Lediga jobb som Specialister inom miljöskydd och miljöteknik i Karlskoga

Se lediga jobb som Specialister inom miljöskydd och miljöteknik i Karlskoga. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Karlskoga som finns hos arbetsgivaren.

Miljö och hållbarhetssamordnare till BAE Systems Bofors

För dig med stort engagemang för miljö- och hållbarhetsfrågor har vi en spännande tjänst på ett expansivt företag. Här får du möjligheten att bidra till koncernens klimatmål – även bli en ledande kraft i att vidareutveckla företagets hållbarhetsarbete! Om företaget BAE Systems Bofors är ett företag som arbetar med att säkra försvarsförmågan i Sverige och i partnerstater världen över. Detta gör vi genom att utveckla, producera och sälja världens mest av... Visa mer
För dig med stort engagemang för miljö- och hållbarhetsfrågor har vi en spännande tjänst på ett expansivt företag.

Här får du möjligheten att bidra till koncernens klimatmål – även bli en ledande kraft i att vidareutveckla företagets hållbarhetsarbete!

Om företaget
BAE Systems Bofors är ett företag som arbetar med att säkra försvarsförmågan i Sverige och i partnerstater världen över. Detta gör vi genom att utveckla, producera och sälja världens mest avancerade försvarsmateriel. Företaget ingår i en världsledande, internationell och högteknologisk koncern med cirka 100.000 anställda. BAE Systems Bofors har ca 500 anställda och finns i Karlskoga, Karlstad och framöver även i Örebro. Företaget har ett omfattande samarbete med underleverantörer i närområdet. De huvudsakliga produkterna som tillverkas av BAE Systems Bofors är artilleripjäser, marina pjäser, intelligent ammunition och fjärrstyrda vapensystem. Företaget tillhandahåller även teknologier och anpassat underhållsstöd. Företaget är en nationell resurs med unik spetskompetens vad gäller pjässystem inklusive avancerad ammunition.

Arbetsuppgifter
I den här tjänsten kommer du samordna och driva företagets miljö- och hållbarhetsarbete. Du kommer att ha många interna och externa kontaktytorna där samverkan sker i olika forum. Du jobbar nära dina kollegor som bl.a. arbetar med arbetsmiljö och fastigheter.

Arbetet innefattar till exempel att:

- Miljöledningsarbete där du driver och utvecklar företagets systematiska miljöarbete i enlighet med ISO 14001 vilket bl.a. innefattar att ta fram och driva miljömål, utveckla arbetssätt och delta vid revisioner.
- Miljö och hållbarhetsrapportering, redovisning internt samt på BAE Systems INC koncernnivå.
- Hantera frågor kopplat till miljölagstiftning och säkerställa uppfyllnad av lagkrav inklusive rapportering och redovisning till myndighet.
- Utgöra miljökompetens i utvecklingsprojekt och hantera miljökrav från kunder och lagkrav. Detta kan exempelvis omfatta olika material/ämnen eller rapporter.
- Omvärldsbevaka ändringar i lagstiftning och utvecklingen inom hållbarhetsområdet.
- Driva kemikaliearbetet och administrera företagets kemikaliedatabas.

Har du intresse eller till och med erfarenhet av att arbeta med hållbarhetsfrågor är det ett stort plus. Här får du nämligen leda, koordinera och vara en sammanhållande länk i företagets hållbarhetsarbete med stora möjligheter att påverka riktningen framåt. Du är en viktig del i företagets hållbarhetsråd och jobbar med att inspirera, synliggöra och skapa medvetenhet kring hållbarhet internt.

Du blir också en del av koncernens övergripande miljö- och hållbarhetsarbete vilket innebär utbyte med liknande funktioner, både inom Sverige och internationellt. Du representerar företaget i nationella och regionala nätverk.

Vem vi söker
Du är en initiativtagande person med eget driv som känner stort engagemang för miljö- och hållbarhetsområde och kan entusiasmera och skapa intresse hos människor i din omgivning. Du har akademisk naturvetenskaplig utbildning och några års erfarenhet inom miljö- och hållbarhetsområdet. Du har god kännedom om svensk och europeisk miljölagstiftning. Dina kunskaper i svenska liksom i koncernspråket engelska är goda i både tal och skrift.

Samarbete med interna- och externa funktioner förekommer frekvent i tjänsten, likaså självständigt arbete. Därför vill vi att du är kommunikativ och drivande – du vågar ta för dig och utvecklar gärna innehållet i tjänsten för att möta förväntningar och uppsatta mål. Likaså har du god förmåga att planera och strukturera ditt arbete.

BAE Systems erbjuder
BAE Systems Bofors är en del av en stor koncern vilket kan skapa möjligheter till internationella erfarenheter under din anställning. Som anställd erbjuds du program för personlig utveckling och löpande utbildning om du har ambitioner att växa både på ett personligt och på ett kompetensmässigt plan. För att du ska komma in i rollen tilldelas du från första dagen en mentor som du får stöttning av samt kan bolla utmaningar och idéer med.

Vi vill att du ska trivas både på och utanför jobbet, därför satsar vi på områden som bidrar till att du kan hitta en god balans i livet, exempelvis genom generösa flextider. Du kommer att ha möjligheten att vara med på våra trevliga aktiviteter som företaget ordnar genom våra duktiga och engagerade hälsoinspiratörer, du kan även göra ett besök i vårt nybyggda gym. Vår familjära känsla som vi har hos oss bidrar till en hög trivsel som också skapar mervärde för dig och din familj. 

Övrigt
Tjänsten innebär arbete som kan omfattas av försvarssekretess varför vi ställer krav på svenskt medborgarskap och säkerhetsprövning godkänd av myndighet. Urval sker löpande, så vänta inte med att ansöka. Observera att det är kort ansökningstid på denna annons. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper i den här rekryteringen.

BAE Systems Bofors har i den här rekryteringen valt att samarbeta med AxÖ Consulting. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Axel Johansson på [email protected] eller 0733-832885

Fackliga kontaktpersoner:
Marcus Eliasson, Akademikerföreningen, 0586-733 655.
Joakim Berg Unionen, 0586-733 404.

Varmt välkommen med din ansökan eller tipsa någon som passar för rollen!

AxÖ Consulting AB har lång och gedigen erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen och har arbetat med såväl privat marknad som inom offentlig sektor. För mer information och ansökan besök www.axoconsulting.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via brev eller e-post.
Varmt välkommen med din ansökan. Visa mindre

Vi söker en miljöcontroller till ett vikariat på vårt kraftvärmeverk!

Vill du hänga med på vår spännande resa: ”Tillsammans ska vi bli Sveriges mest hållbara företag”? Då vår miljöcontroller på kraftvärmeverket ska vara föräldraledig söker vi en vikarie under ett år med start i augusti. Huvudsakliga arbetsuppgifter Som miljöcontroller arbetar du huvudsakligen med koncernens miljöpåverkan. Du är delaktig i driften för att stötta i miljöfrågor och vid behov initierar och medverkar du i eventuella åtgärdsplaner. Du förvänta... Visa mer
Vill du hänga med på vår spännande resa: ”Tillsammans ska vi bli Sveriges mest hållbara företag”? Då vår miljöcontroller på kraftvärmeverket ska vara föräldraledig söker vi en vikarie under ett år med start i augusti.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som miljöcontroller arbetar du huvudsakligen med koncernens miljöpåverkan. Du är delaktig i driften för att stötta i miljöfrågor och vid behov initierar och medverkar du i eventuella åtgärdsplaner. Du förväntas ha god insyn i verksamhetens miljöpåverkan samt rapportera till driftledningen hur verksamheten lever upp till villkor i gällande tillstånd.

Som miljöcontroller är det viktigt att du håller dig uppdaterad inom miljölagstiftningsområdet och eventuell speciallagstiftning, samt rapporterar detta till driftchefer och andra berörda.

Exempel på arbetsuppgifter är:

- Tillsammans med miljöchefen hantera vissa ärenden och frågeställningar från tillsynsmyndighet
- Egenkontroll för kraftvärmeverket, uppdatera och utveckla
- Stötta verksamheten med att uppdatera rutiner eller arbetssätt
- Vara ett stöd för företaget gällande hållbarhet och miljö
- Arbeta med BAT – relaterade dokument och arbeta för att säkerställa att målen nås
- Riskbedöma kemikalier eller annat i verksamheten utifrån miljö
- Utföra leverantörsbedömningar
- Delta i eller initiera behov av riskanalyser

Vem är du?

Vi söker dig med högskoleutbildning inom det naturvetenskapliga området eller en ingenjörsutbildning inom för tjänsten relevant område. För den här rollen har vi inget krav på tidigare erfarenhet, utan vi tror att du kan vara nyexaminerad. Det viktigaste för oss är att du brinner för miljö- och hållbarhetsfrågan, är pragmatisk och har förmågan att skapa samarbeten som resulterar i ett förbättrat arbete.

Har du erfarenhet av kraftvärme eller annan energiverksamhet är detta givetvis meriterande, likaså erfarenhet av miljölagstiftning.

Som person ser vi att du är drivande, självgående och strukturerad. I rollen kommer du att arbeta med många olika kontakter, både interna och externa, därav behöver du kunna kommunicera väl både muntligt och skriftligt på svenska språket. Du behöver dessutom ha en god samarbetsförmåga och en förmåga att skapa goda långsiktiga relationer.

Det här är vi 

Tillsammans ska vi bli Sveriges mest hållbara företag. Så lyder vår vision. Vi är det lokala energibolaget i Karlskoga med omkring 200 medarbetare – och vi spänner bågen högt. Vårt engagemang omfattar mer än att leverera energi till kommuninvånarna - vi brinner för att utveckla orten på många plan. Vi är en förenande kraft för en trygg vardag, fritid och framtid.

Genom att hela tiden utveckla våra cirkulära affärer vill vi vara motorn som gör det möjligt för fler att leva hållbart. Våra verksamhetsområden är värme, el, ånga, biogas, biogödsel, vatten och avlopp, renhållning, återvinning, stadsnät och småskalig vattenkraft.

Karlskoga Energi & Miljö ägs av Karlskoga kommun och omsätter cirka en miljard kr per år.

Mer information och ansökan

Denna tjänst är ett föräldravikariat under ett år med start i augusti. Arbetstiden är förlagd till dagtid och du utgår från vårt kraftvärmeverk.

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta David Ranström, Chef Hållbarhet & Utveckling på [email protected].

Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan! Visa mindre

Miljöstrateg – välkommen till ett ekologiskt hållbart jobb

I natursköna Karlskoga händer det mycket spännande just nu. I vår stad har du alltid nära till både vacker natur och den högteknologiska industrinäringen. Vi erbjuder dig en välkomnande arbetsplats där människor och innovationer får växa. Välkommen till ett meningsfullt arbete där du verkligen kan göra skillnad! Samhälle och serviceförvaltningen arbetar efter ett tillitsbaserat ledarskap där styrning, kultur och arbetssätt fokuserar på en tilltro till de... Visa mer
I natursköna Karlskoga händer det mycket spännande just nu. I vår stad har du alltid nära till både vacker natur och den högteknologiska industrinäringen. Vi erbjuder dig en välkomnande arbetsplats där människor och innovationer får växa. Välkommen till ett meningsfullt arbete där du verkligen kan göra skillnad!

Samhälle och serviceförvaltningen arbetar efter ett tillitsbaserat ledarskap där styrning, kultur och arbetssätt fokuserar på en tilltro till de anställdas kunskap, omdöme och vilja att utföra ett bra arbete och möta medborgarnas behov. På förvaltningen arbetar vi aktivt med att stärka lagandan, skapa god arbetsmiljö och förbättra våra arbetssätt. Alla medarbetare deltar i detta förbättringsarbete med målsättning att vara ett effektivt och sammansvetsat team som har roligt och utvecklas på jobbet.

Miljöstrategerna är placerad på Enheten för ekologisk hållbarhet inom Samhälle och Serviceförvaltningen. På enheten är vi totalt åtta medarbetare som gemensamt arbetar för ett hållbart Karlskoga, tillsammans med enheterna Social hållbarhet och Plan & Geodata.

Enheten för ekologisk hållbarhet jobbar för att kommunen och medborgarna ska få kunskap, metodstöd och förutsättningar för beteendeomställningen mot ett ekologiskt hållbart samhälle

ARBETSUPPGIFTER
För att främja det hållbara Karlskoga söker vi nu en vikarierande miljöstrateg då en av våra medarbetare ska vara föräldraledig. I uppdraget som miljöstrateg kommer du både att arbeta under eget ansvar och tillsammans med andra. Du kommer att samarbeta både med miljöstrateger och med andra funktioner inom kommunen samt med andra myndigheter och organisationer.

I Karlskoga finns ett omfattande miljöprogram 2021-2030 och mycket av arbetet på enheten handlar om att skapa förutsättningar för att miljöprogrammet ska uppfyllas. Pågående uppdrag rör bland annat mobilitet och cykelfrämjande åtgärder, avfall, återbruk och cirkulär ekonomi, nedskräpning, vattenkvalitet och dagvatten och mycket mer. Fokus i ditt arbete kommer att ligga på samordning av avfallsfrågor både inom Karlskoga kommun och med samverkansorganisationen Avfallssamverkan Östra Wermland.

I uppdraget som miljöstrateg ingår även att svara på remisser, handlägga motioner och medborgarförslag samt att vara kommunens resurs i löpande frågor kopplade till miljöområdet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en relevant utbildning på högskolenivå inom miljöområdet eller annan utbildning som kommunen bedömer likvärdig. Du har genom utbildning och/eller andra erfarenheter en bred kunskap inom miljö- och hållbarhetsfrågor som du vill tillämpa för att trygga en hållbar utveckling i Karlskoga. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att leda projekt, erfarenhet av arbete med avfallsfrågor är meriterande.
Uppdraget innebär att resultat nås genom att initiera och upprätthålla förändrade beteenden hos andra. För att lyckas är det av betydelse att du har god förmåga att skapa goda relationer och kan förstå och sätta dig in i kommunens olika verksamheter.
Vi lägger därför stor vikt vid personlig lämplighet där dessa egenskaper värderas högt:
• du är kommunikativ och kan inspirera människor till förändring
• du trivs med att skapa nätverk och goda relationer
• du har god samarbetsförmåga men kan även arbeta självständigt
• du kan lätt växla mellan olika arbetsuppgifter och omprioritera vid behov
• du har en positiv inställning där allt är möjligt och inte rädd för att hugga i där det behövs.

ÖVRIGT
Vi har löpande urval och intervjuer i denna rekrytering.

Karlskoga kommun ingår i finskt förvaltningsområde och har därmed ett ansvar för att värna om det finska språkets ställning. Det innebär bland annat att vi ska erbjuda förskoleverksamhet och äldreomsorg på finska.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Har du frågor om hur du ansöker - kontakta supporten på tel: 0771-693 693.
Har du frågor om tjänstens innehåll - kontakta namngiven person i annonsen. Visa mindre

Projekt & miljökoordinator sökes till försvarsindustrin!

Trivs du med att arbeta i utvecklingsprojekt och brinner för miljö & hållbarhet? Då kan denna tjänst vara för dig! Nu söker vi dig som är redo för nästa steg i karriären och vill vara med och göra skillnad på riktigt. Skicka in din ansökan redan idag, urval sker löpande! OM TJÄNSTEN Vår kund är verksam inom försvarsindustrin och erbjuder en utmanande och spännande vardag där du får vara med och driva olika projekt från start till mål. Kunden verkar inom ... Visa mer
Trivs du med att arbeta i utvecklingsprojekt och brinner för miljö & hållbarhet? Då kan denna tjänst vara för dig! Nu söker vi dig som är redo för nästa steg i karriären och vill vara med och göra skillnad på riktigt. Skicka in din ansökan redan idag, urval sker löpande!

OM TJÄNSTEN
Vår kund är verksam inom försvarsindustrin och erbjuder en utmanande och spännande vardag där du får vara med och driva olika projekt från start till mål. Kunden verkar inom flera olika teknikområden och du erbjuds en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling.

Ditt arbete kommer innebära allt från att stötta verksamheten i implementering av nya lagkrav till att få verksamheten att jobba mot högt ställda klimatminskningsmål. Vidare kommer du att arbeta med miljöfrågor i olika utvecklingsprojekt.

Du erbjuds


* En arbetsplats där fokus kommer att ligga på din utveckling och trivsel
* Chans till tillsvidareanställning och fast månadslön via oss på Academic Work


Du kommer att arbeta som konsult via oss på Academic Work men det finns goda chanser till överrekrytering till kund. Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

ARBETSUPPGIFTER

Arbetsuppgifter


* Utveckla och implementera miljövänliga metoder och processer
* Övervaka och utvärdera miljöprestanda och följa upp med åtgärder vid behov
* Säkerställa att miljöpåverkan från verksamheten minimeras, till exempel genom avfallshantering, energieffektivitet och vattenförbrukning
* Utbilda och informera anställda om miljöfrågor och bästa praxis
* Delta i utvecklingen av miljöpolicyer och strategier för att främja hållbarhet


VI SÖKER DIG SOM
- Har en utbildning som civil- eller högskoleingenjör
- Har något års arbetslivserfarenhet inom miljöfrågor och goda kunskaper inom miljölagstiftning
- Har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
- Är svensk medborgare då tjänsten är placerad i säkerhetsklass

Det är meriterande om du har
- Erfarenhet av att arbeta med revision
- Kunskap inom projektledning
- Erfarenhet av att arbeta inom försvarsmakten
- Arbetat med presentationsteknik

För att lyckas i rollen har du följande personliga egenskaper:


* Engagerad
* Kommunikativ
* Samarbetsvillig


Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned innan sista ansökningsdag om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufas. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

Var inte den här rollen en matchning? Då kanske någon av tjänsterna nedan kan passa dig!

Kablagekonstruktör till försvarsindustrin | Academic Work

Kemiingenjör till försvarsindustrin | Academic Work

Elkonstruktör sökes till Försvarsindustrin! | Academic Work Visa mindre

Sustainability and environmental engineer

ENVIRONMENT AND SUSTAINABILITY LEAD RESPONSIBLE FOR SUSTAINABILITY AND ENVIRONMENTAL WORK AT BFK. THE ROLE INCLUDES DOING – LEADING OR FOLLOWING UP THE FOLLOWING: • SUSTAINABILITY REPRESENTATIVE INTERNALLY AT KILSTA (TO STAKEHOLDERS) • ENVIRONMENTAL REPORT • REFRIGERANT MEDIA REPORT • INTERNAL ENVIRONMENTAL AUDIT • DNV AUDIT ISO 14001 • MONTHLY ENVIRONMENTAL REVIEW • ENVIRONMENT – WATER SAMPLES (ANALYSIS AND FOLLOW-UP) • ENVIRONMENTAL DEVIATIONS • BUSINES... Visa mer
ENVIRONMENT AND SUSTAINABILITY LEAD
RESPONSIBLE FOR SUSTAINABILITY AND ENVIRONMENTAL WORK AT BFK.
THE ROLE INCLUDES DOING – LEADING OR FOLLOWING UP THE FOLLOWING:
• SUSTAINABILITY REPRESENTATIVE INTERNALLY AT KILSTA (TO STAKEHOLDERS)
• ENVIRONMENTAL REPORT
• REFRIGERANT MEDIA REPORT
• INTERNAL ENVIRONMENTAL AUDIT
• DNV AUDIT ISO 14001
• MONTHLY ENVIRONMENTAL REVIEW
• ENVIRONMENT – WATER SAMPLES (ANALYSIS AND FOLLOW-UP)
• ENVIRONMENTAL DEVIATIONS
• BUSINESS PRODUCER RESPONSIBILITY/FTI
• CHEMICALS (CHEMICAL GROUP LEADER)
• ENERGY MAPPING, EFFICIENCY
• PROJECT MANAGEMENT FOR ENERGY PROJECTS AND ENVIRONMENTAL IMPROVEMENTS
•SUSTAINABILITY
• WASTE (CONTROL OF INVOICES AND INTERNAL TRAINING, ALSO WORK TO REDUCE WASTE)
• CO2 INVESTIGATIONS
• CLIMATE FOOTPRINT CALCULATIONS ON PRODUCTS
• RESPONSIBLE FOR REPORTING DEVIATIONS TO THE MUNICIPALITY, THE COUNTY GOVERNMENT.
• LAW COMPLIANCE
•SUSTAINABILITY REPORTING
Bharat Forge Kilsta AB in Karlskoga is part of the global forging company Bharat Forge Ltd in Kalyani Group with HQ in India. Bharat Forge Kilsta AB is one of the largest European suppliers of Crankshafts, Front axle beams and Steering arms for Trucks and Passenger Cars ,our customers are world leading OEM´s.
In our plant in Karlskoga we are almost 300 colleagues and have three forging presses with a capacity from 2500 ton to 16000 ton, connected to this we have finishing and machining lines. Visa mindre

Project Environmental Coordinator

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll. Vi söker dig som har ett stort intresse och engagemang för kemikalierelaterade miljöfrågor! Din roll Som Project Environmental Coordinator kommer du att jobba med miljö- och kemikaliearbetet som är kopplat till våra produkter inom affärsenheten Missile Systems. Våra affärer innefattar såväl nyutveckling som produktio... Visa mer
Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Vi söker dig som har ett stort intresse och engagemang för kemikalierelaterade miljöfrågor!

Din roll

Som Project Environmental Coordinator kommer du att jobba med miljö- och kemikaliearbetet som är kopplat till våra produkter inom affärsenheten Missile Systems. Våra affärer innefattar såväl nyutveckling som produktion och supportaffärer. Det innebär ett nära samarbete med olika funktioner i verksamheten för att kunna hantera miljökrav och miljödokumentation kopplad till utveckling, inköp, försäljning, användning och avveckling.

Huvudsakliga uppgifter:

*

Planera, koordinera, genomföra och kontrollera aktiviteter som stöder projektens/produktens miljömål och säkerställa efterlevnad av produkternas miljökrav.
*

Tolka och tillämpa befintlig miljö- och kemikalielagstiftning gällande våra produkter.
*

Stödja konstruktion och designavdelning med hållbara materialval och material deklarationer
*

Framtagning av miljö- och kemikaliedokumentation till kund.
*

Bedriva förändringsarbete genom att ersätta material och kemiska produkter med alternativ med mindre hälso- och miljöeffekter.
*

Samverka med funktioner från andra delar av organisationen.Resor både inom och utanför Sverige ingår i arbetet. Placeringsort är Karlskoga.Din profil

Du har följande kompetenser och/eller erfarenheter:

* Teknisk utbildning inom materialteknik, kemi eller kemiteknik, teknisk biologi eller motsvarande med miljöinriktning.
* Akademisk utbildning med miljöinriktning eller motsvarande arbetslivserfarenhet.
* God kunskap inom lagstiftningen inom miljö- och kemikalieområdet och då främst REACH och CLP
* svensk miljö- och arbetsmiljölagstiftning är meriterande
* Du är en god kommunikatör och har en god förmåga att kommunicera både på svenska och engelska i tal och skrift.

Du är:

* Drivande och självständig i ditt arbetssätt
* Initiativtagande; du sätter igång aktiviteter och uppnår resultat
* Bra på att samarbeta med andra, oavsett vilken funktion eller roll de arbetar i.
* kommunicerar på ett tydligt sätt; du säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Visa mindre

Miljö- och kemikaliekoordinator till företag i Karlskoga

Har du en utbildning och intresse för miljöfrågor, samt vill arbeta i en bred och varierad roll? Nu söker vi en miljö- och kemikaliekoordinator till en kund i Karlskoga. En spännande roll för dig som nyligen tagit examen eller är i början på karriären. Detta är ett konsultuppdrag där du är anställd hos AxÖ Consulting men arbetar ute på uppdrag hos vår kund. Arbetsbeskrivning Rollen som miljö- och kemikaliekoordinator kommer innefatta områden såsom yt... Visa mer
Har du en utbildning och intresse för miljöfrågor, samt vill arbeta i en bred och varierad roll? Nu söker vi en miljö- och kemikaliekoordinator till en kund i Karlskoga.

En spännande roll för dig som nyligen tagit examen eller är i början på karriären.
Detta är ett konsultuppdrag där du är anställd hos AxÖ Consulting men arbetar ute på uppdrag hos vår kund.

Arbetsbeskrivning
Rollen som miljö- och kemikaliekoordinator kommer innefatta områden såsom yttre miljö, arbetsmiljö och kemi. Det är en varierad roll där du ena dagen kan arbeta med produktkontroll på substansnivå till att sedan hjälpa till att tolka lagstiftning inom arbetsmiljö.

I dina arbetsuppgifter ingår också att:

- Genomföra riskbedömningar inom både arbetsmiljö och yttre miljö
- Delta i revisioner
- Vara ett stöd i frågor som rör arbetsmiljö och yttre miljö
- Utvärdera och godkänna nya kemiska produkter
- Hantera kemiska produkter
- Delta i projekt där du är med och identifierar och kommunicerar miljökrav för att sedan dokumentera hur projektet kommer att visa efterlevnad

Kvalifikationer
För att lyckas i rollen som miljö- och kemikaliekoordinator ska du ha en akademisk utbildning inom miljö och säkerhet med kunskaper inom miljölagstiftning. Vi är lika intresserade av dig som precis tagit examen, som dig som har arbetat inom området tidigare.

Som person bör du vara strukturerad, noggrann och kommunikativ i ditt dagliga arbete. Du har lätt att samarbeta med andra och kan kommunicera komplicerade krav på ett förståeligt sätt. Utöver detta bör du vara flexibel då dagarna ser väldigt olika ut.

Information och ansökan
Detta är ett konsultuppdrag via AxÖ Consulting där du kommer att hyras ut till en av våra kunder i Karlskoga. Uppdraget startar enligt överenskommelse och fortlöper året ut med möjlighet till förlängning. Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Varmt välkommen med din ansökan!

Vid frågor kontakta Angelica Mäenpää mail: [email protected] tele: 076-6366175

Konsultuppdrag via AxÖ Consulting
För att du skall trivas och må bra på ditt konsultuppdrag arbetar vi kontinuerligt med att ge dig så goda förutsättningar som möjligt. Vi har mer än 200 års samlad erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen, vi vet därför hur viktigt det är att ge dig rätt grund att stå på för att vi tillsammans skall kunna bedriva en professionell konsultverksamhet.

Som konsult är du anställd av AxÖ Consulting men arbetar på uppdrag hos någon av våra kunder. Hos oss får du chansen att utvecklas i din yrkesroll samtidigt som du stärker ditt CV på några av regionens, och till och med Sveriges, mest ansedda och attraktiva bolag. Att arbeta som konsult via AxÖ Consulting är tryggt, roligt och utvecklande samt ett bra sätt att få fart på karriären. För att du skall trivas erbjuder vi dig en fast månadslön, trygga anställningsvillkor och vi arrangerar regelbundet sociala aktiviteter så att vi kan lära känna varandra lite bättre.

AxÖ Consulting AB har lång och gedigen erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen och har arbetat med såväl privat marknad som inom offentlig sektor. För mer information och ansökan besök www.axoconsulting.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via brev eller e-post.
Varmt välkommen med din ansökan. Visa mindre

Miljöinspektör

Ansök    Nov 23    Karlskoga kommun    Miljöinspektör
I natursköna Karlskoga händer det mycket spännande just nu. I vår stad har du alltid nära till både vacker natur och den högteknologiska industrinäringen. Vi erbjuder dig en välkomnande arbetsplats där människor och innovationer får växa. Välkommen till ett meningsfullt arbete där du verkligen kan göra skillnad! Karlskoga och Storfors har gemensam Tillväxt- och tillsynsnämnd. Nämndens ansvarsområde förutom Plan- och bygglagen är tillsyn enligt miljöbalke... Visa mer
I natursköna Karlskoga händer det mycket spännande just nu. I vår stad har du alltid nära till både vacker natur och den högteknologiska industrinäringen. Vi erbjuder dig en välkomnande arbetsplats där människor och innovationer får växa. Välkommen till ett meningsfullt arbete där du verkligen kan göra skillnad!

Karlskoga och Storfors har gemensam Tillväxt- och tillsynsnämnd. Nämndens ansvarsområde förutom Plan- och bygglagen är tillsyn enligt miljöbalken, livsmedelslagen, lag om bostadsanpassningsbidrag, alkohollagen och tobakslagen. Till sin hjälp har nämnden en egen förvaltning som arbetar i båda kommunerna. Vi arbetar kontinuerligt med att förbättra våra arbetssätt och rutiner och alla har minst två uppdrag, dels att arbeta med vårt grunduppdrag dels att utveckla och ständigt förbättra. Att identifiera onödigt arbete och att hitta smartare arbetssätt är en naturlig del av vardagen.
Karlskoga kommun står inför nyetableringar eller utökning av verksamheter, nya bostäder med utökade servicefunktioner som skolor- och förskolor gör att vi behöver utöka vår bemanning för att utföra vårt viktiga uppdrag med hög kvalité och gott bemötande.
På Tillväxt- och tillsynsförvaltningen är vi ca 25 medarbetare som tillsammans arbetar för att bidra till kommunens vision om hållbar utveckling.

ARBETSUPPGIFTER
Hos oss på Tillväxt- och tillsynsförvaltningen är din kunskap, ditt engagemang och din kreativitet vår viktigaste resurs. Vi erbjuder dig utmanande och meningsfulla arbetsuppgifter i en organisation där du är delaktig i att utveckla verksamheten. Inom vårt miljöteam arbetar vi med ständiga förbättringar med invånaren och miljön i fokus.

Tjänsten är placerad på Tillväxt- och tillsynsförvaltningen i Karlskoga. Du kommer att arbeta med prövning och tillsyn inom flera olika områden i Karlskoga och Storfors kommuner. Dina arbetsuppgifter kommer att anpassas utifrån dina kunskaper, tidigare arbetslivserfarenheter och intressen för att på bästa sätt bidra till det övriga teamet. Du kommer ingå i vårt miljö-och hälsoskyddsteam med 11 miljöinspektörer. Du kommer att utifrån ditt ansvarsområde arbeta med tillsyn och prövning av miljöfarliga verksamheter.
Tillsynen bedrivs både självständigt och i projektform. Du kommer även att ha ett delat ansvar för handläggning av inkomna anmälningar och klagomål samt remisser från andra myndigheter. I arbetet på miljöenheten ingår förbättringsarbete på alla nivåer där du tillsammans med dina kollegor bidrar med tankar om hur vi kan utveckla vårt arbetssätt.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har relevant utbildning inom miljö- och hälsoskyddsområdet eller arbetslivserfarenhet vi bedömer som likvärdig och lämplig. Du har goda kunskaper i förvaltningslagen och miljöbalken och har erfarenhet av praktisk tillämpning av lagstiftningen. Du har erfarenhet av myndighetsutövning.

Du är inte rädd för att lära dig nya saker och gillar att vara delaktig i verksamhetens planering. Du är serviceinriktad då arbetet innebär kontakter med myndigheter, andra förvaltningar, verksamhetsutövare och privatpersoner. Vi söker dig som är bekväm i myndighetsrollen. Vi är en liten arbetsgrupp där varje individ är betydelsefull. Det är viktigt att du vill vara med och bidra till verksamhetens utveckling och bidrar till ett gott arbetsklimat på miljöenheten och förvaltningen.
Skriv i din ansökan dina tankar om hur du skulle kunna bidra till utveckling av vår verksamhet.

Erfarenhet av arbete som miljöinspektör är meriterande.

För tjänsten krävs B-körkort.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

ÖVRIGT
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Har du frågor om hur du ansöker - kontakta supporten på tel: 0771-693 693.
Har du frågor om tjänstens innehåll - kontakta namngiven person i annonsen. Visa mindre

Miljö- och hållbarhetssamordnare till BAE Systems Bofors

För dig med stort engagemang för miljö- och hållbarhetsfrågor har vi en spännande tjänst på ett expansivt företag. Här får du möjligheten att bidra till koncernens klimatmål – även bli en ledande kraft i att vidareutveckla företagets hållbarhetsarbete! Om företaget BAE Systems är ett världsledande, internationellt och högteknologiskt företag som utvecklar framtidens försvarssystem. Koncernen har idag fler än 90 000 anställda och inom BAE Systems Bofor... Visa mer
För dig med stort engagemang för miljö- och hållbarhetsfrågor har vi en spännande tjänst på ett expansivt företag.

Här får du möjligheten att bidra till koncernens klimatmål – även bli en ledande kraft i att vidareutveckla företagets hållbarhetsarbete!

Om företaget
BAE Systems är ett världsledande, internationellt och högteknologiskt företag som utvecklar framtidens försvarssystem. Koncernen har idag fler än 90 000 anställda och inom BAE Systems Bofors AB i Karlskoga arbetar cirka 470 medarbetare.

BAE Systems Bofors AB tillverkar artilleripjäser, marina pjäser, intelligent ammunition, fjärrstyrda vapensystem samt tillhandahåller teknologier och anpassat underhållsstöd. Företaget har genom åren etablerat ett starkt samarbete med underleverantörer i området, men är även en nationell resurs med unik spetskompetens vad gäller pjässystem inklusive avancerad ammunition.

Arbetsuppgifter

I den här tjänsten kommer du samordna och driva företagets miljö- och hållbarhetsarbete. Du kommer att ha många interna och externa kontaktytorna där samverkan sker i olika forum. Du jobbar nära dina kollegor som bl.a. arbetar med arbetsmiljö och fastigheter.

Arbetet innefattar till exempel att:

- Miljöledningsarbete där du driver och utvecklar företagets systematiska miljöarbete i enlighet med ISO 14001 vilket bl.a. innefattar att ta fram och driva miljömål, utveckla arbetssätt och delta vid revisioner.
- Hantera frågor kopplat till miljölagstiftning och säkerställa uppfyllnad av lagkrav inklusive rapportering och redovisning till myndighet.
- Utgöra miljökompetens i utvecklingsprojekt och hantera miljökrav från kunder och lagkrav. Detta kan exempelvis omfatta olika material/ämnen eller rapporter.
- Omvärldsbevaka ändringar i lagstiftning och utvecklingen inom hållbarhetsområdet.
- Driva kemikaliearbetet och administrera företagets kemikaliedatabas.

Har du intresse eller till och med erfarenhet av att arbeta med hållbarhetsfrågor är det ett stort plus. Här får du nämligen leda, koordinera och vara en sammanhållande länk i företagets hållbarhetsarbete med stora möjligheter att påverka riktningen framåt. Du är en viktig del i företagets hållbarhetsråd och jobbar med att inspirera, synliggöra och skapa medvetenhet kring hållbarhet internt.

Du blir också en del av koncernens övergripande miljö- och hållbarhetsarbete vilket innebär utbyte med liknande funktioner, både inom Sverige och internationellt. Du representerar företaget i nationella och regionala nätverk.

Vem vi söker

Du har akademisk naturvetenskaplig utbildning och några års erfarenhet inom miljö- och hållbarhetsområdet. Du har god kännedom om svensk och europeisk miljölagstiftning.
Dina kunskaper i svenska liksom i koncernspråket engelska är goda i både tal och skrift.

Du är en initiativtagande person som känner stort engagemang för miljö- och hållbarhetsområde och kan entusiasmera och skapa intresse hos människor i din omgivning. Samarbete med interna- och externa funktioner förekommer frekvent i tjänsten, likaså självständigt arbete. Därför vill vi att du är kommunikativ och drivande – du vågar ta för dig och utvecklar gärna innehållet i tjänsten för att möta förväntningar och uppsatta mål. Likaså har du god förmåga att planera och strukturera ditt arbete.

BAE Systems erbjuder

BAE Systems Bofors är en del av en stor koncern vilket kan skapa möjligheter till internationella erfarenheter under din anställning. Som anställd erbjuds du program för personlig utveckling och löpande utbildning om du har ambitioner att växa både på ett personligt och på ett kompetensmässigt plan. För att du ska komma in i rollen tilldelas du från första dagen en mentor som du får stöttning av samt kan bolla utmaningar och idéer med.

Vi vill att du ska trivas både på och utanför jobbet, därför satsar vi på områden som bidrar till att du kan hitta en god balans i livet, exempelvis genom generösa flextider. Du kommer att ha möjligheten att vara med på våra trevliga aktiviteter som företaget ordnar genom våra duktiga och engagerade hälsoinspiratörer, du kan även göra ett besök i vårt nybyggda gym. Vår familjära känsla som vi har hos oss bidrar till en hög trivsel som också skapar mervärde för dig och din familj. 

Övrigt

Tjänsten innebär arbete som kan omfattas av försvarssekretess varför vi ställer krav på svenskt medborgarskap och säkerhetsprövning godkänd av myndighet. Urval sker löpande, så vänta inte med att ansöka. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper i den här rekryteringen.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Oskar Bernling på AxÖ Consulting; 073-915 70 61 eller [email protected] 

Fackliga kontaktpersoner:
Marcus Eliasson, Akademikerföreningen, 0586-733 655.
Joakim Berg Unionen, 0586-733 404.

Varmt välkommen med din ansökan!

AxÖ Consulting AB har lång och gedigen erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen och har arbetat med såväl privat marknad som inom offentlig sektor. För mer information och ansökan besök www.axoconsulting.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via brev eller e-post.
Varmt välkommen med din ansökan. Visa mindre

Hälsa- Miljö- Säkerhets- och Kvalitetsansvarig ansvarig till SSE

Vill du arbeta i ett företag inom sprängindustrin med spännande kunder? Har du arbetat som Hälsa- Miljö- Säkerhets- och Kvalitetsansvarig tidigare så passar det här dig perfekt! Vi söker dig som trivs i rollen där du är oerhört viktig och där du kommer vara en nyckelperson för företagets framtida utveckling. Trivs du med att ha ett brett arbete som berör hela bolaget så är det precis dig vi söker! OM TJÄNSTEN SSE-gruppen är en industrigrupp som är verksa... Visa mer
Vill du arbeta i ett företag inom sprängindustrin med spännande kunder? Har du arbetat som Hälsa- Miljö- Säkerhets- och Kvalitetsansvarig tidigare så passar det här dig perfekt! Vi söker dig som trivs i rollen där du är oerhört viktig och där du kommer vara en nyckelperson för företagets framtida utveckling. Trivs du med att ha ett brett arbete som berör hela bolaget så är det precis dig vi söker!

OM TJÄNSTEN
SSE-gruppen är en industrigrupp som är verksam inom tillverkning och distribution av produkter och tjänster av civila sprängämnen och finkemikalier. Arbetet innebär att du kommer att ansvara för allt inom Hälsa, Miljö, Säkerhet och Kvalitet för hela bolaget. Detta jobb är för dig som trivs i en bred roll där ingen dag är den andra lik. Ett affärskritiskt jobb där du hjälper kunder att skapa tillstånd och har en rådgivande funktion både i bolaget och till kunder. Därför är det viktigt för oss att du som söker har rätt arbetslivserfarenhet och utbildning i bagaget.

Ansvar och befogenheter:


* Att alltid agera enligt SSE gruppens generella riktlinjer.
* Att implementera, vidmakthålla och kontrollera efterlevnad av myndighetskrav samt bolagsspecifika tillstånd, regler, rutiner och krav i verksamheten.
* Positionen som HMSK-ansvarig är direktrapporterande till SSE Sveriges VD i organisationen.


ARBETSUPPGIFTER
- Underhålla samt vidareutveckla företagets certifieringar inom ISO och ansvara för aktiviteter rörande detta, nationellt och internationellt.
- Underhålla samt vidareutveckla företagets kvalitets- och säkerhetsledningssystem, och drift av alla processer som hör till.
- Handha de tillstånd som företaget har, vad gäller uppfyllande, förnyelse, förändringar, ansökningar osv.
- Att delta som projektstöd ur en HMSK synpunkt för investeringsprojekt i verksamheten. Ska även kunna ta rollen som drivande i projekt rörande HMSK.
- Vara kontaktperson mot myndigheter och ansvara för tillsyn för verksamheterna i Sverige.
- Sköta bolagets hantering av de CE märkta produkterna som tillverkas.
- Vid behov hantera internationella projekt kopplat till HMSK.
- Återkommande rapportering inom gruppen.
- Kontrollera samt planera utbildnings- och hälsokontrollsbehov för all anställd personal hos SSE Sverige, inklusive sig själv, kopplat till lagar, regler samt föreskrifter gällande HMSK och den branschföretaget tillhör.

VI SÖKER DIG SOM
Har mycket goda kunskaper i Office paketet samt vana av administrativt arbete, myndighetskontakter, dokumentation, osv. Har du arbetat i en liknande roll så är det definitivt till din fördel.

Krav för tjänsten:


* Du har en kandidatexamen inom ett teknikområde, kurser och ublidningar inom HMSK alternativt mångårig arbetslivserfarenhet inom HMSK.
* Du har minst 3 års erfarenhet av HMSK arbete.
* Du har en kandidatexamen eller motsvarande inom HMSK.
* Du är flytande i tal och skrift i både svenska och engelska
* Du har B-körkort


Kompetenser som vi söker för denna tjänst är:


* Hög personlig mognad
* God samarbetsförmåga
* Strukturerad
* Noggrann
* Ansvarstagande


#

Övrig information


* Start: Enligt Överenskommelse
* Omfattning: Heltid
* Placering: Gyttorp, Örebro


Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

INFORMATION OM FÖRETAGET
Sedan starten för 127 år sedan har företaget utvecklats från en regional tillverkare av civila sprängämnen till en diversifierad internationell koncern. 600 anställda i 9 länder är engagerade med sitt kunnande och erfarenhet för att stödja kunder som finns i olika länder runt om i världen. SSE-gruppen är en privatägd oberoende grupp med huvudkontor i Brig, en stad belägen i hjärtat av de schweiziska Alperna. History | SSE Group (sse-group.com) Visa mindre

HESS/MS-ansvarig

Nammo-koncernen har ca 3.000 anställda och finns representerade i 12 länder världen över. Verksamheten omfattar utveckling, produktion och försäljning av högteknologiska försvarsprodukter samt miljövänlig demilitarisering. Nammo Sweden AB finns på tre orter i Sverige och har ca 400 anställda. Vid produktionsenheten i Karlskoga utvecklar och producerar vi Large Caliber Systems. Vi finns på Björkborns Industriområde samt en liten produktionsenhet i Lindesber... Visa mer
Nammo-koncernen har ca 3.000 anställda och finns representerade i 12 länder världen över. Verksamheten omfattar utveckling, produktion och försäljning av högteknologiska försvarsprodukter samt miljövänlig demilitarisering. Nammo Sweden AB finns på tre orter i Sverige och har ca 400 anställda.
Vid produktionsenheten i Karlskoga utvecklar och producerar vi Large Caliber Systems. Vi finns på Björkborns Industriområde samt en liten produktionsenhet i Lindesberg och är idag knappt 100 anställda. Nammo är ett värderingsstyrt företag och våra värderingar Engagemang, Precision och Omtanke genomsyrar all vår verksamhet.

Hos Nammo i Karlskoga får du möjligheten att göra skillnad genom att bidra med värdefulla insatser som utvecklar vårt arbete inom Health, Environment Safety and Security. Här får du möjlighet till både professionell och personlig utveckling i en framgångsrik verksamhet i kraftig tillväxt med korta beslutsvägar och framtidsoptimism.

Om rollen

Som HESS/MS-ansvarig får du ett övergripande ansvar för att leda och driva arbetet kring hälsa, miljö, arbetsmiljö och säkerhet samt stötta organisationen inom dessa områden. Rollen innebär även ett lokalt ansvar för ledningssystemen - ISO 9001, ISO 14001 samt AQAP. Arbete pågår för att ta fram ett nytt företagsgemensamt ledningssystem för Nammo Sweden AB och HESS/MS-ansvarig Karlskoga får en viktig uppgift i att bistå med underlag och delta i implementeringen för Karlskoga. Dessutom har HESS/MS-ansvarig ett ansvar för att driva det lokala leanarbetet i nära samarbete med teknik/underhålls-, produktion/logistik- samt kvalitetsavdelningarna.

Du rapporterar till platschef Karlskoga.

Rollen är bred och variationsrik och omfattar bl a:

Att säkerställa att verksamheten följer gällande lagstiftning och riktlinjer inom hälsa, miljö, arbetsmiljö och säkerhet
Att driva arbetet med ledningssystemen och utföra internrevisioner
 Att säkerställa att verksamheten har erforderliga tillstånd
Förebyggande arbete för att minimera hälso-, miljö-, arbetsmiljö- och säkerhetsrelaterade risker
Systematiskt arbetsmiljöarbete och brandskyddsarbete
Miljörapportering, provhantering, miljötillstånd
Incidentrapportering och utredning
Myndighetsrapportering
Att skapa framdrift i det lokala leanarbetet


Vår kandidat

Vi tror att du har en högskoleutbildning inom hälsa, miljö, säkerhet eller motsvarande kunskaper som du fått genom arbetslivserfarenhet. Du har arbetat i några år med liknande arbetsuppgifter och har erfarenhet av att arbeta med ledningssystemen ISO9001 och 14001. Om du har en utbildning som internrevisor är det meriterande liksom sprängämnesutbildning. Därutöver bör du ha du god kännedom om och förståelse för myndighetskrav och gällande lagstiftning. Du har också kunskaper kring Lean och goda kunskaper i såväl svenska som engelska i både tal och skrift.

Som person är du utåtriktad och samarbetsorienterad, har lätt för att skapa långsiktiga relationer. Du är kommunikativ, lyhörd och har förmåga att balansera tydlighet och diplomati i dialog med andra parter. Du är också en självständig genomförare som arbetar systematiskt, skapar struktur och ordning och reda.

Kontakt

Vi samarbetar med Consensus. För mer information är du välkommen att kontakta Daniel Strand 073-367 36 77 eller Lena Ottaway 070-547 36 00. Vi ser fram emot din ansökan på www.consensus.nu senast 5 februari. Visa mindre

Environmental coordinator

Vi söker en miljökoordinator för att stötta vår Produktionsenhet. Vi behöver dig som kan vara en rådgivande och operativ kraft inom detta kompetensområde. Din roll Din roll blir att hålla ihop och operativt stötta det miljöarbete som krävs inom enheten för att uppnå gällande lagkrav. Det innebär också samarbete med vår Miljöchef och hens nätverk inom Dynamics. Förväntningarna på dig som miljökoordinator hos oss är att du har ett intresse att lära och fö... Visa mer
Vi söker en miljökoordinator för att stötta vår Produktionsenhet. Vi behöver dig som kan vara en rådgivande och operativ kraft inom detta kompetensområde.

Din roll

Din roll blir att hålla ihop och operativt stötta det miljöarbete som krävs inom enheten för att uppnå gällande lagkrav. Det innebär också samarbete med vår Miljöchef och hens nätverk inom Dynamics.

Förväntningarna på dig som miljökoordinator hos oss är att du har ett intresse att lära och förstå våra produkter och verksamhet. I rollen ingår att med hjälp av din sakkunskap stötta produktionsenheten utifrån ett miljöperspektiv.

Du rapporterar till enhetschef Produktion men agerar på två verksamhetsorter Karlskoga och Linköping. Din placering blir Linköping alternativt Karlskoga innebärande att det kräver fysisk närvaro på alternativ ort del av arbetsveckan.

Vidare ansvarar du för att säkerställa ett framåtblickande och strategiskt arbete för vår verksamhet med avseende på miljöfrågor och omvärldskrav.

Din profil

Vi söker dig som med nyfikenhet, engagemang och stort intresse för miljöfrågor, kan bidra till att vår Produktionsenhet blir ännu bättre. Som person är du positiv, driven, resultatinriktad och en utpräglad lagspelare. Du är trygg i att presentera och förklara på ett tydligt och strukturerat sätt. Du gillar att arbeta i team och samarbeta med andra. Du är bra på att skapa nätverk och driva dina frågor hela vägen. Att hantera nya frågeställningar och miljöer ser du som en naturlig del av jobbet och du väljer enkla och effektiva lösningar.

Vi söker dig som:

* Har en akademisk examen inom Miljövetenskap, Kemi eller relevant yrkeserfarenhet
* Har kunskap avseende relevanta lagar, standarder och annan utveckling inom miljöområdet
* Uttrycker dig obehindrat i både tal och skrift på såväl svenska som engelska
* Är beredd att ha dialog med myndigheter och kunder kring lagar och kundkrav.
* Operativt genomför internrevisioner och stöttar våra medarbetare.

Den här tjänsten kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad blir du en del av

Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster, kamouflagesystem och träningssystem för försvarsmarknaden. Produktportföljen innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk.

Produktionsenheten med c:a 700 medarbetare har verksamhet i Karlskoga (Björborn), Linköping (Tannefors, och Malmslätt) samt Motala. Vi producerar och levererar en mycket bred produktportfölj, allt från torpeder, undervattensfarkoster, missiler, vapen och ammunition.

Läs mer om oss här

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Sista ansökningsdatum är 2022-01-14. Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Visa mindre

Säkerhetsingenjör - arbetsmiljö till HSE

Ansök    Jun 11    Cambrex Karlskoga AB    Miljöingenjör
Cambrex Karlskoga är ett dynamiskt företag i en expansiv fas. Vi arbetar med avancerad organisk kemi och utvecklar processer samt levererar produkter till läkemedelsföretag. I våra anläggningar i Karlskoga tillverkar vi framförallt aktiva läkemedelssubstanser och läkemedelsintermediat. Vi har 440 anställda och tillhör den globala Cambrexkoncernen som är aktiv inom innovativ kemi. Som ett globalt team delar vi ett gemensamt mål - att förbättra livskvalit... Visa mer
Cambrex Karlskoga är ett dynamiskt företag i en expansiv fas. Vi arbetar med avancerad organisk kemi och utvecklar processer samt levererar produkter till läkemedelsföretag. I våra anläggningar i Karlskoga tillverkar vi framförallt aktiva läkemedelssubstanser och läkemedelsintermediat. Vi har 440 anställda och tillhör den globala Cambrexkoncernen som är aktiv inom innovativ kemi.

Som ett globalt team delar vi ett gemensamt mål - att förbättra livskvaliteten för våra kunders patienter över hela världen.

Välkommen till oss!

För att se vad vår fina stad har att erbjuda, besök https://flyttatillkarlskoga.se/HSE-avdelningen är en stödfunktion med specialistkompetens inom områdena miljöövervakning, miljöanalys, avfallshantering, kemikaliesäkerhet och processäkerhet. Genom att bevaka lagar och andra krav, samt genom myndighetskontakter ska avdelningen tillse att gällande och kommande krav implementeras i vår verksamhet. 

Nu söker vi en ny Säkerhetsingenjör till avdelningen för att jobba med arbetsmiljöfrågor.

Arbetsuppgifter
Som Säkerhetsingenjör med fokus på arbetsmiljöfrågor arbetar du bland annat med riskbedömningar kring vår kemikaliehantering i framförallt produktionsmiljö och på lab. Du utför exponeringsmätningar och sätter upp riktlinjer för hur vi ska hantera kemikalier på ett korrekt och säkert sätt. Det gäller både i avseende på skyddsutrustning och hur vi kan minimera spridning av kemikalier för att få en så säker arbetsmiljö som möjligt.  

I din roll som Säkerhetsingenjör kommer du att arbeta brett över hela företaget. Du kommer att ha en stor kontaktyta med olika personer där det handlar om att fånga upp behov av förbättringar inom organisationen samt att informera/ utbilda ut i organisationen inom ditt ansvarsområde.

Kvalifikationer & Personliga egenskaper
Du har en eftergymnasial utbildning, troligen som Ingenjör i Energi- och Miljöteknik, Kemiteknik eller liknande. Erfarenhet från arbete i produktion ses som meriterande. 
Du ska kunna uttrycka dig väl både muntligt och skriftligt på svenska och engelska. 
Arbetet som Ingenjör innebär att du ställs inför komplexa frågeställningar som kräver kreativ och strukturerad problemlösning. Att du har ett stort intresse för säkerhetsfrågor ser vi som självklart. Som person är du drivande, ansvarstagande med en hög social förmåga. 

Kontaktinformation
Har du frågor angående tjänsten? Kontakta Kajsa Gustavsson, HSE-chef, tfn 070-378 32 26  alternativt Klara Wallteng, HR Business Partner tfn 072-247 20 66.

Fackliga kontaktpersoner:
Judit Modin Akademikerföreningen, tfn 0586-78 30 73 och Karoline Graan Unionen tfn 0586-78 30 53. 

Ansökan
Urvalet kan komma att ske löpande under rekryteringsprocessen. 
Välkommen med din ansökan!

Kontaktinformation
Kajsa Gustavsson, HSE Director, 0703783226, [email protected]

Klara Wallteng, HR Business Partner, 0722472066, [email protected]

Arbetsplats
Björkborns industriområde

691 85 Karlskoga Visa mindre

Miljö- och kemikoordinator

För kunds räkning söker AxÖ Consulting en miljö- och koordinator som ska arbeta med miljö- och kemikalierelaterade frågor. Detta är en ansvarsfylld och utvecklande roll för dig som är kommunikativ, strukturerad och detaljorienterad. Arbetsbeskrivning Som miljö- och kemikoordinator kommer du att medverka i miljö- och kemikaliearbetet som är kopplat till vår kunds produkter. Det innebär ett nära samarbete med olika funktioner i verksamheten för att kunn... Visa mer
För kunds räkning söker AxÖ Consulting en miljö- och koordinator som ska arbeta med miljö- och kemikalierelaterade frågor.

Detta är en ansvarsfylld och utvecklande roll för dig som är kommunikativ, strukturerad och detaljorienterad.

Arbetsbeskrivning

Som miljö- och kemikoordinator kommer du att medverka i miljö- och kemikaliearbetet som är kopplat till vår kunds produkter. Det innebär ett nära samarbete med olika funktioner i verksamheten för att kunna hantera miljökrav och miljödokumentation kopplad till utveckling, inköp, försäljning, användning och avveckling. Du kommer att ingå i en grupp på utvecklingsavdelningen, som tillsammans arbetar med att minimera innehållet av hälso- och miljöfarliga substanser i företagets produkter. I rollen ingår bland annat:

- Tolka och tillämpa befintlig miljö- och kemikalielagstiftning gällande företagets produkter.
- Bedöma, godkänna och registrera kemiska produkter.
- Framtagning av miljö- och kemikaliedokumentation till kund.
- Bedriva förändringsarbete genom att ersätta material och kemiska produkter med alternativ med mindre hälso- och miljöefftekter.
- Lagstagstadgad rapportering till myndigheter gällande kemikalier.

Kvalifikationer
Vi söker dig med en akademisk utbildning inom miljö- och kemi. Vidare har du ett stort intresse och engagemang för kemikalierelaterade miljöfrågor.  Vi ser också att du har god kunskap inom lagstiftningen inom miljö- och kemikalieområdet, och då främst REACH och CLP, men även svensk miljö- och arbetsmiljölagstiftning är meriteratande.

För att lyckas i rollen är du en social och målinriktad person som har lätt för att samarbeta med andra, men du kan också arbeta självständigt. Du är trygg i dig själv och du tror på din egen förmåga att lösa uppgifter. Vidare är du duktig på att vägleda kollegor inom området och du är en god kommunikatör som har lätt för att kommunicera på både svenska och engelska i tal och skrift.

Information om ansökan

Detta är en annons för ett längre konsultuppdrag hos en av våra kunder i Karlskoga. Frågor om tjänsten besvaras på [email protected]

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

AxÖ Consulting AB har lång och gedigen erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen och har arbetat med såväl privat marknad som inom offentlig sektor. För mer information och ansökan besök: www.axoconsulting.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via brev eller e-post.
Varmt välkommen med din ansökan. Visa mindre

Miljö-/Kemikalieingenjör till Saab Dynamics

Har du kemikunskap och ett intresse av kemikalierelaterade miljöfrågor? Vi söker nu en resurs till projektteamet som fokuserar på miljö- och kemikaliearbetet på Saab Dynamics. Om företaget Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. De är 15 500 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är de ledande inom många områden och en femtedel av deras... Visa mer
Har du kemikunskap och ett intresse av kemikalierelaterade miljöfrågor? Vi söker nu en resurs till projektteamet som fokuserar på miljö- och kemikaliearbetet på Saab Dynamics.

Om företaget
Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. De är 15 500 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är de ledande inom många områden och en femtedel av deras intäkter går till forskning och utveckling. Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där mångfald ses som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.

Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster, kamouflagesystem och träningssystem för försvarsmarknaden. Produktportföljen innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk.

Dina arbetsuppgifter
I rollen som miljö-/kemiingenjör kommer du att medverka i miljö- och kemikaliearbetet som är kopplat till Saabs produkter. Det innebär ett nära samarbete med olika funktioner i verksamheten för att kunna hantera miljökrav och miljödokumentation kopplad till utveckling, inköp, försäljning, användning och avveckling. Du kommer att ingå i en grupp på utvecklingsavdelningen, som tillsammans arbetar med att minimera innehållet av hälso- och miljöfarliga substanser i produkterna.

I rollen som miljö-/kemiingenjör ingår bland annat;
•Tolka och tillämpa befintlig miljö- och kemikalielagstiftning gällande produkterna
•Framtagning av säkerhetsdatablad för våra egentillverkade kemiska produkter
•Bedöma, godkänna och registrera kemiska produkter
•Framtagning av miljö- och kemikalier dokumentation till kund
•Bedriva förändringsarbete genom att ersätta material och kemiska produkter med alternativ med mindre hälso- och miljöeffekter
•Lagstagstadgad rapportering till myndigheter gällande kemikalier

Din profil
För att trivas i rollen som miljö-/kemiingenjör är du en kommunikativ person som vågar ställa krav på din omgivning. Du trivs att arbeta i team och hjälper gärna dina kollegor på ett prestigelöst sätt. Vi söker dig med ett stort intresse och engagemang för kemikalierelaterade miljöfrågor samt har god kunskap om lagstiftningen inom miljö- och kemikalieområdet och då främst REACH och CLP, men även svensk miljö- och arbetsmiljölagstiftning är meriterande.

För att trivas i rollen och leva upp till förväntningarna ser vi att du;
• Har akademisk utbildning med miljö- och/eller kemiinriktning
• Krav för tjänsten är att kunna kommunicera professionellt både på svenska och engelska

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Ansökningsförfarande
Urvalet sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan på www.skill.se redan idag. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Detta är initialt ett konsultuppdrag via Skill med goda chanser till förlängning.

Vid frågor angående tjänsten vänligen kontakta ansvarig rekryterare Emma Eriksson på mailadress [email protected] eller på telefon 013-4738161

Låter det som något för dig? Varmt välkommen med din ansökan!

Om oss
Skill jobbar med kort- och långsiktig kompetensförsörjning. Vårt tjänsteutbud består av rekrytering och bemanning och våra kunder finns främst inom industri och IT. Vårt fokus är att matcha talanger med företag i utveckling men även att hitta och skapa framtidens arbetskraft. Vi är ett nav för talanger i olika åldrar, med olika erfarenheter och skills som vill ta nästa steg. A talent hub, helt enkelt. Visa mindre

Miljösamordnare för Gullspångs vattenråd och vattenvårdsförbund

Vill du vara med skapa det välkomnande, kloka och innovativa Karlskoga? Inom Karlskoga kommun arbetar 2 400 medarbetare inom 400 olika yrken. Oavsett om du lär barn att läsa, ger trygghet och vård åt äldre eller utvecklar stadens gator och torg så bidrar du till att skapa bra dagar för alla som lever och verkar i Karlskoga. Vill du ha ett meningsfullt arbete där du gör skillnad, välkommen till oss! http://alfrednobelskarlskoga.se/nyfiken-pa-karlskoga.htm... Visa mer
Vill du vara med skapa det välkomnande, kloka och innovativa Karlskoga?
Inom Karlskoga kommun arbetar 2 400 medarbetare inom 400 olika yrken. Oavsett om du lär barn att läsa, ger trygghet och vård åt äldre eller utvecklar stadens gator och torg så bidrar du till att skapa bra dagar för alla som lever och verkar i Karlskoga.
Vill du ha ett meningsfullt arbete där du gör skillnad, välkommen till oss!

http://alfrednobelskarlskoga.se/nyfiken-pa-karlskoga.html

Miljösamordnaren för Gullspångsälvens vattenråd och vattenvårdsförbund är placerad inom Samhälle och Serviceförvaltningens miljöenhet. Där är arbetar vi tillsammans för att Karlskoga ska ha en god utveckling inom ekologisk hållbarhet.

Gullspångsälvens vattenråd och vattenvårdsförbund verkar i ett område från Vansbro i norr till Gullspång i söder. Vattnet passerar på sin väg till Vänern flera typer av miljöer och verksamheter, allt från jord- och skogsbruk till miljöfarlig verksamhet och reglering via kraftverk och dammar. Våra medlemmar är kommuner, industrier och intresseorganisationer. Rådet och förbundet verkar för en uthållig förvaltning av vattenresursen i Gullspångsälvens avrinningsområde, i enlighet med EU:s vattendirektiv.
Mer om rådet och förbundet finns på hemsidan www.gvvf.se

ARBETSUPPGIFTER
Gullspångsälvens vattenråd är den lokala förankringen av den svenska vattenförvaltningen. Genom lokal kunskap och engagemang arbetar vattenrådet för att alla vatten ska ha god status och att rätt åtgärd hamnar på rätt plats. Vattenrådet arbetar mycket med samverkan, informationsspridning, aktiviteter för att lyfta vattenfrågor och åtgärdsprojekt. Gullspångsälvens vattenråd bildades 2008.

Vattenvårdsförbundet samordnar miljöövervakningen av vattnen. Utifrån ett kontrollprogram görs biologiska och kemiska analyser på provpunkter för att kunna identifiera vattnets status. Genom att samordna kontrollen erhålls bättre information om tillstånd, påverkan och förändringar i vattenområdet. Laboratorium anlitas för provtagning, analys och rapportering.


Samordnaren arbetar på uppdrag av organisationernas styrelse och är anställd av Karlskoga kommun. Arbetet med Gullspångsälvens vattenråd och vattenvårdsförbund kan komma att delas till viss del med någon av enhetens övriga miljösamordnare, vilket innebär att arbetsuppgifterna också kan komma att bestå av andra projekt och uppdrag inom miljöområdet. Huvudansvaret och huvuddelen av arbetsuppgifterna kommer dock vara kopplade till Gullspångsälvens vattenråd och vattenvårdsförbund för denna tjänst.

KVALIFIKATIONER
Samordnaren är en resurs för medlemmarna i rådgivning, stöd i verksamhetsutveckling och besvarande av myndighetsremisser. Vi anser att du behöver utbildning på högskolenivå inom t.ex. biologi, limnologi, miljövetenskap eller på annat sätt förvärvad bred kunskap inom området. Uppdraget innebär vidare att du i dialog med styrelsen ska initiera, leda och genomföra åtgärdsprojekt. I samordnarens uppdrag ingår även att arbeta med mötesadministration, hemsidan, marknadsföring och medlemsrekrytering.
För att lyckas i uppdraget är det av betydelse att du har förmåga att skapa goda relationer och kan förstå medlemmarnas olika önskemål och omständigheter.
B-körkort är ett krav.
Vi lägger därför stor vikt vid personlig lämplighet där dessa egenskaper värderas högt:

• Du har god samarbetsförmåga och trivs med att skapa nätverk och goda relationer.
• Du trivs med att arbeta självständigt och leda projekt.
• Du har förmåga att väga in olika perspektiv i uppdraget och därigenom med helhetssyn skapa samhällsnytta.

ÖVRIGT
Karlskoga kommun tillhör finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har kunskaper i finska till de verksamheterna.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Har du frågor om hur du ansöker - kontakta supporten på tel: 0771-693 693.
Har du frågor om tjänstens innehåll - kontakta namngiven person i annonsen. Visa mindre

Miljöcontroller till Karlskoga Energi & Miljö

Vill du hänga med på vår spännande resa: ”Tillsammans ska vi bli Sveriges mest hållbara företag”? Tjänsten som miljöcontroller ligger organisatoriskt under funktionen Hållbarhet och utveckling som har ett brett ansvarsområde för våra anläggningar och investeringar men också ansvar för egenkontroll. Arbetsuppgifter I rollen som miljöcontroller arbetar du över hela företaget med verksamheter som t.ex. biogas, kraftvärme, återvinning och VA. I rollen ingå... Visa mer
Vill du hänga med på vår spännande resa: ”Tillsammans ska vi bli Sveriges mest hållbara företag”? Tjänsten som miljöcontroller ligger organisatoriskt under funktionen Hållbarhet och utveckling som har ett brett ansvarsområde för våra anläggningar och investeringar men också ansvar för egenkontroll.

Arbetsuppgifter
I rollen som miljöcontroller arbetar du över hela företaget med verksamheter som t.ex. biogas, kraftvärme, återvinning och VA.

I rollen ingår ansvar för rapportering till myndigheter och lagbevakning i enlighet med de tillstånd, förordningar och certifieringar som berör företagets anläggningar. Du är ett stöd för den dagliga driften på anläggningarna och utreder och föreslår åtgärder. Administration, utbildning och uppföljning av vårt avvikelsesystem (ENIA) kan också komma att vara en del av dina arbetsuppgifter.

Vem är du?
Du har relevant akademisk utbildning inom miljöområdet eller motsvarande kompetens som bedöms likvärdig. Arbetserfarenhet inom miljöområdet är nödvändigt och erfarenhet av arbete med miljö- eller kvalitetsledningssystem är meriterande.

Vi söker dig som är noggrann, lyhörd och analytisk. Du är systematisk och har en förmåga att se såväl detaljer som helhet. Vidare är du serviceinriktad, tar egna initiativ och är van att arbeta både självständigt och i team. Du har ett sinne för struktur och drivs av att arbeta mot deadlines. Tjänsten förutsätter att du har en god kommunikationsförmåga i tal och skrift. Vi värdesätter att du har ett förhållningssätt som bidrar till trivsel och utveckling.

Det här är vi
Vi är ett bolag som jobbar med fokus på ekologisk, social och ekonomisk hållbarhet där energi är en del, men vi är också oerhört stolta över våra hållbara och cirkulära affärer och vårt engagemang i Karlskoga. Vi vill bidra till ett robust samhälle som är redo att möta framtidens utmaningar.

Vi är just inne i en förändring där organisation och arbetssätt håller på att sätta sig så att vi kan möta en spännande framtid på allra bästa sätt. Vårt långsiktiga fokus ligger på digitalisering och hållbarhet. Du rapporterar till vår hållbarhetschef och ingår i en grupp med bl.a. projektledare, ingenjörer, miljöcontrollers och en hållbarhetsstrateg. En grupp som präglas av helhetstänk och som jobbar över hela organisationen.

El, värme, ånga och biogas är exempel på produkter som vi producerar i egna anläggningar och säljer. Elnät, vatten och avlopp, renhållning, återvinning, stadsnät och vattenkraft ingår också i våra ansvarsområden. Totalt är vi ca 185 anställda och omsätter drygt 500 Mkr per år.

Företaget ägs av Karlskoga kommun.

Mer information och ansökan
Vi erbjuder dig utvecklande arbetsuppgifter, möjlighet till aktivt utveckla dig själv och verksamheten.

Tjänsten är tillsvidare och tillträde sker enligt överenskommelse. Vid frågor är du välkommen att kontakta vår hållbarhetschef Tove Olsson på 0586-750 120.

Urval sker löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan. Visa mindre

Miljöinspektör

Ansök    Mar 31    Karlskoga kommun    Miljöinspektör
Vill du vara med skapa det välkomnande, kloka och innovativa Karlskoga? Inom Karlskoga kommun arbetar 2 400 medarbetare inom 400 olika yrken. Oavsett om du lär barn att läsa, ger trygghet och vård åt äldre eller utvecklar stadens gator och torg så bidrar du till att skapa bra dagar för alla som lever och verkar i Karlskoga. Vill du ha ett meningsfullt arbete där du gör skillnad, välkommen till oss! http://alfrednobelskarlskoga.se/nyfiken-pa-karlskoga.htm... Visa mer
Vill du vara med skapa det välkomnande, kloka och innovativa Karlskoga?
Inom Karlskoga kommun arbetar 2 400 medarbetare inom 400 olika yrken. Oavsett om du lär barn att läsa, ger trygghet och vård åt äldre eller utvecklar stadens gator och torg så bidrar du till att skapa bra dagar för alla som lever och verkar i Karlskoga.
Vill du ha ett meningsfullt arbete där du gör skillnad, välkommen till oss!

http://alfrednobelskarlskoga.se/nyfiken-pa-karlskoga.html

Karlskoga ska ha en god miljö och hållbar utveckling. Våra främsta redskap för att klara uppdraget är prövning och kontroll med hjälp av de lagar som rör miljö, hälsoskydd, bygg, bostadsanpassning, livsmedel, alkohol, tobak och receptfria läkemedel.

Karlskoga och Storfors har gemensam tillväxt- och tillsynsnämnd. Nämndens ansvarsområde förutom tillsyn enligt miljöbalken är bland annat plan- och bygglagen, lagen om bostadsanpassningsbidrag, livsmedelslagen, alkohollagen och tobakslagen. Till sin hjälp har nämnden en egen förvaltning som arbetar i båda kommunerna.
Tjänsten är placerad på Tillväxt- och tillsynsförvaltningen där vi är 18 handläggare som tillsammans arbetar för att bidra till kommunens vision.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en kollega med erfarenhet av myndighetsutövning. Du kommer ingå i vårt miljöteam där sex miljöinspektörer idag arbetar med tillsyn och prövning enligt miljöbalken.
För att på bästa sätt täcka våra behov inom gruppen kommer dina arbetsuppgifter att anpassas efter dina kunskaper, tidigare erfarenheter och intressen. Du kommer att utifrån ditt ansvarsområde arbeta med tillsyn och prövning av miljöfarliga verksamheter. Du kommer även att ha ett delat ansvar för handläggning av inkommande anmälningar och klagomål samt remisser från andra myndigheter.
Vi erbjuder dig ett utåtriktat arbete med många kontaktytor. Vi strävar hela tiden efter att utveckla vår verksamhet och där har du som medarbetare en central roll och ett stort ansvar.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har relevant utbildning inom miljö- och hälsoskyddsområdet eller arbetslivserfarenhet vi bedömer som likvärdig och lämplig. Du har goda kunskaper i förvaltningslag och miljöbalken, och har erfarenhet av praktisk tillämpning av lagstiftningen. Erfarenhet av arbete som miljöinspektör är meriterande.
Som person har du en positiv inställning och tycker om att möta människor på ett professionellt sätt och ge god service. Du har ett naturligt driv och avslutar arbetsmoment i takt med att du startar nya. Du är trygg i rollen som inspektör och har en god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift. Du är en lagspelare som har lätt för att samarbeta och bidra till teamets utveckling.
Vi vill ha ett positivt arbetsklimat där vi jobbar tillsammans, och vi söker dig som är ansvarstagande, lösningsfokuserad och strävar efter att verksamheten ska uppnå sina mål. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

För tjänsten krävs B-körkort.

ÖVRIGT
Vi har löpande urval och intervjuer så välkommen snarast med din ansökan.

Karlskoga kommun tillhör finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har kunskaper i finska till de verksamheterna.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Har du frågor om hur du ansöker - kontakta supporten på tel: 0771-693 693.
Har du frågor om tjänstens innehåll - kontakta namngiven person i annonsen. Visa mindre

Samordnare Gullspångsälvens vattenråd och vattenvårdsförbund

Karlskoga är vackert beläget vid Möckelns strand och här bor ca 30 000 invånare. Vi är en stad med framtidstro som bubblar av aktiviteter och nytänkande. Inom Karlskoga kommun arbetar 2 400 medarbetare inom 400 olika yrken. Oavsett om du lär barn att läsa, ger trygghet och vård åt äldre eller utvecklar stadens gator och torg så bidrar du till att skapa bra dagar för alla som lever och verkar i Karlskoga. Kommunen tillhör finskt förvaltningsområde vilket... Visa mer
Karlskoga är vackert beläget vid Möckelns strand och här bor ca 30 000 invånare. Vi är en stad med framtidstro som bubblar av aktiviteter och nytänkande.

Inom Karlskoga kommun arbetar 2 400 medarbetare inom 400 olika yrken. Oavsett om du lär barn att läsa, ger trygghet och vård åt äldre eller utvecklar stadens gator och torg så bidrar du till att skapa bra dagar för alla som lever och verkar i Karlskoga. Kommunen tillhör finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter.
Vill du ha ett meningsfullt arbete där du gör skillnad, välkommen till oss!
Samhällsbyggnadsförvaltningen består av tre avdelningar och en förvaltningsstab. Avdelningarna är bygg - och miljö, mark - och planering, teknik - och fastighet . Totalt arbetar cirka 95 medarbetare på förvaltningen.


ARBETSUPPGIFTER
Gullspångsälvens vattenråd är den lokala förankringen av den svenska vattenförvaltningen. Genom lokal kunskap och engagemang arbetar vattenrådet för att alla vatten ska ha god status och att rätt åtgärd hamnar på rätt plats. Vattenrådet arbetar mycket med samverkan, informationsspridning, aktiviteter för att lyfta vattenfrågor och åtgärdsprojekt. Gullspångsälvens vattenråd bildades 2008.

Vattenvårdsförbundet samordnar miljöövervakningen av vattnen. Utifrån ett kontrollprogram görs biologiska och kemiska analyser på provpunkter för att kunna identifiera vattnets status. Genom att samordna kontrollen erhålls bättre information om tillstånd, påverkan och förändringar i vattenområdet. Laboratorium anlitas för provtagning, analys och rapportering.

Samordnaren arbetar på uppdrag av organisationernas styrelse och är anställd av Karlskoga kommun. Arbetsplatsen finns på samhällsbyggnadsförvaltningens förvaltningsstab där du arbetar tillsammans med bland andra förvaltningens miljösamordnare.


KVALIFIKATIONER
Samordnaren är en resurs för medlemmarna i rådgivning, stöd i verksamhetsutveckling och besvarande av myndighetsremisser. Vi anser att du behöver utbildning på högskolenivå inom t.ex. biologi, limnologi, miljövetenskap eller på annat sätt förvärvad bred kunskap inom området. Uppdraget innebär vidare att du i dialog med styrelsen ska initiera, leda och genomföra åtgärdsprojekt. I samordnarens uppdrag ingår även att arbeta med mötesadministration, hemsidan, marknadsföring och medlemsrekrytering.
För att lyckas i uppdraget är det av betydelse att du har förmåga att skapa goda relationer och kan förstå medlemmarnas olika önskemål och omständigheter.
Vi lägger därför stor vikt vid personlig lämplighet där dessa egenskaper värderas högt:
• du har god samarbetsförmåga och trivs med att skapa nätverk och goda relationer
• du trivs med att arbeta självständigt och leda projekt
• du har förmåga att väga in olika perspektiv i uppdraget och därigenom med helhetssyn skapa samhällsnytta.

Körkort för bil är ett krav.

ÖVRIGT
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Har du frågor om hur du ansöker - kontakta supporten på tel: 0771-693 693.
Har du frågor om tjänstens innehåll - kontakta namngiven person i annonsen. Visa mindre