Lediga jobb som Automationstekniker, tillverkningsindustri i Karlskoga

Se lediga jobb som Automationstekniker, tillverkningsindustri i Karlskoga. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Karlskoga som finns hos arbetsgivaren.

Driven och lösningsfokuserad automationstekniker

Är du en driven och lösningsfokuserad automationstekniker som brinner för hållbarhet och vill jobba med samhällskritisk infrastruktur? Arbetsuppgifter Arbetet som automationstekniker består i huvudsak av att delta i utvecklingen och säkerställa den tekniska driften av automationslösningar, främst inom verksamhetsområdena kraftvärme, VA, biogas, vattenkraft och elnät. Det innebär bl.a. identifiering av behov, design av lösningar, installation, programm... Visa mer
Är du en driven och lösningsfokuserad automationstekniker som brinner för hållbarhet och vill jobba med samhällskritisk infrastruktur?

Arbetsuppgifter

Arbetet som automationstekniker består i huvudsak av att delta i utvecklingen och säkerställa den tekniska driften av automationslösningar, främst inom verksamhetsområdena kraftvärme, VA, biogas, vattenkraft och elnät.

Det innebär bl.a. identifiering av behov, design av lösningar, installation, programmering, tester, driftsättning, dokumentation och felsökning/rättning. Arbetet sker ofta i nära samarbete med andra automationstekniker i gruppen, med andra tekniker i de olika verksamheterna, med olika leverantörer och med IT-avdelningen.

Vem är du?

För att lyckas med jobbet måste du stimuleras av att lära dig nya saker, ha lätt för att samarbeta men samtidigt ha ett starkt eget driv och vara resultatorienterad. Du är tekniskt lagd och stimuleras av både rutinarbete och problemlösning och du ser god dokumentation som en självklarhet. Väl fungerande automationslösningar är centralt i våra verksamheter varför du behöver vara både noggrann och strukturerad.

Vi tror att du har arbetat några år inom det här området och därmed har byggt upp både breda och djupa kunskaper. Du har en teknisk utbildning inom området automation eller motsvarande kunskaper och erfarenhet som behövs för arbetet. Har du kunskaper i CAD och systemintegrationer är det meriterande.


Det här är vi

Tillsammans ska vi bli Sveriges mest hållbara företag. Så lyder vår vision. Vi är det lokala energibolaget i Karlskoga med omkring 200 medarbetare – och vi spänner bågen högt. Vårt engagemang omfattar mer än att leverera energi till kommuninvånarna - vi brinner för att utveckla orten på många plan. Vi är en förenande kraft för en trygg vardag, fritid och framtid.

Genom att hela tiden utveckla våra cirkulära affärer vill vi vara motorn som gör det möjligt för fler att leva hållbart. Våra verksamhetsområden är värme, el, ånga, biogas, biogödsel, vatten och avlopp, renhållning, återvinning, stadsnät och småskalig vattenkraft.

Karlskoga Energi & Miljö ägs av Karlskoga kommun och omsätter cirka 600 Mkr per år.Övrig information

Detta är en tillsvidareanställning och vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

Har du frågor är du välkommen att kontakta Michael Persson, ansvarig för automationsgruppen ([email protected]) eller Jesper Bjärvall, digitaliseringschef ([email protected]). Visa mindre

Automationsingenjör, Moelven Wood Sverige

Moelven är en av Skandinaviens ledande leverantörer av byggprodukter och tillhörande tjänster. Koncernen består av 34 produktionsbolag fördelat på 42 produktionsenheter i Norge och Sverige. Moelven har även ett större antal kontor inom marknad, försäljning, service och montering, 3 400 anställda och en årsomsättning på 11,7 miljarder NOK. Moelven Wood AB är producent och distributör av bygg – och inredningsmaterial för bygghandel och industri. Moelven Wood... Visa mer
Moelven är en av Skandinaviens ledande leverantörer av byggprodukter och tillhörande tjänster. Koncernen består av 34 produktionsbolag fördelat på 42 produktionsenheter i Norge och Sverige. Moelven har även ett större antal kontor inom marknad, försäljning, service och montering, 3 400 anställda och en årsomsättning på 11,7 miljarder NOK.
Moelven Wood AB är producent och distributör av bygg – och inredningsmaterial för bygghandel och industri. Moelven Wood i Sverige omsätter ca 1,6 mdr SEK varav ca 1,2 mdr i den svenska marknaden. Vi har en stark tillväxt och en mycket god position som ledande leverantör av träbaserat bygg – och inredningsmaterial.

Automationsingenjör, Moelven Wood Sverige.
Vill du vara en del av ett framgångsrikt spännande bolag med stark tillväxt och samtidigt skapa en hållbar framtid i trä? Moelven Wood Sverige behöver förstärka med ytterliggare en lösningsorienterad person som drivs av att arbeta med utveckling och förbättringar i en automatiserad produktionsmiljö.
I rollen hos oss kommer du vara en viktig länk för produktionsverksamheten och du bidrar aktivt till att utveckla förbättringsarbete i våra produktionsbolag. I nära samverkan med produktionspersonal optimerar du vår anläggning. Du är en nyckelperson som med ständiga förbättringar och projekt utvecklar Moelven Wood SE automatiserade anläggningar.
Du arbetar med utveckling och underhåll för automationssystemen i Moelven Wood SE produktionsbolag. Tillsammans i ett team av automationsingenjörer är ni uppdelade med olika ansvarsbolag, men där arbetet kommer att utföras på våra samtliga bolag. Rollen innebär även att vara en supportfunktion för felsökning och avhjälpande av automationsproblem och det kommer innebära en del resor i tjänsten.
Med små, ständiga förbättringar i såväl utrustning, system och processer förfinar du vårt varuflöde genom hela anläggningen. Tillsammans med underhåll och produktion utvecklar du och förbättrar tillgänglighet och anläggningsutnyttjande.
Moelven Wood SE arbetar för utveckling och användning av innovativa och konkurrenskraftiga lösningar inom processindustriell IT och automation. Vi vill vara innovativa och höja automationsgraden i våra anläggningar, med fortsatt utveckling av vårt MES system för att skapa spårbarhet och relevant data för uppföljning.
Kompetenskrav. Vi ser gärna att du är utbildad högskoleingenjör inom automation och har en arbetslivserfarenhet på minst 5-10 år. Du har erfarenhet från processindustri, och det är meriterande om du arbetat inom träindustrin. Du har erfarenhet och är van med programmering i något av systemen Siemens, Mitsubishi, Beckhoff PLC, samt att du bör också ha erfarenhet av programmering av SCADA system och konfigurering av OPC-server. Det är också önskvärt om du har arbetat med driftsättning av automationssystem inom industrin. I övrigt har du goda IT-kunskaper, då resor ingår i tjänsten så är det ett krav att du innehar B-körkort. I rollen kommer du även komma i kontakt med bolag utanför Sverige, som konstruerat och levererat våra maskiner. Därför är det viktigt att du talar och skriver obehindrat på svenska, samt har goda kunskaper i engelska där du kan kommunicera skriftligt såväl som muntligt.
Som person bör du vara lösningsorienterad, strukturerad och trivas med nya utmaningar. Vi kommer lägga stor vikt vid din personlighet, då det är viktigt att du passar in och trivs i vårt befintliga team.
Moelven Wood är i en spännande fas, där du erbjuds goda utvecklingsmöjligheter.
Vi är flexibla gällande placeringsort, beroende på vart rätt person bor, så kommer vi ha en dialog om vilka producerande enheter som kan vara aktuella. Våra producerande enheter finns på följande orter: Ånimskog, Säffle, Torsby, Karlskoga, Otterbäcken (Gullspång), Lidköping med huvudkontor i Skåre Karlstad.
Låter det intressant? Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 8:e augusti 2021. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta Magnus Johannesson, Chef Teknik & Innovation, på tfn 010-122 50 45, [email protected] eller Daniel Seger, HR-Ansvarig Moelven Wood, tfn 010-122 50 61, [email protected]
Du söker tjänsten genom att gå till www.moelven.se och klicka dig in under "Lediga tjänster" som du finner högst upp på sidan. Sök tjänsten genom att registrera dig i vårt rekryteringsverktyg med CV och personligt brev.
Vi är nöjda med de rekryteringskanaler vi använder i dag och vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Junior automationstekniker

Om tjänstenVi söker en junior automationstekniker till ett produktbolag inom försvarsindustrin i Karlskoga. Bolaget har som uppdrag att skydda människor och samhällen och bidrar därmed till samhällets trygghet. Du kommer att tillhöra underhållsavdelningen som idag består av ett 20-tal personerdär ni tillsammans arbetar medfelsökning ochförebyggande underhåll på produktionsutrustning, men även akuta reparationer och modifiering/förbättring av befintlig utru... Visa mer
Om tjänstenVi söker en junior automationstekniker till ett produktbolag inom försvarsindustrin i Karlskoga. Bolaget har som uppdrag att skydda människor och samhällen och bidrar därmed till samhällets trygghet. Du kommer att tillhöra underhållsavdelningen som idag består av ett 20-tal personerdär ni tillsammans arbetar medfelsökning ochförebyggande underhåll på produktionsutrustning, men även akuta reparationer och modifiering/förbättring av befintlig utrustning förekommer.Automationsteamet består idag av fempersoner där du som junior kommer att få god stöttning i ditt arbete.Arbetet kräver att du är flexibel, utåtriktad och har god samarbetsförmåga. Då du arbetar tätt med olika delar av verksamheten i din vardag är det också viktigt att du har en god kommunikationsförmåga.
Din kompetensVi söker dig som stämmer in på någon av följande beskrivningar:1. Nyutbildad elektriker på gymnasienivå med intresse för automationEller2. Nyexaminerad automationstekniker från YHFör att lyckas i rollen krävs det att du har goda kunskaper i svenska och engelskai tal och skrift.Beredskapsarbete ingår i tjänsten och skiftarbete kan bli aktuellt.
Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd, tjänsten kräver svenskt medborgarskap.
ÖvrigtLön: Fast månadslönOmfattning: Heltid, tillsvidareStart: Omgående med hänsyn tagen till din eventuella uppsägningstidPlaceringsort: Karlskoga
Vi behandlar ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut, skicka din ansökan redan idag!
Om ossProcruitment är Sveriges enda karriärbyrå inom IT, tech och engineering som genom proaktiv rekrytering förenar attraktiva arbetsgivare med människor som delar samma mål och ambitioner. Oavsett om du är en erfaren ledare eller om du ska ta ditt första steg ut i karriären hjälper vi dig att nå dina karriärmål - samtidigt som vi bryr oss om dig, din resa och att du mår bra längs vägen.Procruitment är stolta vinnare av Recruitment Awards 2022 och är utsedda till Årets Rekryteringsföretag (20-49 anställda) och Årets Raket (Rekrytering). Läs mer om utmärkelserna här. Visa mindre

Automationsingenjör, Moelven Wood Sverige

Moelven är en av Skandinaviens ledande leverantörer av byggprodukter och tillhörande tjänster. Koncernen består av 34 produktionsbolag fördelat på 42 produktionsenheter i Norge och Sverige. Moelven har även ett större antal kontor inom marknad, försäljning, service och montering, 3 400 anställda och en årsomsättning på 11,7 miljarder NOK. Moelven Wood AB är producent och distributör av bygg – och inredningsmaterial för bygghandel och industri. Moelven Wood... Visa mer
Moelven är en av Skandinaviens ledande leverantörer av byggprodukter och tillhörande tjänster. Koncernen består av 34 produktionsbolag fördelat på 42 produktionsenheter i Norge och Sverige. Moelven har även ett större antal kontor inom marknad, försäljning, service och montering, 3 400 anställda och en årsomsättning på 11,7 miljarder NOK.
Moelven Wood AB är producent och distributör av bygg – och inredningsmaterial för bygghandel och industri. Moelven Wood i Sverige omsätter ca 1,6 mdr SEK varav ca 1,2 mdr i den svenska marknaden. Vi har en stark tillväxt och en mycket god position som ledande leverantör av träbaserat bygg – och inredningsmaterial.

Automationsingenjör, Moelven Wood Sverige.
Vill du vara en del av ett framgångsrikt spännande bolag med stark tillväxt och samtidigt skapa en hållbar framtid i trä? Moelven Wood Sverige behöver förstärka med ytterliggare en lösningsorienterad person som drivs av att arbeta med utveckling och förbättringar i en automatiserad produktionsmiljö.
I rollen hos oss kommer du vara en viktig länk för produktionsverksamheten och du bidrar aktivt till att utveckla förbättringsarbete i våra produktionsbolag. I nära samverkan med produktionspersonal optimerar du vår anläggning. Du är en nyckelperson som med ständiga förbättringar och projekt utvecklar Moelven Wood SE automatiserade anläggningar.
Du arbetar med utveckling och underhåll för automationssystemen i Moelven Wood SE produktionsbolag. Tillsammans i ett team av automationsingenjörer är ni uppdelade med olika ansvarsbolag, men där arbetet kommer att utföras på våra samtliga bolag. Rollen innebär även att vara en supportfunktion för felsökning och avhjälpande av automationsproblem och det kommer innebära en del resor i tjänsten.
Med små, ständiga förbättringar i såväl utrustning, system och processer förfinar du vårt varuflöde genom hela anläggningen. Tillsammans med underhåll och produktion utvecklar du och förbättrar tillgänglighet och anläggningsutnyttjande.
Moelven Wood SE arbetar för utveckling och användning av innovativa och konkurrenskraftiga lösningar inom processindustriell IT och automation. Vi vill vara innovativa och höja automationsgraden i våra anläggningar, med fortsatt utveckling av vårt MES system för att skapa spårbarhet och relevant data för uppföljning.
Kompetenskrav. Vi ser gärna att du är utbildad högskoleingenjör inom automation och har en arbetslivserfarenhet på minst 5-10 år. Du har erfarenhet från processindustri, och det är meriterande om du arbetat inom träindustrin. Du har erfarenhet och är van med programmering i något av systemen Siemens, Mitsubishi, Beckhoff PLC, samt att du bör också ha erfarenhet av programmering av SCADA system och konfigurering av OPC-server. Det är också önskvärt om du har arbetat med driftsättning av automationssystem inom industrin. I övrigt har du goda IT-kunskaper, då resor ingår i tjänsten så är det ett krav att du innehar B-körkort. I rollen kommer du även komma i kontakt med bolag utanför Sverige, som konstruerat och levererat våra maskiner. Därför är det viktigt att du talar och skriver obehindrat på svenska, samt har goda kunskaper i engelska där du kan kommunicera skriftligt såväl som muntligt.
Som person bör du vara lösningsorienterad, strukturerad och trivas med nya utmaningar. Vi kommer lägga stor vikt vid din personlighet, då det är viktigt att du passar in och trivs i vårt befintliga team.
Moelven Wood är i en spännande fas, där du erbjuds goda utvecklingsmöjligheter.
Vi är flexibla gällande placeringsort, beroende på vart rätt person bor, så kommer vi ha en dialog om vilka producerande enheter som kan vara aktuella. Våra producerande enheter finns på följande orter: Ånimskog, Säffle, Torsby, Karlskoga, Otterbäcken (Gullspång), Lidköping med huvudkontor i Skåre Karlstad.
Låter det intressant? Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 14:e mars 2021. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta Magnus Johannesson, Chef Teknik & Innovation, på tfn 010-122 50 45, [email protected] eller Daniel Seger, HR-Ansvarig Moelven Wood, tfn 010-122 50 61, [email protected]
Du söker tjänsten genom att gå till www.moelven.se och klicka dig in under "Lediga tjänster" som du finner högst upp på sidan. Sök tjänsten genom att registrera dig i vårt rekryteringsverktyg med CV och personligt brev.
Vi är nöjda med de rekryteringskanaler vi använder i dag och vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Automationsansvarig -Cell Impact

Om tjänsten Som automationsansvarig hos oss kommer du att leda automationen av vår produktion och ta den till en helt ny nivå. Mycket av din tid kommer att läggas på utvecklingen av automatiserade produktionslösningar där du ansvarar för att våra automationssystem är fungerande och välutvecklade. Till dina arbetsuppgifter hör bland annat att bygga PLC-system med maskinsäkerhet, driftsättning, testning och dokumentation. Ditt arbete sker mestadels i projek... Visa mer
Om tjänsten
Som automationsansvarig hos oss kommer du att leda automationen av vår produktion och ta den till en helt ny nivå. Mycket av din tid kommer att läggas på utvecklingen av automatiserade produktionslösningar där du ansvarar för att våra automationssystem är fungerande och välutvecklade. Till dina arbetsuppgifter hör bland annat att bygga PLC-system med maskinsäkerhet, driftsättning, testning och dokumentation.

Ditt arbete sker mestadels i projektform där du jobbar nära dina kollegor.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Karlskoga.

Om dig
Vi söker dig som är automationsingenjör och som har flera års erfarenhet av liknande tjänster. Du har kunskap av PLC och besitter ett genuint intresse för teknik där du motiveras av praktiskt arbete.

Som person är du ansvarstagande och en problemlösare vilket gör att du alltid hittar en lösning. Du har lätt för att samarbeta med andra och inger ett stort förtroende.

Tjänsten kräver att du utrycker dig obehindrat på svenska i tal och skrift.

Om oss
Cell Impact är ett mekaniskt innovationsföretag med målet att revolutionera masstillverkningen av de många flödesplattor som sitter i framtidens bränsleceller. Genom att driva fordon på vätgas, istället för fossila bränslen, slipper man alla avgaser och får endast rent vatten ur avgasröret.

För att lyckas med detta har vi utvecklat en helt egen och unik metod för serieproduktion som rönt ett stort intresse från kunder världen över. Vi som arbetar här är nyfikna ingenjörer, entreprenörer och produktmänniskor som brinner för att kunna överlämna en renare värld till kommande generationer.

Om Processen
I den här rekryteringen samarbetar vi med Testhuset. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Bengt Libäck på 070 594 72 77 eller Sofie Gustavsson på 070 291 78 83. Sista ansökningsdatum är 21 mars.

Vi ser fram emot din ansökan! Visa mindre

Automationsingenjör med kunskaper i PLC

Mpya Sci & Tech är skapat av och för människor som älskar teknik och naturvetenskap. Vi är inte här för att göra något som alla andra gör. Vi tar nischad rekrytering och konsulting till en ny nivå med fokus på kandidatperspektivet. Det är därför vi kallar oss Talent Advisors. Vi tror att de riktiga talangerna är de individer som vågar utvecklas genom hela livet. Med lång erfarenhet och djup kunskap om branschen har vi skapat ett framåtlutat och spetsigt bo... Visa mer
Mpya Sci & Tech är skapat av och för människor som älskar teknik och naturvetenskap. Vi är inte här för att göra något som alla andra gör. Vi tar nischad rekrytering och konsulting till en ny nivå med fokus på kandidatperspektivet. Det är därför vi kallar oss Talent Advisors. Vi tror att de riktiga talangerna är de individer som vågar utvecklas genom hela livet. Med lång erfarenhet och djup kunskap om branschen har vi skapat ett framåtlutat och spetsigt bolag, på vårt sätt.

På Mpya Sci & Tech tror vi på ett hållbart arbetsliv där vi tillsammans bygger en kultur med genuin delaktighet, ivrig nyfikenhet och möjlighet att få vara sig själv. Kom och utvecklas ihop med oss i Göteborg och Stockholm. Hos en arbetsgivare i världsklass

Mpya Sci & Tech är byggt av och för ingenjörer, vi har ambitionen att skapa ett bolag där du som medarbetare alltid är i fokus. I allt vi gör strävar vi efter att skapa en hög grad av delaktighet och vara lyhörda inför våra medarbetares tankar kring sitt arbete och sin karriär. Att bygga en stark tillsammanskultur med förmånliga villkor för dig som konsult och att hitta uppdraget där du får brinna för något och utvecklas är vår primära uppgift.

Kom med i vårt gäng!

Till vår kund söker vi nu en automationsingenjör med kunskap inom PLC. Du kommer aktivt få bidra med förbättringsarbete i deras produktionsbolag och även arbeta med utveckling och underhåll av automationssystem. Rollen innebär också en del felsökning och avhjälpande automationsproblem, vilket innebär en del resor i tjänsten. I denna roll kommer man också ha kontakt med leverantörer utomlands och resa runt till anläggningarna i Sverige.

Vår kund är ett innovativt bolag där man får vara med och påverka sin vardag. Här kommer erfarenhet av driftsättning av automationssystem inom industrin väl till pass och bra IT kunskaper. Det är en hands-on roll där du kommer ingå i ett team som arbetar tillsammans för att nå uppsatta mål.

Vi söker dig – en lösningsorienterad och drivkraftig person!

För att axla den här rollen behöver du ha:

• Högskole- eller universitetsutbildning inom automation
• Arbetslivserfarenhet gärna inom processindustrin på minst 5 år
• Erfarenhet och vana av programmering i något av systemen Siemens, Mitsubishi, Beckhoff PLC
• Programmering av SCADA system och konfigurering av OPC-server
• Goda IT kunskaper
• Flytande svenska i tal och skrift och goda kunskaper i engelska
• Körkort B

Om oss på Mpya Sci & Tech

Mpya Sci & Tech är skapat av och för människor som älskar teknik och naturvetenskap. Vi är inte här för att göra något som alla andra gör. Vi tar nischad rekrytering och konsulting till en ny nivå med fokus på kandidatperspektivet. Det är därför vi är Talent Advisors. Vi tror att de riktiga talangerna är de individer som vågar utvecklas genom hela livet. Med lång erfarenhet och djup kunskap om branschen har vi skapat ett framåtlutat och spetsigt bolag, på vårt sätt.

På Mpya Sci & Tech tror vi på ett hållbart arbetsliv där vi tillsammans bygger en kultur med genuin delaktighet, ivrig nyfikenhet och möjlighet att få vara sig själv. Kom och utvecklas ihop med oss i Göteborg och Stockholm. Hos en arbetsgivare i världsklass.

Kontakt

För frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Talent Advisor Cecilia Karlsson 076 – 164 89 00. Vi arbetar med löpande urval så dröj inte med din ansökan då tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag. Ansökan till tjänsten gör via www.mpyascitech.com Välkommen! Visa mindre

Automationsingenjör, Moelven Wood Sverige

Moelven är en av Skandinaviens ledande leverantörer av byggprodukter och tillhörande tjänster. Koncernen består av 36 produktionsbolag fördelat på 45 produktionsenheter i Norge och Sverige. Moelven har även ett större antal kontor inom marknad, försäljning, service och montering, 3525 anställda och en årsomsättning på 11 miljarder NOK. Moelven Wood AB är producent och distributör av bygg – och inredningsmaterial för bygghandel och industri. Moelven Wood i... Visa mer
Moelven är en av Skandinaviens ledande leverantörer av byggprodukter och tillhörande tjänster. Koncernen består av 36 produktionsbolag fördelat på 45 produktionsenheter i Norge och Sverige. Moelven har även ett större antal kontor inom marknad, försäljning, service och montering, 3525 anställda och en årsomsättning på 11 miljarder NOK.
Moelven Wood AB är producent och distributör av bygg – och inredningsmaterial för bygghandel och industri. Moelven Wood i Sverige omsätter ca 1,6 mdr SEK varav ca 1,2 mdr i den svenska marknaden. Vi har en stark tillväxt och en mycket god position som ledande leverantör av träbaserat bygg – och inredningsmaterial.

Automationsingenjör, Moelven Wood Sverige.
Vill du vara en del av ett framgångsrikt spännande bolag med stark tillväxt och samtidigt skapa en hållbar framtid i trä? Moelven Wood Sverige behöver förstärka med ytterliggare en lösningsorienterad person som drivs av att arbeta med utveckling och förbättringar i en automatiserad produktionsmiljö.
I rollen hos oss kommer du vara en viktig länk för produktionsverksamheten och du bidrar aktivt till att utveckla förbättringsarbete i våra produktionsbolag. I nära samverkan med produktionspersonal optimerar du vår anläggning. Du är en nyckelperson som med ständiga förbättringar och projekt utvecklar Moelven Wood SE automatiserade anläggningar.
Du arbetar med utveckling och underhåll för automationssystemen i Moelven Wood SE produktionsbolag. Tillsammans i ett team av automationsingenjörer är ni uppdelade med olika ansvarsbolag, men där arbetet kommer att utföras på våra samtliga bolag. Rollen innebär även att vara en supportfunktion för felsökning och avhjälpande av automationsproblem och det kommer innebära en del resor i tjänsten.
Med små, ständiga förbättringar i såväl utrustning, system och processer förfinar du vårt varuflöde genom hela anläggningen. Tillsammans med underhåll och produktion utvecklar du och förbättrar tillgänglighet och anläggningsutnyttjande.
Moelven Wood SE arbetar för utveckling och användning av innovativa och konkurrenskraftiga lösningar inom processindustriell IT och automation. Vi vill vara innovativa och höja automationsgraden i våra anläggningar, med fortsatt utveckling av vårt MES system för att skapa spårbarhet och relevant data för uppföljning.
Kompetenskrav. Vi ser gärna att du är utbildad högskoleingenjör inom automation och har en arbetslivserfarenhet på minst 5-10 år. Du har erfarenhet från processindustri, och det är meriterande om du arbetat inom träindustrin. Du har erfarenhet och är van med programmering i något av systemen Siemens, Mitsubishi, Beckhoff PLC, samt att du bör också ha erfarenhet av programmering av SCADA system och konfigurering av OPC-server. Det är också önskvärt om du har arbetat med driftsättning av automationssystem inom industrin. I övrigt har du goda IT-kunskaper, då resor ingår i tjänsten så är det ett krav att du innehar B-körkort. I rollen kommer du även komma i kontakt med bolag utanför Sverige, som konstruerat och levererat våra maskiner. Därför är det viktigt att du talar och skriver obehindrat på svenska, samt har goda kunskaper i engelska där du kan kommunicera skriftligt såväl som muntligt.
Som person bör du vara lösningsorienterad, strukturerad och trivas med nya utmaningar. Vi kommer lägga stor vikt vid din personlighet, då det är viktigt att du passar in och trivs i vårt befintliga team.
Moelven Wood är i en spännande fas, där du erbjuds goda utvecklingsmöjligheter.
Vi är flexibla gällande placeringsort, beroende på vart rätt person bor, så kommer vi ha en dialog om vilka producerande enheter som kan vara aktuella. Våra producerande enheter finns på följande orter: Ånimskog, Säffle, Torsby, Karlskoga, Otterbäcken (Gullspång), Lidköping med huvudkontor i Skåre Karlstad.
Låter det intressant? Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 9:e augusti 2020. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta Magnus Johannesson, Chef Teknik & Innovation, på tfn 010-122 50 45, [email protected] eller Daniel Pettersson, HR-Ansvarig Moelven Wood, tfn 010-122 50 61, [email protected]


Du söker tjänsten genom att gå till www.moelven.se och klicka dig in under "Lediga tjänster" som du finner högst upp på sidan. Sök tjänsten genom att registrera dig i vårt rekryteringsverktyg med CV och personligt brev.
Vi är nöjda med de rekryteringskanaler vi använder i dag och vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre