt i ett innovativt samarbete mellan det västra närsjukvårdsområdet och Regionservice fastigheter och hoppas att du vill vara med och forma rollen som försörjningschef vid Karlskoga lasarett tillsammans med oss.

Som försörjningschef i det västra närsjukvårdsområdet får du förutom att driva projekt även vara en del av arbetet med att leda den inre och yttre driften vid Karlskoga lasarett. Förutom detta kommer du även vara vår länk till Regionservice fastigheter. Du kommer alltså jobba utifrån ett förvaltningsperspektiv men med lokal förankring i det västra närsjukvårdsområdet. Denna kombinerade tjänst hoppas vi kommer vara både roligt och utvecklande. En ny typ av samarbete våra förvaltningar emellan där du blir nyckelpersonen.

Välkommen till en kreativ och öppen arbetsmiljö, vi ser fram emot din ansökan!

Arbetsuppgifter:
Som försörjningschef ser vi gärna att du på ett strukturerat sätt tar dig an dina arbetsuppgifter. Du besitter allmän kunskap om värme, brand, vatten, drift och IT. Du kommer att ingå i respektive områdes/avdelnings ledningsgrupp för att kunna få ett samlat grepp om ditt arbetsområde.

I rollen som försörjningschef ingår en variation och bredd av arbetsuppgifter, däribland:
- Brand- och säkerhetsansvarig
- Miljöansvarig
- Lokalt ansvarig för framtida ombyggnationer av lokaler samt mindre underhåll av fastighetsförändringar
- Kontakt mot transport, drift och städ
- Chefsuppdrag över ca fem erfarna medarbetare inom försörjning och service

Du kommer också, tillsammans med kollegor inom Regionservice fastigheter, vara ett stöd i frågor om bygg- och lokaler, vilket bland annat innefattar befintligt lokalbestånd, om- och utbyggnationer samt nybyggnadsprojekt. Du ska bedöma, utreda och skapa underlag för vidare beslut i de processer som finns inom förvaltningen.

Tjänsten som försörjningschef medför också ett uppdrag som Säkerhetssamordnare för Karlskoga lasarett. Här ingår bland annat strategiskt arbete med att ta fram rutiner, handlingsplaner och checklistor för brand, hot och våld. Du förväntas även stödja verksamheterna vid Karlskoga lasarett vid allvarliga händelser.

I rollen som gruppchef för fastighetsdriften på Karlskoga lasarett leder du verksamheten som i dag består av sju erfarna och duktiga tekniker. Du ansvarar för att planera och driva arbetet på effektivt sätt, och är ett stöd för medarbetarna i deras dagliga arbete och utveckling. Du har har ekonomi-, personal- och verksamhetsansvar.

Som gruppchef är du också ansvarig för att de fastighetstekniska systemen (värme, ventilation, vatten, avlopp, kyla, medicinska gaser, styrsystem m.m.) fungerar dygnet runt.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som har en universitets- eller högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer relevant.

Du har en gedigen teknisk kunskap och erfarenhet inom arbetsområdet, från privat eller offentlig verksamhet. Din bakgrund är akademisk utbildning med driftteknisk inriktning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Dokumenterad erfarenhet av att leda förändringsarbete och av projektledning är meriterande. Likaså är erfarenhet av arbete inom hälso- och sjukvård meriterande.

Vi söker dig som har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift, och vi ser gärna att du har arbetat i underhållssystem.

Som person är du resultatorienterad, strukturerad, ansvarstagande och drivande. Du är bra på att kommunicera och har lätt för att samarbeta med alla nivåer i en organisation.

Anställningsform:
Tillsvidareanställning med heltidstjänstgöring

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Upplysningar:
Håkan Ohlsson, avdelningschef Fastighetsdrift, 019-602 72 72
Katrin Eriksson, tf. områdeschef område närsjukvård väster, 0586-661 01
Stefan Nilsson, försörjningschef område närsjukvård väster, 0586-661 77

Facklig företrädare:
Kommunal: Kerstin Kindahl, 0586-664 80, Stefan Clifford, 019-602 14 85
Läkarföreningen: Mats Breiwald, 0586- 660 00 (vxl)
Vision: Jenny Haapanen, 019-602 27 57, Malin Eriksson-Söderlund, 019-602 27 55
Vårdförbundet: Karin Nordén Persson, 019-602 03 30
SACO: Tove Landberg Axelsson, 0586-666 51

Hemsida: www.regionorebrolan.se

Sista ansökningsdag:
2020-02-02

Om organisationen:
Karlskoga lasarett är ett av Region Örebro läns tre akutsjukhus. Vi som arbetar på Karlskoga lasarett är stolta över vårt sjukhus. Vi bygger vårt arbete på professionalism, engagemang och laganda, vilket bland annat avspeglar sig i att vi som första sjukhus i Sverige har Utmärkelsen Svensk Kvalitet. Lasarettet är medelstort med cirka 900 anställda.

Område fastigheter ansvara för förvaltning, drift och byggnation av Region Örebro läns fastigheter, ca 500 000 m2. Vår huvuduppgift är att vårda våra fastigheter och att se till att lokalerna är funktionella och ändamålsenliga. Det gör vi genom verksamhets- och teknikanpassning eller genom att skapa nya lokaler eller byggnader. Våra hyresgäster är till största delen vårdverksamheter, vilket innebär en hög teknisk komplexitet och krav på samband, funktionalitet och tillsammans är vi ca 130 medarbetare, både yngre och mer erfarna. Våra medarbetare är drivna, engagerade och ha en hög teknisk kompetens. Hos oss möter du människor som hjälper varandra och ha en god sammanhållning.

Regionservice arbetar med service till Region Örebro läns verksamheter. Hos oss finns många olika arbetsuppgifter och yrken inom områden som administration, fastigheter, IT, medicinsk teknik, kundtjänst, kost, städ, transport och logistik. Regionservice präglas av stort engagemang för service, samverkan och utveckling av arbetsmetoder. Våra 850 medarbetare är vår främsta tillgång för att göra ett gott arbete med kunden i fokus.

Välkommen med din ansökan!

Övrigt:
Ansökan ska innehålla fullständig CV med meritförteckning, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Då du kommer att säkerhetsklassas i ditt arbete kommer säkerhetsprövning samt utdrag ur belastningsregistret att genomföras.

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering. Visa mindre