Lediga jobb som Riskingenjör, risk management i Karlskoga

Se lediga jobb som Riskingenjör, risk management i Karlskoga. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Karlskoga som finns hos arbetsgivaren.

Saab Dynamics söker Risk and Opportunity Coordinator

Är du en strukturerad person som trivs med stort eget ansvar? Har du erfarenhet av riskhantering inom produktion och vill nu anta en ny utmaning? Då kanske tjänsten som Risk and Opportunity Coordinator hos Saab Dynamics är jobbet för dig! Vad du blir en del av På Saabs affärsområde Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouf... Visa mer
Är du en strukturerad person som trivs med stort eget ansvar? Har du erfarenhet av riskhantering inom produktion och vill nu anta en ny utmaning? Då kanske tjänsten som Risk and Opportunity Coordinator hos Saab Dynamics är jobbet för dig!

Vad du blir en del av
På Saabs affärsområde Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.

Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflage, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du en del av uppdraget. Saab jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla sina världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen. Verksamheten bedrivs på flertalet orter i Sverige och internationellt. https://www.saab.com/career/saab-life/why-saab/benefits-in-sweden kan du läsa mer om de förmåner som erbjuds.

Arbetsbeskrivning
I rollen som Risk and Opportunity Coordinator samordnar och stödjer du Dynamics produktionsavdelnings totala risk- och möjlighetsarbete. Det innebär bland annat att du skapar förutsättningar och driver fram ett effektivt och strukturerat riskarbete inom enhetens samtliga verksamheter. Du ser till att topprisker kontinuerligt identifieras, att deras grundorsaker fastställs och att ändamålsenliga och verkningsfulla åtgärder vidtas.

Andra förekommande arbetsuppgifter;

- Leda risk- och möjlighetsmöten
- Utbilda i riskprocessernas olika steg
- Vid behov gå in som riskledare i både projekt och andra riskmöten
- Sammanställa topprisker och rapportera dessa till Produktionsledningsgruppen.

Resor inom och utanför Sverige kan förekomma.

Din profil
Vi söker dig som har god erfarenhet av risk- och möjlighetshantering inom produktion, men också har erfarenhet från alla faserna inom projektlivscykeln (analys, planering, genomförande och avslut). Du har gärna en teknisk bakgrund i form av relevant högskoleutbildning eller motsvarande. Vidare är du duktig på att planera och leda möten, hålla presentationer och workshops. Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift samt körkort krävs.

Du är en person som har ett stort driv, är engagerad och tar egna initiativ i ditt arbete. För att lyckas i rollen är det viktigt att du har en förmåga att förklara och lära andra om riskarbetet samt arbeta för att höja medvetandet i hela organisationen. Du motiveras av att arbeta målfokuserat, strukturerat och trivs med stort eget ansvar. Du tycker om att arbeta både operativa och strategiska frågor och samarbetar gärna med kollegor på olika nivåer i företaget.

Information och ansökan
I den här rekryteringen har Saab valt att samarbeta med AxÖ Consulting. För frågor gällande tjänsten var vänlig kontakta rekryteringskonsult Tobias Björk, tel. +46 70 977 51 00 alt via mail, [email protected]. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande. Skicka därför gärna in din ansökan så snart som möjligt!

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Om Saab
Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer på https://www.saab.com/

AxÖ Consulting AB har lång och gedigen erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen och har arbetat med såväl privat marknad som inom offentlig sektor. För mer information och ansökan besök www.axoconsulting.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via brev eller e-post.
Varmt välkommen med din ansökan. Visa mindre

Vi söker en operativ föreståndare till produktion

Ansök    Maj 22    SAAB AB    Riskingenjör, risk management
Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll. Som ett led i vår fortsatta tillväxt utökar vi nu organisationen med en Operativ Föreståndare till Dynamics produktion i Björkborn, Karlskoga, avdelning Explosives. Där sker tillverkning av explosiva komponenter, pyroteknisk sats och tändämnen. Avdelningen består i nuläget av ca 65 personer där en fortsatt tillväxt förvä... Visa mer
Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Som ett led i vår fortsatta tillväxt utökar vi nu organisationen med en Operativ Föreståndare till Dynamics produktion i Björkborn, Karlskoga, avdelning Explosives. Där sker tillverkning av explosiva komponenter, pyroteknisk sats och tändämnen. Avdelningen består i nuläget av ca 65 personer där en fortsatt tillväxt förväntas.

Din roll

Du rapporterar till Avdelningschef Explosives i Björkborn som även är Avdelningsföreståndare med det övergripande FEX- (Föreståndare Explosiva varor-) ansvaret.

Din huvuduppgift blir att i nära samarbete med din chef samt Sektionschefer, Tekniker, Skyddsombud och montörer, utföra löpande arbetsuppgifter som Föreståndare Explosiva varor, inom avdelningen.

Exempel på arbetsuppgifter:

* Hålla i arbetet med att skriva nya och uppdatera befintliga riskanalyser vid förändringar. Uppdatera befintliga riskanalyser som fallit för åldersstrecket
* Medverkande och granskare vid riskanalys ska vara föreståndare, skyddsombud, sektionschef, produktionsteknik
* Avd. föreståndare godkänner samtliga riskanalyser och medverkar vid behov
* Agera bollplank för produktion gällande dagliga explosive frågor och problemlösning gällande frågor avseende explosives (FEX)
* Hantera mindre tändningar inkl. orsaksanalyser, sopa upp explosivspill, etc, se över arbetssätt. Görs i samarbete med arbetsledningen.
* Hålla koll på explosivmängder samt typ av explosives i våra hus och explosivförråd, jfr våra tillstånd. Justera/flytta om när det krävs. Görs i samarbete med sektionschef/husansvarig.
* Skriva tillstånd (arbetsuppgift som utökas succesivt efter att ha fått utbildning och kunskap för det)

Du gör detta samtidigt som verksamheten uppfyller ställda krav på kvalitet och ledtid. Du kommer att ingå i ett team med flera sektionschefer samt tekniker och planeringsfunktion. I samverkan med hälsa, miljö och säkerhetsavdelningen har du stort fokus på att trygga en säker och miljövänlig arbetsplats för våra medarbetare.

Din profil

Vi söker en erfaren FEX-utbildad specialist som i samarbete med arbetsledningen dedikerat fokuserar på säkerheten inom avdelningen. Du har stort intresse och erfarenhet av arbete med explosiva varor och trivs med att arbeta i en operativ roll där framgången bygger på ett engagerat, prestigelöst och inkluderande arbetssätt. Som person är du ansvarstagande, med ett genuint säkerhetstänk och förmåga att arbeta lugnt och metodiskt. Du har god kommunikationsförmåga och trivs med att arbeta i team.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.


Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Visa mindre

Risk & Complience Manager for Saab in Karlskoga

Ansök    Jun 10    SAAB AB    Riskingenjör, risk management
Want to influence the bigger picture? At Saab, you can realise amazing innovations that keep people and societies safe. Together, we can truly make an impact - and your part matters. Your role In this position, as a Risk & Compliance Manager, you will work together with and support all departments within Business Unit Ground Combat in the areas of risk management and compliance. The main tasks are: * Drive and develop our work within Risk management... Visa mer
Want to influence the bigger picture? At Saab, you can realise amazing innovations that keep people and societies safe. Together, we can truly make an impact - and your part matters.

Your role

In this position, as a Risk & Compliance Manager, you will work together with and support all departments within Business Unit Ground Combat in the areas of risk management and compliance.

The main tasks are:

*

Drive and develop our work within Risk management at Business Unit Ground Combat.
*

Provide subject matter expertise and support within the area of Risk management for the Business Unit.
*

Within the compliance area, ensure that the Business Unit comply with different regulations that are linked to our business. This task could include to monitor, risk handle and improve the tasks linked to different regulations. FAR/DFAR compliance, Information security (ISO 27001 and customer specific requirements), Minimum level of compliance for our international sites, policies within the company itself but also custom and legal requirements are main areas.
*

Analyze, plan, document and implement adaptions and help to implement efficient ways of working throughout the BU.
*

Participate, Coordinate and/or drive different projects/activities/working groups as the Business Unit representative in the area of risk and compliance management.
*

Participate in and perform internal audits.

This role reports to BU Ground Combats Head of Risk & Compliance. This position is placed at our office in Karlskoga. Business trips, mainly in Sweden but also internationally, is frequently occurring.

Your profile

To succeed the ideal candidate will have:

*

University degree in Engineering, Economics, Legal or Business Management or other degree relevant for the post.
*

Experience from work within risk & compliance management and/or requirement handling.
*

Fluency in both Swedish and English.
*

Knowledge of legal aspects, laws, regulations, standards and best practices relating to risk handling and compliance monitoring.
*

Ability to work independently as well as in a team and ensure high quality according to policies and procedures.
*

You are a good listener and a driven communicator (verbally and written).
*

Knowledge and/or understanding of risk and compliance within the area of cyber security, information security and experience of project management is an advantage.
*

Personal qualities will be of outmost importance and it is paramount that you are trustworthy and take responsible for your actions and tasks.

This position requires that you pass a security vetting based on the current regulations around/of security protection. For positions requiring security clearance additional obligations on citizenship may apply.


What you will be a part of

Behind our innovations stand the people who make them possible. Brave pioneers and curious minds. Everyday heroes and inventive troubleshooters. Those who share deep knowledge and those who explore sky-high. And everyone in between. ?

Joining us means making an impact together, contributing in our own unique ways. From crafting complex code and building impressive defence and security solutions to simply sharing a coffee with a colleague, every action counts. We encourage you to take on challenges, to create smart inventions and grow in our friendly and tech-savvy workspace. We have a solid mission to keep people and society safe.

Saab is a leading defence and security company with an enduring mission, to help nations keep their people and society safe. Empowered by its 22,000 talented people, Saab constantly pushes the boundaries of technology to create a safer and more sustainable world.

Saab designs, manufactures and maintains advanced systems in aeronautics, weapons, command and control, sensors and underwater systems. Saab is headquartered in Sweden. It has major operations all over the world and is part of the domestic defence capability of several nations. Visa mindre

Risk Manager till Saab Dynamics

”På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar utmaningen – att göra världen till en säkrare plats.” Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag som är verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Med hjälp av AxÖ Consulting, söker man nu en Risk Manager till Saab Dynamics i Karlskoga. Som Risk Manage... Visa mer
”På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt.

Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar utmaningen – att göra världen till en säkrare plats.”

Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag som är verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Med hjälp av AxÖ Consulting, söker man nu en Risk Manager till Saab Dynamics i Karlskoga. Som Risk Manager får du ett ansvarsfyllt jobb där du kommer att samordna och stödja enhetens totala risk- och möjlighetsarbete.  

Varmt välkommen med din ansökan!

Vad du blir en del av

Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster, kamouflagesystem och träningssystem för försvarsmarknaden. Produktportföljen innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk.

Din framtida utmaning

Dynamics produktionsavdelning förstärker sin verksamhet med en Risk Manager som ska samordna och stödja enhetens totala risk- och möjlighetsarbete. Rollen innebär bland annat att skapa förutsättningar för, driva fram och säkerställa ett effektivt och strukturerat riskarbete inom enhetens samtliga verksamheter. Detta innebär att topprisker kontinuerligt identifieras, deras grundorsaker fastställs och verkningsfulla åtgärder vidtas. I arbetsuppgifterna kommer det att ingå att leda risk- och möjlighetsmöten, utbilda i riskprocessernas olika steg och vid behov gå in som riskledare i både projekt och andra riskmöten. Du kommer också att sammanställa topprisker och rapportera dessa till produktionens ledningsgrupp.

Som Risk Manager blir du en del av avdelningen för projektledning inom Supply Chain Production. Avdelningen på 15 personer ansvarar för att leda projekt för serieproduktion, utvecklingsprojekt och licenser/transfer of technology (ToT) inom produktion. Avdelningen arbetar även med kalkylering och configuration management. Arbetet bedrivs i nära samarbete med affärsenheter, inköp, utveckling och självklart vår produktionsavdelning.

Den du är idag

Vi söker dig som har god erfarenhet av risk- och möjlighetshantering inom produktion, men som också har erfarenhet från alla faser inom projektlivscykeln (analys, planering, genomförande och avslut). Vi ser gärna att du har en teknisk bakgrund i form av en relevant högskoleutbildning eller motsvarande. Du är duktig på att planera och leda möten samt på att hålla presentationer och workshops. Vi ser också att du har dokumenterad kunskap inom någon eller några riskbedömningsmetoder såsom minirisk, Lichtenbergmetoden, FRAP, SWOT, FMEA, QRA, etc.

Självklart motiveras du av att arbeta målinriktat, strukturerat och du trivs med stort eget ansvar. Det är viktigt att du har ett stort engagemang, är driven och kan ta egna initiativ. För att lyckas i din roll måste du visa på god förmåga att förklara och lära ut kring riskarbete samt jobba för att höja medvetandet i hela organisation. Du ska kunna arbeta både operativt och strategiskt och samarbeta med medarbetare på olika nivåer i företaget.

Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Ansökan och information

I den här rekryteringen har Saab valt att samarbeta med AxÖ Consulting. För frågor gällande tjänsten var vänlig kontakta, Tobias Björk tel. +46 70 977 51 00 alt via mail, [email protected]. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande. Skicka därför gärna in din ansökan så snart som möjligt!

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Inför en anställning kommer det därför att krävas att du genomför/godkänns i en säkerhetsprövning. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper i denna rekrytering. Varmt välkommen med din ansökan. Eller vet du någon som skulle passa ännu bättre? Tipsa dem gärna om tjänsten.

AxÖ Consulting AB har lång och gedigen erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen och har arbetat med såväl privat marknad som inom offentlig sektor. För mer information och ansökan besök: www.axoconsulting.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via brev eller e-post.
Varmt välkommen med din ansökan. Visa mindre