Lediga jobb som Inköpsingenjör i Karlskoga

Se lediga jobb som Inköpsingenjör i Karlskoga. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Karlskoga som finns hos arbetsgivaren.

Ingenjör med fokus på processförbättring och relationer

Ansök    Jul 5    SAAB AB    Inköpsingenjör
Vi tror att framsteg och möjligheter skapas bäst tillsammans. Välkommen till en plats där samarbete gör skillnad. Söker du ett spännande ingenjörsjobb där du verkligen gör skillnad? Är du en tekniskt kunnig och analytisk ingenjör som brinner för att förbättra processer och bygga starka relationer? Då kan du vara den vi söker! Din roll Som Supplier Quality Manager (SQM) hos Saab Dynamics leder du implementeringen och säkerställandet av vår inköpsstrate... Visa mer
Vi tror att framsteg och möjligheter skapas bäst tillsammans. Välkommen till en plats där samarbete gör skillnad.

Söker du ett spännande ingenjörsjobb där du verkligen gör skillnad? Är du en tekniskt kunnig och analytisk ingenjör som brinner för att förbättra processer och bygga starka relationer? Då kan du vara den vi söker!

Din roll

Som Supplier Quality Manager (SQM) hos Saab Dynamics leder du implementeringen och säkerställandet av vår inköpsstrategi, policy och rutiner. Din roll är central i övervakningen av inköpskvalitetsprocesser och i aktivt samarbete med leverantörer för att säkerställa att alla kvalitetskrav uppfylls. Genom att identifiera och åtgärda kvalitetsavvikelser spelar du en nyckelroll i att säkerställa att vår produktionsprocess håller hög standard.

Ditt arbete innebär också att dokumentera och rapportera resultaten av kvalitetsinsatserna samt att använda dig av kvalitetsverktyg för att kontinuerligt förbättra inköpskvaliteten. Vidare ansvarar du för att hantera leverantörsrevisioner och genomföra utvärderingar för att säkerställa deras produktkvalitet och leveranskapacitet. Genom att arbeta nära inköps-, utvecklings- och produktionsavdelningarna spelar du en central roll i att lösa eventuella kvalitetsproblem och säkerställa att leverantörsrelationerna är effektiva och välfungerande.

Denna position kräver både strategiskt tänkande och operativ förmåga för att säkerställa att våra produkter håller högsta möjliga standard och att leverantörskedjan fungerar smidigt och effektivt.

Du kommer att ha möjlighet att arbeta antingen i Linköping eller Karlskoga, båda strategiskt belägna platser som är centrala för Saab Dynamics verksamhet.Din profil

Du har en civilingenjörsexamen eller en likvärdig utbildning inom ett relevant område som teknik, mekanik, industriell ekonomi eller liknande. Dessutom har du värdefull erfarenhet av att arbeta med tekniska utvärderingar, vilket innebär att du kan analysera och bedöma tekniska system och processer. Din bakgrund inkluderar också arbete med processförbättringar, där du har identifierat och implementerat åtgärder för att optimera och effektivisera verksamheten. Din kombination av teknisk kompetens och praktisk erfarenhet gör dig väl rustad för att hantera komplexa tekniska utmaningar och driva kontinuerliga förbättringar inom organisationen.

Vi söker dig med analytiskt sinne och hög social kompetens. Du kommer att få stort ägandeskap över dina arbetsuppgifter och ha stora möjligheter att utvecklas inom rollen. Du behöver vara lösningsorienterad och uppskatta att ta dig an kluriga uppgifter, både självständigt och tillsammans med andra.

Eftersom vårt arbete innebär samarbete med både lokala och internationella leverantörer samt kollegor från olika avdelningar, är språkkunskaper i både svenska och engelska nödvändiga för att säkerställa tydlig och effektiv kommunikation då det hjälper oss att upprätthålla hög kvalitet och effektivitet i våra processer.

Berätta i din ansökan varför du skulle vara en perfekt match för vårt team. Dela med dig av dina erfarenheter och ambitioner - vi ser fram emot att höra från dig och lära känna dig bättre! Observera att annonsen kommer ligga publicerad över sommaren och därför kan längre ledtider förekomma. Återkoppling kommer att ske tidigast vecka 34.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Visa mindre

Medarbetare Inköpskvalité

Brinner du för inköp och kvalité? Då kan detta vara jobbet för dig. Vår kund som är verksam inom försvarsindustrin i Karlskoga befinner sig i nuläget i en spännande och expansiv fas där de just nu söker en medarbetare för inköp och kvalité. Företaget är en stark aktör inom försvarsindustrin och har en god arbetsmiljö där de stöttar och hjälper varandra att göra sitt bästa. Initialt kommer du att anlitas som konsult, vilket betyder att du är anställd av... Visa mer
Brinner du för inköp och kvalité? Då kan detta vara jobbet för dig.

Vår kund som är verksam inom försvarsindustrin i Karlskoga befinner sig i nuläget i en spännande och expansiv fas där de just nu söker en medarbetare för inköp och kvalité. Företaget är en stark aktör inom försvarsindustrin och har en god arbetsmiljö där de stöttar och hjälper varandra att göra sitt bästa.

Initialt kommer du att anlitas som konsult, vilket betyder att du är anställd av oss på Oak Consulting men arbetar som uthyrd konsult hos vår kund under en tidsbegränsad period med mycket goda chanser att anställas direkt hos kund efter avslutat uppdrag.

Låter det spännande? Läs mer nedan och ansök!Om tjänsten
Tjänsten är en viktig del inom avdelning inköpskvalitet kring kvalitetssäkring av redan etablerade produkter, samt nya produkter som ska läggas ut för extern tillverkning inom området IMK (Icke Metalliska Komponenter). Du kommer att fungera som en brygga utåt mot organisationen vad gäller att analysera kvalitetsdata och agera för att uppnå förbättringar. I detta ligger också att samarbeta med övriga kvalitetsfunktioner inom företaget.Exempel på andra arbetsuppgifter:

- Kvalitetssäkra inköpta artiklar, material inom varugrupp Icke Metalliska Komponenter (IMK).
- Säkerställa implementationen av företagets inköpsstrategi, inköpspolicy och -rutiner.
- Ansvara för kvalitetskraven i offertförfrågningar, avtal och inköpsordrar.
- Delta i och skapa inköpsberedningar.
- Genomföra revisioner av leverantörer och produkter på plats hos leverantörer.
- Övervaka leverantörernas kvalitetsprestanda och driva korrigerande åtgärder för de leverantörer som inte når målen.
- Driva förbättringsprogram tillsammans med leverantörer.
- Hantera reklamationer för material som inte uppfyller specifikation och granska leverantörernas reklamationssvar.

Resor förekommer regelbundet, främst inom Sverige, men ibland även inom övriga Europa.Din profil
För att lyckas i rollen ser vi att du har en högskole- eller civilingenjörexamen alternativt viss erfarenhet av kvalitetssäkring inom produktion och/ eller inköpta produkter. Kunskap om material såsom ex plast, gummi, textil m.m. är meriterande, liksom vana att jobba med kvalitetsverktyg såsom rotorsaksanalys, kapabilitet, riskanalys, FMEA, 8D, mätsystemanalys, Six sigma etc.

Du är en strukturerad person med ett analytiskt sinne och har goda språkkunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där företaget har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

 

Ansökan och information
Välkommen med din ansökan eller dina frågor om tjänsten. Du når HR-konsult Linnea Arvidsson på tel. 070-301 99 80 alternativt HR-konsult Jennifer Jonsson på 073–059 31 91. Vi arbetar med löpande urval så tveka inte på att ansöka redan idag, dock senast 30/9. Vi ser fram emot din ansökan! Visa mindre

Strategisk inköpare till Eurenco Bofors i Karlskoga

Ansök    Maj 8    AxÖ Consulting AB    Inköpsingenjör
Eurenco Bofors ingår i en världsomspännande koncern med cirka 1200 medarbetare i Frankrike, Belgien och Sverige. I Karlskoga arbetar 330 medarbetare som tillsammans utvecklar och tillverkar krut och sprängämnen för både civil och militär marknad. Med kunder i hela världen har Eurenco tagit en stark position på marknaden. "Under 2021 och 2022 anställde vi över 100 nya medarbetare. Det är vi riktigt stolta över! Under 2023 fortsätter vi utveckla vår verk... Visa mer
Eurenco Bofors ingår i en världsomspännande koncern med cirka 1200 medarbetare i Frankrike, Belgien och Sverige.

I Karlskoga arbetar 330 medarbetare som tillsammans utvecklar och tillverkar krut och sprängämnen för både civil och militär marknad. Med kunder i hela världen har Eurenco tagit en stark position på marknaden.

"Under 2021 och 2022 anställde vi över 100 nya medarbetare. Det är vi riktigt stolta över! Under 2023 fortsätter vi utveckla vår verksamhet och blickar framåt för att fortsätta vara världsledande. Vi har en offensiv femårsplan där vi ska växa både i storlek och i kompetens. Men för att vara bäst behöver vi de vassaste medarbetarna som delar vår vision, passion och framåtanda.” - Daniel Rydén, VD Eurenco Karlskoga.

För att möta den offensiva planen söker vi nu en strategisk inköpare – vill du vara med på resan?

Eurenco erbjuder
Hos Eurenco får du möjlighet att vara en del av en organisation i stark tillväxt som väntar på att få ta del av din kunskap och erfarenhet och utvecklas tillsammans med dig. Utöver intressanta uppdrag, friskvårdsbidrag, vinstdelning, kollektivavtal och andra förmåner erbjuds du även ett starkt socialt sammanhang där alla hjälps åt att bidra till känslan av trygghet, utveckling och arbetsglädje. Allt för att du ska trivas på jobbet!

Arbetsbeskrivning
I takt med att Eurenco växer utökas även Supply Chain med en strategisk inköpare. Inom Supply Chain arbetar ca 15 personer med bland annat inköp, logistik, planering samt mottagning och utsändning. Organisatoriskt lyder du under Supply Chain men du kommer att placeras nära din huvudbeställare, vilket i detta fall är teknikavdelningen. Du kommer att ingå i ett koncernövergripande team där exempelvis större områdesavtal hanteras.

Du kommer till största delen att arbeta med avtalshantering kopplat till tekniskt inköp. Du arbetar strategiskt med avtalsfrågorna i syfte att skapa god stabilitet, leveranssäkerhet och kvalitet i inköpsprocessen och samtidigt göra det enkelt för verksamheten att göra rätt i inköpsprocesserna.

I rollen ingår även att

- säkerställa att det finns aktuella avtal inom ditt inköpsområde
- ansvara för efterlevnad av de koncernövergripande rutinerna kring inköp
- ansvara för den löpande kontakten med leverantörerna och göra kontinuerliga uppföljningar av både pris och kvalitet i aktuella avtal.
- initiera och leda avtals- och prisförhandlingar samt skriva kontrakt med leverantörer, både vad gäller produkter och avtal kopplat till anläggningens drift.
- hantera du försäkringsärenden, avvikelser och reklamationer
- delta i det systematiska kvalitetsarbetet

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har relevant utbildningsbakgrund alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet inom inköpsområdet. Vi tror att du har arbetat med inköpsfrågor inom en industriell kontext och att du har erfarenhet av att författa, förhandla och utveckla avtal med leverantörer. Då du kommer att ha kontakter både nationellt och internationellt är det ett krav att du kan tala och skriva obehindrat på både svenska och engelska.

Det är meriterande om du har erfarenhet av:

- entreprenadsjuridik
- affärssystemet SAP
- ISO 9001
- leverantörskvalitet eller leverantörsutveckling.

För att trivas i rollen tror vi att det är en fördel att du har ett intresse för teknik. Vi söker dig som är analytisk och som har förmågan att tänka strategiskt kring både avtalsinnehåll och avtalsstruktur. Vidare är du strukturerad, noggrann, kan både planera och utföra ditt arbete självständigt likväl som i team samt leverera mot uppsatta mål och deadlines. Du uppträder professionellt och förtroendeingivande gentemot både beställare och leverantörer, vilket också innebär att du är en god relationsbyggare såväl internt som externt.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Information och ansökan
I den här rekryteringen samarbetar Eurenco Bofors med AxÖ Consulting. Skicka in din ansökan redan idag eller senast den 28 maj 2023. Urval sker löpande under ansökningsperioden så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatumet. Tillträde sker enligt överenskommelse. 

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på AxÖ Consulting, Kajsa Rosén på telefonnummer 072 – 398 02 67 eller via mejl, [email protected].

AxÖ Consulting AB har lång och gedigen erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen och har arbetat med såväl privat marknad som inom offentlig sektor. För mer information och ansökan besök www.axoconsulting.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via brev eller e-post.
Varmt välkommen med din ansökan. Visa mindre

Strategisk Inköpare

Ansök    Apr 12    SAAB AB    Inköpsingenjör
Din roll Som strategisk inköpare kommer du att ingå i ett inköpsteam och tillhöra avdelningen som ansvarar för framdrivning, verkan och icke-metalliska komponenter. Rollen ger dig möjligheter att bygga ett omfattande nätverk, både internt och externt. Arbetet innefattar bland annat: * Hantera din egen leverantörsbas. * Etablera och kontinuerligt utveckla strategier för din leverantörsbas. * Ansvara för att förhandla, aktivt förvalta och vidareutve... Visa mer
Din roll

Som strategisk inköpare kommer du att ingå i ett inköpsteam och tillhöra avdelningen som ansvarar för framdrivning, verkan och icke-metalliska komponenter. Rollen ger dig möjligheter att bygga ett omfattande nätverk, både internt och externt.Arbetet innefattar bland annat:

* Hantera din egen leverantörsbas.
* Etablera och kontinuerligt utveckla strategier för din leverantörsbas.
* Ansvara för att förhandla, aktivt förvalta och vidareutveckla våra leverantörsavtal.
* Stödja affärsenheternas projekt och program med kommersiellt ansvar och att kontinuerligt utvärdera marknadskonkurrenskraften för den nuvarande leverantörsportföljen.
* Driva tvärfunktionella team med fokus på effektivitet och kostnadsbesparingar.
* Utfärda RFQ, utvärdera offerter, förhandla pris och villkor.
* Säkerställa att Saabs inköpsstrategi, inköpspolicy och rutiner uppfylls.Din profil

För att trivas i denna roll är du en affärsinriktad person med stor kommunikationsförmåga. Du är van vid att effektivt samarbeta med teammedlemmar såväl som andra intressenter. Du är strukturerad och har ett analytiskt tänkesätt som gör att du kan anpassa dig efter omständigheterna.Du har:

* Erfarenhet från strategiskt inköp
* Högskoleexamen i ingenjör eller ekonomi.
* Mycket goda kunskaper i Svenska och Engelska i tal och skrift.
* Goda kunskaper i MS Office.

Meriterande:

* Erfarenhet av IFS.
* Erfarenhet från försvarsindustrin.
* Erfarenhet från upphandlingar inom kategorier ovan kategorier.


Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.Vad blir du en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen.Läs mer om oss härVi är för närvarande ett femtiotal kollegor på inköpsavdelningen i Karlskoga, som hanterar ett brett teknikområde för Ground Combat och Missiles produkter.Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem härSaab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera härVänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.Vill du vara en del av att skapa framtidens teknologi samtidigt som du får möjlighet att utveckla dig själv och växa i en lärandekultur så är Saab arbetsgivaren för dig. Vi är stolta över vår kreativa miljö där alla är olika, men delar samma uppdrag - att bidra till ett tryggare samhälle. Visa mindre

Kvalitetsingenjör inköpskvalitet

Ansök    Sep 6    SAAB AB    Inköpsingenjör
Bli en del av SQA-teamet i Karlskoga och bidra till ökad leverantörskvalitet inom mekanik på SAAB Dynamics. Du kommer att jobba i teknikframkant med strategiskt viktiga produkter främst inom Ground Combat och Missile Systems i samarbete med svenska och europeiska leverantörer. Din roll Som Supplier Quality Engineer kommer du säkra kvaliteten på inköpta artiklar, material och delsystem inom varugruppen mekanik, främst metalliska produkter. Din roll ko... Visa mer
Bli en del av SQA-teamet i Karlskoga och bidra till ökad leverantörskvalitet inom mekanik på SAAB Dynamics. Du kommer att jobba i teknikframkant med strategiskt viktiga produkter främst inom Ground Combat och Missile Systems i samarbete med svenska och europeiska leverantörer.Din roll

Som Supplier Quality Engineer kommer du säkra kvaliteten på inköpta artiklar, material och delsystem inom varugruppen mekanik, främst metalliska produkter.

Din roll kommer framförallt innebära att:

* Du kommer att kvalitetssäkra inköpta artiklar, material och delsystem inom varugruppen Mekanik, främst till undervattensvapen.
* Du säkerställer implementationen av SAABs inköpsstrategi, inköpspolicy och -rutiner.
* Du tar ansvar för kvalitetskraven i offertförfrågningar, avtal och inköpsordrar.
* Deltar i inköpsberedning
* Du genomför revisioner av leverantörer och produkter på plats hos leverantörer.
* Du övervakar leverantörernas kvalitetsprestanda och driver korrigerande åtgärder för de leverantörer som inte når målen.
* Du driver förbättringsprogram med leverantörer.
* Du skapar och underhåller kontrollplaner.
* Du hanterar reklamationer för material som inte uppfyller specifikation och granskar leverantörernas reklamationssvar.
* Du samarbetar med övriga kvalitetsfunktioner inom företaget.
* Du är placerad Karlskoga, resor inom Sverige och Europa förekommer frekventDin profil

Vi ser att du som söker:

* Är högskole- eller civilingenjör alternativt har en mycket gedigen erfarenhet inom mekanik
* Har erfarenhet av kvalitetssäkring och har god kunskap om kvalitetsverktyg såsom rotorsaksanalys, kapabilitet, riskanalys, 8D, mätsystemanalys e.t.c.
* Är en strukturerad person med ett analytiskt sinne
* Talar och skriver flytande på svenska såväl som på engelskaHar du dessutom kunskaper och erfarenheter inom dessa områden ser vi det som ett plus:

* Dokumenterad kompetens inom processrevision
* Six sigma Black Belt
* Erfarenhet av skärande bearbetning eller gjutning
* Kompetens om kvalitetssäkring av ytbehandlings- och målningsprocesserBefattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.Vad du blir en del av

Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster och kamouflagesystem för försvarsmarknaden.

Inköpskvalitet är en avdelning inom inköpsorganisationen på Saab Dynamics. Avdelningen är ortsövergripande med kontor i Linköping och Karlskoga. Vi är för närvarande 28 medarbetare men växer ständigt. Arbetet sker tillsammans med inköpare i varugrupper: Mekanik, Icke-metalliska komponenter, Framdrivning & verkan, System samt Elektronik.Rekryterande chef i denna process är:

Martin Peterson

Mobile : +4673 418 61 64

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.


Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en utmanande miljö, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma mål - att skydda människor. Read more about us here Visa mindre

Strategisk inköpare till BAE Systems Bofors

Ansök    Aug 22    AxÖ Consulting AB    Inköpsingenjör
Internationella avtalsförhandlingar, sofistikerad teknik och komplexa industriella affärsupplägg är bara några av utmaningarna du finner i tjänsten som Strategisk inköpare. BAE Systems Bofors fortsätter att växa, välkommen! Om företaget BAE Systems Bofors AB är ett högteknologiskt företag som utvecklar och integrerar vapensystem. Företaget har ca 470 anställda där majoriteten är placerade i Karlskoga. Företaget har ett omfattande samarbete med underle... Visa mer
Internationella avtalsförhandlingar, sofistikerad teknik och komplexa industriella affärsupplägg är bara några av utmaningarna du finner i tjänsten som Strategisk inköpare.

BAE Systems Bofors fortsätter att växa, välkommen!

Om företaget
BAE Systems Bofors AB är ett högteknologiskt företag som utvecklar och integrerar vapensystem. Företaget har ca 470 anställda där majoriteten är placerade i Karlskoga. Företaget har ett omfattande samarbete med underleverantörer i närområdet.

De huvudsakliga produkterna som tillverkas av BAE Systems Bofors AB är artilleripjäser, marina pjäser, intelligent ammunition och fjärrstyrda vapensystem. Företaget tillhandahåller även teknologier och anpassat underhållsstöd. Företaget är en nationell resurs med unik spetskompetens vad gäller pjässystem inklusive avancerad ammunition.Om tjänsten
Flera pågående utvecklingsprojekt och långt gångna kunddialoger gör att inköpsavdelningen hos BAE Systems Bofors fortsätter att växa. Avdelningen går alltmer mot kategoristyrt inköp där strategisk inköpare, operativ inköpare och supply chain manager jobbar tätt tillsammans inom den givna kategorin för att nå kort- och långsiktigt uppsatta mål med leverantören. Nu söker vi ytterligare en strategisk inköpare till kategorin mekanik.

Ansvar och arbetsuppgifter
Du kommer att jobba med leverantörer som tillverkar detaljer, komponenter och system baserade på BAE Systems Bofors egna ritningar och underlag. Stora delar av arbetet är centrerat till att utveckla nuvarande supply chain i syfte att öka kapaciteten inför kommande kundbehov. Du kommer aktivt etablera och utveckla relationer till befintliga och nya leverantörer liksom jobba med kvalificering av nya leverantörer. I arbetsuppgifterna ingår ansvar för komplexa upphandlingar där till exempel delar av upphandlingen kan beröra kundanpassad utveckling liksom hantering av offset och utarbetande av partnerskap.

Parallellt med detta ingår även sedvanligt arbete med befintliga leverantörer, övergripande styrning av tilldelade inköpskategorier samt vara med och forma industriella upplägg som stödjer företagets övergripande affär. Du kommer dessutom att representera inköp i olika projekt och aktivt bidra till inköpsverksamhetens utveckling.

Resor inom Sverige och Europa ingår som en naturlig del av tjänsten. Uppskattningsvis ca 50 resdagar per år.

Du kommer till exempel att:

- Styra och utveckla leverantörer genom uppföljningar och utvärderingar
- Ta fram förfrågningsunderlag
- Arbeta med sourcing och kvalificering av nya leverantörer
- Förhandla och sluta skriftliga ramavtal och kontrakt i samband med köp av utveckling.
- Ansvara för att genomföra preliminary design review, critical design review och system verification review.
- Hantera eventuella tvister inom ramen för gjorda köp

 Kvalifikationer

- Akademisk utbildning, företrädesvis med teknisk eller ekonomisk inriktning kompletterad med kurser inom inköp och/eller juridik alternativt erfarenhet som bedöms likvärdig.
- Vidare har du flerårig erfarenhet från strategiskt inköpsarbete, helst inom producerande/tillverkande bolag.
- God förhandlingsvana
- Goda kunskaper i såväl svenska som i koncernspråket engelska i både tal och skrift.
- Vi ser även att det är viktigt att du har erfarenhet av större upphandlingar.
- B-körkort då du vid tillfällen genomför resor i tjänsten inom Europa.
- Du bör även ha tidigare erfarenhet från att driva projekt och verksamhetsutveckling då detta är en del av arbetet.
- Kunskap inom FAR/DFAR är meriterande.

Du kommer att möta leverantörer och representanter som har stor erfarenhet av att genomföra omfattande affärer och förhandlingar. Därför eftersöker vi förmåga till strategiskt tänkande, affärsmässighet liksom uthållighet och ihärdighet i din personlighet. Självklart är du även kvalitetsmedveten, strukturerad och noggrann.

BAE Systems erbjuder

BAE Systems Bofors är en del av en stor koncern vilket kan skapa möjligheter till internationella erfarenheter under din anställning. Som anställd erbjuds du program för personlig utveckling och löpande utbildning om du har ambitioner att växa både på ett personligt och på ett kompetensmässigt plan. För att du ska komma in i rollen tilldelas du från första dagen en mentor som du får stöttning av samt kan bolla utmaningar och idéer med.

Vi vill att du ska trivas både på och utanför jobbet, därför satsar vi på områden som bidrar till att du kan hitta en god balans i livet, exempelvis genom generösa flextider. Du kommer att ha möjligheten att vara med på våra trevliga aktiviteter som företaget ordnar genom våra duktiga och engagerade hälsoinspiratörer, du kan även göra ett besök i vårt nybyggda gym. Vår familjära känsla som vi har hos oss bidrar till en hög trivsel som också skapar mervärde för dig och din familj. 

Övrigt

Tjänsten innebär arbete som kan omfattas av försvarssekretess varför vi ställer krav på svenskt medborgarskap och säkerhetsprövning godkänd av myndighet. Urval sker löpande, så vänta inte med att ansöka. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper i den här rekryteringen.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Oskar Bernling på AxÖ Consulting; 073-915 70 61 eller [email protected] 

Fackliga kontaktpersoner: Torbjörn Carlqvist, Akademikerföreningen, 0586–733 151
Björn Johansson Unionen, 0586-733 588.

AxÖ Consulting AB har lång och gedigen erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen och har arbetat med såväl privat marknad som inom offentlig sektor. För mer information och ansökan besök www.axoconsulting.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via brev eller e-post.
Varmt välkommen med din ansökan. Visa mindre

SQA Kvalitetsingenjör leverantörskvalitet

Ansök    Nov 15    SAAB    Inköpsingenjör
Din framtida utmaning Inköpskvalitet är en avdelning inom inköpsorganisationen på Saab Dynamics. Avdelningen är ortsövergripande med kontor i Linköping och Karlskoga. Vi är för närvarande 18 medarbetare men behöver bli fler då verksamheten växer. Arbetet sker tillsammans med inköpare i varugrupper: Mekanik, Icke-metalliska komponenter, Framdrivning & verkan, System samt Elektronik. Som SQA samarbetar du med övriga kvalitetsfunktioner inom företaget oc... Visa mer
Din framtida utmaning

Inköpskvalitet är en avdelning inom inköpsorganisationen på Saab Dynamics. Avdelningen är ortsövergripande med kontor i Linköping och Karlskoga. Vi är för närvarande 18 medarbetare men behöver bli fler då verksamheten växer. Arbetet sker tillsammans med inköpare i varugrupper: Mekanik, Icke-metalliska komponenter, Framdrivning & verkan, System samt Elektronik.Som SQA samarbetar du med övriga kvalitetsfunktioner inom företaget och du kommer att kvalitetssäkra inköpta artiklar, material och delsystem inom varugruppen mekanik, huvudsakligen metalliska bearbetade komponenter.Arbetet inkluderar bla:

* Säkerställa implementationen av SAABs inköpsstrategi, inköpspolicy och -rutiner.
* Ansvara för kvalitetskraven i offertförfrågningar, avtal och inköpsordrar.
* Delta i inköpsberedning
* Genomföra revisioner av leverantörer och produkter på plats hos leverantörer.
* Övervaka leverantörernas kvalitetsprestanda och driver korrigerande åtgärder för de leverantörer som inte når målen.
* Driva förbättringsprogram med leverantörer.
* Skapa och underhålla kontrollplaner.
* Hantera reklamationer för material som inte uppfyller specifikation och granskar leverantörernas reklamationssvar.

Den du är idag

Du är en strukturerad och analytisk person som har lätt för att samarbeta och har förmågan att planera ditt eget arbete för att driva kvalitetsfrågorna i mål.

Du har:

* Högskole- eller civilingenjörexamen, alternativt har en mycket gedigen erfarenhet inom mekanik.
* Erfarenhet av kvalitetssäkring och har god kunskap om kvalitetsverktyg såsom rotorsaksanalys, kapabilitet, riskanalys, 8D, mätsystemanalys e.t.c.
* God kommunikationsförmåga i tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande:

* Dokumenterad kompetens inom processrevision

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Vad du blir en del av

Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster, kamouflagesystem och träningssystem för försvarsmarknaden. Produktportföljen innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningstiden har gått ut.

If you aspire to help create and innovate whilst developing yourself in a challenging team setting, Saab may well have the perfect conditions for you to grow. We pride ourselves on a nurturing environment, where everyone is different yet we share the same goal - to help protect people. Visa mindre