Lediga jobb som Miljökemist i Karlskoga

Se lediga jobb som Miljökemist i Karlskoga. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Karlskoga som finns hos arbetsgivaren.

Kemikaliesäkerhetsspecialist till Cambrex

Ansök    Apr 9    Clevry Sweden AB    Miljökemist
Om företaget Cambrex Karlskoga är ett dynamiskt företag i en expansiv fas. Vi arbetar med avancerad organisk kemi och utvecklar processer samt levererar produkter till läkemedelsföretag. I våra anläggningar i Karlskoga tillverkar vi framför allt aktiva läkemedelssubstanser och läkemedelsintermediat. Vi har 490 anställda och tillhör den globala Cambrexkoncernen som är aktiv inom innovativ kemi.Välkommen att söka en spännande tjänst som Kemikaliesäkerhetsspe... Visa mer
Om företaget
Cambrex Karlskoga är ett dynamiskt företag i en expansiv fas. Vi arbetar med avancerad organisk kemi och utvecklar processer samt levererar produkter till läkemedelsföretag. I våra anläggningar i Karlskoga tillverkar vi framför allt aktiva läkemedelssubstanser och läkemedelsintermediat. Vi har 490 anställda och tillhör den globala Cambrexkoncernen som är aktiv inom innovativ kemi.Välkommen att söka en spännande tjänst som Kemikaliesäkerhetsspecialist!
Din roll
I rollen som Kemikaliesäkerhetsspecialist kommer du vara ett stöd till organisationen inom kemikaliesäkerhet vid olika projekt. Du utför riskbedömningar på samtliga kemikalier och ansvarar för att fram nödvändig kemikaliesäkerhetsdokumentation.Till din hjälp har du både intern expertis inom HSE och kemi samt externa toxikologer.
Som kemikaliesäkerhetsspecialist ingår du i vår kompetenta HSE-avdelning och rapporterar till HSE-direktören. Arbetsplatsen är placerad i Karlskoga.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Agera som företaget expert inom kemikaliesäkerhetsfrågor
Delta i inspektioner gällande kemikaliesäkerhet/REACH från kunder, försäkringsbolag och myndigheter
Bevaka lagstiftning avseende kemikaliesäkerhet
Ta fram säkerhetsdatablad och interna skyddsblad
Utföra REACH-registreringar
Vara del i Artikelprocessen för nya kemikalier
Utfärda instruktioner rörande kemikaliesäkerhet
Utbilda medarbetare inom området kemikaliesäkerhet

Din profil
Vi ser att du har en universitets- eller högskoleutbildning inom kemi eller toxikologi, eller för tjänsten annan relevant utbildning, med några års yrkeserfarenhet. Det är meriterade om du tidigare har jobbat med REACH-frågor och/ eller kemikalielagstiftning. Rollen kräver god kommunikativ förmåga samt att du är drivande och trivs med att arbeta självständigt. Du behöver vara flytande i svenska och engelska vad gäller tal och skrift.
Varför arbeta på Cambrex?
Vi erbjuder dig en tjänst med stort eget ansvar, i en internationell miljö med gott arbetsklimat och utrymme att påverka och förbättra verksamheten. Du erbjuds kompetensutveckling och goda arbetsvillkor.Vi erbjuder alla våra medarbetare ett friskvårdsbidrag om 3000kr, massage till ett reducerat pris på arbetstid och flera andra hälsorelaterade aktiviteter tillsammans med oss och våra hälsoinspiratörer!
Rekryteringsprocessen
I denna rekryteringsprocesssamarbetar Cambrex med konsult- och rekryteringsföretaget Clevry. Vipå Clevry ser att soft skills är minst lika viktiga som hard skills. I denna rekrytering kommer du därför, när du har ansökt, via mail få en länk till ett självskattningstest. Det tar cirka 20 minuter att genomföra testet, därefter kommer du få en feedback-rapport mailad till dig som belyser dina soft skills. Vid en eventuell intervju med Clevry kommer svaren gås igenom mer ingående.
Håll utkik i din inbox! Där finner du länk till frågeformuläret.
Vi tillämpar löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Har du några frågor om tjänsten eller processen, vänligen kontakta oss på telefonnummer0704629320 eller [email protected] Varmt välkommen med din ansökan redan idag!
Om Clevry
I över 30 år har Clevry legat i framkant för ett mer soft skills-drivet arbetsliv inom talent acquisition, assessment och advisory. Vi finns globalt med kunder, konsulter och kandidater från Nordamerika till Singapore med huvudkontor i Brighton, Stockholm och Helsingfors. Våra 150 soft skills-certifierade rekryterare, affärspsykologer och experter finns alltid till er tjänst.
Följ oss gärna på LinkedIn Clevry Sweden Visa mindre

Reach Manager & Kemikaliesäkerhetsspecialist

Ansök    Feb 16    Cambrex Karlskoga AB    Miljökemist
Cambrex Karlskoga är ett dynamiskt företag i en expansiv fas. Vi arbetar med avancerad organisk kemi och utvecklar processer samt levererar produkter till läkemedelsföretag. I våra anläggningar i Karlskoga tillverkar vi framförallt aktiva läkemedelssubstanser och läkemedelsintermediat. Vi har 490 anställda och tillhör den globala Cambrexkoncernen som är aktiv inom innovativ kemi. Som ett globalt team delar vi ett gemensamt mål - att förbättra livskvalitet... Visa mer
Cambrex Karlskoga är ett dynamiskt företag i en expansiv fas. Vi arbetar med avancerad organisk kemi och utvecklar processer samt levererar produkter till läkemedelsföretag. I våra anläggningar i Karlskoga tillverkar vi framförallt aktiva läkemedelssubstanser och läkemedelsintermediat. Vi har 490 anställda och tillhör den globala Cambrexkoncernen som är aktiv inom innovativ kemi.

Som ett globalt team delar vi ett gemensamt mål - att förbättra livskvaliteten för våra kunders patienter över hela världen.

Välkommen till oss!

För att se vad vår fina stad har att erbjuda, besök https://flyttatillkarlskoga.se/Cambrex Karlskoga är ett dynamiskt företag som arbetar med avancerad organisk
kemi och utvecklar processer samt levererar produkter till läkemedelsföretag. Vi
tillverkar framförallt aktiva läkemedelssubstanser och läkemedelsintermediat.

Cambrex Karlskoga söker
REACH- och kemikaliesäkerhetsspecialist
(REACH manager and chemical safety specialist)
Till vår avdelning för Hälsa, Säkerhet och Miljö (HSE) söker vi dig som vill
arbeta med REACH gällande produktion och säkert användande av kemikalier.

HSE-avdelningen, med sina idag 8 medarbetare, arbetar med säkerhet inkl.
personsäkerhet, kemikaliesäkerhet och processäkerhet, miljöövervakning,
miljöanalys, hållbarhet och avfallshantering.

I rollen som REACH- och kemikaliesäkerhetsspecialist kommer du vara företagets
specialist inom REACH. Din huvudsakliga arbetsuppgift är att planera för, förbereda
och sammanställa all nödvändig dokumentation som behövs för att utföra
framgångsrika REACH registreringar. Efter registreringen tillser du att REACH
ärendena uppdateras när förändringar genomförs, t.ex. vid införande av nya
leverantörer eller ändringar i tillverkningsprocessen mm.

Arbetsuppgifter
Som kemikaliesäkerhetsspecialist skall du agera som företagets expert inom kemikaliesäkerhet vilket inkluderar toxikologi, att utföra riskbedömningar på samtliga
kemikalier och ta fram nödvändig intern- och extern kemikaliesäkerhetsdokumentation som underlag till företagets kemikaliekommitté. En stor arbetsuppgift
är också att skapa säkerhetsdatablad, skyddsblad samt genomföra incidentutredningar
vid kemikalieexponering. Din roll innebär även att utvärdera leverantörer av Cambrex
råvaror, med avseende på REACH samt att ta fram och förmedla relevant REACHinformation till våra kunder.

I rollen blandas arbetet med administrativa uppgifter på kontoret med utbildningar,
utredningar i produktion och lab och vara behjälplig med råd och kemikalieexpertis på
plats i produktion.

I arbetet har du kontakter med flera olika funktioner inom företaget och du har
löpande kontakt med relevanta myndigheter. Du informera och utbildar andra inom
verksamheten, inom området för dina kompetensområden. I arbetet förekommer det
även i viss grad att antingen delta i eller driva projekt.

Som medarbetare inom HSE-avdelningen på Cambrex ingår också att genomföra
HSE-ronder, bevaka och implementera lagar inom området och kontrollera dess
efterlevnad samt delta vid kund/myndighetsinspektioner och tillsyn.

Kvalifikationer (rubrik)
Vi söker dig som har en Universitets- eller högskoleutbildning inom kemi alt. toxikologi. Vi tror att du har mångårig arbetslivserfarenhet, gärna från tillverkande
industri. Erfarenhet av arbete med miljö- och kemikalielagstiftning samt REACHförordningen är högt meriterande.

För att lyckas i rollen krävs att du har stor förmåga att hantera många uppgifter
samtidigt men ändå ha ett systematiskt arbetssätt. Du har blick för detaljerna samtidigt
som du självständigt ansvarar för att hålla ihop och driva ett större arbete. Du ska
även ha en stark förmåga att förstå och omsätta miljö- och kemikalielagstiftning så att
det blir praktiskt tillämpbart i verksamheten.

Det breda kontaktnätet i rollen kräver att du är kommunikativ och att du har förmågan
att förmedla komplex information, såväl på svenska som på engelska.

Kontaktinformation
Bjarne Sandberg

Arbetsplats
Björkborns industriområde

691 85 Karlskoga Visa mindre

ADMINISTRATÖR - KEMIKALIER

Ansök    Okt 30    Jobbusters AB    Miljökemist
Arbetsuppgifter Till vår kund söker vi nu efter en Administratör för att bedöma hanteringen av kemiska produkter ur ett exponeringsriskperspektiv. Du ska, utifrån en skriftlig instruktion som beskriver arbetsmomenten, utföra kemiska riskbedömningar i vår kunds kemikaliehanteringssystem. Systemet bygger på Intersoliasverktyg iChemistry. Om oss JobBusters är ett auktoriserat personaluthyrnings- och rekryteringsföretag som är inriktade mot tjänstemän och har... Visa mer
Arbetsuppgifter
Till vår kund söker vi nu efter en Administratör för att bedöma hanteringen av kemiska produkter ur ett exponeringsriskperspektiv. Du ska, utifrån en skriftlig instruktion som beskriver arbetsmomenten, utföra kemiska riskbedömningar i vår kunds kemikaliehanteringssystem. Systemet bygger på Intersoliasverktyg iChemistry.

Om oss
JobBusters är ett auktoriserat personaluthyrnings- och rekryteringsföretag som är inriktade mot tjänstemän och har funnits sen 2011. Vi på JobBusters bryr oss om våra konsulter och vårt mål är alltid att bygga långsiktiga relationer med både konsult och kund. Vårt mål är alltid att matcha våra kunders drömkandidat med våra kandidaters drömjobb!

Företagspresentation
Vår kund är ett av de starkaste varumärkena inom svensk industri och har kunder i över 100 länder. Här kommer du vara en del i att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.


Kvalifikationer
- Du har en högskoleutbildning eller universitetsutbildning inom kemi eller biologi.
- Du har erfarenhet av att göra kemiska riskbedömningar alternativt jobbat med kemiska risker eller säkerhetsdatablad.
- Du har kunskap om av exponeringsrisker.
- Du har kännedom om lagar och regler inom arbetsmiljöområdet.
- Du är flytande i svenska, i såväl tal som skrift.
- Meriterande om du har erfarenhet av Intersoliasverktyg iChemistry.

Personliga egenskaper
För att lyckas i det här uppdraget så har du förmågan att arbeta självständigt och kommunicera med medarbetare inom olika delar av verksamheten. Vi ser även att du är strukturerad i ditt arbetssätt.

När du blir en av oss
Som konsult hos JobBusters kan du känna dig trygg med ett kollektivavtal i ryggen, tillgängliga konsultchefer och engagerade rekryterare. Du som konsult får även tillgång till vårt nätverk av spännande företag och uppdragsgivare! För oss är det viktigt att du som konsult trivs, känner en trygghet och gemenskap till oss som arbetsgivare. Vi erbjuder tjänstepension, löneväxling och möjlighet till flexpension. Du får även tillgång till vår förmånsportal, där du utöver friskvårdsbidrag har tillgång till mängder av rabatter och erbjudanden inom hälsa, hem och fritid, transport, sjukvård och mycket mer! Ditt välmående är av högsta prioritet för oss och vi erbjuder bland annat en digital lösning som hjälper våra medarbetare att hitta verktyg för att hantera vardagens alla utmaningar, både på jobbet och i privatlivet.

Lön
Lön, enligt överenskommelse.

Tillträde och ansökan
Heltid, kontorstider med möjlighet att arbeta på distans. Vår kund önskar start omgående och uppdraget förväntas löpa t.o.m. 2024-06-30 med möjlighet till förlängning. Du kommer att vara anställd av JobBusters som konsult hos vår spännande kund. Skicka in din ansökan (gärna i Word-format) snarast, då intervjuer sker löpande.

Produktionen bedrivs i Karlskoga och Linköpingsområdet men då arbetet till stor del kan utföras på distans behöver du inte vara stationerad på någon av orterna. Att kunna göra besök i verksamheterna är dock en fördel. Visa mindre

MILJÖ-KEMININGENJÖR till expansivt och utvecklande företag!!

Beskrivning  Vår kund söker en MILJÖ-KEMININGENJÖR. Som miljö-kemiingenjör kommer du att medverka i miljö- och kemikaliearbetet som är kopplat till de produkter som vår kund tillverkar. Det innebär ett nära samarbete med olika funktioner i verksamheten för att kunna hantera miljökrav och miljödokumentation kopplad till utveckling, inköp, försäljning, användning och avveckling. Du kommer att ingå i en grupp på utvecklingsavdelningen, som tillsammans ar... Visa mer
Beskrivning 
Vår kund söker en MILJÖ-KEMININGENJÖR.

Som miljö-kemiingenjör kommer du att medverka i miljö- och kemikaliearbetet som är kopplat till de produkter som vår kund tillverkar.
Det innebär ett nära samarbete med olika funktioner i verksamheten för att kunna hantera miljökrav och miljödokumentation kopplad till utveckling, inköp, försäljning, användning och avveckling.
Du kommer att ingå i en grupp på utvecklingsavdelningen, som tillsammans arbetar med att minimera innehållet av hälso- och miljöfarliga substanser de produkterna man tillverkar . Arbetsuppgifter
• Tolka och tillämpa befintlig miljö- och kemikalielagstiftning gällande våra produkter.
• Framtagning av säkerhetsdatablad för våra egentillverkade kemiska produkter.
• Bedöma, godkänna och registrera kemiska produkter.
• Framtagning av miljö- och kemikaliedokumatation till kund.
• Bedriva förändringsarbete genom att ersätta material och kemiska produkter med alternativ med mindre hälso- och miljöefftekter.
• Lagstagstadgad rapportering till myndigheter gällande kemikalier.

Kvalifikationer
Vi söker dig med ett stort intresse och engagemang för kemikalierelaterade miljöfrågor
Du bör ha goda kunskaper i lagstiftningen inom miljö- och kemikalieområdet och då främst REACH och CLP
Svensk miljö- och arbetsmiljölagstiftning är också meriterande.
Du bör även ha en akademisk utbildning med miljö- och kemiinriktning.

Villkor
Bra marknadsmässiga villkor. Har du frågor så ring gärna Henrik Nitz 070-160 20 91
Placering i Karlskoga eller Linköping

Q är ett auktoriserat rekryterings- och bemanningsföretag och medlem i branschorganisationen Almega Kompetensföretagen samt i Svenskt Näringsliv. Företaget erbjuder interims- och rekryteringslösningar inom branscherna IT, teknik, administration, ekonomi, industri samt lager/logistik med personallösningar inom olika befattningsnivåer. Visa mindre