Lediga jobb som Samhällsplanerare i Karlskoga

Se lediga jobb som Samhällsplanerare i Karlskoga. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Karlskoga som finns hos arbetsgivaren.

Är du intresserad av samhällsutveckling? Vi söker en enhetschef

Ansök    Feb 10    Karlskoga kommun    Samhällsplanerare
Vill du vara en del i att skapa en hållbar samhällsutveckling i Karlskoga och drivs av att samordna samhällsbyggnadsprocesser? Är du bra på samverka, skapa engagemang och delaktighet hos medarbetare samt brinner för digitalisering? Varmt välkommen med din ansökan! Karlskoga är vackert beläget vid Möckelns strand och här bor ca 30 000 invånare. Inom Samhälle och Serviceförvaltningen arbetar cirka 300 medarbetare. De är fördelade inom området hållbar utve... Visa mer
Vill du vara en del i att skapa en hållbar samhällsutveckling i Karlskoga och drivs av att samordna samhällsbyggnadsprocesser? Är du bra på samverka, skapa engagemang och delaktighet hos medarbetare samt brinner för digitalisering?

Varmt välkommen med din ansökan!

Karlskoga är vackert beläget vid Möckelns strand och här bor ca 30 000 invånare. Inom Samhälle och Serviceförvaltningen arbetar cirka 300 medarbetare. De är fördelade inom området hållbar utveckling med ekologisk, social hållbarhet samt samhällsutvecklingsenheten. Inom serviceområdet har förvaltningen uppdrag fastigheter, gator, parker samt kost och städ. Som enhetschef ansvarar du för bland annat planarkitekter, mätningsingenjörer och GIS- Ingenjörer. Enheten genomför uppdrag inom samhällsutveckling och geodataverksamhet. I din roll som enhetschef för enheten för samhällsutveckling ingår du i förvaltningens ledningsgrupp för hållbar utveckling.

ARBETSUPPGIFTER
I din chefsroll leder du enhetens arbete och utveckling. Som chef är din främsta uppgift att skapa förutsättningar för att verksamheten genomförs med hög kvalitet inom ramen för övergripande mål och det ekonomiska utrymmet. Som enhetschef har du verksamhets-, personal-, ekonomi- och arbetsmiljöansvar för enheten.
Organisationen genomsyras av en tillitsbaserad ledning och styrning med kompetenta medarbetare som vill och får ta ansvar. Som ledare utövar du ett tydligt chefs- och ledarskap och arbetar systematiskt med att prioritera, genomföra, delegera och följa upp.
Du kommer också arbeta nära andra enhetschefer inom ekologisk och social utveckling samt andra strategiska utvecklingsfunktioner och verksamheter inom förvaltningen och inom kommunen.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en akademisk examen inom samhällsplanering, samhällsbyggnad, statsvetenskap alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig.

Du har erfarenhet från ledande funktion och erfarenhet av strategiskt arbete i en politiskt styrd organisation. Som chef och ledare har du en hög kommunikativ förmåga vilket innebär att vara tydlig, informativ och inkluderande. För att lyckas i din roll som enhetschef behöver du vara trygg i sig själv, ha mod att delegera ansvar och kunna fatta beslut i tuffa situationer och genomföra dem. Då du i din roll rapporterar till förvaltningsledning, politik och andra myndigheter och instanser är det viktigt att du har en god kommunikativ förmåga och har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift.

Kunskap inom digitala samhällsbyggnadsprocessen och erfarenhet inom Plan- och Bygglagen samt miljöbalk är meriterande. Likaså förmåga och förståelse att hantera den omställning som pågår inom den digital samhällsbyggnadsprocessen

Därutöver är det meriterande med erfarenhet av förändringsledning samt tillitsbaserad ledning och styrning.

B-körkort är ett krav.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Har du frågor om hur du ansöker - kontakta supporten på tel: 0771-693 693.
Har du frågor om tjänstens innehåll - kontakta namngiven person i annonsen. Visa mindre

Junior samhällsplanerare /fysisk planerare

Ansök    Jun 11    Karlskoga kommun    Samhällsplanerare
I Karlskoga finns ett starkt driv framåt och det händer mycket spännande just nu. Det är en stad där det är nära till både vacker natur och den högteknologiska industrinäringen. Karlskoga kommun erbjuder dig en välkomnande arbetsplats där människor och innovationer får växa. En arbetsplats som har modet att testa nya vägval. Vi är stolta över att vara nominerade till ”Sveriges Kvalitetskommun 2023”. För att vara en attraktivare arbetsgivare erbjuds tex ful... Visa mer
I Karlskoga finns ett starkt driv framåt och det händer mycket spännande just nu. Det är en stad där det är nära till både vacker natur och den högteknologiska industrinäringen. Karlskoga kommun erbjuder dig en välkomnande arbetsplats där människor och innovationer får växa. En arbetsplats som har modet att testa nya vägval. Vi är stolta över att vara nominerade till ”Sveriges Kvalitetskommun 2023”. För att vara en attraktivare arbetsgivare erbjuds tex full lön vid föräldraledighet och vårt friskvårdsbidrag är generöst. Hos oss får du möjlighet att utvecklas i din roll samtidigt som du är med och utvecklar våra tjänster för de som lever, verkar och bor här.
Inom Karlskoga kommun arbetar ca 2 500 medarbetare inom 400 olika yrken. Vi alla bidrar till att skapa bra dagar för alla som lever och verkar i Karlskoga.
Vill du ha ett meningsfullt arbete där du gör skillnad, välkommen till oss!

Samhällsledningsavdelningen arbetar med strategisk fysisk planering, samhällsplanering, gestaltning och arkitektur samt mark och exploatering. Avdelningen är lokaliserad på kommunstyrelsens ledningskontor och har ett nära samarbete med kommunens övriga förvaltningar och bolag och särskilt med förvaltningen Samhälle- och serviceförvaltningen som ser till att det praktiska arbetet utförs. En stor del av arbetet sker mot externa aktörer och instanser såsom exempelvis Länsstyrelsen, Trafikverket, Regionen och exploatörer. På avdelningen finns idag samhällsledningschef, samhällsplaneringschef, mark- och exploateringschef, strategisk planerare, stadsarkitekt och administratörer.

ARBETSUPPGIFTER
Är du en nyutexaminerad samhällsplanerare som är redo att ta dina första steg in i arbetslivet? Vill du vara med och forma framtidens samhälle i en dynamisk och stimulerande miljö? Då kan detta vara din chans att göra verklig skillnad hos oss på Samhällsledningsavdelningen i Karlskoga kommun!

Vi letar efter en junior samhällsplanerare som är ivrig att växa och utvecklas i en stimulerande arbetsmiljö. I denna roll kommer du att samarbeta nära olika avdelningar inom Karlskoga kommun, främst för att stödja det strategiska planeringsarbetet. Dina huvudsakliga ansvarsområden kommer att omfatta aktivt deltagande i processer för tidiga utredningar, program, strategier och översiktsplan. I tjänsten kommer du både självständigt och i samarbete få hantera ärenden och frågor samt göra egna bedömningar av olika intressen.
Du kommer också att ges möjlighet att delta i flera spännande och utmanande projekt. Dina kollegor innehar stor kompetens inom sina respektive områden och värdesätter samarbete, vilket är avgörande för att hantera det ibland höga tempot med utmanande och intressanta samhällsbyggnadsfrågor.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har stort intresse för hållbar samhällsutveckling och en god bebyggd miljö. Du är nyfiken och villig att lära dig, och du har förmågan att omvandla teoretisk kunskap till praktisk erfarenhet. Stabilitet och trygghet präglar din personlighet, och du är redo att ta dig an nya utmaningar. Din förmåga att tänka helhetsmässigt och driva arbete framåt är avgörande. Du kommunicerar tydligt i svenska språket både muntligt och skriftligt. Du räds inte att presentera ditt arbete internt eller i externa forum. Du är engagerad, driven och flexibel i dina framtida arbetsuppgifter.
Du innehar B-körkort
Du ska ha eftergymnasial utbildning inom samhällsplanering
Meriterande är grundläggande funktioner i GIS-system exempelvis MyCarta

Personliga egenskaper såsom noggrannhet, strukturerat arbetssätt, kvalitetsmedvetenhet, ansvarsfullhet och självständighet är viktiga egenskaper hos dig. Erfarenhet av att arbeta i en händelsebaserad miljö med snabba förändringar är meriterande. Din serviceinriktade inställning är av stor betydelse då arbetet innebär interna och externa kontakter. Vi lägger stor vikt till personlig lämplighet och din förmåga att bidra till helheten och gruppdynamiken.

ÖVRIGT
Vi har löpande urval och intervjuer i denna rekrytering.

Karlskoga kommun ingår i finskt förvaltningsområde och har därmed ett ansvar för att värna om det finska språkets ställning. Det innebär bland annat att vi ska erbjuda förskoleverksamhet och äldreomsorg på finska.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre